05-04-2017, 04:43 AM
امپیوتر های نسل پنجم
باسپاس _ مرادی
ایده تولید کامپیوتر های نسل پنجم از سال 1990به بعد مطرح شد.کامپیوترهای نسل پنجم را می¬توان کامپیوترهای هوشمند نامید.کامپیوترهای نسل¬های گذشته براساس منطق دودویی ((صفر و یک))ساخته شده¬ اند اما کامپیوترهای نسل پنجم منطق فازی است.منطق فازی شاخه¬ای از علم هوش مصنوعی است.ربات¬های هوشمند نمونه ¬ای از کامپیوترهای نسل پنجم محسوب می¬شوند.
آشنایی با سایبورگ ها
نگاهی کوتاه به ریشه ی لغوی سایبورگ نشان می دهد که این کلمه مخفف کلمات سایبرنتیک و ارگانیسم است. سایبر از کلمه یونانی Kubernetas به معنی سکان دار کشتی گرفته شده است.
نسل پنجم رایانه به رایانه ایی اطلاق می شود که هوش مصنوعی را به کار می گیرند. اینها قادر به درک زبان های طبیعی و تشخیص مطالب و نوشتاری هستند و می توانند به ما در تصمیم گیری های پیچیده کمک کنند. IBM
ظهور ابررایانه غول آسای خود را به نام ASCI ارغوانی را که اولین نماینده نسل پنجم رایانه ها تلقی می شود، اعلام کرده است. این رایانه می تواند با سرعت ۴۶۷ ترا فلاپ کارکند و در مجموع نیروی کارکردش بیش از قدرت کل ۵۰۰ دستگاهی است که اخیرا ًدر لیست رایانه ها به نام TOP ۵۰۰ اعلام شده است. این نسل از رایانه ها در تلاشند شکل انسان را به خود بگیرند. روبات ژاپنی به شکل بچه گربه و با نام Robokoneko ، مغزی به قدرت ۴۰ میلیون نورون CAM دارد. دانشمندان معتقدند در شرایط زیستی آینده نزدیک، ما باید توانایی های بشری خود را با افزودن قطعات رایانه و لوازم ذخیره ساز به بدنهایمان بالاتر ببریم تا بتوانیم در شرایط دشواری که خودمان به وجود آورده ایم به حیات ادامه بدهیم. این موجودات بشری پیشرفته که به وسایل خارجی مجهز شده اند، سایبورگ نامیده می شوند.
سیبورگ چیست؟
نگاهی کوتاه به ریشه ی لغوی سایبورگ نشان می دهد که این کلمه مخفف کلمات سایبرنتیک و ارگانیسم است. سایبر از کلمه یونانی Kubernetas به معنی سکان دار کشتی گرفته شده است. سایبرنتیک علم ارتباط ماشین با انسان است. این کلمه در دهه ۱۹۴۰ توسط نوربرت وینر به کار رفت. او و دانشمندان همکارش عقیده داشتند، در جامعه و در کارهایی که به صورت مکانیکی انجام می شود، ماشین باید جای انسان را بگیرد و انسان ها باید به کارهایی بپردازند که نیاز به خلاقیت و تفکر دارد. مانفرد کلاینز کلمه سایبورگ را در سال ۱۹۶۰ برای تشریح نیاز انسان به کار برد که عملکرد های بیولوژیکی خود را به صورت مصنوعی تقویت کند تا بتواند در محیط پرستیز فضا به کار خود ادامه دهد. در اصل سایبورگ به انسانی گفته می شود که وسایلی نظیر مخزن اکسیژن، دریچه ی قلب مصنوعی یا پمپ انسولین، به عملکرد های بدنش کمک کنند یا آن ها را تحت کنترل داشته باشند. این اصطلاح طی سال ها معنی عام تری یافته است: وابستگی انسان به تکنولوژی. دراین معنا از کلمه ی سایبورگ می توان برای توصیف هر کس که برای انجام کارهای روزانه اش به رایانه وابسته است، استفاده کرد.
باسپاس _ مرادی