04-12-2021, 02:47 PM
در این مقاله به بررسی تفاوت های انکار و تردید و فرق میان آنها می پردازیم .
انکار چیست
تردید چیست
تفاوت انکار و تردید چیست
بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، دفاع شکلی در برابر اسناد در دادگاه ها به صورت انکار ، تردید و جعل صورت می پذیرد که در این میان ، اظهار ادعای انکار و تردید خاص اسناد عادی است و برای اسناد رسمی به کار نمی رود و در مقابل ، برای اسناد رسمی هم می توان ادعای انکار و تردید نموده و هم ادعای جعل که قبلا این موضوعات را در مقاله های جداگانه ای تحت عنوان انکار و تردید در اسناد عادی و جعل اسناد عادی و رسمی بررسی نموده ایم ، اما در این مقاله قصد داریم به بررسی تفاوت انکار و تردید و فرق بین انکار و تردید بپردازیم ؛ به همین مناسبت نخست به توضیح مختصری پیرامون انکار و تردید پرداخته و سپس تفاوت انکار و تردید را مورد بررسی قرار می دهیم .
انکار چیست
زمانی که یکی از طرفین دعوا برای اثبات ادعای خود در دادگاه یک سند عادی یا سندی غیر رسمی را ائه می نماید ، شخصی که سند به ضرر او است ، می تواند انتساب سند ارائه شده به خود را انکار نماید . در واقع ، انکار سند عادی به این معناست که شخص تعلق دست خط سند عادی ، مهر یا امضای آن سند به خود را رد کرده و نمی پذیرد . به عنوان مثال شخص خواهان ( الف ) ، علیه شخص خوانده ( ب ) به استناد یک فقره چک که ذیل آن توسط خوانده ( ب ) امضا شده است ، در دادگاه اقامه دعوا نموده و وجه آن چک را مطالبه نماید . در این صورت ، شخص ( ب ) می تواند در دفاع از خود در دادگاه بگوید که این سند توسط وی نوشته نشده و یا اینکه توسط وی امضا نشده است . در این صورت ، وی صرفا می تواند اصطلاح " انکار سند " را برای رد انتساب سند عادی به خود ( در این مثال چک ) را به کار ببرد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اسناد عادی و اسناد رسمی کلیک کنید .
تردید چیست
در قسمت قبل ، به بررسی انکار سند عادی پرداختیم ، اما یکی دیگر از روش های دفاع شکلی در برابر سند ، تردید نسبت به آن است که در این قسمت قصد داریم مفهوم آن را مطرح کنیم . به طور کلی ، تردید در اسناد عادی به این معناست که شخصی که سندی علیه او مورد استناد قرار گرفته است ، انتساب دست خط ، مهر یا امضای آن به منتسب الیه را رد کند ؛ اما چون به طور قطع از این امر مطلع نیست ، ادعای تردید می کند . به عنوان نمونه ، شخص متوفی به موجب یک وصیت نامه مالی را به دیگری بخشیده است و موصی له ( یعنی کسی که به موجب وصیت مالی به وی بخشیده شده است ) ، به استناد این وصیت نامه دعوایی را علیه ورثه متوفی اقامه می کند . در چنین حالتی ، ورثه متوفی که مکلف به اجرای وصیت هستند ، می توانند نسبت به سند عادی وصیت نامه اظهار تردید نمایند . در این خصوص لازم به ذکر است که اظهار تردید نسبت به سند عادی صرفا با عبارت " تردید در سند " امکان پذیر می باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه رسیدگی به انکار و تردید و مهلت انکار و تردید سند عادی کلیک کنید .
تفاوت انکار و تردید چیست
در قسمت قبل ، مفهوم انکار و تردید در خصوص سند عادی را مورد بررسی قرار دادیم که بر اساس آن ، در می یابیم که اظهار انکار و تردید نسبت به اسناد ، صرفا در خصوص اسناد عادی مطرح می شود . بنابراین ، یکی از شباهت های انکار و تردید این است که ادعای انکار و تردید نسبت به اسناد رسمی قابل طرح نیست و انکار و تردید صرفا در خصوص اسناد عادی امکان پذیر است . در مقابل ، برای اعترض به اسناد رسمی می توان ادعای جعل ، ادعای انکار و ادعای تردید نمود . برای آشنایی با ادعای جعل سند رسمی و سند عادی کلیک کنید .
اما تفاوت انکار و تردید چیست و انکار و تردید چه فرقی با هم دارند ؟
با عنایت به ماده 216 آیین دادرسی مدنی که می گوید : " کسی که علیه او سند غیر رسمی ابراز شود ، می تواند خط یا مهر یا امضا و یا اثر انگشت منتسب به خود را انکار نماید و احکام منکر بر او مترتب می گردد . اگر سند ابرازی منتسب به شخص او نباشد ، می تواند تردید کند " ، در می یابیم که تفاوت انکار و تردید آن است که طرفی که سندی علیه او ابراز شده است و سند منتسب به خود او باشد و بخواهد به اصالت آن سند اعتراض نماید ، باید اصطلاح " انکار " را به کار گیرد و در مقابل ، اگر سند منتسب به شخص دیگری بوده و علیه او ارائه شده باشد ، باید از اصطلاح " تردید " استفاده کند . لازم به ذکر است که در صورتی که این اعتراض با هر عبارت دیگری به کار رود ، فاقد اثر بوده و دادگاه ملزم به رسیدگی نمی باشد . بنابراین ، استفاده صحیح از " انکار یا تردید نسبت به سند " حائز نقشی کلیدی در رسیدگی به پرونده می باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شباهت های انکار و تردید کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تفاوت های انکار و تردید و فرق آنها به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تفاوت های انکار و تردید و فرق آنها پاسخ دهند .
منبع : تفاوت انکار و تردید چیست