26-12-2021, 05:21 PM
[font=verdana]
دستگاه بوجاری
[/font]جداسازی دانه از پوسته ی انواع غلات و حبوبات، پاک کردن آن ها از خاک و غبار و سنگریزه همگی تحت عنوان بوجاری نامیده می شود. در زمان های گذشته کشاورزان با استفاده از چنگک ها و وسایلی نظیر آن در تلاش بودند تا بتوانند محصولات را از از سبوس جدا کنند. اما امروزه به کمک دستگاه بوجاری عمل بوجاری کردن، پاک کردن، پولیش کردن و بسته بندی محصولات با استفاده از وزش هوای درون دستگاه تسهیل نمودن.
[font=verdana]بوجار کردن به دو روش انجام می شود:
[/font]الف) روش دستی
با الک نمودن حبوبات و غلات، دانه های درشت را از کوچک متمایز می کردند و همچنین با استفاده از توری های بزرگ عمل غربال کردن دانه ها از نخاله ها را انجام می داند. پاک کردن این محصولات و همین طور سورتینگ و درجه بندی به کمک نیروی انسانی صورت می گرفت.
[font=verdana]ب) روش صنعتی[/font]
[font=verdana]روشی نوین که بازدهی بالا با کمترین دخالت انسانی در امر غربالگری غلات و حبوبات از ناخالصی هایی در حجم های بالا از مزیت های این دستگاه است.[/font]
[font=verdana]انواع دستگاه بوجاری
[/font][font=verdana]دستگاه بوجاری حبوبات، دستگاه بوجاری غلات، دستگاه بوجاری تخمه، دستگاه بوجاری گندم، دستگاه بوجاری کنجد، دستگاه بوجاری ریزدانه و سایر موارد از جمله ماشین های بوجاری پر کاربرد هستند.[/font]
[font=verdana]
کاربرد دستگاه بوجاری[/font]
1. افزایش رونق تولید و کاهش هزینه های تولید
2. افزایش سرعت و دقت در غربالگری، پولیش کردن و بسته بندی
3. داشتن محصولی یکدست و با کیفیت
4. تفکیک ناخالصی های درون انواع حبوبات، گندم، جو، برنج و یا دانه های مختلف دیگر
5. پولش دادن دانه ها از غبار و خاک
6. درجه بندی و بسته بندی محصولات استاندارد در وزن های متفاوت با بکار گیری از کیسه پرکن اتوماتیک
7. بوجار کردن به صورت کاملا اتوماتیک و کاسته شدن از نیروی انسانی
[font=verdana]قسمت های مختلف دستگاه بوجاری[/font]
1. شاسی دستگاه: وزن کلی دستگاه بر روی این قسمت است.
2. مخزن: اولین بخشی که مواد وارد دستگاه می شود مخزن است. خروجی مخزن توسط دریچه تنظیم کنترل می شود تا مقدار مناسب و یکنواختی از مواد وارد واحد های تمیز کننده شود.
3. محفظه باد: میزان باد با توجه به وزن غلات و ناخالصی ها تعیین می شود.
4. واحد های غربالی: شامل بازوهای لنگ و دو واحد تمیز کننده است که خلاف یکدیگر لرزش می کنند. کف واحد های غربالی مانند سینی است که مواد روی آن قرار می گیرد.
5. استوانه های حفره دار: همانند الک هایی به منظور یکسان سازی حبوبات و غلات از نظر شکل و اندازه هستند. در واقع تفکیک دانه ها در بخش استوانه های حفره دار انجام می گیرد.
6. الکتروموتور: معمولا در دستگاه بوجار از ۳ الکتروموتور استفاده می شود. یک الکتروموتور جهت راه اندازی باد و حرکت غربال گرها، دیگری برای راه اندازی غلطک مخزن ورودی بذر و نقاله های مارپیچی و الکتروموتور دیگر برای حرکت استوانه های حفره دار و برس های تمیز کننده.
دستگاه بوجاری
[/font]جداسازی دانه از پوسته ی انواع غلات و حبوبات، پاک کردن آن ها از خاک و غبار و سنگریزه همگی تحت عنوان بوجاری نامیده می شود. در زمان های گذشته کشاورزان با استفاده از چنگک ها و وسایلی نظیر آن در تلاش بودند تا بتوانند محصولات را از از سبوس جدا کنند. اما امروزه به کمک دستگاه بوجاری عمل بوجاری کردن، پاک کردن، پولیش کردن و بسته بندی محصولات با استفاده از وزش هوای درون دستگاه تسهیل نمودن.
[font=verdana]بوجار کردن به دو روش انجام می شود:
[/font]الف) روش دستی
با الک نمودن حبوبات و غلات، دانه های درشت را از کوچک متمایز می کردند و همچنین با استفاده از توری های بزرگ عمل غربال کردن دانه ها از نخاله ها را انجام می داند. پاک کردن این محصولات و همین طور سورتینگ و درجه بندی به کمک نیروی انسانی صورت می گرفت.
[font=verdana]ب) روش صنعتی[/font]
[font=verdana]روشی نوین که بازدهی بالا با کمترین دخالت انسانی در امر غربالگری غلات و حبوبات از ناخالصی هایی در حجم های بالا از مزیت های این دستگاه است.[/font]
[font=verdana]انواع دستگاه بوجاری
[/font][font=verdana]دستگاه بوجاری حبوبات، دستگاه بوجاری غلات، دستگاه بوجاری تخمه، دستگاه بوجاری گندم، دستگاه بوجاری کنجد، دستگاه بوجاری ریزدانه و سایر موارد از جمله ماشین های بوجاری پر کاربرد هستند.[/font]
[font=verdana]
کاربرد دستگاه بوجاری[/font]
1. افزایش رونق تولید و کاهش هزینه های تولید
2. افزایش سرعت و دقت در غربالگری، پولیش کردن و بسته بندی
3. داشتن محصولی یکدست و با کیفیت
4. تفکیک ناخالصی های درون انواع حبوبات، گندم، جو، برنج و یا دانه های مختلف دیگر
5. پولش دادن دانه ها از غبار و خاک
6. درجه بندی و بسته بندی محصولات استاندارد در وزن های متفاوت با بکار گیری از کیسه پرکن اتوماتیک
7. بوجار کردن به صورت کاملا اتوماتیک و کاسته شدن از نیروی انسانی
[font=verdana]قسمت های مختلف دستگاه بوجاری[/font]
1. شاسی دستگاه: وزن کلی دستگاه بر روی این قسمت است.
2. مخزن: اولین بخشی که مواد وارد دستگاه می شود مخزن است. خروجی مخزن توسط دریچه تنظیم کنترل می شود تا مقدار مناسب و یکنواختی از مواد وارد واحد های تمیز کننده شود.
3. محفظه باد: میزان باد با توجه به وزن غلات و ناخالصی ها تعیین می شود.
4. واحد های غربالی: شامل بازوهای لنگ و دو واحد تمیز کننده است که خلاف یکدیگر لرزش می کنند. کف واحد های غربالی مانند سینی است که مواد روی آن قرار می گیرد.
5. استوانه های حفره دار: همانند الک هایی به منظور یکسان سازی حبوبات و غلات از نظر شکل و اندازه هستند. در واقع تفکیک دانه ها در بخش استوانه های حفره دار انجام می گیرد.
6. الکتروموتور: معمولا در دستگاه بوجار از ۳ الکتروموتور استفاده می شود. یک الکتروموتور جهت راه اندازی باد و حرکت غربال گرها، دیگری برای راه اندازی غلطک مخزن ورودی بذر و نقاله های مارپیچی و الکتروموتور دیگر برای حرکت استوانه های حفره دار و برس های تمیز کننده.
نقلقول: منبع: https://ar-vin.com