03-07-2017, 04:36 PM
در صورتی که قصد ورود به این بخش از فعالیت تولیدی و یا تجاری دارید و یا در صدد ثبت شرکتی به این منظور هستید باید آگاه باشید که برای ثبت شرکتی بدین منظور علاوه بر انجام مراحل اداری ثبت شرکت نیازمند اخذ مجوز بهداشتی در این زمینه خواهید بود .تلاش شده است تا توضیحات کاملی در این زمینه در اختیار شما قرار بگیرد همچنین در صورت نیاز به کسب اطلاعات جامع تر مشاورین کیا ثبت همواره پاسخگوی سوالات شما خواهند بود:
مجوز لازم در این زمینه را اداره مواد غذایی و آشامیدنی که یکی از مجموعه های تابعه اداره کل نظارت بر موادغذایی، آشامیدنی، ارایش و بهداشتی می باشد صادر می نماید که در سال 1384 از ادغام ادارات فنی ، مطالعه و بررسی، صدور پروانه ها و صادرات و واردات تشکیل گردید.
در این اداره محصولات غذایی بدین شرح دسته بندی شده اند :
- گروه مواد اولیه، بسته بندی ، نمک و افزودنیها
- گروه روغن، فرآورده های آردی، شیرینی و شکلات – غلات
- گروه لبنیات، کنسروهای گوشتی- فراورده های گوشتی - عسل
- گروه آبمیوه ( انواع آبمیوه ، نکتار ، پوره ، کنسانتره ، نوشابه و نوشیدنی ها )
- گروه خشکبار، ادویه، کنسروهای غیرگوشتی و محصولات و فرآورده های کشاورزی – چای
- گروه ثبت و ورود
انواع مجوز در این اداره به شرح ذیل صادر می شود:
مجوز بهداشتی به پروانه ایی اطلاق می شود که برای تاسیس، بهره برداری، مسئولیت فنی و ساخت محصولات مشمول محصولات خوراکی نوشیدنی و آرایشی اطلاق می گردد
پروانه تاسیس که مجوزی است که توسط اداره کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی صادر می گردد و پس از کسب پروانه تاسیس در صورت داشتن شرایط لازم صادر می گردد .
همچنبن پروانه ساخت به مجوزی گفته می شود که فرمول ماده غذایی و بهداشتی خاص در آن درج شده باشد (به همواه تایید اداره کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی) .این پروانه پس از بررسی صلاحیت فنی و بهداشتی مجموعه جهت تولید محصول صادر خواهد شد .
پروانه مسئول فنی نیز به مجوزی اطلاق می شود که توسط افرادی با مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی (با تایید کمیته فنی قانونی) آن راکسب می نمایند تا شرایط لازم جهت نظارت بر تولید در کارخانجات و کارگاه ها را دارا باشند.
مجوز ورود کالا : این مجوز که بر اساس مقرارت واردات و صادرات بازرگانی و پس از تکمیل مدارک و مراحل مربوط به اداره کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی مبنی بر بررسی صلاحیت کالا جهت موافقت اولیه جهت ورود آن به کشور صادر می گردد.پس از این مرحله و ورود کالا به گمرکات کشور محصول مورد نظر پس از بررسی مجدد صلاحیت مصرف و طی مراحل قانونی مجوز ترخیص کالا خواهد گرفت.
انواع روشهای اخذ مجوز و صدور پروانه های بهداشتی:
پروانه تاسیس :
پروانه تاسیس موسسات مشمول قانون یاد شده براساس پروانه های بهره برداری یا كارت شناسایی كه از طرف وزارت صنایع و یا جهاد سازندگی صادر گردیده و تصویر برابر اصل شده آن همراه با سایر مدارك ( برابر دستور العمل های صادره از طرف كل نظارت برمواد غذایی و بهداشتی ) به این اداره كل ارسال می شود. پس از بررسی و تائید صادر می گردد. و در موارد استثناء و به تشخیص اداره كل مدارك پس از بررسی و طرح دركمیته فنی قانونی و تایید نهایی صادر می گردد.
پروانه بهره برداری :
پروانه بهره برداری نیز پس از صدور پروانه تاسیس و در صورت داشتن شرایط و ضوابط مربوطه ازنظر امكانات و تجهیزات و ارسال فرم بهره برداری و نیز تائید فنی و بهداشتی موسسه در اداره كل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی صادر می شود.
ثبت شرکت کیا ثبت - https://kiasabt.com
مجوز لازم در این زمینه را اداره مواد غذایی و آشامیدنی که یکی از مجموعه های تابعه اداره کل نظارت بر موادغذایی، آشامیدنی، ارایش و بهداشتی می باشد صادر می نماید که در سال 1384 از ادغام ادارات فنی ، مطالعه و بررسی، صدور پروانه ها و صادرات و واردات تشکیل گردید.
در این اداره محصولات غذایی بدین شرح دسته بندی شده اند :
- گروه مواد اولیه، بسته بندی ، نمک و افزودنیها
- گروه روغن، فرآورده های آردی، شیرینی و شکلات – غلات
- گروه لبنیات، کنسروهای گوشتی- فراورده های گوشتی - عسل
- گروه آبمیوه ( انواع آبمیوه ، نکتار ، پوره ، کنسانتره ، نوشابه و نوشیدنی ها )
- گروه خشکبار، ادویه، کنسروهای غیرگوشتی و محصولات و فرآورده های کشاورزی – چای
- گروه ثبت و ورود
انواع مجوز در این اداره به شرح ذیل صادر می شود:
مجوز بهداشتی به پروانه ایی اطلاق می شود که برای تاسیس، بهره برداری، مسئولیت فنی و ساخت محصولات مشمول محصولات خوراکی نوشیدنی و آرایشی اطلاق می گردد
پروانه تاسیس که مجوزی است که توسط اداره کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی صادر می گردد و پس از کسب پروانه تاسیس در صورت داشتن شرایط لازم صادر می گردد .
همچنبن پروانه ساخت به مجوزی گفته می شود که فرمول ماده غذایی و بهداشتی خاص در آن درج شده باشد (به همواه تایید اداره کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی) .این پروانه پس از بررسی صلاحیت فنی و بهداشتی مجموعه جهت تولید محصول صادر خواهد شد .
پروانه مسئول فنی نیز به مجوزی اطلاق می شود که توسط افرادی با مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی (با تایید کمیته فنی قانونی) آن راکسب می نمایند تا شرایط لازم جهت نظارت بر تولید در کارخانجات و کارگاه ها را دارا باشند.
مجوز ورود کالا : این مجوز که بر اساس مقرارت واردات و صادرات بازرگانی و پس از تکمیل مدارک و مراحل مربوط به اداره کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی مبنی بر بررسی صلاحیت کالا جهت موافقت اولیه جهت ورود آن به کشور صادر می گردد.پس از این مرحله و ورود کالا به گمرکات کشور محصول مورد نظر پس از بررسی مجدد صلاحیت مصرف و طی مراحل قانونی مجوز ترخیص کالا خواهد گرفت.
انواع روشهای اخذ مجوز و صدور پروانه های بهداشتی:
پروانه تاسیس :
پروانه تاسیس موسسات مشمول قانون یاد شده براساس پروانه های بهره برداری یا كارت شناسایی كه از طرف وزارت صنایع و یا جهاد سازندگی صادر گردیده و تصویر برابر اصل شده آن همراه با سایر مدارك ( برابر دستور العمل های صادره از طرف كل نظارت برمواد غذایی و بهداشتی ) به این اداره كل ارسال می شود. پس از بررسی و تائید صادر می گردد. و در موارد استثناء و به تشخیص اداره كل مدارك پس از بررسی و طرح دركمیته فنی قانونی و تایید نهایی صادر می گردد.
پروانه بهره برداری :
پروانه بهره برداری نیز پس از صدور پروانه تاسیس و در صورت داشتن شرایط و ضوابط مربوطه ازنظر امكانات و تجهیزات و ارسال فرم بهره برداری و نیز تائید فنی و بهداشتی موسسه در اداره كل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی صادر می شود.
ثبت شرکت کیا ثبت - https://kiasabt.com