14-06-2023, 04:50 PM
(آخرین ویرایش: 14-06-2023, 04:55 PM، توسط lavazemkhanegi.)
اختلال وسواس جبری (OCD) چیست؟
توسط Owen Kelly، PhD; بررسی توسط استیون گینز، MD
اختلال وسواس جبری (OCD) چیست؟
اختلال چیست؟ چه کسی تحت تأثیر قرار می گیرد؟ چه کسی در معرض خطر است؟
در یک نقطه یا آن زمان، دوبار بررسی کردهایم که درب ورودی را قفل کردهایم، «چوب زدهایم»، یا فکر کردهایم عجیب یا حتی آزاردهنده در سرمان بوده است تا از یک فاجعهای خاص جلوگیری کنیم. در حالی که اکثر مردم این تجربیات را در زندگی روزمره بدون فکر دوم ادامه می دهند، اگر شما مبتلا به اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD) هستید ، این نوع وقایع می توانند هم ناراحت کننده و هم ناتوان کننده باشند.
OCD یک اختلال اضطرابی در نظر گرفته می شود، زیرا افراد مبتلا به این بیماری روانی در نتیجه افکار وسواسی دچار اضطراب شدید می شوند. اغلب، مناسک مفصل در تلاش برای کاهش اضطراب ناشی از وسواس انجام می شود.
بیشتر در مورد اختلالات اضطرابی
علائم اختلال وسواس فکری جبری
وسواس فکری، تصویری یا افکاری هستند که از بین نمیروند، ناخواسته هستند و به شدت ناراحتکننده یا نگرانکننده هستند ("اگر به یک بیماری کشنده مبتلا شوم چه؟" یا "اگر به کودک آسیب بزنم یا شریک زندگیم را بکشم چه؟ ؟) رفتارهای اجباری رفتارهایی هستند که بارها و بارها برای تسکین اضطراب تکرار می شوند. اجبار اغلب با وسواس همراه است. به عنوان مثال، اگر در مورد آلودگی وسواس دارید، ممکن است احساس کنید مجبور به شستن مکرر دستان خود شوید. اما همیشه هم به این صورت نیست.
بیشتر در مورد علائم OCD
چه کسانی تحت تاثیر اختلال وسواس فکری عملی هستند؟
OCD یک اختلال نسبتا شایع است که 2.5 درصد از افراد را در طول زندگی خود تحت تاثیر قرار می دهد.
این امر توسط مردان و زنان به طور یکسان تجربه می شود و بر همه نژادها و فرهنگ ها تأثیر می گذارد. OCD معمولاً در اواخر نوجوانی / بزرگسالی شروع می شود، اگرچه کودکان و نوجوانان خردسال نیز می توانند تحت تأثیر قرار گیرند. والدین و معلمان اغلب اوقات OCD را در کودکان خردسال و نوجوانان از دست می دهند، زیرا آنها برای پنهان کردن علائم خود تلاش زیادی می کنند.
عوامل خطر OCD
والدین باید از نوع فرعی OCC در کودکان که باعث تحریک یا تحریک گلودرد استرپتوکوکی می شود، که در آن سیستم ایمنی خود کودک به مغز حمله می کند، آگاه باشند. حدود 25 درصد از این کودکان مبتلا به OCD دارای نوعی اختلال عصبی روانپزشکی خودایمنی (PANDAS) هستند. برخلاف OCD طبیعی که به کندی ایجاد می شود، PANDAS OCD به سرعت توسعه می یابد و علائم مختلف دیگر با موارد معمولی OCD مرتبط نیست.
OCD پانداها
اختلال وسواس فکری جبری از کجا می آید؟
علائم OCD معمولاً به آرامی ظاهر می شوند و در صورت عدم درمان می توانند برای مدت طولانی ادامه داشته باشند. استرس ناشی از بیکاری، مشکلات روابط، مشکلات در مدرسه، بیماری یا زایمان می تواند محرک های قوی برای علائم OCD باشد. علاوه بر این، اگرچه یک "ژن OCD" شناسایی نشده است، OCD ممکن است مربوط به خوشه های ژنی خاص باشد. همچنین اگر سابقه خانوادگی این اختلال وجود داشته باشد، در معرض خطر بیشتری قرار دارید.
ژنتیک OCD
افرادی که مستعد ابتلا به OCD هستند در کنترل افکار خود مشکل دارند و احساس می کنند که افکار عجیب و غریب یا غیرعادی به معنای دیوانه بودن یا خارج از کنترل هستند. بنابراین، در حالی که بسیاری از مردم ممکن است افکار عجیب یا غیرعادی داشته باشند - به ویژه زمانی که استرس دارند - اگر شما مستعد ابتلا به OCD هستید، نادیده گرفتن یا فراموش کردن این افکار دشوار است.
در واقع، از آنجایی که این افکار بسیار خطرناک به نظر می رسند، در نهایت به آنها توجه بیشتری می کنید، که باعث ایجاد یک چرخه معیوب می شود.
OCD و سرکوب فکر
OCD را می توان از دیدگاه بیولوژیکی نیز درک کرد. در حالی که زمانی تصور می شد که بیماری روانی نتیجه نقص شخصیت است، اکنون مشخص شده است که بیماری های روانی، مانند OCD، دلایل بیولوژیکی دارند. یک نظریه این است که OCD از شکست در مدارهای مغزی ناشی می شود که بسیاری از افکار، ایده ها و تکانه های روزانه را فیلتر یا "سانسور" می کند. اگر مبتلا به OCD هستید، مغز شما در تصمیم گیری برای توقف کدام افکار و تکانه ها مشکل دارد.
در نتیجه، ممکن است وسواس و/یا اجبار را تجربه کنید. اختلال در این سیستم ممکن است مربوط به ناهنجاری های سروتونین باشد.
OCD باعث می شود
درمان اختلال وسواس اجباری
داروهای مختلفی وجود دارند که در کاهش فراوانی و شدت علائم OCD موثر هستند. بسیاری از داروهایی که در درمان OCD موثر هستند، مانند Procec (فلوکستین)، پاکسیل (پاروکستین)، زولوفت (سرترالین) و افرافینیل (کلومیپرامین)، سطح سروتونین را تحت تأثیر قرار می دهند.
روان درمانی همچنین یک درمان بسیار موثر برای کاهش فراوانی و شدت علائم OCD است. درمانهای روانشناختی مؤثر برای OCD بر تغییرات رفتار و/یا افکار تأکید دارند. در صورت لزوم، روان درمانی می تواند به تنهایی یا همراه با دارو انجام شود. دو نوع اصلی درمان روانشناختی برای OCD عبارتند از درمان شناختی رفتاری (CBT) و درمان مواجهه و پیشگیری از پاسخ (ERP).
درمان OCD با روان درمانی
منابع:
[font='Arial', sans-serif]درمان وسواس در کرج[/font]
انجمن روانپزشکی آمریکا "راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ویرایش چهارم، ویرایش متن" 2000. واشنگتن، دی سی: نویسنده
پاولز، دیوید "ژنتیک اختلال وسواس فکری اجباری: مروری بر شواهد". مجله آمریکایی ژنتیک پزشکی 15 آوریل 2008، 148: 133-139.
ریکمن، استنلی «وسواس، مسئولیت و گناه». پژوهش رفتار و درمان فوریه 1993، 31: 149-154.
ساکسنا، سانجی و راک، اسکات. "تصویربرداری عصبی عملکردی و همبستگی های عصبی اختلال بیرونی" روانپزشکی آمریکای شمالی 1 سپتامبر 2000، 23: 563-586.
مطالب مرتبط
آیا وسواس ها و اجبارها در طول زمان تغییر می کنند؟
OCD
رفتارهای اجباری رایج در میان افراد مبتلا به OCD
OCD
علایم اجباری در اختلال وسواس فکری اجباری
OCD
10 حقیقت در مورد اختلال وسواس فکری عملی
OCD
وسواس در OCD چیست؟
OCD
وسواس در OCD چیست؟
توسط مارلا دیبلر، سیدی؛ بررسی توسط استیون گینز، MD
وسواس در OCD چیست؟
اختلال وسواس فکری عملی (OCD) یک اختلال روانی است که تقریباً 1٪ تا 2٪ از جمعیت را تحت تأثیر قرار می دهد. اگرچه هر فردی در هر سنی ممکن است به OCD مبتلا شود، میانگین سن شروع آن 19.5 سال است و 25 درصد از افراد تا سن 14 سالگی علائم را بروز می دهند. اگرچه مردان بیشتر در دوران کودکی علائم را نشان می دهند، زنان در بزرگسالی به میزان بیشتری تحت تأثیر قرار می گیرند.
معیارهای تشخیصی که در کتابچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ویرایش پنجم ( DSM-5 ) تحت عنوان "اختلال وسواس فکری جبری و اختلالات مرتبط" طبقه بندی شده اند:
وجود وسواس، اجبار یا هر دو
وسواس به این صورت تعریف می شود:
وسواس ها افکار، تصاویر یا اصرارهای تکراری، مداوم، مزاحم، ناخواسته هستند که باعث اضطراب یا پریشانی می شوند.
با سرکوب یا اجبار این گونه وسواس ها را نادیده بگیرید یا سعی کنید آنها را خنثی کنید
امری به این صورت تعریف می شود:
رفتارهای تکراری یا اعمال ذهنی فرد به واکنش وسواس گونه یا مطابق با قوانین کاملاً اجرا شده وادار می شود.
رفتارها یا اعمال ذهنی با هدف کاهش ناراحتی یا ناراحتی، یا جلوگیری از یک نتیجه ترسناک؛ با این حال، آنها به وضوح زائد هستند یا به طور واقع بینانه با آنچه که در نظر گرفته شده است مرتبط نیستند
وسواس ها یا اجبارها وقت گیر هستند (مثلاً بیش از 1 ساعت در روز طول می کشد) یا ممکن است باعث ناراحتی یا اختلال قابل توجه در عملکرد روزانه شود.
علائم با تأثیرات فیزیکی یک ماده، وضعیت پزشکی یا سایر اختلالات روانی بهتر توضیح داده نمی شوند
گزارش شده است که افراد بینش خوب/منصفانه یا ضعیفی نسبت به شایستگی های صفات خود دارند. اگر بینش ضعیف باشد، ویژگی های شخصی ممکن است ماهیت هذیانی به نظر برسد. همچنین اشاره شده است که اگر بیمار سابقه اختلالات صورت داشته باشد، علائم مربوط به صورت باشد. ممکن است
برخلاف تصور غلط رایج در فرهنگ پاپ، وسواس ها خوشایند نیستند. "وسواس" بودن نسبت به چیزی یا کسی این نیست که فرد در مورد چیزی که با آن عاطفه دارد و از آن لذت می برد بسیار فکر کند.
این تجربیات درونی مکرر هستند، ناخواسته هستند و احساس میکنند که خارج از کنترل فرد هستند. آنها باعث ناراحتی زیادی مانند اضطراب، بی علاقگی، ترس و افسردگی می شوند. تداوم این افکار اغلب در توانایی فرد برای اولویت دادن به چیزهای دیگر اختلال ایجاد می کند. وسواس های رایج عبارتند از:
آلودگی (به عنوان مثال، خاک، حشرات، مایعات بدن، بیماری، آلاینده های محیطی، مواد شیمیایی)
آسیب (به عنوان مثال، ترس از آسیب رساندن به خود یا دیگران، ترس از اتفاق بد یا مسئول آسیب غیر عمدی به چیزی یا شخصی)
افکار جنسی ناخواسته (به عنوان مثال، افکار جنسی ناخواسته، ممنوع یا خصمانه، تصاویر، یا انگیزه های جنسی، وسواس در مورد همجنس گرایی، افکار جنسی در مورد کودکان، زنای خانوادگی، تجاوز جنسی، یا تجاوز جنسی)
دینداری/دینداری (مثلاً افکار یا اعتراض به خدا، نگرانی برای قضاوت یا رفتار اخلاقی)
از دست دادن کنترل (به عنوان مثال، مشاجره و آسیب رساندن به خود و دیگران، وحشت زدگی و انجام سایر اقدامات توهین آمیز یا گفتن چیزی ممنوع یا ممنوع، ناگهانی و تهدید به سرقت، تصاویر ذهنی ناخواسته که طبیعت تهاجمی، خشونت آمیز یا ترسناک دیگری دارند، خطر)
کمال گرایی (مثلاً نیاز به آشنایی، دقت، تقارن، نیاز به نگرانی یا به خاطر سپردن، وادار شدن به پیروی از یک روال یا انتظار سخت، درستی داشته باشد) نیاز به چیزی که احساس
ترس از ابتلا به یک بیماری جسمی (مثلاً بیماری یا بیماری که با وسواس ناسازگار ارتباطی ندارد)
باورهای خرافی (مثلاً اعداد خوش شانس یا بدشانس، رنگ ها، کلمات یا عبارات)
[url=https://telluss.ir/%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%88%D8%B3%D9%88%D8%A7%D8%B3-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B1%D8%AC/]درمان وسواس در کرج
وسواس اغلب شامل یک نتیجه ترسناک است، مانند مسئولیت آسیب رساندن به خود یا دیگران، که به عنوان غیراخلاقی یا غیراخلاقی یا ناقص تعریف می شود. به عنوان مثال، ترس روانی از آسیب رساندن به دیگران ممکن است شامل ترس از این باشد که ممکن است شخصی به طور ناخواسته با استفاده نکردن از اقدامات احتیاطی باعث آتش سوزی شود.
این ترس میتواند به قدری طاقتفرسا شود که اجبار برای کاهش احتمال آسیب و به حداقل رساندن پریشانی را برانگیزد. در مثال بالا، می توان انتخاب کرد که تمام پریزهای خانه را قبل از خروج از خانه بررسی کند و این امر خطر آتش سوزی را کاهش می دهد و ناراحتی ناشی از آن را تا حد زیادی کاهش می دهد.
الزامات نیز معمولاً اشتباه درک می شوند و در ارائه متفاوت هستند.
انجمن روانپزشکی آمریکا راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ویرایش پنجم. ویرایش پنجم واشنگتن، دی سی: انجمن روانپزشکی آمریکا 2013: 251-4
کلارک، دیوید ای. و راداسکی، آدام اس. (2014). مقدمه: دیدگاهی جهانی در مورد افکار مزاحم ناخواسته. مجله اختلال وسواس اجباری و اختلالات مرتبط در دسترس آنلاین 18 فوریه 2014
Goodman، WK، Price، LH، Rasmussen، SA و همکاران: "مقیاس اختلال وسواس فکری-اجباری ییل-براون." Arch Gen Psychiatry 46: 1006-1011، 1989.
مطالب مرتبط
آیا وسواس ها و اجبارها در طول زمان تغییر می کنند؟
OCD
افکار رایج OCD چیست؟
OCD
OCD با شروع زودرس در مقابل OCD خود جبرانی
OCD
علایم اجباری در اختلال وسواس فکری اجباری
OCD
اختلال وسواس جبری (OCD) چیست؟
OCD
درمان وسواس در کرج