08-06-2021, 10:42 AM
بر اساس قانون مالیات های مستقیم در حال حاضر اصلاح اظهارنامه های مالیاتی امکان پذیر می باشد و مهلت اصلاح ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی سال 1400 یک ماه پس از پایان مهلت ارسال اظهارنامه می باشد . البته قبل از پایان مهلت ارسال اظهارنامه ( تا 31 خرداد ۱۴۰۰ برای اشخاص حقیقی و تا 31 تیر ماه ۱۴۰۰ برای اشخاص حقوقی ) می توان به جای اظهارنامه اصلی ، اظهارنامه جایگزین تنظیم نمود .
برای مشاوره اصلاح اظهارنامه مالیاتی 1400
تنظیم اظهارنامه های مالیاتی توسط مؤدیان مالیاتی اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی موضوع بسیار مهمی است که در قوانین مرتبط از جمله قانون مالیات های مستقیم مورد پیش بینی قرار گرفته است . در کنار تنظیم به موقع اظهارنامه های مالیاتی ، مؤدیان مکلف به درج اطلاعات صحیح و حقیقی در اظهارنامه های مالیات خود می باشند که در غیر این صورت حین رسیدگی و حسابرسی ممکن است ملزم به پرداخت جریمه شوند .
با این جود گاهی به دلیل اشتباهاتی که موقع تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی به وجود می آید ، رفع مغایرت های اظهارنامه و اصلاح و ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی ضروری می شود و گاها نیاز است که به جای ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی ، اظهارنامه جایگزین ارائه شود . به همین مناسبت این سوال مطرح می شود که اصلاح و ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰ به چه صورت است و در چه مواردی باید اظهارنامه جایگزین تنظیم نمود ؟
برای پاسخ دادن به سوالات فوق ابتدا شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰ را توضیح داده و پس از بررسی مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی 1400 ، نحوه اصلاح اظهارنامه مالیاتی 1400 را بررسی خواهیم نمود .
شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰
ارائه صحیح و به موقع اظهارنامه مالیاتی توسط پرداخت کنندگان مالیات ، تکلیف قانونی مهمی است که در قانون حتی در مورد مالیات بر ارزش افزوده پیش بینی شده است ؛ با این وجود در شرایطی اصلاح اظهارنامه مالیاتی اجتناب ناپذیر بوده و به دلیل مغایرت های به وجود آمده در خصوص اظهارنامه مالیاتی مؤدیان ناچار به اصلاح و ویرایش اظهارنامه مالیاتی خود می باشند .
خوشبختانه علاوه بر ارسال اظهارنامه جایگزین به جای اظهارنامه اصلی ( که در همان مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی قابل انجام است ) ، اصلاح اظهارنامه و ویرایش اطلاعات مربوط به فرم های اظهارنامه مالیاتی نیز در قانون مالیات های مستقیم مورد توجه قرار گرفته است .
بر اساس تبصره ماده 226 قانون مالیات های مستقیم ، به مؤدیان مالیاتی اجازه داده می شود در صورتی که به نحوی از انحاء در اظهارنامه یا ترازنامه یا حساب سود و زیان تسلیمی از نظر محاسبه اشتباهی شده باشد ، با ارائه مدارک لازم نسبت به رفع اشتباه اقدام نموده و اظهارنامه یا ترازنامه یا حساب سود و زیان اصلاحی را به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند .
با توجه به این ماده که شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی را بیان کرده است ، بخشنامه ای به شماره 12319/200 مورخ 7/7/92 در ارتباط با تبصره ماده 226 قانون مالیات های مستقیم صادر شده است که نظر به سوالات و ابهامات مطرح شده در خصوص اظهارنامه اصلاحی موضوع تبصره ماده 226 قانون مالیات های مستقیم چنین مقرر داشته است :
" در صورتی که مؤدی مالیاتی پس از انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه نسبت به تسلیم اظهارنامه اصلاحی در مهلت مقرر قانونی اقدام نموده باشد ، در صورتی که مغایرت ارقام اظهارنامه اصلاحی مذکور در مقایسه با آخرین اظهارنامه تسلیمی در مهلت مقرر ، ناشی از نتیجه ثبت سند حسابداری اصلاحی یا رویداد مالی پس از تسلیم اظهارنامه اصلی در دفاتر قانونی مؤدی نباشد ، به عنوان اظهارنامه اصلاحی موضوع تبصره ماده 226 قانون مالیات های مستقیم قابل قبول خواهد بود " .
با توجه به این بخشنامه می توان گفت که شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۰ در مواردی است که قصد داشته باشیم اشتباهات محاسباتی را اصلاح نماییم و یا اینکه نیاز به تغییر طبقه بندی حساب ها وجود داشته باشد ؛ در غیر این صورت بهتر است مؤدیان اقدام به اصلاح اظهارنامه برای تغییر سایر جزییات اظهارنامه نکنند . همچنین ، اظهارنامه اصلاحی 1400 نباید ناشی از ثبت سند حسابداری اصلاحی یا رویداد مالی پس از ثبت اظهارنامه اصلی باشد .
حتما بخوانید: اظهارنامه مالیاتی چیست
مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی 1400
در قسمت قبل شرایط ویرایش اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰ را توضیح دادیم . در صورتی که شرایط لازم برای اصلاح و ویرایش اظهارنامه وجود داشته باشد ، متقاضیان می توانند در مهلت قانونی اصلاح اظهارنامه مالیاتی را انجام دهند . اما پرسش این است که مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی چقدر است ؟
مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی در تبصره ماده 226 قانون مالیات های مستقیم ذکر شده است که بر اساس آن ، به مودیان مالیاتی اجازه داده می شود که در صورت وجود شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی ، ظرف مهلت یک ماه پس از تاریخ انقضای زمان ثبت نام اظهارنامه مالیاتی نسبت به ویرایش و اصلاح اطلاعات اظهارنامه خود اقدام نمایند .
لذا مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی یا مهلت ارائه اظهارنامه اصلاحی ، یک ماه پس از پایان مهلت ثبت اظهارنامه مالیاتی می باشد . بر اساس قانون ، مهلت ثبت اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی متفاوت است ؛ چرا که اشخاص حقیقی برای هر سال مالیاتی خود که از ابتدای فروردین آغاز می شود و تا پایان اسفند ادامه دارد ، باید تا پایان 31 خرداد ماه سال بعد اظهارنامه خود را ثبت کنند ، اما مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی تا پایان 31 تیر ماه می باشد .
با این اوصاف ، مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقیقی تا یک ماه بعد از پایان 31 خرداد ماه یعنی 31 تیر ماه ۱۴۰۰ می باشد و مهلت ویرایش اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقوقی تا پایان 31 مرداد ماه 1400 خواهد بود .
ذکر این نکته ضروری است که اگر مؤدیان در مهلت قانونی اصلاح اظهارنامه مالیاتی اقدام کرده باشند ، نه تنها تخلفی مرتکب نشده اند ، بلکه بر اساس قانون و بخشنامه مذکور ، تاریخ ارسال و ثبت اظهارنامه ایشان ، همان تاریخ ثبت اظهارنامه اول می باشد و این اظهارنامه اصلاحی به عنوان اظهارنامه اصلی ملاک رسیدگی سازمان امور مالیاتی کشور خواهد بود ؛ همینطور در مورد ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده .
همچنین گفتنی است که اگر مؤدیان مالیاتی در بازه زمانی مقرر برای ارسال اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کرده باشند و در طی همان مهلت پی ببرند که اظهارنامه مالیاتی ارسال شده دچار مغایرت بوده و اطلاعات آن اشتباه می باشد ، به آسانی می توانند نسبت به ارسال اظهارنامه جایگزین به جای اظهارنامه اصلی اقدام نمایند .
البته مشروط به اینکه اظهارنامه جایگزین در همان مهلت ارسال اظهارنامه اصلی انجام شده باشد ؛ در غیر این صورت نمی توان از اظهارنامه جایگزین استفاده نمود و باید در صورت وجود شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی در مدت یک ماه اطلاعات اظهارنامه را ویرایش نمود . در چنین شرایطی اظهارنامه جایگزین به جای اظهارنامه اصلی مد نظر سازمان قرار خواهد گرفت .
بیشتر بخوانید: مهلت ثبت اظهارنامه مالیاتی
نحوه اصلاح اظهارنامه مالیاتی 1400
در قسمت های قبلی شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی 1400 و مهلت قانونی آن را بررسی نمودیم . در همین ارتباط پاسخ به این سوال ضروری است که مؤدیان چگونه می توانند اطلاعات اظهارنامه مالیاتی خود را ویرایش نمایند ؟ بنابراین در این قسمت قصد داریم نحوه و روش اصلاح اظهارنامه مالیاتی و ویرایش اطلاعات آن در سال 1400 را توضیح دهیم .
برای انجام مراحل اصلاح یا ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰ ممکن است که اطلاعات اظهارنامه اصلی حاوی کد رهگیری اخذ شده در سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir وجود داشته باشد که در این شرایط می توان اظهارنامه اصلاحی را بر روی همان اظهارنامه مالیاتی قبلی تنظیم و ویرایش نهایی نمود .
1به این منظور ، مؤدیان پس از اجرای نرم افزار اظهارنامه مالیاتی ، از قسمت پایین صفحه گزینه " جستجوی اظهارنامه " را انتخاب کرده و پس از اطلاعات کاربری و کد رهگیری پیش ثبت نام ، اظهارنامه ارسال شده خود را مشاهده می کنند ؛ البته برای ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده باید به سایت سامانه مالیات بر ارزش افزوده www.e-vat.ir مراجعه نمود .
2پس از انتخاب کردن اظهارنامه اصلی ، از پایین صفحه گزینه " اظهارنامه اصلاحی " را انتخاب می کنیم که در این صورت یک ستون دیگر در کنار اظهارنامه اصلی اضافه می شود که در قسمت نوع اظهارنامه ، " اظهارنامه اصلاحی " درج شده است .
3پس از انتخاب اظهارنامه اصلاحی ، از پایین صفحه گزینه " ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی " را انتخاب می کنیم و پس از مشاهده اظهارنامه اصلی و کلیک کردن بر روی آن ، اطلاعات قسمت های مورد نیاز را اصلاح و ویرایش نموده و در خاتمه ، گزینه " ارسال اطلاعات " را انتخاب می کنیم .
از طرفی ممکن است که اطلاعات مربوط به اظهارنامه از روی نرم افزار اظهارنامه مالیاتی یا سیستم حذف شده باشد ؛ در این صورت باید نسبت به تنظیم مجدد اظهارنامه مالیاتی اقدام نمود که نیازمند اخذ استعلام اظهارنامه از سامانه سازمان امور مالیاتی کشور است .
1به این منظور از قسمت پایان صفحه نرم افزار باید گزینه " اظهارنامه جدید " انتخاب شود و پس از وارد نمودن نام کاربری و رمز عبور و شماره رهگیری اختصاص یافته در مرحله پیش ثبت نام ، نوع اظهارنامه را " اظهارنامه اصلاحی " تعیین می کنیم .
2در این مرحله باید شماره و کد رهگیری آخرین اظهارنامه مالیاتی ثبت و ارسال شده را نیز در کادر مربوطه وارد نموده و سپس گزینه دریافت اطلاعات را کلیک کرد تا بتوان عملیات اصلاح و ویرایش اطلاعات اظهارنامه را تکمیل نمود .
3اینجا نرم افزار به سازمان امور مالیاتی کشور www.intamedia.ir متصل می شود و یک فرم اظهارنامه خام نمایش داده می شود که باید مانند نحوه تنظیم اظهارنامه جدید ، قسمت های مربوط به آن با دقت تکمیل شوند .
همچنین در صورتی که قصد داشته باشیم به جای اظهارنامه اصلاحی ( که در فاصله یک ماه بعد از پایان مهلت ارسال اظهارنامه اصلی قابل اعمال است ) ، اظهارنامه جایگزین تنظیم نماییم ، با وارد کردن اطلاعات در نرم افزار مالیاتی و انتخاب کردن اظهارنامه اصلی ، از قسمت پایین صفحه گزینه " اظهارنامه جایگزین " را انتخاب می کنیم .
سپس با کلیک کردن بر روی آن ، اظهارنامه جایگزین را ثبت می نماییم و در خاتمه پس از ارسال اطلاعات به سازمان امور مالیاتی ، چاپ اطلاعات اظهارنامه را انتخاب می نماییم .
در ادامه بخوانید: ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اصلاح اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰ در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اصلاح اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰ پاسخ دهند .
سوالات متداول
1- آیا می توان اطلاعات ثبت شده در اظهارنامه مالیاتی را ویرایش و اصلاح کرد ؟
بله به استناد ماده 226 قانون مالیات های مستقیم امکان ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی وجود دارد که شرایط اصلاح و ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی در متن مقاله توضیح داده شده است .
2- مهلت قانونی ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی چقدر است ؟
بر اساس قانون مالیات های مستقیم علاوه بر اینکه مؤدیان می توانند در بازه زمانی ثبت اظهارنامه مالیاتی اقدام به ثبت اظهارنامه جایگزین نمایند در مهلت یک ماه پس از پایان مدت ثبت اظهارنامه مالیاتی نیز قادرند اقدام به ثبت اظهارنامه اصلاحی نموده و اطلاعات اظهارنامه را ویرایش نمایند که شرح این موضوع در مقاله قید شده است .
3- نحوه ویرایش و اصلاح اظهارنامه مالیاتی به چه صورت است ؟
اصلاح اظهارنامه مالیاتی از طریق نرم افزار مالیاتی قابل انجام است و از طریق این نرم افزار می توان نسبت به ثبت اظهارنامه اصلاحی و یا ثبت اظهارنامه جایگزین در مهلت مقرر اقدام نمود که برای ملاحظه توضیحات مربوط به نحوه ویرایش اظهارنامه مالیات می توانید متن مقاله را مطالعه نمایید .
منبع : اصلاح اظهارنامه مالیاتی
برای مشاوره اصلاح اظهارنامه مالیاتی 1400
تنظیم اظهارنامه های مالیاتی توسط مؤدیان مالیاتی اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی موضوع بسیار مهمی است که در قوانین مرتبط از جمله قانون مالیات های مستقیم مورد پیش بینی قرار گرفته است . در کنار تنظیم به موقع اظهارنامه های مالیاتی ، مؤدیان مکلف به درج اطلاعات صحیح و حقیقی در اظهارنامه های مالیات خود می باشند که در غیر این صورت حین رسیدگی و حسابرسی ممکن است ملزم به پرداخت جریمه شوند .
با این جود گاهی به دلیل اشتباهاتی که موقع تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی به وجود می آید ، رفع مغایرت های اظهارنامه و اصلاح و ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی ضروری می شود و گاها نیاز است که به جای ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی ، اظهارنامه جایگزین ارائه شود . به همین مناسبت این سوال مطرح می شود که اصلاح و ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰ به چه صورت است و در چه مواردی باید اظهارنامه جایگزین تنظیم نمود ؟
برای پاسخ دادن به سوالات فوق ابتدا شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰ را توضیح داده و پس از بررسی مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی 1400 ، نحوه اصلاح اظهارنامه مالیاتی 1400 را بررسی خواهیم نمود .
شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰
ارائه صحیح و به موقع اظهارنامه مالیاتی توسط پرداخت کنندگان مالیات ، تکلیف قانونی مهمی است که در قانون حتی در مورد مالیات بر ارزش افزوده پیش بینی شده است ؛ با این وجود در شرایطی اصلاح اظهارنامه مالیاتی اجتناب ناپذیر بوده و به دلیل مغایرت های به وجود آمده در خصوص اظهارنامه مالیاتی مؤدیان ناچار به اصلاح و ویرایش اظهارنامه مالیاتی خود می باشند .
خوشبختانه علاوه بر ارسال اظهارنامه جایگزین به جای اظهارنامه اصلی ( که در همان مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی قابل انجام است ) ، اصلاح اظهارنامه و ویرایش اطلاعات مربوط به فرم های اظهارنامه مالیاتی نیز در قانون مالیات های مستقیم مورد توجه قرار گرفته است .
بر اساس تبصره ماده 226 قانون مالیات های مستقیم ، به مؤدیان مالیاتی اجازه داده می شود در صورتی که به نحوی از انحاء در اظهارنامه یا ترازنامه یا حساب سود و زیان تسلیمی از نظر محاسبه اشتباهی شده باشد ، با ارائه مدارک لازم نسبت به رفع اشتباه اقدام نموده و اظهارنامه یا ترازنامه یا حساب سود و زیان اصلاحی را به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند .
با توجه به این ماده که شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی را بیان کرده است ، بخشنامه ای به شماره 12319/200 مورخ 7/7/92 در ارتباط با تبصره ماده 226 قانون مالیات های مستقیم صادر شده است که نظر به سوالات و ابهامات مطرح شده در خصوص اظهارنامه اصلاحی موضوع تبصره ماده 226 قانون مالیات های مستقیم چنین مقرر داشته است :
" در صورتی که مؤدی مالیاتی پس از انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه نسبت به تسلیم اظهارنامه اصلاحی در مهلت مقرر قانونی اقدام نموده باشد ، در صورتی که مغایرت ارقام اظهارنامه اصلاحی مذکور در مقایسه با آخرین اظهارنامه تسلیمی در مهلت مقرر ، ناشی از نتیجه ثبت سند حسابداری اصلاحی یا رویداد مالی پس از تسلیم اظهارنامه اصلی در دفاتر قانونی مؤدی نباشد ، به عنوان اظهارنامه اصلاحی موضوع تبصره ماده 226 قانون مالیات های مستقیم قابل قبول خواهد بود " .
با توجه به این بخشنامه می توان گفت که شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۰ در مواردی است که قصد داشته باشیم اشتباهات محاسباتی را اصلاح نماییم و یا اینکه نیاز به تغییر طبقه بندی حساب ها وجود داشته باشد ؛ در غیر این صورت بهتر است مؤدیان اقدام به اصلاح اظهارنامه برای تغییر سایر جزییات اظهارنامه نکنند . همچنین ، اظهارنامه اصلاحی 1400 نباید ناشی از ثبت سند حسابداری اصلاحی یا رویداد مالی پس از ثبت اظهارنامه اصلی باشد .
حتما بخوانید: اظهارنامه مالیاتی چیست
مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی 1400
در قسمت قبل شرایط ویرایش اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰ را توضیح دادیم . در صورتی که شرایط لازم برای اصلاح و ویرایش اظهارنامه وجود داشته باشد ، متقاضیان می توانند در مهلت قانونی اصلاح اظهارنامه مالیاتی را انجام دهند . اما پرسش این است که مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی چقدر است ؟
مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی در تبصره ماده 226 قانون مالیات های مستقیم ذکر شده است که بر اساس آن ، به مودیان مالیاتی اجازه داده می شود که در صورت وجود شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی ، ظرف مهلت یک ماه پس از تاریخ انقضای زمان ثبت نام اظهارنامه مالیاتی نسبت به ویرایش و اصلاح اطلاعات اظهارنامه خود اقدام نمایند .
لذا مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی یا مهلت ارائه اظهارنامه اصلاحی ، یک ماه پس از پایان مهلت ثبت اظهارنامه مالیاتی می باشد . بر اساس قانون ، مهلت ثبت اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی متفاوت است ؛ چرا که اشخاص حقیقی برای هر سال مالیاتی خود که از ابتدای فروردین آغاز می شود و تا پایان اسفند ادامه دارد ، باید تا پایان 31 خرداد ماه سال بعد اظهارنامه خود را ثبت کنند ، اما مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی تا پایان 31 تیر ماه می باشد .
با این اوصاف ، مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقیقی تا یک ماه بعد از پایان 31 خرداد ماه یعنی 31 تیر ماه ۱۴۰۰ می باشد و مهلت ویرایش اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقوقی تا پایان 31 مرداد ماه 1400 خواهد بود .
ذکر این نکته ضروری است که اگر مؤدیان در مهلت قانونی اصلاح اظهارنامه مالیاتی اقدام کرده باشند ، نه تنها تخلفی مرتکب نشده اند ، بلکه بر اساس قانون و بخشنامه مذکور ، تاریخ ارسال و ثبت اظهارنامه ایشان ، همان تاریخ ثبت اظهارنامه اول می باشد و این اظهارنامه اصلاحی به عنوان اظهارنامه اصلی ملاک رسیدگی سازمان امور مالیاتی کشور خواهد بود ؛ همینطور در مورد ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده .
همچنین گفتنی است که اگر مؤدیان مالیاتی در بازه زمانی مقرر برای ارسال اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کرده باشند و در طی همان مهلت پی ببرند که اظهارنامه مالیاتی ارسال شده دچار مغایرت بوده و اطلاعات آن اشتباه می باشد ، به آسانی می توانند نسبت به ارسال اظهارنامه جایگزین به جای اظهارنامه اصلی اقدام نمایند .
البته مشروط به اینکه اظهارنامه جایگزین در همان مهلت ارسال اظهارنامه اصلی انجام شده باشد ؛ در غیر این صورت نمی توان از اظهارنامه جایگزین استفاده نمود و باید در صورت وجود شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی در مدت یک ماه اطلاعات اظهارنامه را ویرایش نمود . در چنین شرایطی اظهارنامه جایگزین به جای اظهارنامه اصلی مد نظر سازمان قرار خواهد گرفت .
بیشتر بخوانید: مهلت ثبت اظهارنامه مالیاتی
نحوه اصلاح اظهارنامه مالیاتی 1400
در قسمت های قبلی شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی 1400 و مهلت قانونی آن را بررسی نمودیم . در همین ارتباط پاسخ به این سوال ضروری است که مؤدیان چگونه می توانند اطلاعات اظهارنامه مالیاتی خود را ویرایش نمایند ؟ بنابراین در این قسمت قصد داریم نحوه و روش اصلاح اظهارنامه مالیاتی و ویرایش اطلاعات آن در سال 1400 را توضیح دهیم .
برای انجام مراحل اصلاح یا ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰ ممکن است که اطلاعات اظهارنامه اصلی حاوی کد رهگیری اخذ شده در سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir وجود داشته باشد که در این شرایط می توان اظهارنامه اصلاحی را بر روی همان اظهارنامه مالیاتی قبلی تنظیم و ویرایش نهایی نمود .
1به این منظور ، مؤدیان پس از اجرای نرم افزار اظهارنامه مالیاتی ، از قسمت پایین صفحه گزینه " جستجوی اظهارنامه " را انتخاب کرده و پس از اطلاعات کاربری و کد رهگیری پیش ثبت نام ، اظهارنامه ارسال شده خود را مشاهده می کنند ؛ البته برای ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده باید به سایت سامانه مالیات بر ارزش افزوده www.e-vat.ir مراجعه نمود .
2پس از انتخاب کردن اظهارنامه اصلی ، از پایین صفحه گزینه " اظهارنامه اصلاحی " را انتخاب می کنیم که در این صورت یک ستون دیگر در کنار اظهارنامه اصلی اضافه می شود که در قسمت نوع اظهارنامه ، " اظهارنامه اصلاحی " درج شده است .
3پس از انتخاب اظهارنامه اصلاحی ، از پایین صفحه گزینه " ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی " را انتخاب می کنیم و پس از مشاهده اظهارنامه اصلی و کلیک کردن بر روی آن ، اطلاعات قسمت های مورد نیاز را اصلاح و ویرایش نموده و در خاتمه ، گزینه " ارسال اطلاعات " را انتخاب می کنیم .
از طرفی ممکن است که اطلاعات مربوط به اظهارنامه از روی نرم افزار اظهارنامه مالیاتی یا سیستم حذف شده باشد ؛ در این صورت باید نسبت به تنظیم مجدد اظهارنامه مالیاتی اقدام نمود که نیازمند اخذ استعلام اظهارنامه از سامانه سازمان امور مالیاتی کشور است .
1به این منظور از قسمت پایان صفحه نرم افزار باید گزینه " اظهارنامه جدید " انتخاب شود و پس از وارد نمودن نام کاربری و رمز عبور و شماره رهگیری اختصاص یافته در مرحله پیش ثبت نام ، نوع اظهارنامه را " اظهارنامه اصلاحی " تعیین می کنیم .
2در این مرحله باید شماره و کد رهگیری آخرین اظهارنامه مالیاتی ثبت و ارسال شده را نیز در کادر مربوطه وارد نموده و سپس گزینه دریافت اطلاعات را کلیک کرد تا بتوان عملیات اصلاح و ویرایش اطلاعات اظهارنامه را تکمیل نمود .
3اینجا نرم افزار به سازمان امور مالیاتی کشور www.intamedia.ir متصل می شود و یک فرم اظهارنامه خام نمایش داده می شود که باید مانند نحوه تنظیم اظهارنامه جدید ، قسمت های مربوط به آن با دقت تکمیل شوند .
همچنین در صورتی که قصد داشته باشیم به جای اظهارنامه اصلاحی ( که در فاصله یک ماه بعد از پایان مهلت ارسال اظهارنامه اصلی قابل اعمال است ) ، اظهارنامه جایگزین تنظیم نماییم ، با وارد کردن اطلاعات در نرم افزار مالیاتی و انتخاب کردن اظهارنامه اصلی ، از قسمت پایین صفحه گزینه " اظهارنامه جایگزین " را انتخاب می کنیم .
سپس با کلیک کردن بر روی آن ، اظهارنامه جایگزین را ثبت می نماییم و در خاتمه پس از ارسال اطلاعات به سازمان امور مالیاتی ، چاپ اطلاعات اظهارنامه را انتخاب می نماییم .
در ادامه بخوانید: ویرایش اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اصلاح اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰ در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اصلاح اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰ پاسخ دهند .
سوالات متداول
1- آیا می توان اطلاعات ثبت شده در اظهارنامه مالیاتی را ویرایش و اصلاح کرد ؟
بله به استناد ماده 226 قانون مالیات های مستقیم امکان ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی وجود دارد که شرایط اصلاح و ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی در متن مقاله توضیح داده شده است .
2- مهلت قانونی ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی چقدر است ؟
بر اساس قانون مالیات های مستقیم علاوه بر اینکه مؤدیان می توانند در بازه زمانی ثبت اظهارنامه مالیاتی اقدام به ثبت اظهارنامه جایگزین نمایند در مهلت یک ماه پس از پایان مدت ثبت اظهارنامه مالیاتی نیز قادرند اقدام به ثبت اظهارنامه اصلاحی نموده و اطلاعات اظهارنامه را ویرایش نمایند که شرح این موضوع در مقاله قید شده است .
3- نحوه ویرایش و اصلاح اظهارنامه مالیاتی به چه صورت است ؟
اصلاح اظهارنامه مالیاتی از طریق نرم افزار مالیاتی قابل انجام است و از طریق این نرم افزار می توان نسبت به ثبت اظهارنامه اصلاحی و یا ثبت اظهارنامه جایگزین در مهلت مقرر اقدام نمود که برای ملاحظه توضیحات مربوط به نحوه ویرایش اظهارنامه مالیات می توانید متن مقاله را مطالعه نمایید .
منبع : اصلاح اظهارنامه مالیاتی