09-08-2020, 04:41 PM
ضرورت مصرف چربی در بارداری چیست؟
[*]چربیهای اشباع نشده تک پیوندی: مصرف روغن کنجد یا روغن زیتون، کانولا، آووکادو، آجیلها، همچنین روغن و کره آجیل در بارداری میتواند نیاز شما را به این نوع چربی برطرف کند.
[*]چربیهای اشباع نشده چند پیوندی: دو نوع اصلی از چربیهای چند اشباع نشده وجود دارد، امگا 3 و امگا 6. این چربیها در ماهیهای روغنی نظیر قزل آلا، ساردین، سالمون، ماهی خال مخالی، آجیلها، دانهها، روغن آفتابگردان، برخی از مارگارینها (کره گیاهی) و روغن کانولا یافت میشود. یادتان باشد که مصرف ماهیهای روغنی را باید به دو بار در هفته محدود کنید؛ زیرا مصرف زیاد آن ممکن است جیوه زیادی وارد بدن کند که سمی است.
[/list]
https://gahvare.net/articles/4e1u8/%D9%8...8%B1%DB%8C
اکثر ما فکر میکنیم که مصرف چربی در بارداری در کل مضر هستند و بهتر است به طور کامل از رژیم غذایی ما حذف شوند؛ در حالی که حقیقت این است که چربیهای سالم که در لیست غذاهای مفید در بارداری فرار دارند، برای سلامتی بدن مادر و جنین ضروری هستند. کودک شما نیز برای رشد و تکامل صحیح به این چربیها نیاز دارد. چربی ها نقش مهمی در تکامل مغز و چشم به ویژه در سه ماهه سوم بارداری دارند و میتوانند برخی از مواد مغذی حیاتی مورد نیاز برای ساخت و تکامل سلول های بدن شما و نوزادتان را تامین کنند.
چربی های سالم همچنین، غنی از امگا 3 و 6 هستند که برای تکامل بدن کودک و بهبود سلامت قلب، سیستم ایمنی، مغز و چشم های او ضروری هستند. این چربی ها همچنین در تعادل خلق و خوی کودک نقش دارند.
برخی از چربیها نیز ممکن است منبع خوبی از فولات یا اسید فولیک باشند. اسید فولیک برای جلوگیری از نقایص لوله عصبی در کودک نیاز است. چربیهای سالم همچنین، به عنوان یک حامل برای دریافت ویتامینهای محلول در چربی ( ویتامین های A, D, E, K ) که برای رشد کودک شما لازم هستند، عمل میکنند.
با این وجود، همانطور که دیدید ما از لفظ "چربیهای سالم" استفاده کردیم؛ به این معنا که همه چربیها سالم نیستند. از طرفی، حتی چربیهای مفید هم نباید به مقدار زیاد مصرف شوند.
مصرف کدام چربی در بارداری مفید است و کدام مضر؟
چربیهایی که باید در حد اعتدال خورده شوند: چربیهای اشباع نشده
انجمن قلب آمریکا توصیه میکند که بیشتر چربیهایی که مصرف میکنید از چربیهای اشباع نشده باشد که درواقع بهترین روغن در دوران بارداری هستند. چربیهای اشباع نشده باید حدود ۲۵ درصد از کالری روزانه شما را تامین کنند. مثلاً در یک رژیم غذایی با ۲۰۰۰ کالری انرژی میبایست تقریباً ۵۰۰ کالری از طریق چربیها تامین شود که تقریبا معادل حدود ۵۰ گرم چربی میشود.
دو گروه چربی اشباع نشده وجود دارد:
[list=1][*]چربیهای اشباع نشده تک پیوندی: مصرف روغن کنجد یا روغن زیتون، کانولا، آووکادو، آجیلها، همچنین روغن و کره آجیل در بارداری میتواند نیاز شما را به این نوع چربی برطرف کند.
[*]چربیهای اشباع نشده چند پیوندی: دو نوع اصلی از چربیهای چند اشباع نشده وجود دارد، امگا 3 و امگا 6. این چربیها در ماهیهای روغنی نظیر قزل آلا، ساردین، سالمون، ماهی خال مخالی، آجیلها، دانهها، روغن آفتابگردان، برخی از مارگارینها (کره گیاهی) و روغن کانولا یافت میشود. یادتان باشد که مصرف ماهیهای روغنی را باید به دو بار در هفته محدود کنید؛ زیرا مصرف زیاد آن ممکن است جیوه زیادی وارد بدن کند که سمی است.
[/list]
چربیهایی که باید مصرف آن ها محدود شود : چربیهای اشباع شده
چربیهای اشباع شده در دمای اتاق به صورت جامد هستند و عمدتاً در منابعی مانند گوشت، شیر و لبنیات یافت میشوند. این چربیها باید کمتر از 6 درصد از کالری روزانه شما را شامل شوند. این مقدار تقریباً معادل ۱۳ گرم چربی اشباع شده در رژیم غذایی فردی است که باید روزانه حدود ۲۰۰۰ کالری دریافت کند.https://gahvare.net/articles/4e1u8/%D9%8...8%B1%DB%8C