08-04-2021, 01:32 AM
علم دقیق و مشخصی برای ترید و کسب سود به واسطه معامله در بازارهای سنتی مانند بورس سهام و همچنین بازارهای جدید نظیر ارزهای دیجیتال در دسترس نیست. اگر چنین علمی وجود داشت، قطعا برترین بازیگران وال استریت تا امروز فرمولهای محاسبه دقیق بهترین زمان خرید و فروش بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگر را به لطف این علم تولید کرده و ضمن اعلام، از آن استفاده میکردند. آن چه در حال حاضر برای ترید در اختیار داریم، طیف وسیعی از ابزارها و روشها نظیر تحلیل فاندامنتال یا همان تحلیل بنیادی به جای فرمولهای محاسبات دقیق است که توسط تریدرها و سرمایه گذاران مورد استفاده قرار میگیرند.
ابزارها را میتوان در دو دسته بندی کلی تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) و تحلیل فاندامنتال (Fundamental Analysis) قرار داد. در این مطلب بعد از بررسی تحلیل فاندامنتال به مقایسه آن با تحلیل تکنیکال از نظر محل کاربرد، مزایا و معایب خواهیم پرداخت.
تحلیل فاندامنتال چیست؟
در تحلیل بنیادی سرمایه گذاران و معامله گران در تلاش برای مشخص کردن ارزش ذاتی یک دارایی هستند. در اینجا سعی میشود به وسیله مطالعه دقیق عوامل داخلی و خارجی تاثیرگذار روی قیمت دارایی مورد نظر، مشخص کرد آیا ارزش کنونی آن کمتر از ارزش ذاتی است یا خیر. این مطالعات و تحقیقات کمک میکنند فرد، به استراتژی خوبی به منظور سرمایه گذاری در یک ارز دیجیتال دست پیدا کند.
شخصی را در نظر بگیرید که علاقهمند به سرمایه گذاری در یک شرکت است. او میتواند نخست مواردی نظیر درآمد شرکت، ترازنامه، صورتهای مالی و گردش پول در آنجا را بررسی کرده و نسبت به سلامت مالی آن اطمینان پیدا کند. ممکن است قبل یا بعد از این بررسیها، وی نگاهی به صنعتی که شرکت در آن حوزه مشغول فعالیت است، بیندازد. بعد از این کار در آنالیز بنیادی سوالاتی نظیر رقبا، جامعه هدف و سرعت گسترش یا حتی کوچک شدن آن صنعت مطرح خواهند شد. حتی میتوان مطالعات خود را گستردهتر کرد تا ملاحظات اقتصادی مانند نرخ بهره و تورم نیز در تحلیل گنجانده شوند.
مواردی که در بالا بررسی کردیم، به عنوان یک رویکرد از پایین به بالا شناخته میشوند. سرمایه گذار، کار تحلیل تکنیکال را با یک کمپانی آغاز کرده و سعی میکند فهمش از اقتصاد را افزایش بدهد. اما روش مخالف این قضیه نیز وجود دارد؛ به وسیله یک رویکرد از بالا به پایین، به نتایج مشابهی دست پیدا میکنید.
در تحلیل بنیادی هدف نهایی، تجزیه و تحلیل ارزش و قیمت ذاتی یک دارایی و مقایسه آن با قیمت فعلی است. در صورتی که ارزش ذاتی از کنونی بالاتر باشد، میتوان نتیجه گرفت که قیمت حال حاضر دارایی ارزان است. در حالت عکس، یعنی وقتی که ارزش ذاتی از فعلی پایینتر است، قیمت حال حاضر دارایی مورد نظر گران تلقی میشود. با در اختیار داشتن اطلاعات این چنینی، قادر به تصمیمگیری آگاهانه درباره خرید یا فروش آن ارز دیجیتال خواهید بود. همانطور که گفتیم روش مورد بحث، در همه بازارها، از بورس گرفته تا فارکس و ارز دیجیتال، قابل پیادهسازی است، هر چند در هر کدام، با رویکردی متفاوت پیش میرود.