آب سخت چیست؟
غلظت عناصر کلسیم و منیزیوم که از عوامل اصلی ایجاد سختی در آب هستند، در آب های زیر زمینی بالا می باشد.
آیا آب آشامیدنی سخت باعث سنگ کلیه می شود؟
آب سخت به آبی گفته می شود که دارای غلظت بالای مواد معدنی است و سختی آن بین 120-180 ppm می باشد. عناصر کلسیم و منیزیوم، بیشترین ثاثیر را در ایجاد سختی آب دارند. در صورتی که میزان سختی بیش از این مقدار باشد، به آن آب بسیار سخت گفته می شود. آب های زیر زمینی مانند چاه آب، در مقایسه با آب های سطحی مانند رودخانه ها میزان سختی بالایی دارند. آب های زیر زمینی مانند یک حلال عمل می کنند و املاح موجود در زمین را در خود حل کرده و دارای میزان املاح و مواد معدنی بالایی هستند.
غلظت عناصر کلسیم و منیزیوم که از عوامل اصلی ایجاد سختی در آب هستند، در آب های زیر زمینی بالا می باشد.
آیا آب آشامیدنی سخت باعث سنگ کلیه می شود؟
میزان مصرف معمول کلسیم و منیزیوم در رژیم غذایی، به ترتیب 1000 و 300 میلی گرم در روز می باشد که حدود 5 تا 20% از این مقدار، توسط نوشیدن آب تامین می شود. به دلیل عادت های غذایی در اکثر کشورها، بسیاری از افراد، موفق به دریافت این میزان توصیه شده از طریق رژیم غذایی نمی شوند، بنابراین تامین این مواد از آب آشامیدنی، مهم و ضروری می باشد. آب سخت به تنهایی برای سلامتی ضرری ندارد و طبق گزارش شورای تحقیقات ملی، آب آشامیدنی سخت به میزان جذب کلسیم و منیزیوم در رژیم غذایی کمک می کند.
سختی بسیار زیاد (بالاتر از 300 ppm) در آب آشامیدنی، ممکن است منجر به ایجاد سنگ کلیه شود. در اکثر موارد در سنگ کلیه، خون انسان بیش از میزان مورد نیاز، کلسیم موجود در آب و غذا را جذب می کند. در نتیجه جذب بالا، میزان کلسیم اضافی در زمان دفع، به دیواره کلیه رسوب می کند و با گذشت زمان سبب تشکیل سنگ کلیه می شود.