11-05-2023, 01:28 PM
حمایت اجتماعی و روانی از کودکان. مبانی مشاوره خانواده و خانواده
در خانه تربیت خانواده
ارسال کار خوب خود به پایگاه دانش آسان است. از فرم زیر استفاده کنید
مشاوره کودک
معلم باید نگرش مسئولیت پذیری داشته باشد، دانش احترام به تغییرات کیفی دانش آموز را داشته باشد، رشد ارگانیک، روانی، اجتماعی و ساختارهای شناختی آنها را که به عواملی مانند بلوغ، تجربه و محیط اجتماعی بستگی دارد، همراهی و ارزیابی کند.
در نهایت، تمرکز اصلی مدرسه، آموزش است، در درجه اول برای رشد صبر، فروتنی، آرامش، تعادل، هماهنگی و بالاتر از همه عشق. کودک لوازم مدرسه، لباس، حمل و نقل، غذا را رایگان دریافت می کند. او همچنین از حمایت های پزشکی، دندانپزشکی و روانشناختی برخوردار می شود که شامل خانواده می شود.
دانشجویان، فارغ التحصیلان، دانشمندان جوانی که از دانش پایه در تحصیل و کار استفاده می کنند از شما بسیار سپاسگزار خواهند بود.
مشاوره کودک
آژانس فدرال آموزش
دولتی موسسه آموزشی آموزش عالی حرفه ای
دانشگاه دولتی یاروسلاو حکیم نووگورود
ناشر و توزیع کننده کتاب هارمونی. این کتاب از نظر روحی و روانی به انجیل هدایت می شود. بر اساس روانشناسی تحلیلی، او فصل های انجیل را در باب معنویت گرایی تحلیل می کند. این کتاب به روح اختصاص دارد، زیرا آن را خدا آفریده و کارکردهای واقعیت آن است. موضوع هوش های چندگانه و آسیب شناسی روانی و تصرف را از منظر روان شناختی و معنوی بررسی می کند.
تنوع مشکلات انسانی را از منظر روانی و معنوی گرد هم می آورد، به راه حل ها اشاره می کند و ارزش جستجوی معنویت را نشان می دهد. او سعی می کند خواننده را به توافق بین روانشناسی و احساس معنوی انسان برساند.
موسسه آموزش مداوم معلمان
گروه آموزش حرفه ای آموزشی و مدیریت اجتماعی
کمک اجتماعی-روانی به خانواده
معرفی
1.1 تشخیص خانوادگی
نتیجه
معرفی
خانواده گروه کوچکی است که بر پایه ازدواج و/یا خویشاوندی بنا شده است که اعضای آن از طریق زندگی مشترک و حفظ خانه، ارتباط عاطفی و تعهدات متقابل نسبت به یکدیگر متحد می شوند.
وساطت یکی از ابزارهایی است که ذهن انسان برای دسترسی به ناخودآگاه در دسترس است و از طریق معرفی امر معنوی امکان تحقق شخصی را فراهم می کند. او یک مطالعه جدی در مورد رویاها ارائه می دهد و آنها را به عنوان پیام هایی برای بیننده رویا می بیند. خواننده را با دنیای رویاها آشنا می کند، اهمیت آن را برای رشد ذهنی و روحی آشکار می کند ، تجزیه و تحلیل مقایسه ای ، نظر روح را در مورد آن توضیح می دهد.
فلسفه و معنویت: رویکردی روانشناختی. با ویرایش نویسنده، تحول اندیشه بشری که توسط متفکران مختلف به وجود آمده است، از منظر روانشناختی و معنوی تحلیل میشود. ارجاعات فلسفی به موضوعات موجود در کتاب ارواح وجود دارد. روان انسان به عنوان ابزاری منعطف و شکل دهنده برای ایده های جمعی که چندین بار توسط اندیشه هدایت شده اند دیده می شود.
خانواده اساس اصلی اجتماعی شدن اولیه فرد است. از خانواده است که فرآیند جذب هنجارهای اجتماعی و ارزش های فرهنگی توسط کودک آغاز می شود. انواع اشکال تأثیر خانواده بر کودک، مشارکت مستمر و طولانی مدت او در روابط صمیمی و عاطفی خانوادگی، دامنه ارزش هایی که او در زندگی خانوادگی دارد، اولویت آموزشی بدون شک او را نشان می دهد. اما بسیاری از والدین فرزندان خود را تربیت می کنند، زیرا بدون اینکه متوجه تغییرات ایجاد شده باشند، آنها را بزرگ می کنند، نمی توانند از فضای اجتماعی خانواده، رشد روحی و جسمی فرزندان خود حمایت کنند که در بیشتر موارد منجر به از هم گسیختگی روابط می شود. بین آنها. علاوه بر این، در شرایط اجتماعی بسیار دشوار کنونی، منابع یک خانواده گاهی برای گذر از دوره های دشوار چرخه زندگی آن کافی نیست. خدمات اجتماعی مددکاری روانشناختی می تواند کمک موثری به والدین در برقراری یک وضعیت درونی مطلوب روابط خانوادگی کند . مشاوره و توصیهها نه تنها برای والدین فرزندان خانوادههای در معرض خطر یا مشکلزا، بلکه به دلیل نیازهای درونی و تقاضاهای روزافزون جامعه نسبت به جامعه به عنوان یک نهاد اجتماعی، برای هر خانواده در مرحله خاصی از رشد آن ضروری است. نقش مهمی مددکار اجتماعی با هدفمندی، سواد حرفه ای و در نظر گرفتن علایق و مشکلات والدین و فرزندان در فرآیند کمک به خانواده تعیین می شود.
مشاوره کودک
انجیل نقشه راه خانواده عهد است. هیچ فرمول استانداردی برای حل تعارضات ذهنی وجود ندارد، زیرا هر ذهنی فرآیندهای خاص خود را دارد که آن را به وضعیت فعلی خود می رساند. کیمیا عشق: افسردگی، شفا و معنویت - ویرایش شده نویسنده افسردگی را عمیقا بررسی می کند و علائم اصلی، علل و درمان های آن را ارائه می دهد. هدف آن ابهام زدایی از افسردگی، تمایز آن از سایر حالات هوشیاری است تا بتوان تشخیص دقیق تری داد.
او افسردگی را فرآیندی برای خودسازی و کیمیایی انرژی های درونی می داند. تمرکز بر روانشناختی و معنوی است. تناسخ: یادگیری فرآیند ویرایش شده، به مسائل مربوط به تکامل روح می پردازد و می خواهد روشن کند که تناسخ یک فرآیند تنبیهی نیست، بلکه فقط یک مکانیسم آموزشی است. این کتاب حاوی اطلاعات به روز در مورد جنبه های مختلف ذاتی در تناسخ است.
1. اهداف و مقاصد کمک های اجتماعی-روانی به خانواده
هدف از کمک های اجتماعی- روانی خانواده، ارائه کمک های اجتماعی- روانی به موقع و همه جانبه به خانواده ها و افراد متاهل نیازمند به آن است. کمک به توسعه و تحکیم خانواده به عنوان یک نهاد اجتماعی ، ترویج استفاده گسترده از توانایی های خود برای دفاع اجتماعی، بهبود شاخص های سلامت اجتماعی و رفاه خانواده ها. همچنین هدف مشکلات تنظیم خانواده، حفاظت اجتماعی-پزشکی از سلامت باروری جمعیت، کار سازمانی و روش شناختی برای ترویج سبک زندگی سالم است.
معنویت گرایی را به زبان ساده برای کسانی که شروع به کشف آن می کنند ارائه می کند. به عنوان راهنما در «دوره پایه معنویت گرایی» استفاده می شود. اصول اساسی معنویت گرایی را برای تسهیل مطالعه و درک معنای آن برای انسان ارائه می کند.
اسطوره شخصی و سرنوشت انسان. ویرایش شده، تجزیه و تحلیل مشخصات زندگی انسان را در جنبه های کلان آن و تجربیاتی که یک موجود را می سازد، بررسی می کند. نویسنده در مطالب خود ایده سرنوشت شخصی و چگونگی ردیابی آن توسط روح را ارائه می دهد. همچنین شامل چندین راه برای دیدن چگونگی زندگی یک اسطوره زنده و چگونگی تغییر آن است.
وظایف حمایت اجتماعی و روانی خانواده:
1) شناسایی خانواده های نیازمند حمایت اجتماعی، بررسی نیاز به انواع حمایت های اجتماعی و حسابداری حمایت های ارائه شده.
2) ایجاد بانک اطلاعاتی از ریزاقلیم منفی و خانواده های پرخطر.
3) کمک به خانواده برای بهبود زندگی، حل مشکل خودسازی و خودکفایی.
این کتاب اشکال مختلف عشق را با زبانی ساده و مستقیم که قلب را لمس می کند ترکیب می کند. تقدیم به همه کسانی که حس عشق به خدا، زندگی، همسایه و خود را در زندگی ایجاد کرده اند. او شادی را حالتی از ذهن می داند که با رهایی فرد از احساس گناه انباشته شده در وجودش به دست می آید. این کتاب برای کسانی است که به دنبال خوشبختی هستند و باید از گناهی که آنها را عقب نگه می دارد رها شوند.
Jung and Midunity - ویرایش شده در آن. این کتاب تجربیات و نظرات یونگ را در مورد پدیدههای مدیومیستی مورد بحث قرار میدهد که تأثیرات آن را بر خود، خانوادهاش و چندین بیمار احساس میکرد. این در مورد تجربه و نظرات شما در این زمینه آخر است. آیا او جاودانگی روح، ارتباط بین مردگان و تناسخ را پذیرفت؟ این مقاله به خوانندگان کمک می کند تا در مورد آن نتیجه گیری کنند.
4) ارائه کمک های مشاوره ای در زمینه مسائل روانی، آموزشی، حقوقی، اجتماعی-اقتصادی و پزشکی و اجتماعی. در موارد ضروری، مراجعه به سایر خدمات، سازمان ها، مؤسسات برای ارضای بهتر نیازها.
5) کار وکالت در تحکیم خانواده.
ویرایش شد ملاقات با عیسی - عیسی برای اولین بار به عنوان یک مرد شاد و شاد . او جهان را مخلوق خدا می دانست و از منابع آن متعادل و بدون تعصب استفاده می کرد. او بر سر سفره ای که به عنوان شام آخر تقدیم یا داده می شد می نشست و بدون هیچ تعصب یا تعالی مذهبی بیمارگونه می خورد و می آشامید.
کتاب ارواح - به جاودانگی روح، ماهیت ارواح و رابطه آنها با انسان ها، قوانین اخلاقی، زندگی واقعی ، زندگی آینده و آینده بشر که توسط ارواح تعلیم داده می شود، می پردازد. این در قالب پرسش و پاسخ، از جمله تفسیر توسط آلن کاردک ارائه شده است. پس از آن کتاب مدیوم ها، انجیل معنویت گرایی، بهشت و جهنم، و پیدایش.
6) کمک به حل تعارضات در خانواده.
۷) آمادگی والدین جوان و آینده برای تولد و تربیت فرزند.
8) انجام امور روان درمانی فردی و گروهی، کار آموزشی با متقاضیان ازدواج، والدین، مادران زیر سن قانونی و خانواده های مشکل دار. وضعیت زندگی .
دین شخصی - ویرایش شده در این کتاب به دینداری و عبارات مربوط به امر مقدس اختصاص دارد که به نشانه مذهبی در ذهن انسان اشاره دارد. این در مورد خدا و راه های جستجوی خالق است. در روح انسان چیزی عمیق و اسرارآمیز وجود دارد که انسان آن را درون خود یا خدا می نامد. نویسنده در تلاش برای حل این معما است.
پروژه مهد کودک ترزا کریستینا. هدف: ساخت و نگهداری یک مدرسه برای کودکان خردسال، مادران شاغل می توانند فرزندان خود را تحت مراقبت حرفه ای بگذارند. رایگان خدمات می دهد . به مادران شاغل و خانواده هایی با درآمد خانوار تا سقف دو حداقل دستمزد
9) ارائه انواع حمایت های روانی به همسران جوان و همچنین کسانی که قصد ازدواج دارند.
10) انجام مشاوره، میزگرد، سخنرانی و بحث در مورد تنظیم خانواده، آموزش جوانان. زندگی خانوادگی .
بنابراین، فعالیت کمک های اجتماعی-روانی به خانواده مشکلاتی از قبیل: ارتقای ثبات خانواده به عنوان یک نهاد اجتماعی، بهبود شرایط اجتماعی-اقتصادی زندگی شهروندان، شاخص های سلامت اجتماعی و رفاه خانواده را حل می کند. و فرزندان، ایجاد روابط خانوادگی با جامعه و دولت، روابط خانوادگی هماهنگ، احقاق حقوق خانواده و کودکان، حمایت و کمک دولت، خدمات اجتماعی به شهروندان.
مرکز مشاوره تلاس
جمعیت، با توجه به موقعیت پروژه، در منطقه بایرو دا پازی واقع شده است، که مشخصه آن شبکه های فرعی کم درآمد بدون آب، فاضلاب و سایر خدمات عمومی است. مرحله پروژه تمام وقت، خدمت به 226 کودک.
هدف: ایجاد و حمایت از سمینارهای حرفه ای با هدف تربیت متخصصان جوان در تخصص های مختلف. علاوه بر این، کمبود فضاهای عمومی حرفه ای، رها شدن نوجوانان و عرضه روزافزون مواد مخدر غیرقانونی است.
1.1 تشخیص خانوادگی
وضعیت هر خانواده متاثر از تنش های اجتماعی مشخصه جامعه ما و بحران اقتصادی است که گریبانگیر همه خانواده ها شده است. دستیابی به توافق و تفاهم متقابل در زندگی خانوادگی بسیار دشوار است، و به ویژه انجام آن در یکی از مهم ترین دوره های ازدواج - دوره اولیه، زمانی که تازه ازدواج کرده با اولین مشکلات خانوادگی و روزمره خود روبرو می شود، دشوار است.
دوره های بعدی در زمینه انتشارات، الکترونیک، چاپ صفحه، خیاطی، کفپوش و سقف، ورزش و تفریح و حسابداری ارائه خواهد شد. مرحله پروژه - ده کارگاه در حال کار است. این ساختمان هدفمند قبلاً دارای دوره های کامپیوتر، باله، قلاب بافی، آشپزی، سوادآموزی بزرگسالان، کارآفرینی، سیزال، جواهرات، نقاشی، موسیقی و تئاتر است.
پروژه مرکز معنوی هارمونی. هدف: ساخت و نگهداری مرکز روح هماهنگی، یک مرکز معنوی برای رشد شخصی و زمینه تحقیقات روانشناختی و معنوی. او در میان آثارش به دنبال ترویج فعالیت هایی است که شکاف بین روانشناسی و معنویت گرایی را پر می کند.
A.I. کوچتوف هفت دلیل اصلی درگیری در خانواده را نام می برد:
1) نقض اخلاق روابط زناشویی (خیانت، حسادت).
2) ناسازگاری بیولوژیکی
3) رابطه اشتباه همسران (یکی از آنها) با اطرافیان - بستگان، آشنایان، همکاران و غیره.
4) ناسازگاری علایق و نیازها.
این فعالیتهای زیر را توسعه میدهد: مطالعه انجیل، دوره پایه معنویتگرایی، گردهمایی متوسط، کار شفابخش و گروه مطالعه، علاوه بر پیادهروی با کودکان. مرکز حقوقی و مدنی Maria Teresinha Ferras Freire de Novaes. هدف: ایجاد هسته حقوقی برای ارائه کمک های حقوقی رایگان به مردم با کمک بنیاد لار هارمونیا. توسعه تحقیقات در زمینه حقوق با هدف تعمیق مسائل مرزی که نیاز به بینش معنوی دارد. حمایت از جمعیت تحت خدمات صندوق شهروندی؛ و در خصوص جنبه های حقوقی موسسه به بنیاد کمک های حقوقی می کند.
5) موقعیت های آموزشی مختلف در رابطه با کودک.
6) وجود نقایص شخصیتی یا خصیصه های منفی یکی و گاه هر دو همسر.
7) سوء تفاهم بین والدین و فرزندان.
بنابراین، می توانیم پنج نوع خانواده را تشخیص دهیم:
1) عملکرد بهینه دارد.
3) عملکرد متوسط.
علاوه بر این، در راستای این اهداف، هسته حقوقی سخنرانی های ماهانه ای را ایجاد می کند که به موضوعات مختلف حقوقی می پردازد و بحث های عمیق فصلی را در قالب یک هیئت منصفه شبیه سازی شده چند رشته ای انجام می دهد. حدود 40 داوطلب استخدام کرده و از طریق حساب عدالت و شهروندی به چند خانواده نیازمند کمک می کند. این داروخانه دارای چندین تخصص پزشکی خواهد بود که به جمعیت نیازمند و در معرض خطر اجتماعی خدمت می کند.
سرپایی یکی از پروژه های بنیاد توسعه اجتماعی جمعیت فقیر به منظور کاهش شکاف در خدمات عمومی است. ساختمان سرپایی پزشکی دارای تخصص های پزشکی زیر خواهد بود: زنان و زایمان، اطفال، جراحی عمومی، مطب عمومی، قلب، اورولوژی، سونوگرافی، چشم پزشکی، دندانپزشکی و اقدامات جزئی پزشکی. چنین تخصص هایی بیشتر مورد تقاضای جمعیت هدف هستند.
4) خانواده ها در یک "دولت مرزی".
5) خانواده های "آسیب دیده".
تشخیص خانواده برای تشخیص مشکلات هر نوع خانواده انجام می شود.
تشخیص خانواده ارزیابی سیستم خانواده از نظر اختلالاتی است که باعث ایجاد اختلال جسمی یا روان رنجوری در یکی از اعضای خانواده می شود.
روش های مختلفی برای تشخیص وجود دارد: تصویری، خالی، بازی و غیره. در خانواده درمانی جهات مختلفی (استراتژیک، ساختاری، پویا، رفتاری و...) وجود دارد و هر کدام رویکردهای خاص خود را در تشخیص خانواده دارند.
مرحله پروژه - در حال ساخت. هدف: ایجاد و حفظ هماهنگی خانه برای خانه سالمندانی که به دنبال پناهگاه معنوی و فضایی برای همزیستی اجتماعی است. این پروژه با هدف ایجاد و حفظ خانه ای برای سالمندان در جستجوی فضایی برای پناه معنوی و همزیستی اجتماعی است. هدف آن کمک به سالمندان در جستجوی یاد معنوی و اجتماعی شدن است.
مرحله پروژه - شروع نشده است. احتمالاً متوجه شده اید که خانواده و دوستان تأثیر زیادی روی شما در زندگی شما داشته اند. این تأثیر در چیزهای کوچکی مانند عباراتی که استفاده می کنید، علایق شما، غذایی که می خورید، فیلم هایی که دوست دارید و تأثیر آنها منعکس می شود. نقش مهمی در سلامت روان شما ایفا می کند، بنابراین کیفیت حمایت خانواده و اجتماعی عامل بسیار مهمی است که باید در نظر گرفته شود.
بنابراین، به عنوان مثال، در مطالعه خانواده امروزی، خود مشاهده و خود ارزیابی اعضای خانواده بینشی را در مورد آنچه که آنها به عنوان یک رابطه دائمی می دانند، فراهم می کند. معمولاً چنین داده هایی به نوع خود واقعیت خانواده را تحریف می کند و برخی جنبه های روابط خانوادگی را تأیید و سایر جنبه های روابط خانوادگی را رد می کند. بنابراین، هنگام مطالعه یک خانواده واقعی، همیشه مناسب است که توانایی آن در انعکاس روابط درون خانوادگی را در نظر بگیریم. اگرچه هدف روان درمانی خانواده قابل قبول تر در آینده، کمک روانشناختی برای او است، روش هایی که امکان پیش بینی احتمال رشد معینی از خانواده را فراهم می کند به وضوح کافی نیست. در عمل گاهی اوقات از نظرسنجی استفاده می شود که هدف آن تعیین تغییرات مورد انتظار، ممکن و مطلوب است. چنین نظرسنجی حداقل به صورت خوش بینانه، بدبینانه، واقع بینانه، فوق العاده و غیره اجازه می دهد.
مسئول رشد سالم حمایت خانواده والدین نه تنها از طریق رفع نیازهای مادی، بلکه از طریق رفع نیازهای روانی فرزندان، فرزندان خود هستند. عدم حمایت خانواده به دلایل مختلفی بر سلامت روان کودکان تأثیر منفی می گذارد.
مشاوره کودک
در اینجا به ویژگی های خانواده هایی می پردازیم که بر اساس چندین تحقیق علمی دقیق، تأثیر مثبتی بر سلامت روان فرزندانشان دارند. چندین مطالعه نشان داده اند که بهزیستی عاطفی، روانی و اجتماعی با چند بار در هفته وعده های غذایی یک خانواده مرتبط است. این به این دلیل است که وعده های غذایی خانوادگی زمان بسیار خوبی برای والدین است تا با فرزندان خود صحبت کنند، آنها را تشویق کنند و حتی در صورت داشتن خلق و خوی سخت آنها را کنترل کنند. همچنین جالب است که هرچه تعداد وعده های غذایی خانواده بیشتر باشد، احتمال رفتار مجرمانه کودکان کمتر می شود. بر اساس مطالعات متعدد، زمانی که والدین برنامه کاری متناسب با زندگی خانوادگی خود داشته باشند، فرزندانشان کمتر دچار اختلالات روانی می شوند و از نظر اجتماعی آسیب می بینند. پدران درگیر در زندگی خانوادگی، مسئولیت پذیر و در دسترس، به رشد رفاه روانی فرزندان خود کمک می کنند. جوانانی که خانوادههایشان درگیر درمان بیماریهای روانی هستند، بهتر و سریعتر از افراد بدون حمایت خانواده بهبود مییابند. این شامل نزدیک کردن اعضای خانواده به هم و توانمند ساختن آنها برای ایجاد روابط قوی و سالم است. این امر از آن جهت حائز اهمیت است که بر حسب ضرورت، اولین افرادی که در بین جوانان دچار مشکلات روانی می شوند، اعضای خانواده هستند.
تصور روشن تر از آینده خانواده می تواند عاملی برای اصلاح این آینده شود. به عنوان مثال، آموزش والدین آینده به آنها اجازه می دهد تا برای تولد فرزند خود را بهتر آماده کنند. توافق بر سر ارتباط بین والدین و فرزندان پس از طلاق عواقب آن را کاهش می دهد.
پارادایم های استعاری عینی مصاحبه با خانواده، پاسخ اعضای آن به سؤالات پرسشنامه ها، این امکان را به ما می دهد که آن را در میان الگوهای خانواده از پیش شکل گرفته نام ببریم. پس از معرفی نتایج چنین مطالعه ای به خانواده، کمتر پیش می آید که روانشناس چیز جدیدی به خانواده نگوید، بلکه تنها نظر ابراز شده توسط اعضای خانواده را تایید کند.
ارزیابی استعاری روابط خانوادگی (مثلاً یک نقاشی یا مجسمه یک خانواده) روش کافی برای درک خانواده نیست و مقایسه نتایج آن با داده های سایر خانواده ها دشوار است. اما می تواند به باز شدن احساسات ضعیف اجازه دهد، می تواند انگیزه ای برای دید جدیدی از وضعیت خانواده باشد.
پارادایم های ذهنی-عینی. راه اصلی به دست آوردن اطلاعات ذهنی در مورد خانواده، مشاهده خود اعضای خانواده است. آنها معمولاً توضیحی برای رابطه با عزت نفسشان دارند. برای گسترش درک خود از خانواده، روانشناسی که خانواده را مطالعه میکند، طرحهای دقیقتری از مشاهده خود ارائه میکند، الگوی رابطه مشاهدهشده را بهطور استعاری تفسیر میکند، و واکنشها به تفاسیر آنها را مطالعه میکند.
داده های عینی در مورد خانواده حقایق بی چون و چرای زندگی خانوادگی، گاهشماری توسعه آن، نتایج تحقیقات پزشکی و نتایج ثابت نظارت است. تعامل خانوادگی . در عمل رواندرمانی خانواده، مشاهده مستقیم خانواده، مطمئنترین راه برای جمعآوری دادهها محسوب میشود. تقابل بین پارادایم های عینی و ذهنی شناخت خانواده و همچنین تقابل برخی از پارادایم های دیگر همیشه موجه نیست، اما با این وجود، محقق باید همواره از کانون غالب پژوهش آگاه باشد.
1.2 حمایت روانی خانواده
کمک روانشناختی با هدف اصلاح ویژگی های شخصی اعضای خانواده، ادغام موفق خانواده در جامعه است.
شرایط اثربخشی کمک به خانواده مدرن پیچیدگی، سازگاری، تمایز و به موقع بودن آن است.
شش مدل از حمایت خانواده مدرن وجود دارد:
1) الگوی آموزشی.
بر اساس فرضیه عدم صلاحیت آموزشی والدین است. اگرچه ممکن است خود پدر و مادر عامل این مشکل باشد، اما این احتمال به صراحت منتفی نیست. لازم است نه بر توانایی های فردی والدین کودک، بلکه بر روش های جهانی آموزش از نقطه نظر تربیت و روانشناسی تمرکز شود. کار با خانواده در این مورد با هدف ایجاد سیستم آموزش روانشناختی و تربیتی والدین، سازماندهی مشاوره خانواده و تدوین دستورالعمل ها برای والدین است.
2) مدل اجتماعی
در مواردی که مشکلات خانوادگی ناشی از شرایط نامطلوب است استفاده می شود. تاکید بر حمایت اجتماعی و تربیتی در کار با خانواده: اطلاع رسانی در مورد امکان دریافت حمایت اجتماعی، هماهنگی فعالیت سازمان ها و نهادهای مختلف به منظور حمایت از خانواده، نقش میانجی در حل مشکلات زندگی.
3) مدل روانشناختی (روان درمانی).
مرکز مشاوره تلاس
رویکردهای متفاوتی برای روان درمانی خانواده وجود دارد که بر ویژگی های مختلف زندگی خانوادگی تأکید می کند و در درک وظایف و روش های تشخیص روانی متفاوت است.
4) رویکرد نظری و عملی.
این یک تعمیم از تجربه مشاوره خانواده است. معمولاً یک جنبه مهم از روابط خانوادگی ثابت می شود. بر اساس این رویکرد، نوع خاصی از خانواده و جهت کمک های روان درمانی مشخص می شود. در این رویکرد به ارتباطات ناخودآگاه با خانواده والدین توجه می شود. روانشناس هنگام مطالعه خانواده باید بر اطلاعات مربوط به پیوندهای خانوادگی تکیه کند. این رویکرد از یک سیستم توالی تکرار شونده استفاده می کند. هنگام ارزیابی روابط خانوادگی، می توان از رابطه علی پدیده ها یا بر اساس این واقعیت که آنها به هم پیوسته هستند هدایت کرد. روابط خانوادگی با جملات "اگر ... پس"، "علت - معلول" توصیف می شود.
5) رویکرد ساختاری و رویه ای.
مطالعه ساختار خانواده به ما این امکان را می دهد که آن را به مدل مناسب روابط خانوادگی نسبت دهیم. خانواده با دو عامل مشخص می شود:
1) تعامل اعضای خانواده (نگرش عاطفی).
2) سازگاری خانوادگی (تغییر در روابط خانوادگی).
این رویکرد بر فرآیندهای خانواده، تمرکز بر تاریخ رویدادهای مهم برای خانواده، شناسایی سلطه و کنترل در خانواده و ویژگی های ارتباط بین اعضای آن متمرکز است.
6) رویکرد سیستمی-فردی.
بر اساس این رویکرد، ارتباطات بین اعضای خانواده یا شرایط حضور آنها در خانواده، تأثیر خانواده است. ویژگی های شخصیتی و رفاه. بررسی خانواده فردی به ما امکان می دهد بین سه مدل خانواده تمایز قائل شویم:
1) خانواده هایی که اعضای آنها از نظر خصوصیات فردی به هم نزدیک هستند.
2) خانواده هایی که اعضای آنها مکمل یکدیگر هستند.
3) خانواده هایی که در آنها دارایی های اعضای آنها به سختی قابل مقایسه است.
2. مشاوره ازدواج و خانواده و روان درمانی
بنابراین، روانشناسان عملی باید با مشکلات مختلف روابط خانوادگی دست و پنجه نرم کنند. در این میان مشکلات عروسها، مشکلات تازه عروسها، افکار همسرانی که خود را برای پدر و مادر شدن آماده میکنند، جای زیادی را اشغال میکند. در دوره شکل گیری روابط خانوادگی که مسبوق به لذت و سختی انتخاب است، اولین تجربه صمیمیت، جوانان برای کمک به روانشناسان مراجعه می کنند. و در اینجا بسیاری از مفاهیم مشابه وجود دارد:
مشاوره کودک
1) ازدواج درمانی
2) مشاوره خانواده
3) خانواده درمانی
ازدواج درمانی نوعی روان درمانی (مشاوره) است که بر زوجین و مشکلات آنها تمرکز دارد.
مشاوره خانواده سخت تر است. برخی از نویسندگان معتقدند که
این همان خانواده درمانی است، برخی دیگر مشاوره خانواده را نوعی خانواده درمانی می دانند زیرا با مداخلات روان درمانی ساده تر، سطحی تر و کوتاه مدت، عمدتاً در شرایط بحرانی سروکار دارد.
خانواده درمانی، بر خلاف خانواده درمانی، کل خانواده از جمله کودکان را شامل می شود و اساساً بر روابط بین والدین و فرزندان متمرکز است. مشاوره خانواده برای خانواده های جوان زمانی بهتر مورد استفاده قرار می گیرد که همسران جوان با والدین یکی از همسران زندگی می کنند.
هدف مشاوره خانواده این است که با مشاور درخواست یا مشکل عضو یا اعضای خانواده را بررسی کند تا تعامل نقش در خانواده را تغییر دهد و فرصتی برای رشد شخصی فراهم کند.
1) ایجاد رابطه (تماس) و تماس با مشتریان مشاور.
فاصله سازنده برای تسهیل ارتباط بهینه، تکنیک های تقلید، هماهنگ سازی نفس بین مشاور و شاکی مشکل، استفاده از محمولات گفتاری که منعکس کننده سیستم بازنمایی غالب فردی است که مشکل خانوادگی را گزارش می کند، به دست می آید.
2) جمع آوری اطلاعات در مورد مشکل مشتری با استفاده از تکنیک فرا مدل سازی استعاره های درمانی.
سؤالات زیر به ذهنی سازی هدف روان درمانی کمک می کند: "چه می خواهید؟"، "به چه نتیجه ای می خواهید برسید؟"، "لطفا سعی کنید این را بدون ذره منفی "نه" بگویید، اما الف. یک نتیجه مثبت."
3) بحث در مورد تماس روان درمانی.
این بخش از مشاوره توسط بسیاری از کارشناسان به عنوان یکی از مهمترین آنها شناخته شده است. توزیع مسئولیت در نظر گرفته می شود: مشاور معمولاً مسئول شرایط ایمنی مشاوره، در دسترس بودن فناوری برای حل مشکلات مشتری است و مشتری مسئول فعالیت ها، صداقت، تمایل به تغییر رفتار نقش خود است. و غیره. سپس شرکت کنندگان در مشاوره در مورد مدت زمان کار (به طور متوسط کل زمان مشاوره 3-6 ساعت است) و مدت یک جلسه بحث می کنند. تعداد جلسات نیز باید در نظر گرفته شود. در عمل مشاوره خانواده، به طور معمول، در ابتدا، 1 جلسه در هفته و سپس 1 بار در 2-3 هفته برگزار می شود.
4) روشن شدن مشکل مددجو به منظور به حداکثر رساندن ذهنیت او و آزمایش منابع خانواده در کل.
سوالاتی مانند: "قبلاً چگونه با مشکلات کنار می آمدید، چه چیزی به شما کمک کرد؟"، "در چه موقعیت هایی قوی بودید، چگونه از قدرت خود استفاده کردید؟"
5) بحث مشاوره با شرکت کنندگان در مورد مزایا و معایب، کلیشه های غالب رفتار.
چنین سؤالاتی در اینجا امکان پذیر است: "در این شرایط برای شما بدترین چیست؟"، "بهترین در موقعیت مورد بررسی چیست؟". جستجوی مشارکتی برای الگوهای جدید رفتار - "طرفداران تصمیم". مشاور سؤالات زیر را پیشنهاد می کند: "برای حل مشکل چه کاری انجام ندادید؟"، "افراد مهم برای شما در شرایط مشابه چگونه رفتار می کردند؟"، "و شما می توانستید این کار را انجام دهید؟"، "چه کاری انجام دهید؟" آیا انجام دادی؟" آیا این به شما کمک خواهد کرد که همین کار را انجام دهید؟" می توان از تکنیک های تجسم استفاده کرد: مشتریان در حالی که در خلسه هستند (و این با "دقیقاً دنبال کردن مسیر مشکل متقاضی" تسهیل می شود)، تصویری از یک موقعیت جدید ایجاد می کنند و احساسات جنبشی که در این مورد ایجاد می شود را ثبت کنید.
6) "بیمه نتیجه".
این غیرمعمول نیست که مشتریان در هنگام یادگیری الگوهای رفتاری جدید، به اقداماتی برای ایجاد اعتماد به نفس خود نیاز داشته باشند. ه. سال مشق شب.
مشاوره حمایت از خانواده
2.1 روش های مشاوره خانواده
1) روش روانکاوی.
در اینجا ناهماهنگی زناشویی از دیدگاه انگیزه درونی رفتار هر دو همسر مورد توجه قرار می گیرد. تعارضات خانوادگی فعلی از نظر تکرار تعارضات گذشته، پذیرش رفتار اتخاذ شده در روابط گذشته در نظر گرفته می شود.
2) روش رفتاری. این روش ادعا نمی کند که علل عمیق ناهماهنگی زناشویی را آشکار کند، بلکه در درجه اول با استفاده از روش های شرطی سازی و یادگیری، رفتار شرکا را تغییر می دهد. این رویکرد فراهم می کند:
الف) رفتار مثبت متقابل (زمانی که همسران هدایت می شوند تا اطمینان حاصل شود که رفتار هر یک دیگری را خشنود می کند).
ب) کسب مهارت ها و توانایی ها (در درجه اول ارتباط صحیح و حل مسئله).
ج) توافق زناشویی برای تغییر رفتار (مثلاً شوهر زن را به خاطر آشفتگی در خانه سرزنش می کند و زن شوهر را به خاطر کمک ناکافی در خانه سرزنش می کند. توافق متقابل ضروری است. هر یک از شرکا خواسته های خاصی را مطرح می کنند که عبارتند از: مکتوب. روی کاغذ و کنترل شده).
3) روش انسان گرایانه.
این بر اساس وظیفه دستیابی به تغییرات در ایده ها در مورد پیوندهای ازدواج است. ارتباط بین همسران باید باز و صادقانه باشد. احساسات (از جمله احساسات پرخاشگرانه) نباید پنهان بماند، اما نباید منجر به تشدید درگیری شود. تعدادی از قوانین برای استفاده از "مبارزه منصفانه"، استراحت فیزیکی وجود دارد. مشاور نسبت به هر یک از طرفین همدلی، صمیمیت و صمیمیت نشان می دهد. همسران باید یاد بگیرند که به حرف یکدیگر گوش دهند، بدون قضاوت یا محکوم کردن، سعی کنند طرف مقابل را درک کنند، تجربه او را عمیق تر کنند.
4) روش سیستماتیک.
در اینجا رابطه بین رفتار شرکا یا همه اعضای خانواده در ازدواج در حوزه توجه مشاور قرار می گیرد. تأثیر یکی از همسران بر دیگری یا بر تمام اعضای خانواده بررسی می شود.
نتیجه
نظام خانواده دائماً در حال تغییر است و از مراحل مختلف روانی می گذرد. در شرایط اجتماعی بسیار سخت کنونی، منابع یک خانواده گاهی برای غلبه بر دوره های دشوار چرخه زندگی خود کافی نیست. خدمات اجتماعی حمایت مؤثری از والدین در برقراری روابط درون خانوادگی مطلوب می کند. در طول مشاوره با یک فرد، او نه تنها نیازهای همه اعضای خانواده را بهتر می شناسد، بلکه می تواند یک استراتژی حمایت روانی نیز ایجاد کند، زیرا. شروع به دیدن فراتر از رویدادهای خانوادگی فردی به سیستمی می کند که در آن همه نقش تعیین شده خود را ایفا می کنند و درک می کنند که این نقش ها می توانند تغییر کنند.
فهرست ادبیات استفاده شده
1. کارابانوا. OA روانشناسی روابط خانوادگی و مبانی مشاوره خانواده: یک کتابچه راهنمای. کمک هزینه. م.: گرداریک، 1385.
2. Garanina E.Yu. مطالعات خانواده: یک کتاب راهنما. Allowance M.: Flinta: MPSI، 2009.
3. مبانی روانشناسی خانواده و مشاوره خانواده. دستی ./ زیر. کل اد. N.N. Posisoeva. - M.: انتشارات VLADOS-PRESS، 2004.
4. Aleshina Yu.E. مشاوره فردی و خانوادگی. - م.، 2004
5. Druzhinin V.I. روانشناسی خانواده. - م.، 2003
میزبانی شده در Allbest.ru
اسناد مشابه
انواع و وظایف حمایت روانشناختی مشاوره خانواده. روش های کار روانشناختی با والدین آینده. ماهیت رفتار نافرمان و مخالف کودک. کمک روانشناختی و اجتماعی-آموزشی به والدین در تربیت فرزند.
خلاصه، اضافه شده در 2015/03/27
مشاوره کمک روانشناختی برای خانواده. حمایت پزشکی و روانی خانواده در هنگام تولد فرزند: آموزش مسئولیت والدین، روش های کار با والدین آینده. برنامه یک نویسنده برای آمادگی برای مادر شدن.
خلاصه، اضافه شده در 11/09/2011
آشنایی با مشکلات ارائه حمایت روانی از خانواده دارای فرزند «خاص». مقایسه مدلهای کمبود و منابع حمایت روانشناختی خانواده در تربیت فرزند نابهنجار. مطالعه اثربخشی استفاده از آنها.
مقاله، اضافه شده در 2012/01/27
مشاوره اینترنتی به عنوان یک نوع جایگزین کمک روانشناختی. طبقه بندی دلایل تماس با مشتریان. ویژگی های محتوایی مشاوره اینترنتی، تفاوت آن با اشکال سنتی. مدل ها و روش های ارائه کمک های روانی.
مقاله، اضافه شده در 2014/01/05
مشخصات کار یک روانشناس در یک موسسه خدمات اجتماعی. زیرمجموعه های ساختاری مرکز کمک های اجتماعی خانواده ها و فرزندان منطقه میخایلوفسکی. وظایف حرفه ای روانشناس برگزاری آموزش رشد فردی برای نوجوانان "خودت را بشناس".
گزارش تمرین، اضافه شده در 10/22/2009
ویژگی های شرایط روانی و سازگاری اجتماعی بیماران سرطانی. حمایت اجتماعی – روانی در سرطان و تأثیر آن بر کیفیت زندگی بیماران. مشارکت پرستاران در سازماندهی مراقبت های روانی-اجتماعی بیماران.
پایان نامه، اضافه شده در 1393/06/08
توسعه یک سیستم حمایتی برای خانواده هایی که در SOP و در آستانه یک وضعیت خطرناک اجتماعی قرار دارند. حمایت فعال از والدین یک راه موثر برای کمک به کودک کمک به خانواده اوست. L.S. ویگوتسکی در مورد وضعیت اجتماعی رشد کودک.
راهنمای مطالعه، اضافه شده در 12/12/2009
وظایف مشاوره روانشناختی کودکان دارای معلولیت. توصیه یک مادر در مورد نحوه برخورد با معلولیت کودک. نقش مربيان اجتماعي-روانشناسان در حمايت رواني از مادر كودك معلول ذهني.
خلاصه، اضافه شده در 07/05/2010
مشکل شکلگیری هویت جنسیتی همسران جوان و انواع حمایتهای روانشناختی خانواده. توسعه و محتوای بلوک تشخیصی، اصلاحی روانی، آموزشی و تأملی: جلسات فردی، گروهی و آموزشی.
مقاله ترم، اضافه شده در 2011/06/24
ویژگی های روانی و تربیتی، تشخیص روانشناختی و اصلاح رشد کودکان عقب مانده ذهنی، روش های اساسی، شرایط و برنامه معاینه. کمک روانشناختی به خانواده کودک کم توان ذهنی.
کار با خانواده با حل مشکلات اجتماعی – روانی و فردی خانواده مرتبط است. محتوای کمک روانشناختی حمایت عاطفی و معنایی از یک فرد یا جامعه در شرایط دشواری است که در طول زندگی شخصی یا اجتماعی آنها ایجاد می شود. حمایت اجتماعی به عنوان کمک به افراد و خانواده ها در شرایط دشوار زندگی و حمایت روانی به عنوان ایجاد روابط خانوادگی مطلوب به نفع فرزندان درک می شود. معلم به عنوان یک روانشناس عملی عمل می کند، زیرا محتوا و روش کار او با هدف حل مشکلات عملی زندگی خانوادگی است. خود او سعی میکند تک تک اعضای خانواده و خانواده را که برای کمک به او مراجعه کردهاند، درک کند و به درک موقعیت، نقاط قوت و ضعف برای حل مشکلاتی که با آن روبرو است کمک کند. معلم به عنوان یک حزب فعال عمل می کند، سازماندهی می کند، حفظ می کند و ارتباطات را توسعه می دهد، انگیزه فعالیت های اجتماعی خانواده را ایجاد می کند، خود فعالیت فرد را غنی می کند، رفتار را اصلاح می کند، کار اجتماعی و روانی را انجام می دهد. هدف اصلی کار با خانواده در شرایط سخت زندگی، حمایت و تحکیم خانواده به عنوان یک نهاد اجتماعی، انطباق همه اعضای خانواده با شرایط جدید اجتماعی-روانی و بازپروری آنها است.
مرکز مشاوره تلاس
حمایت اجتماعی روانی از خانواده کودک معلول مجموعه اقداماتی برای تامین اجتماعی و خدمات اجتماعی اوست. کمک های اجتماعی و روانی نه تنها برای حل بسیاری از مشکلات خانوادگی، بلکه در جهت بازیابی، تقویت و توسعه پتانسیل درونی آن برای انجام وظایف مهم خانواده از نظر اجتماعی است.
آموزشی: آموزش، اطلاعات، آموزش روانشناختی: حمایت عاطفی. سازگاری روانی. واسطه: فعال سازی سیستم های پشتیبانی هماهنگی؛ حمایت اجتماعی کمک آموزشی با هدف افزایش ظرفیت سازگاری فرد از طریق آموزش (تشکیل دانش، مهارت های جدید) و آموزش (تغییر ارزش ها، نگرش ها) است. این نوع کمک مستقیماً مشکلات بازیابی عملکردهای ذهنی فرد را حل نمی کند، اما معلم از طریق انتقال اطلاعات، شکل گیری دانش خاص و مهارت های خاص سعی می کند تا تغییراتی در رفتار کودک ایجاد کند. روش های ارائه کمک آموزشی: 1. روش های ایجاد آگاهی. آگاهی اجتماعی فرد انگیزه تحصیل، ورزش، بازی مشارکتی و فعالیت کاری را تعیین می کند. مناسب است که چشم انداز ارتقای موقعیت اجتماعی در نتیجه مشارکت فعال در هر فعالیت خاص آشکار شود. 2 روش عمل در آن حوزه های زندگی که رنگ آمیزی اجتماعی دارند. 3. روش یادگیری اجتماعی: به فعلیت رساندن فعالیت شخصی. عناصر فرهنگی متعلق به جامعه؛ تسلط بر آنها در فرآیند ارتباط و کار؛ 4. روش های مشارکت افراد در فعالیت های جمعی؛ 5. روش های تثبیت تجربه مثبت از بازی های مشترک، کار و فعالیت های آموزشی، به عنوان مثال. روش های اصلاحی آموزشی که مشخصه آن شناسایی کاستی ها در فعالیت ها و رفتار کودک و در عین حال نقاط قوت اوست که بر اساس آن کودک می تواند بر این کاستی ها غلبه کند. از آنجایی که دامنه دانش و مهارت های لازم برای توانبخشی خانواده بسیار گسترده است، در مواردی که معلم نمی تواند منبع مستقیم دانش باشد، وظیفه او کمک گرفتن از واسطه ها، جذب منابع دیگر اطلاعات ضروری است. کمکهای واسطهای شامل چندین حوزه است: فعالسازی سیستمهای پشتیبانی، اعم از رسمی (خدمات و مؤسسات ویژه) و غیررسمی، که شامل افرادی از محیطهای نزدیک میشود. یک مثال کلاسیک از فعال کردن سیستم های پشتیبانی، ترویج سازماندهی گروه های خودیاری است. هماهنگی کلیه متخصصان در حل مشکلات تربیت و آموزش کودکان دارای معلولیت. حمایت اجتماعی - حمایت از خانواده و حقوق کودک در محیط اجتماعی گسترده تر، از سطح رسمی تا محافل ارتباطی غیررسمی.
ارتباط. هنگامی که تعامل تغییر می کند، ساختار می تواند تغییر کند و برعکس، زمانی که ساختار تغییر می کند، تعامل می تواند تغییر کند.
به عنوان مثال، زمانی که فرزندی به دنیا می آید، ساختار خانواده تغییر می کند که به ناچار منجر به تغییراتی در عملکرد اعضای خانواده می شود. همسران نیز اکنون پدر و مادر می شوند و باید مسئولیت های مربوط به خود را انجام دهند. مثال دیگر مربوط به تغییرات در عملکرد است که منجر به تغییر در ساختار خانواده می شود. شوهر شغل خود را از دست داد ، از بیش کارکردی به کم کارکرد تبدیل شد ، بر این اساس ، سلسله مراتب خانواده تغییر می کند: شاید زن برای کمک به والدینش مراجعه کند یا شاید خودش به بیش کارکردی تبدیل شود. علاوه بر این، ویژگی های تاریخی (ژنتیکی) سیستم وجود دارد. باید تاکید کرد که تاریخ ساختار ایجاد می کند و ساختار تعاملات خاصی را بین عناصر سیستم تعیین می کند. به عنوان مثال، گذشته خانواده ما، تاریخچه آن، زندگی نسل های قبلی بر زندگی فعلی ما ، درک ما از وضعیت فعلی تأثیر می گذارد و در واقع بر رفتار فعلی ما «حکم می کند». بیایید نگاهی دقیق تر به مفاهیم مورد استفاده برای توصیف ویژگی های ساختاری، پویا و تاریخی سیستم ها بیندازیم. همه این پارامترها برای توضیح ویژگیهای عملکرد خانواده استفاده میشوند و همه آنها به یک درجه یا دیگری در توسعه استراتژیها و تاکتیکهای کار رواندرمانی با خانوادهها و نیز تعیین راههای تحلیل استفاده میشوند. اطلاعات دریافت کرد. والدين تحقيرآميز، كودكان تكانشگر و پرخاشگري هستند. چنین والدینی تمایلی به کنترل فرزندان خود ندارند، آنها به آنها اجازه می دهند هر طور که می خواهند انجام دهند، بدون اینکه از آنها مسئولیت و خویشتن داری بخواهند، به فرزندان اجازه می دهند آنچه را که می خواهند انجام دهند. 4 گزینه برای تغییر رفتار والدین:
1. کنترل والدین: در سطح بالایی، والدین ترجیح می دهند که تأثیر زیادی بر فرزندان خود داشته باشند.
2. خواسته های والدین که به رشد بلوغ در کودکان کمک می کند. والدین سعی می کنند اطمینان حاصل کنند که کودکان توانایی های خود را در ارتباطات فکری، عاطفی و بین فردی رشد می دهند.
3. راه های ارتباط با فرزندان سیر تأثیر تربیتی: والدین سعی می کنند از اقناع برای رسیدن به اطاعت استفاده کنند و دیدگاه خود را توجیه کنند و در عین حال حاضرند آن را با فرزندان خود در میان بگذارند و به استدلال های آنان گوش دهند. .
مرکز مشاوره تلاس
4. حمایت عاطفی : والدین می توانند ابراز همدردی، محبت و نگرش گرم کنند، اما اعمال و نگرش عاطفی با هدف ارتقای رشد جسمی و روحی کودکان است، آنها از موفقیت فرزندان احساس رضایت و افتخار می کنند. در یک خانواده سنتی احترام به اقتدار بزرگترها مطرح می شود. نفوذ آموزشی از بالا به پایین انجام می شود. شرط اصلی تسلیم است. نتیجه اجتماعی شدن کودک در چنین خانواده ای این است که به راحتی در ساختار اجتماعی «سازمان یافته عمودی» قرار می گیرد. آنها فعال نیستند، در ارتباطات انعطاف پذیر نیستند، بر اساس آنچه لازم است عمل می کنند. در خانواده کودک محور ، وظیفه اصلی والدین تأمین «خوشبختی فرزند» است. خانواده فقط برای کودک وجود دارد. تأثیر معمولاً از پایین به بالا (از کودک تا والدین) انجام می شود. رتبه بسیار بالای خانواده متاهل (دموکراتیک) .
هدف در این خانواده اعتماد متقابل، پذیرش، استقلال اعضاست. تأثیر آموزشی -- "افقی"، گفتگوی همسالان: والدین و کودک. در زندگی خانوادگی همیشه به علایق متقابل توجه می شود، به علاوه هر چه فرزند بزرگتر باشد ، علایق او بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. نتیجه چنین تربیتی، جذب ارزش های دموکراتیک توسط کودک، هماهنگ کردن ایده های او در مورد حقوق و وظایف است.
مشاوره کودک
در خانه تربیت خانواده
ارسال کار خوب خود به پایگاه دانش آسان است. از فرم زیر استفاده کنید
مشاوره کودک
معلم باید نگرش مسئولیت پذیری داشته باشد، دانش احترام به تغییرات کیفی دانش آموز را داشته باشد، رشد ارگانیک، روانی، اجتماعی و ساختارهای شناختی آنها را که به عواملی مانند بلوغ، تجربه و محیط اجتماعی بستگی دارد، همراهی و ارزیابی کند.
در نهایت، تمرکز اصلی مدرسه، آموزش است، در درجه اول برای رشد صبر، فروتنی، آرامش، تعادل، هماهنگی و بالاتر از همه عشق. کودک لوازم مدرسه، لباس، حمل و نقل، غذا را رایگان دریافت می کند. او همچنین از حمایت های پزشکی، دندانپزشکی و روانشناختی برخوردار می شود که شامل خانواده می شود.
دانشجویان، فارغ التحصیلان، دانشمندان جوانی که از دانش پایه در تحصیل و کار استفاده می کنند از شما بسیار سپاسگزار خواهند بود.
مشاوره کودک
آژانس فدرال آموزش
دولتی موسسه آموزشی آموزش عالی حرفه ای
دانشگاه دولتی یاروسلاو حکیم نووگورود
ناشر و توزیع کننده کتاب هارمونی. این کتاب از نظر روحی و روانی به انجیل هدایت می شود. بر اساس روانشناسی تحلیلی، او فصل های انجیل را در باب معنویت گرایی تحلیل می کند. این کتاب به روح اختصاص دارد، زیرا آن را خدا آفریده و کارکردهای واقعیت آن است. موضوع هوش های چندگانه و آسیب شناسی روانی و تصرف را از منظر روان شناختی و معنوی بررسی می کند.
تنوع مشکلات انسانی را از منظر روانی و معنوی گرد هم می آورد، به راه حل ها اشاره می کند و ارزش جستجوی معنویت را نشان می دهد. او سعی می کند خواننده را به توافق بین روانشناسی و احساس معنوی انسان برساند.
موسسه آموزش مداوم معلمان
گروه آموزش حرفه ای آموزشی و مدیریت اجتماعی
کمک اجتماعی-روانی به خانواده
معرفی
1.1 تشخیص خانوادگی
نتیجه
معرفی
خانواده گروه کوچکی است که بر پایه ازدواج و/یا خویشاوندی بنا شده است که اعضای آن از طریق زندگی مشترک و حفظ خانه، ارتباط عاطفی و تعهدات متقابل نسبت به یکدیگر متحد می شوند.
وساطت یکی از ابزارهایی است که ذهن انسان برای دسترسی به ناخودآگاه در دسترس است و از طریق معرفی امر معنوی امکان تحقق شخصی را فراهم می کند. او یک مطالعه جدی در مورد رویاها ارائه می دهد و آنها را به عنوان پیام هایی برای بیننده رویا می بیند. خواننده را با دنیای رویاها آشنا می کند، اهمیت آن را برای رشد ذهنی و روحی آشکار می کند ، تجزیه و تحلیل مقایسه ای ، نظر روح را در مورد آن توضیح می دهد.
فلسفه و معنویت: رویکردی روانشناختی. با ویرایش نویسنده، تحول اندیشه بشری که توسط متفکران مختلف به وجود آمده است، از منظر روانشناختی و معنوی تحلیل میشود. ارجاعات فلسفی به موضوعات موجود در کتاب ارواح وجود دارد. روان انسان به عنوان ابزاری منعطف و شکل دهنده برای ایده های جمعی که چندین بار توسط اندیشه هدایت شده اند دیده می شود.
خانواده اساس اصلی اجتماعی شدن اولیه فرد است. از خانواده است که فرآیند جذب هنجارهای اجتماعی و ارزش های فرهنگی توسط کودک آغاز می شود. انواع اشکال تأثیر خانواده بر کودک، مشارکت مستمر و طولانی مدت او در روابط صمیمی و عاطفی خانوادگی، دامنه ارزش هایی که او در زندگی خانوادگی دارد، اولویت آموزشی بدون شک او را نشان می دهد. اما بسیاری از والدین فرزندان خود را تربیت می کنند، زیرا بدون اینکه متوجه تغییرات ایجاد شده باشند، آنها را بزرگ می کنند، نمی توانند از فضای اجتماعی خانواده، رشد روحی و جسمی فرزندان خود حمایت کنند که در بیشتر موارد منجر به از هم گسیختگی روابط می شود. بین آنها. علاوه بر این، در شرایط اجتماعی بسیار دشوار کنونی، منابع یک خانواده گاهی برای گذر از دوره های دشوار چرخه زندگی آن کافی نیست. خدمات اجتماعی مددکاری روانشناختی می تواند کمک موثری به والدین در برقراری یک وضعیت درونی مطلوب روابط خانوادگی کند . مشاوره و توصیهها نه تنها برای والدین فرزندان خانوادههای در معرض خطر یا مشکلزا، بلکه به دلیل نیازهای درونی و تقاضاهای روزافزون جامعه نسبت به جامعه به عنوان یک نهاد اجتماعی، برای هر خانواده در مرحله خاصی از رشد آن ضروری است. نقش مهمی مددکار اجتماعی با هدفمندی، سواد حرفه ای و در نظر گرفتن علایق و مشکلات والدین و فرزندان در فرآیند کمک به خانواده تعیین می شود.
مشاوره کودک
انجیل نقشه راه خانواده عهد است. هیچ فرمول استانداردی برای حل تعارضات ذهنی وجود ندارد، زیرا هر ذهنی فرآیندهای خاص خود را دارد که آن را به وضعیت فعلی خود می رساند. کیمیا عشق: افسردگی، شفا و معنویت - ویرایش شده نویسنده افسردگی را عمیقا بررسی می کند و علائم اصلی، علل و درمان های آن را ارائه می دهد. هدف آن ابهام زدایی از افسردگی، تمایز آن از سایر حالات هوشیاری است تا بتوان تشخیص دقیق تری داد.
او افسردگی را فرآیندی برای خودسازی و کیمیایی انرژی های درونی می داند. تمرکز بر روانشناختی و معنوی است. تناسخ: یادگیری فرآیند ویرایش شده، به مسائل مربوط به تکامل روح می پردازد و می خواهد روشن کند که تناسخ یک فرآیند تنبیهی نیست، بلکه فقط یک مکانیسم آموزشی است. این کتاب حاوی اطلاعات به روز در مورد جنبه های مختلف ذاتی در تناسخ است.
1. اهداف و مقاصد کمک های اجتماعی-روانی به خانواده
هدف از کمک های اجتماعی- روانی خانواده، ارائه کمک های اجتماعی- روانی به موقع و همه جانبه به خانواده ها و افراد متاهل نیازمند به آن است. کمک به توسعه و تحکیم خانواده به عنوان یک نهاد اجتماعی ، ترویج استفاده گسترده از توانایی های خود برای دفاع اجتماعی، بهبود شاخص های سلامت اجتماعی و رفاه خانواده ها. همچنین هدف مشکلات تنظیم خانواده، حفاظت اجتماعی-پزشکی از سلامت باروری جمعیت، کار سازمانی و روش شناختی برای ترویج سبک زندگی سالم است.
معنویت گرایی را به زبان ساده برای کسانی که شروع به کشف آن می کنند ارائه می کند. به عنوان راهنما در «دوره پایه معنویت گرایی» استفاده می شود. اصول اساسی معنویت گرایی را برای تسهیل مطالعه و درک معنای آن برای انسان ارائه می کند.
اسطوره شخصی و سرنوشت انسان. ویرایش شده، تجزیه و تحلیل مشخصات زندگی انسان را در جنبه های کلان آن و تجربیاتی که یک موجود را می سازد، بررسی می کند. نویسنده در مطالب خود ایده سرنوشت شخصی و چگونگی ردیابی آن توسط روح را ارائه می دهد. همچنین شامل چندین راه برای دیدن چگونگی زندگی یک اسطوره زنده و چگونگی تغییر آن است.
وظایف حمایت اجتماعی و روانی خانواده:
1) شناسایی خانواده های نیازمند حمایت اجتماعی، بررسی نیاز به انواع حمایت های اجتماعی و حسابداری حمایت های ارائه شده.
2) ایجاد بانک اطلاعاتی از ریزاقلیم منفی و خانواده های پرخطر.
3) کمک به خانواده برای بهبود زندگی، حل مشکل خودسازی و خودکفایی.
این کتاب اشکال مختلف عشق را با زبانی ساده و مستقیم که قلب را لمس می کند ترکیب می کند. تقدیم به همه کسانی که حس عشق به خدا، زندگی، همسایه و خود را در زندگی ایجاد کرده اند. او شادی را حالتی از ذهن می داند که با رهایی فرد از احساس گناه انباشته شده در وجودش به دست می آید. این کتاب برای کسانی است که به دنبال خوشبختی هستند و باید از گناهی که آنها را عقب نگه می دارد رها شوند.
Jung and Midunity - ویرایش شده در آن. این کتاب تجربیات و نظرات یونگ را در مورد پدیدههای مدیومیستی مورد بحث قرار میدهد که تأثیرات آن را بر خود، خانوادهاش و چندین بیمار احساس میکرد. این در مورد تجربه و نظرات شما در این زمینه آخر است. آیا او جاودانگی روح، ارتباط بین مردگان و تناسخ را پذیرفت؟ این مقاله به خوانندگان کمک می کند تا در مورد آن نتیجه گیری کنند.
4) ارائه کمک های مشاوره ای در زمینه مسائل روانی، آموزشی، حقوقی، اجتماعی-اقتصادی و پزشکی و اجتماعی. در موارد ضروری، مراجعه به سایر خدمات، سازمان ها، مؤسسات برای ارضای بهتر نیازها.
5) کار وکالت در تحکیم خانواده.
ویرایش شد ملاقات با عیسی - عیسی برای اولین بار به عنوان یک مرد شاد و شاد . او جهان را مخلوق خدا می دانست و از منابع آن متعادل و بدون تعصب استفاده می کرد. او بر سر سفره ای که به عنوان شام آخر تقدیم یا داده می شد می نشست و بدون هیچ تعصب یا تعالی مذهبی بیمارگونه می خورد و می آشامید.
کتاب ارواح - به جاودانگی روح، ماهیت ارواح و رابطه آنها با انسان ها، قوانین اخلاقی، زندگی واقعی ، زندگی آینده و آینده بشر که توسط ارواح تعلیم داده می شود، می پردازد. این در قالب پرسش و پاسخ، از جمله تفسیر توسط آلن کاردک ارائه شده است. پس از آن کتاب مدیوم ها، انجیل معنویت گرایی، بهشت و جهنم، و پیدایش.
6) کمک به حل تعارضات در خانواده.
۷) آمادگی والدین جوان و آینده برای تولد و تربیت فرزند.
8) انجام امور روان درمانی فردی و گروهی، کار آموزشی با متقاضیان ازدواج، والدین، مادران زیر سن قانونی و خانواده های مشکل دار. وضعیت زندگی .
دین شخصی - ویرایش شده در این کتاب به دینداری و عبارات مربوط به امر مقدس اختصاص دارد که به نشانه مذهبی در ذهن انسان اشاره دارد. این در مورد خدا و راه های جستجوی خالق است. در روح انسان چیزی عمیق و اسرارآمیز وجود دارد که انسان آن را درون خود یا خدا می نامد. نویسنده در تلاش برای حل این معما است.
پروژه مهد کودک ترزا کریستینا. هدف: ساخت و نگهداری یک مدرسه برای کودکان خردسال، مادران شاغل می توانند فرزندان خود را تحت مراقبت حرفه ای بگذارند. رایگان خدمات می دهد . به مادران شاغل و خانواده هایی با درآمد خانوار تا سقف دو حداقل دستمزد
9) ارائه انواع حمایت های روانی به همسران جوان و همچنین کسانی که قصد ازدواج دارند.
10) انجام مشاوره، میزگرد، سخنرانی و بحث در مورد تنظیم خانواده، آموزش جوانان. زندگی خانوادگی .
بنابراین، فعالیت کمک های اجتماعی-روانی به خانواده مشکلاتی از قبیل: ارتقای ثبات خانواده به عنوان یک نهاد اجتماعی، بهبود شرایط اجتماعی-اقتصادی زندگی شهروندان، شاخص های سلامت اجتماعی و رفاه خانواده را حل می کند. و فرزندان، ایجاد روابط خانوادگی با جامعه و دولت، روابط خانوادگی هماهنگ، احقاق حقوق خانواده و کودکان، حمایت و کمک دولت، خدمات اجتماعی به شهروندان.
مرکز مشاوره تلاس
جمعیت، با توجه به موقعیت پروژه، در منطقه بایرو دا پازی واقع شده است، که مشخصه آن شبکه های فرعی کم درآمد بدون آب، فاضلاب و سایر خدمات عمومی است. مرحله پروژه تمام وقت، خدمت به 226 کودک.
هدف: ایجاد و حمایت از سمینارهای حرفه ای با هدف تربیت متخصصان جوان در تخصص های مختلف. علاوه بر این، کمبود فضاهای عمومی حرفه ای، رها شدن نوجوانان و عرضه روزافزون مواد مخدر غیرقانونی است.
1.1 تشخیص خانوادگی
وضعیت هر خانواده متاثر از تنش های اجتماعی مشخصه جامعه ما و بحران اقتصادی است که گریبانگیر همه خانواده ها شده است. دستیابی به توافق و تفاهم متقابل در زندگی خانوادگی بسیار دشوار است، و به ویژه انجام آن در یکی از مهم ترین دوره های ازدواج - دوره اولیه، زمانی که تازه ازدواج کرده با اولین مشکلات خانوادگی و روزمره خود روبرو می شود، دشوار است.
دوره های بعدی در زمینه انتشارات، الکترونیک، چاپ صفحه، خیاطی، کفپوش و سقف، ورزش و تفریح و حسابداری ارائه خواهد شد. مرحله پروژه - ده کارگاه در حال کار است. این ساختمان هدفمند قبلاً دارای دوره های کامپیوتر، باله، قلاب بافی، آشپزی، سوادآموزی بزرگسالان، کارآفرینی، سیزال، جواهرات، نقاشی، موسیقی و تئاتر است.
پروژه مرکز معنوی هارمونی. هدف: ساخت و نگهداری مرکز روح هماهنگی، یک مرکز معنوی برای رشد شخصی و زمینه تحقیقات روانشناختی و معنوی. او در میان آثارش به دنبال ترویج فعالیت هایی است که شکاف بین روانشناسی و معنویت گرایی را پر می کند.
A.I. کوچتوف هفت دلیل اصلی درگیری در خانواده را نام می برد:
1) نقض اخلاق روابط زناشویی (خیانت، حسادت).
2) ناسازگاری بیولوژیکی
3) رابطه اشتباه همسران (یکی از آنها) با اطرافیان - بستگان، آشنایان، همکاران و غیره.
4) ناسازگاری علایق و نیازها.
این فعالیتهای زیر را توسعه میدهد: مطالعه انجیل، دوره پایه معنویتگرایی، گردهمایی متوسط، کار شفابخش و گروه مطالعه، علاوه بر پیادهروی با کودکان. مرکز حقوقی و مدنی Maria Teresinha Ferras Freire de Novaes. هدف: ایجاد هسته حقوقی برای ارائه کمک های حقوقی رایگان به مردم با کمک بنیاد لار هارمونیا. توسعه تحقیقات در زمینه حقوق با هدف تعمیق مسائل مرزی که نیاز به بینش معنوی دارد. حمایت از جمعیت تحت خدمات صندوق شهروندی؛ و در خصوص جنبه های حقوقی موسسه به بنیاد کمک های حقوقی می کند.
5) موقعیت های آموزشی مختلف در رابطه با کودک.
6) وجود نقایص شخصیتی یا خصیصه های منفی یکی و گاه هر دو همسر.
7) سوء تفاهم بین والدین و فرزندان.
بنابراین، می توانیم پنج نوع خانواده را تشخیص دهیم:
1) عملکرد بهینه دارد.
3) عملکرد متوسط.
علاوه بر این، در راستای این اهداف، هسته حقوقی سخنرانی های ماهانه ای را ایجاد می کند که به موضوعات مختلف حقوقی می پردازد و بحث های عمیق فصلی را در قالب یک هیئت منصفه شبیه سازی شده چند رشته ای انجام می دهد. حدود 40 داوطلب استخدام کرده و از طریق حساب عدالت و شهروندی به چند خانواده نیازمند کمک می کند. این داروخانه دارای چندین تخصص پزشکی خواهد بود که به جمعیت نیازمند و در معرض خطر اجتماعی خدمت می کند.
سرپایی یکی از پروژه های بنیاد توسعه اجتماعی جمعیت فقیر به منظور کاهش شکاف در خدمات عمومی است. ساختمان سرپایی پزشکی دارای تخصص های پزشکی زیر خواهد بود: زنان و زایمان، اطفال، جراحی عمومی، مطب عمومی، قلب، اورولوژی، سونوگرافی، چشم پزشکی، دندانپزشکی و اقدامات جزئی پزشکی. چنین تخصص هایی بیشتر مورد تقاضای جمعیت هدف هستند.
4) خانواده ها در یک "دولت مرزی".
5) خانواده های "آسیب دیده".
تشخیص خانواده برای تشخیص مشکلات هر نوع خانواده انجام می شود.
تشخیص خانواده ارزیابی سیستم خانواده از نظر اختلالاتی است که باعث ایجاد اختلال جسمی یا روان رنجوری در یکی از اعضای خانواده می شود.
روش های مختلفی برای تشخیص وجود دارد: تصویری، خالی، بازی و غیره. در خانواده درمانی جهات مختلفی (استراتژیک، ساختاری، پویا، رفتاری و...) وجود دارد و هر کدام رویکردهای خاص خود را در تشخیص خانواده دارند.
مرحله پروژه - در حال ساخت. هدف: ایجاد و حفظ هماهنگی خانه برای خانه سالمندانی که به دنبال پناهگاه معنوی و فضایی برای همزیستی اجتماعی است. این پروژه با هدف ایجاد و حفظ خانه ای برای سالمندان در جستجوی فضایی برای پناه معنوی و همزیستی اجتماعی است. هدف آن کمک به سالمندان در جستجوی یاد معنوی و اجتماعی شدن است.
مرحله پروژه - شروع نشده است. احتمالاً متوجه شده اید که خانواده و دوستان تأثیر زیادی روی شما در زندگی شما داشته اند. این تأثیر در چیزهای کوچکی مانند عباراتی که استفاده می کنید، علایق شما، غذایی که می خورید، فیلم هایی که دوست دارید و تأثیر آنها منعکس می شود. نقش مهمی در سلامت روان شما ایفا می کند، بنابراین کیفیت حمایت خانواده و اجتماعی عامل بسیار مهمی است که باید در نظر گرفته شود.
بنابراین، به عنوان مثال، در مطالعه خانواده امروزی، خود مشاهده و خود ارزیابی اعضای خانواده بینشی را در مورد آنچه که آنها به عنوان یک رابطه دائمی می دانند، فراهم می کند. معمولاً چنین داده هایی به نوع خود واقعیت خانواده را تحریف می کند و برخی جنبه های روابط خانوادگی را تأیید و سایر جنبه های روابط خانوادگی را رد می کند. بنابراین، هنگام مطالعه یک خانواده واقعی، همیشه مناسب است که توانایی آن در انعکاس روابط درون خانوادگی را در نظر بگیریم. اگرچه هدف روان درمانی خانواده قابل قبول تر در آینده، کمک روانشناختی برای او است، روش هایی که امکان پیش بینی احتمال رشد معینی از خانواده را فراهم می کند به وضوح کافی نیست. در عمل گاهی اوقات از نظرسنجی استفاده می شود که هدف آن تعیین تغییرات مورد انتظار، ممکن و مطلوب است. چنین نظرسنجی حداقل به صورت خوش بینانه، بدبینانه، واقع بینانه، فوق العاده و غیره اجازه می دهد.
مسئول رشد سالم حمایت خانواده والدین نه تنها از طریق رفع نیازهای مادی، بلکه از طریق رفع نیازهای روانی فرزندان، فرزندان خود هستند. عدم حمایت خانواده به دلایل مختلفی بر سلامت روان کودکان تأثیر منفی می گذارد.
مشاوره کودک
در اینجا به ویژگی های خانواده هایی می پردازیم که بر اساس چندین تحقیق علمی دقیق، تأثیر مثبتی بر سلامت روان فرزندانشان دارند. چندین مطالعه نشان داده اند که بهزیستی عاطفی، روانی و اجتماعی با چند بار در هفته وعده های غذایی یک خانواده مرتبط است. این به این دلیل است که وعده های غذایی خانوادگی زمان بسیار خوبی برای والدین است تا با فرزندان خود صحبت کنند، آنها را تشویق کنند و حتی در صورت داشتن خلق و خوی سخت آنها را کنترل کنند. همچنین جالب است که هرچه تعداد وعده های غذایی خانواده بیشتر باشد، احتمال رفتار مجرمانه کودکان کمتر می شود. بر اساس مطالعات متعدد، زمانی که والدین برنامه کاری متناسب با زندگی خانوادگی خود داشته باشند، فرزندانشان کمتر دچار اختلالات روانی می شوند و از نظر اجتماعی آسیب می بینند. پدران درگیر در زندگی خانوادگی، مسئولیت پذیر و در دسترس، به رشد رفاه روانی فرزندان خود کمک می کنند. جوانانی که خانوادههایشان درگیر درمان بیماریهای روانی هستند، بهتر و سریعتر از افراد بدون حمایت خانواده بهبود مییابند. این شامل نزدیک کردن اعضای خانواده به هم و توانمند ساختن آنها برای ایجاد روابط قوی و سالم است. این امر از آن جهت حائز اهمیت است که بر حسب ضرورت، اولین افرادی که در بین جوانان دچار مشکلات روانی می شوند، اعضای خانواده هستند.
تصور روشن تر از آینده خانواده می تواند عاملی برای اصلاح این آینده شود. به عنوان مثال، آموزش والدین آینده به آنها اجازه می دهد تا برای تولد فرزند خود را بهتر آماده کنند. توافق بر سر ارتباط بین والدین و فرزندان پس از طلاق عواقب آن را کاهش می دهد.
پارادایم های استعاری عینی مصاحبه با خانواده، پاسخ اعضای آن به سؤالات پرسشنامه ها، این امکان را به ما می دهد که آن را در میان الگوهای خانواده از پیش شکل گرفته نام ببریم. پس از معرفی نتایج چنین مطالعه ای به خانواده، کمتر پیش می آید که روانشناس چیز جدیدی به خانواده نگوید، بلکه تنها نظر ابراز شده توسط اعضای خانواده را تایید کند.
ارزیابی استعاری روابط خانوادگی (مثلاً یک نقاشی یا مجسمه یک خانواده) روش کافی برای درک خانواده نیست و مقایسه نتایج آن با داده های سایر خانواده ها دشوار است. اما می تواند به باز شدن احساسات ضعیف اجازه دهد، می تواند انگیزه ای برای دید جدیدی از وضعیت خانواده باشد.
پارادایم های ذهنی-عینی. راه اصلی به دست آوردن اطلاعات ذهنی در مورد خانواده، مشاهده خود اعضای خانواده است. آنها معمولاً توضیحی برای رابطه با عزت نفسشان دارند. برای گسترش درک خود از خانواده، روانشناسی که خانواده را مطالعه میکند، طرحهای دقیقتری از مشاهده خود ارائه میکند، الگوی رابطه مشاهدهشده را بهطور استعاری تفسیر میکند، و واکنشها به تفاسیر آنها را مطالعه میکند.
داده های عینی در مورد خانواده حقایق بی چون و چرای زندگی خانوادگی، گاهشماری توسعه آن، نتایج تحقیقات پزشکی و نتایج ثابت نظارت است. تعامل خانوادگی . در عمل رواندرمانی خانواده، مشاهده مستقیم خانواده، مطمئنترین راه برای جمعآوری دادهها محسوب میشود. تقابل بین پارادایم های عینی و ذهنی شناخت خانواده و همچنین تقابل برخی از پارادایم های دیگر همیشه موجه نیست، اما با این وجود، محقق باید همواره از کانون غالب پژوهش آگاه باشد.
1.2 حمایت روانی خانواده
کمک روانشناختی با هدف اصلاح ویژگی های شخصی اعضای خانواده، ادغام موفق خانواده در جامعه است.
شرایط اثربخشی کمک به خانواده مدرن پیچیدگی، سازگاری، تمایز و به موقع بودن آن است.
شش مدل از حمایت خانواده مدرن وجود دارد:
1) الگوی آموزشی.
بر اساس فرضیه عدم صلاحیت آموزشی والدین است. اگرچه ممکن است خود پدر و مادر عامل این مشکل باشد، اما این احتمال به صراحت منتفی نیست. لازم است نه بر توانایی های فردی والدین کودک، بلکه بر روش های جهانی آموزش از نقطه نظر تربیت و روانشناسی تمرکز شود. کار با خانواده در این مورد با هدف ایجاد سیستم آموزش روانشناختی و تربیتی والدین، سازماندهی مشاوره خانواده و تدوین دستورالعمل ها برای والدین است.
2) مدل اجتماعی
در مواردی که مشکلات خانوادگی ناشی از شرایط نامطلوب است استفاده می شود. تاکید بر حمایت اجتماعی و تربیتی در کار با خانواده: اطلاع رسانی در مورد امکان دریافت حمایت اجتماعی، هماهنگی فعالیت سازمان ها و نهادهای مختلف به منظور حمایت از خانواده، نقش میانجی در حل مشکلات زندگی.
3) مدل روانشناختی (روان درمانی).
مرکز مشاوره تلاس
رویکردهای متفاوتی برای روان درمانی خانواده وجود دارد که بر ویژگی های مختلف زندگی خانوادگی تأکید می کند و در درک وظایف و روش های تشخیص روانی متفاوت است.
4) رویکرد نظری و عملی.
این یک تعمیم از تجربه مشاوره خانواده است. معمولاً یک جنبه مهم از روابط خانوادگی ثابت می شود. بر اساس این رویکرد، نوع خاصی از خانواده و جهت کمک های روان درمانی مشخص می شود. در این رویکرد به ارتباطات ناخودآگاه با خانواده والدین توجه می شود. روانشناس هنگام مطالعه خانواده باید بر اطلاعات مربوط به پیوندهای خانوادگی تکیه کند. این رویکرد از یک سیستم توالی تکرار شونده استفاده می کند. هنگام ارزیابی روابط خانوادگی، می توان از رابطه علی پدیده ها یا بر اساس این واقعیت که آنها به هم پیوسته هستند هدایت کرد. روابط خانوادگی با جملات "اگر ... پس"، "علت - معلول" توصیف می شود.
5) رویکرد ساختاری و رویه ای.
مطالعه ساختار خانواده به ما این امکان را می دهد که آن را به مدل مناسب روابط خانوادگی نسبت دهیم. خانواده با دو عامل مشخص می شود:
1) تعامل اعضای خانواده (نگرش عاطفی).
2) سازگاری خانوادگی (تغییر در روابط خانوادگی).
این رویکرد بر فرآیندهای خانواده، تمرکز بر تاریخ رویدادهای مهم برای خانواده، شناسایی سلطه و کنترل در خانواده و ویژگی های ارتباط بین اعضای آن متمرکز است.
6) رویکرد سیستمی-فردی.
بر اساس این رویکرد، ارتباطات بین اعضای خانواده یا شرایط حضور آنها در خانواده، تأثیر خانواده است. ویژگی های شخصیتی و رفاه. بررسی خانواده فردی به ما امکان می دهد بین سه مدل خانواده تمایز قائل شویم:
1) خانواده هایی که اعضای آنها از نظر خصوصیات فردی به هم نزدیک هستند.
2) خانواده هایی که اعضای آنها مکمل یکدیگر هستند.
3) خانواده هایی که در آنها دارایی های اعضای آنها به سختی قابل مقایسه است.
2. مشاوره ازدواج و خانواده و روان درمانی
بنابراین، روانشناسان عملی باید با مشکلات مختلف روابط خانوادگی دست و پنجه نرم کنند. در این میان مشکلات عروسها، مشکلات تازه عروسها، افکار همسرانی که خود را برای پدر و مادر شدن آماده میکنند، جای زیادی را اشغال میکند. در دوره شکل گیری روابط خانوادگی که مسبوق به لذت و سختی انتخاب است، اولین تجربه صمیمیت، جوانان برای کمک به روانشناسان مراجعه می کنند. و در اینجا بسیاری از مفاهیم مشابه وجود دارد:
مشاوره کودک
1) ازدواج درمانی
2) مشاوره خانواده
3) خانواده درمانی
ازدواج درمانی نوعی روان درمانی (مشاوره) است که بر زوجین و مشکلات آنها تمرکز دارد.
مشاوره خانواده سخت تر است. برخی از نویسندگان معتقدند که
این همان خانواده درمانی است، برخی دیگر مشاوره خانواده را نوعی خانواده درمانی می دانند زیرا با مداخلات روان درمانی ساده تر، سطحی تر و کوتاه مدت، عمدتاً در شرایط بحرانی سروکار دارد.
خانواده درمانی، بر خلاف خانواده درمانی، کل خانواده از جمله کودکان را شامل می شود و اساساً بر روابط بین والدین و فرزندان متمرکز است. مشاوره خانواده برای خانواده های جوان زمانی بهتر مورد استفاده قرار می گیرد که همسران جوان با والدین یکی از همسران زندگی می کنند.
هدف مشاوره خانواده این است که با مشاور درخواست یا مشکل عضو یا اعضای خانواده را بررسی کند تا تعامل نقش در خانواده را تغییر دهد و فرصتی برای رشد شخصی فراهم کند.
1) ایجاد رابطه (تماس) و تماس با مشتریان مشاور.
فاصله سازنده برای تسهیل ارتباط بهینه، تکنیک های تقلید، هماهنگ سازی نفس بین مشاور و شاکی مشکل، استفاده از محمولات گفتاری که منعکس کننده سیستم بازنمایی غالب فردی است که مشکل خانوادگی را گزارش می کند، به دست می آید.
2) جمع آوری اطلاعات در مورد مشکل مشتری با استفاده از تکنیک فرا مدل سازی استعاره های درمانی.
سؤالات زیر به ذهنی سازی هدف روان درمانی کمک می کند: "چه می خواهید؟"، "به چه نتیجه ای می خواهید برسید؟"، "لطفا سعی کنید این را بدون ذره منفی "نه" بگویید، اما الف. یک نتیجه مثبت."
3) بحث در مورد تماس روان درمانی.
این بخش از مشاوره توسط بسیاری از کارشناسان به عنوان یکی از مهمترین آنها شناخته شده است. توزیع مسئولیت در نظر گرفته می شود: مشاور معمولاً مسئول شرایط ایمنی مشاوره، در دسترس بودن فناوری برای حل مشکلات مشتری است و مشتری مسئول فعالیت ها، صداقت، تمایل به تغییر رفتار نقش خود است. و غیره. سپس شرکت کنندگان در مشاوره در مورد مدت زمان کار (به طور متوسط کل زمان مشاوره 3-6 ساعت است) و مدت یک جلسه بحث می کنند. تعداد جلسات نیز باید در نظر گرفته شود. در عمل مشاوره خانواده، به طور معمول، در ابتدا، 1 جلسه در هفته و سپس 1 بار در 2-3 هفته برگزار می شود.
4) روشن شدن مشکل مددجو به منظور به حداکثر رساندن ذهنیت او و آزمایش منابع خانواده در کل.
سوالاتی مانند: "قبلاً چگونه با مشکلات کنار می آمدید، چه چیزی به شما کمک کرد؟"، "در چه موقعیت هایی قوی بودید، چگونه از قدرت خود استفاده کردید؟"
5) بحث مشاوره با شرکت کنندگان در مورد مزایا و معایب، کلیشه های غالب رفتار.
چنین سؤالاتی در اینجا امکان پذیر است: "در این شرایط برای شما بدترین چیست؟"، "بهترین در موقعیت مورد بررسی چیست؟". جستجوی مشارکتی برای الگوهای جدید رفتار - "طرفداران تصمیم". مشاور سؤالات زیر را پیشنهاد می کند: "برای حل مشکل چه کاری انجام ندادید؟"، "افراد مهم برای شما در شرایط مشابه چگونه رفتار می کردند؟"، "و شما می توانستید این کار را انجام دهید؟"، "چه کاری انجام دهید؟" آیا انجام دادی؟" آیا این به شما کمک خواهد کرد که همین کار را انجام دهید؟" می توان از تکنیک های تجسم استفاده کرد: مشتریان در حالی که در خلسه هستند (و این با "دقیقاً دنبال کردن مسیر مشکل متقاضی" تسهیل می شود)، تصویری از یک موقعیت جدید ایجاد می کنند و احساسات جنبشی که در این مورد ایجاد می شود را ثبت کنید.
6) "بیمه نتیجه".
این غیرمعمول نیست که مشتریان در هنگام یادگیری الگوهای رفتاری جدید، به اقداماتی برای ایجاد اعتماد به نفس خود نیاز داشته باشند. ه. سال مشق شب.
مشاوره حمایت از خانواده
2.1 روش های مشاوره خانواده
1) روش روانکاوی.
در اینجا ناهماهنگی زناشویی از دیدگاه انگیزه درونی رفتار هر دو همسر مورد توجه قرار می گیرد. تعارضات خانوادگی فعلی از نظر تکرار تعارضات گذشته، پذیرش رفتار اتخاذ شده در روابط گذشته در نظر گرفته می شود.
2) روش رفتاری. این روش ادعا نمی کند که علل عمیق ناهماهنگی زناشویی را آشکار کند، بلکه در درجه اول با استفاده از روش های شرطی سازی و یادگیری، رفتار شرکا را تغییر می دهد. این رویکرد فراهم می کند:
الف) رفتار مثبت متقابل (زمانی که همسران هدایت می شوند تا اطمینان حاصل شود که رفتار هر یک دیگری را خشنود می کند).
ب) کسب مهارت ها و توانایی ها (در درجه اول ارتباط صحیح و حل مسئله).
ج) توافق زناشویی برای تغییر رفتار (مثلاً شوهر زن را به خاطر آشفتگی در خانه سرزنش می کند و زن شوهر را به خاطر کمک ناکافی در خانه سرزنش می کند. توافق متقابل ضروری است. هر یک از شرکا خواسته های خاصی را مطرح می کنند که عبارتند از: مکتوب. روی کاغذ و کنترل شده).
3) روش انسان گرایانه.
این بر اساس وظیفه دستیابی به تغییرات در ایده ها در مورد پیوندهای ازدواج است. ارتباط بین همسران باید باز و صادقانه باشد. احساسات (از جمله احساسات پرخاشگرانه) نباید پنهان بماند، اما نباید منجر به تشدید درگیری شود. تعدادی از قوانین برای استفاده از "مبارزه منصفانه"، استراحت فیزیکی وجود دارد. مشاور نسبت به هر یک از طرفین همدلی، صمیمیت و صمیمیت نشان می دهد. همسران باید یاد بگیرند که به حرف یکدیگر گوش دهند، بدون قضاوت یا محکوم کردن، سعی کنند طرف مقابل را درک کنند، تجربه او را عمیق تر کنند.
4) روش سیستماتیک.
در اینجا رابطه بین رفتار شرکا یا همه اعضای خانواده در ازدواج در حوزه توجه مشاور قرار می گیرد. تأثیر یکی از همسران بر دیگری یا بر تمام اعضای خانواده بررسی می شود.
نتیجه
نظام خانواده دائماً در حال تغییر است و از مراحل مختلف روانی می گذرد. در شرایط اجتماعی بسیار سخت کنونی، منابع یک خانواده گاهی برای غلبه بر دوره های دشوار چرخه زندگی خود کافی نیست. خدمات اجتماعی حمایت مؤثری از والدین در برقراری روابط درون خانوادگی مطلوب می کند. در طول مشاوره با یک فرد، او نه تنها نیازهای همه اعضای خانواده را بهتر می شناسد، بلکه می تواند یک استراتژی حمایت روانی نیز ایجاد کند، زیرا. شروع به دیدن فراتر از رویدادهای خانوادگی فردی به سیستمی می کند که در آن همه نقش تعیین شده خود را ایفا می کنند و درک می کنند که این نقش ها می توانند تغییر کنند.
فهرست ادبیات استفاده شده
1. کارابانوا. OA روانشناسی روابط خانوادگی و مبانی مشاوره خانواده: یک کتابچه راهنمای. کمک هزینه. م.: گرداریک، 1385.
2. Garanina E.Yu. مطالعات خانواده: یک کتاب راهنما. Allowance M.: Flinta: MPSI، 2009.
3. مبانی روانشناسی خانواده و مشاوره خانواده. دستی ./ زیر. کل اد. N.N. Posisoeva. - M.: انتشارات VLADOS-PRESS، 2004.
4. Aleshina Yu.E. مشاوره فردی و خانوادگی. - م.، 2004
5. Druzhinin V.I. روانشناسی خانواده. - م.، 2003
میزبانی شده در Allbest.ru
اسناد مشابه
انواع و وظایف حمایت روانشناختی مشاوره خانواده. روش های کار روانشناختی با والدین آینده. ماهیت رفتار نافرمان و مخالف کودک. کمک روانشناختی و اجتماعی-آموزشی به والدین در تربیت فرزند.
خلاصه، اضافه شده در 2015/03/27
مشاوره کمک روانشناختی برای خانواده. حمایت پزشکی و روانی خانواده در هنگام تولد فرزند: آموزش مسئولیت والدین، روش های کار با والدین آینده. برنامه یک نویسنده برای آمادگی برای مادر شدن.
خلاصه، اضافه شده در 11/09/2011
آشنایی با مشکلات ارائه حمایت روانی از خانواده دارای فرزند «خاص». مقایسه مدلهای کمبود و منابع حمایت روانشناختی خانواده در تربیت فرزند نابهنجار. مطالعه اثربخشی استفاده از آنها.
مقاله، اضافه شده در 2012/01/27
مشاوره اینترنتی به عنوان یک نوع جایگزین کمک روانشناختی. طبقه بندی دلایل تماس با مشتریان. ویژگی های محتوایی مشاوره اینترنتی، تفاوت آن با اشکال سنتی. مدل ها و روش های ارائه کمک های روانی.
مقاله، اضافه شده در 2014/01/05
مشخصات کار یک روانشناس در یک موسسه خدمات اجتماعی. زیرمجموعه های ساختاری مرکز کمک های اجتماعی خانواده ها و فرزندان منطقه میخایلوفسکی. وظایف حرفه ای روانشناس برگزاری آموزش رشد فردی برای نوجوانان "خودت را بشناس".
گزارش تمرین، اضافه شده در 10/22/2009
ویژگی های شرایط روانی و سازگاری اجتماعی بیماران سرطانی. حمایت اجتماعی – روانی در سرطان و تأثیر آن بر کیفیت زندگی بیماران. مشارکت پرستاران در سازماندهی مراقبت های روانی-اجتماعی بیماران.
پایان نامه، اضافه شده در 1393/06/08
توسعه یک سیستم حمایتی برای خانواده هایی که در SOP و در آستانه یک وضعیت خطرناک اجتماعی قرار دارند. حمایت فعال از والدین یک راه موثر برای کمک به کودک کمک به خانواده اوست. L.S. ویگوتسکی در مورد وضعیت اجتماعی رشد کودک.
راهنمای مطالعه، اضافه شده در 12/12/2009
وظایف مشاوره روانشناختی کودکان دارای معلولیت. توصیه یک مادر در مورد نحوه برخورد با معلولیت کودک. نقش مربيان اجتماعي-روانشناسان در حمايت رواني از مادر كودك معلول ذهني.
خلاصه، اضافه شده در 07/05/2010
مشکل شکلگیری هویت جنسیتی همسران جوان و انواع حمایتهای روانشناختی خانواده. توسعه و محتوای بلوک تشخیصی، اصلاحی روانی، آموزشی و تأملی: جلسات فردی، گروهی و آموزشی.
مقاله ترم، اضافه شده در 2011/06/24
ویژگی های روانی و تربیتی، تشخیص روانشناختی و اصلاح رشد کودکان عقب مانده ذهنی، روش های اساسی، شرایط و برنامه معاینه. کمک روانشناختی به خانواده کودک کم توان ذهنی.
کار با خانواده با حل مشکلات اجتماعی – روانی و فردی خانواده مرتبط است. محتوای کمک روانشناختی حمایت عاطفی و معنایی از یک فرد یا جامعه در شرایط دشواری است که در طول زندگی شخصی یا اجتماعی آنها ایجاد می شود. حمایت اجتماعی به عنوان کمک به افراد و خانواده ها در شرایط دشوار زندگی و حمایت روانی به عنوان ایجاد روابط خانوادگی مطلوب به نفع فرزندان درک می شود. معلم به عنوان یک روانشناس عملی عمل می کند، زیرا محتوا و روش کار او با هدف حل مشکلات عملی زندگی خانوادگی است. خود او سعی میکند تک تک اعضای خانواده و خانواده را که برای کمک به او مراجعه کردهاند، درک کند و به درک موقعیت، نقاط قوت و ضعف برای حل مشکلاتی که با آن روبرو است کمک کند. معلم به عنوان یک حزب فعال عمل می کند، سازماندهی می کند، حفظ می کند و ارتباطات را توسعه می دهد، انگیزه فعالیت های اجتماعی خانواده را ایجاد می کند، خود فعالیت فرد را غنی می کند، رفتار را اصلاح می کند، کار اجتماعی و روانی را انجام می دهد. هدف اصلی کار با خانواده در شرایط سخت زندگی، حمایت و تحکیم خانواده به عنوان یک نهاد اجتماعی، انطباق همه اعضای خانواده با شرایط جدید اجتماعی-روانی و بازپروری آنها است.
مرکز مشاوره تلاس
حمایت اجتماعی روانی از خانواده کودک معلول مجموعه اقداماتی برای تامین اجتماعی و خدمات اجتماعی اوست. کمک های اجتماعی و روانی نه تنها برای حل بسیاری از مشکلات خانوادگی، بلکه در جهت بازیابی، تقویت و توسعه پتانسیل درونی آن برای انجام وظایف مهم خانواده از نظر اجتماعی است.
آموزشی: آموزش، اطلاعات، آموزش روانشناختی: حمایت عاطفی. سازگاری روانی. واسطه: فعال سازی سیستم های پشتیبانی هماهنگی؛ حمایت اجتماعی کمک آموزشی با هدف افزایش ظرفیت سازگاری فرد از طریق آموزش (تشکیل دانش، مهارت های جدید) و آموزش (تغییر ارزش ها، نگرش ها) است. این نوع کمک مستقیماً مشکلات بازیابی عملکردهای ذهنی فرد را حل نمی کند، اما معلم از طریق انتقال اطلاعات، شکل گیری دانش خاص و مهارت های خاص سعی می کند تا تغییراتی در رفتار کودک ایجاد کند. روش های ارائه کمک آموزشی: 1. روش های ایجاد آگاهی. آگاهی اجتماعی فرد انگیزه تحصیل، ورزش، بازی مشارکتی و فعالیت کاری را تعیین می کند. مناسب است که چشم انداز ارتقای موقعیت اجتماعی در نتیجه مشارکت فعال در هر فعالیت خاص آشکار شود. 2 روش عمل در آن حوزه های زندگی که رنگ آمیزی اجتماعی دارند. 3. روش یادگیری اجتماعی: به فعلیت رساندن فعالیت شخصی. عناصر فرهنگی متعلق به جامعه؛ تسلط بر آنها در فرآیند ارتباط و کار؛ 4. روش های مشارکت افراد در فعالیت های جمعی؛ 5. روش های تثبیت تجربه مثبت از بازی های مشترک، کار و فعالیت های آموزشی، به عنوان مثال. روش های اصلاحی آموزشی که مشخصه آن شناسایی کاستی ها در فعالیت ها و رفتار کودک و در عین حال نقاط قوت اوست که بر اساس آن کودک می تواند بر این کاستی ها غلبه کند. از آنجایی که دامنه دانش و مهارت های لازم برای توانبخشی خانواده بسیار گسترده است، در مواردی که معلم نمی تواند منبع مستقیم دانش باشد، وظیفه او کمک گرفتن از واسطه ها، جذب منابع دیگر اطلاعات ضروری است. کمکهای واسطهای شامل چندین حوزه است: فعالسازی سیستمهای پشتیبانی، اعم از رسمی (خدمات و مؤسسات ویژه) و غیررسمی، که شامل افرادی از محیطهای نزدیک میشود. یک مثال کلاسیک از فعال کردن سیستم های پشتیبانی، ترویج سازماندهی گروه های خودیاری است. هماهنگی کلیه متخصصان در حل مشکلات تربیت و آموزش کودکان دارای معلولیت. حمایت اجتماعی - حمایت از خانواده و حقوق کودک در محیط اجتماعی گسترده تر، از سطح رسمی تا محافل ارتباطی غیررسمی.
ارتباط. هنگامی که تعامل تغییر می کند، ساختار می تواند تغییر کند و برعکس، زمانی که ساختار تغییر می کند، تعامل می تواند تغییر کند.
به عنوان مثال، زمانی که فرزندی به دنیا می آید، ساختار خانواده تغییر می کند که به ناچار منجر به تغییراتی در عملکرد اعضای خانواده می شود. همسران نیز اکنون پدر و مادر می شوند و باید مسئولیت های مربوط به خود را انجام دهند. مثال دیگر مربوط به تغییرات در عملکرد است که منجر به تغییر در ساختار خانواده می شود. شوهر شغل خود را از دست داد ، از بیش کارکردی به کم کارکرد تبدیل شد ، بر این اساس ، سلسله مراتب خانواده تغییر می کند: شاید زن برای کمک به والدینش مراجعه کند یا شاید خودش به بیش کارکردی تبدیل شود. علاوه بر این، ویژگی های تاریخی (ژنتیکی) سیستم وجود دارد. باید تاکید کرد که تاریخ ساختار ایجاد می کند و ساختار تعاملات خاصی را بین عناصر سیستم تعیین می کند. به عنوان مثال، گذشته خانواده ما، تاریخچه آن، زندگی نسل های قبلی بر زندگی فعلی ما ، درک ما از وضعیت فعلی تأثیر می گذارد و در واقع بر رفتار فعلی ما «حکم می کند». بیایید نگاهی دقیق تر به مفاهیم مورد استفاده برای توصیف ویژگی های ساختاری، پویا و تاریخی سیستم ها بیندازیم. همه این پارامترها برای توضیح ویژگیهای عملکرد خانواده استفاده میشوند و همه آنها به یک درجه یا دیگری در توسعه استراتژیها و تاکتیکهای کار رواندرمانی با خانوادهها و نیز تعیین راههای تحلیل استفاده میشوند. اطلاعات دریافت کرد. والدين تحقيرآميز، كودكان تكانشگر و پرخاشگري هستند. چنین والدینی تمایلی به کنترل فرزندان خود ندارند، آنها به آنها اجازه می دهند هر طور که می خواهند انجام دهند، بدون اینکه از آنها مسئولیت و خویشتن داری بخواهند، به فرزندان اجازه می دهند آنچه را که می خواهند انجام دهند. 4 گزینه برای تغییر رفتار والدین:
1. کنترل والدین: در سطح بالایی، والدین ترجیح می دهند که تأثیر زیادی بر فرزندان خود داشته باشند.
2. خواسته های والدین که به رشد بلوغ در کودکان کمک می کند. والدین سعی می کنند اطمینان حاصل کنند که کودکان توانایی های خود را در ارتباطات فکری، عاطفی و بین فردی رشد می دهند.
3. راه های ارتباط با فرزندان سیر تأثیر تربیتی: والدین سعی می کنند از اقناع برای رسیدن به اطاعت استفاده کنند و دیدگاه خود را توجیه کنند و در عین حال حاضرند آن را با فرزندان خود در میان بگذارند و به استدلال های آنان گوش دهند. .
مرکز مشاوره تلاس
4. حمایت عاطفی : والدین می توانند ابراز همدردی، محبت و نگرش گرم کنند، اما اعمال و نگرش عاطفی با هدف ارتقای رشد جسمی و روحی کودکان است، آنها از موفقیت فرزندان احساس رضایت و افتخار می کنند. در یک خانواده سنتی احترام به اقتدار بزرگترها مطرح می شود. نفوذ آموزشی از بالا به پایین انجام می شود. شرط اصلی تسلیم است. نتیجه اجتماعی شدن کودک در چنین خانواده ای این است که به راحتی در ساختار اجتماعی «سازمان یافته عمودی» قرار می گیرد. آنها فعال نیستند، در ارتباطات انعطاف پذیر نیستند، بر اساس آنچه لازم است عمل می کنند. در خانواده کودک محور ، وظیفه اصلی والدین تأمین «خوشبختی فرزند» است. خانواده فقط برای کودک وجود دارد. تأثیر معمولاً از پایین به بالا (از کودک تا والدین) انجام می شود. رتبه بسیار بالای خانواده متاهل (دموکراتیک) .
هدف در این خانواده اعتماد متقابل، پذیرش، استقلال اعضاست. تأثیر آموزشی -- "افقی"، گفتگوی همسالان: والدین و کودک. در زندگی خانوادگی همیشه به علایق متقابل توجه می شود، به علاوه هر چه فرزند بزرگتر باشد ، علایق او بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. نتیجه چنین تربیتی، جذب ارزش های دموکراتیک توسط کودک، هماهنگ کردن ایده های او در مورد حقوق و وظایف است.
مشاوره کودک