17-10-2020, 09:40 AM
عملیات زینترینگ کوره های القایی
نویسنده : مهدی علی آبادی از دانشگاه علم و صنعت - منبع: وبسایت زردفیلم دانلود سریال قورباغه
پس از کوبیدن خاک کل فرایند زﯾﻨﺘﺮﯾﻨﮓ 12 ﺳﺎﻋﺖ اﺳﺖ و ﺷﺎﻣﻞ ﺳﻪ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﻣﯿﺸﻮد:
6 ساعت خشک کن خاک
3 ساعت پخت (زینتر) خاک
3 ساعت ذوب گیری آهسته
در 6 ساعت اولیه شما فقط کوره را روشن کرده و با آمپر صفر بدون قدرت دادن رها میکنید طی این مرحله به آرامی آب تلبور و کلیه رطوبت ظاهری خاک بخار می شود و خاک کاملا خشک میگردد پس از انتهای این مرحله اگر به کوره نگاه کنیم کل شابلون و ضایعات حامی آن برای ایجاد تمرکز حرارتی به صورت یک دست سرخ شده اند. هیچ ذوب و دودی دیده نمی شود.
پس از آن وارد مرحله دوم که زینتر خاک است و به مدت 3 ساعت به طول می انجامد می شویم. در طول این سه ساعت هر یک ربع ساعت یکبار 5 واحد قدرت کوره را اضافه میکنیم. اگر بر مبنای دستورالعمل پیش برویم در انتهای 3 ساعت ما به یک سوم قدرت اسمی کوره رسیدیم. اکیدا در مرحله پخت خاک از یک سوم قدرت کوره تجاوز نکنیم. و حتی یک قطره ذوب ایجاد نکنیم که در عمر نهایی خاک مان تاثیرگذار است .
اگر در طول این مدت مرحله پخت به هر دلیلی شاهد ذوب با دود یا جرقه های پی در پی که قطع نمی شود بودید سریعا چند واحد واحد قدرت را کاهش دهید تا جرقه ها قطع گردند و با ریختن ضایعات ریز به صورت منظم روی ضایعات قبلی موجود در کوره سعی در خنک کردن آن کنید. بلافاصله دود قطع خواهد شد و به ادامه فرایند می پردازیم.
در مرحله آخر شما دیگر خاک زینتر شده دارید اما به قدری ظریف است که تحمل قلیان دوب را ندارد. از طرفی لایه های اول خاک کاملا زینتر شده اند اما ممکن است بخشی از لایه های آخری هنوز نپخته باشند و احتیاج به دمای بیشتری برای زینتر آنها باشد. لذا میبایست ذوب گیری به شدت آهسته ای را انجام دهم که بار داخل کوره مخلوطی از دوب و جامد باشد و به شدت سرد. وقتی از سرد بودن بار صحبت میکنیم. منظور این است که نسبت به بار سوپرهیت شده 150 الی 200 درجه سانتی گراد اختلاف دمایی دارد اما همین دمای حدود 150درجه ای باعث می شود که تا آخرین لایه های خاک نیز کاملا از طریق هدایت حرارتی خاک زینتر گردیده و شما خاک کاملا دستی رو داشته باشید. در این مرحله نیز مطابق مرحله دوم یک ربع ساهت یکبار 5 واحد به قدرت می افزایید در پایان این مرحله پس از گذشت سه ساعت شما به 60 درصد قدرت کوره رسیدید. تجاوز از ماکزیمم 60 درصد قدرت کوره در این مرحله به معنای افزایش قلیان ذوب و داغ شدن آن می شود. خوردگی لایه های اولیه خاک عدم زینتر مناسب لایه های عمقی خواهد شد پس همواره احتیاط کنید پس از این مرحله ممکن است ظرفیت اسمی کوره پر نشده باشد. بدون تجاوز از شصت درصد شروع میکنید. طبق روال همیشه به کوره بار دادن تا بار آن سرد بالا بیاید و کوره پر شود.
پس از کامل شدن ظرفیت اسمی کوره و ذوب شدن آخرین قطعه به مدت دو دقیقه قدرت کوره را کامل کرده و ذوب را وارد سوپرهیت میکنیم سپس سریعا کوره را هولد کرده (یعنی قدرت را به یک سوم قدرت اسمی کاهش میدهیم) و به مدت بیست دقیقه آن را به حال خود رها میکنیم تا آخرین انبساط ها با حمایت ذوب داخل در خاک صورت گیرد سپس مجدد قدرت را تکمیل کده و سه دقیقه سوپرهیت به ذوب اعمال کرده . اکسیژن زدایی گوگرد زدایی و آلیاژ سازی را انجام داده و بارریزی میکنیم.
بهتر است همواره ذوب پس از زینتر را نیز با کوره داشته باشیم و بلافاصله کوره خاموش نگردد تا اگر ترکی در خاک پدید آمده در اثر حرارت موجود رفع گردد.
نکته : زمان های مطرح شده برای کوره هایی است که ذوب فولاد آنها با ظرفیت تکمیل پنجاه دقیقه است. لذا اگر ذوب کوره شما بیشتر از این مقدار است اندکی زمان ذوب گیری آهسته (مرحله سوم) بیشتر خواهد شد.نویسنده : مهدی علی آبادی از دانشگاه علم و صنعت - منبع: وبسایت زردفیلم دانلود سریال قورباغه