19-11-2020, 02:07 PM
استات سدیم (Sodium Acetate) یک ترکیب شیمیایی با فرمول CH3COONa.xH2O و جرم مولکولی (g/mol 82.03(anhydrous می باشد و حداکثر 3 مولکول آب تبلور می گیرد. فرم رایج آن 3 آبه است. شکل ظاهری این ترکیب کریستال سفید رنگ است. این نمک اسیدی در آب محلول است. در اثر حرارت این نمک تجزیه شده و بوی اسید استیک می دهد.
استات سدیم که با نام های دیگر سدیم اتانوات، نمک سدیم استیک و نمک سدیم اتانوات بی آب نیز شناخته می شود در آب، اتانول، متانول، دی اکسید گوگرد و هیدرازین محلول می باشد.
این ماده کاربرد وسیعی در صنایع مختلف دارد:
سدیم استات در خوراکی ها برای طعم دهی به کار میرود که مشهورترین استفاده آن در مزه چیپس سرکه نمکی است. از استات سدیم به عنوان یک بافر برای حفظ سطح pH محلول برای مدت طولانی استفاده می شود.
استات سدیم در پدهای گرمازا و یخ داغ مورد استفاده قرار می گیرد به این صورت که کریستال های استات سدیم سه آبه در دمای 58 درجه سانتیگراد ذوب می شود زمانی که به استات سدیم حرارتی بالاتر از دمای ذوب داده و پس از آن خنک شود به حالت فوق اشباع درمی آید و تولید حرارت می کند و باعث گرم شدن محیط خود می شود .همچنین از سدیم استات به عنوان جلوگیرنده از تجمع الکتریسیته ساکن در تولید لباس های کتان و پوشش و درزگیری بتن برای جلوگیری از صدمه خوردن در برابر آب استفاده می شود.
استات سدیم که با نام های دیگر سدیم اتانوات، نمک سدیم استیک و نمک سدیم اتانوات بی آب نیز شناخته می شود در آب، اتانول، متانول، دی اکسید گوگرد و هیدرازین محلول می باشد.
این ماده کاربرد وسیعی در صنایع مختلف دارد:
سدیم استات در خوراکی ها برای طعم دهی به کار میرود که مشهورترین استفاده آن در مزه چیپس سرکه نمکی است. از استات سدیم به عنوان یک بافر برای حفظ سطح pH محلول برای مدت طولانی استفاده می شود.
استات سدیم در پدهای گرمازا و یخ داغ مورد استفاده قرار می گیرد به این صورت که کریستال های استات سدیم سه آبه در دمای 58 درجه سانتیگراد ذوب می شود زمانی که به استات سدیم حرارتی بالاتر از دمای ذوب داده و پس از آن خنک شود به حالت فوق اشباع درمی آید و تولید حرارت می کند و باعث گرم شدن محیط خود می شود .همچنین از سدیم استات به عنوان جلوگیرنده از تجمع الکتریسیته ساکن در تولید لباس های کتان و پوشش و درزگیری بتن برای جلوگیری از صدمه خوردن در برابر آب استفاده می شود.