30-06-2020, 04:44 PM
مشاوره انتخاب رشته دانشگاه آزاد جهت دریافت نتیجه بهتری از انتخاب رشته چه در دوره با آزمون و چه در دوره بدون آزمون الزامی به نظر می رسد. تا همین چند سال پیش شاهد این قضیه بودیم که داوطلبان [font=Helvetica]انتخاب رشته کنکور آزاد[/font] و سراسری را به صورت جداگانه و حتی در زمان های مختلفی انجام می دادند. اما در حال حاضر انتخاب رشته های سراسری و دانشگاه آزاد (البته در دوره با کنکور) با یکدیگر ادغام شده اند و در یک زمان انجام می گیرند
مشاوره انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد 99
تعداد انتخاب های مجاز داوطلبان حداکثر 100 کدرشته محل می باشد و باید این 100 کد رشته را فقط از گروه آزمایشی که در کنکور آن شرکت کرده اند ، انتخاب نمایند. نحوه بررسی فرم انتخاب رشته بدین صورت است که از ابتدا رشته های انتخابی شما را بررسی می کنند و اگر تراز شما مناسب با یکی از رشته ها باشد ، در همان رشته پذیرفته خواهید شد. بنابراین فرم انتخاب رشته خود را طبق 3 گروه زیر بچینید :
انتخاب های خوش بینانه : بسیاری از داوطلبان کنکور سراسری این سوال برایشان ایجاد می شود که آیا با وجود اینکه رتبه مناسبی را کسب نکرده ام می توانم رشته های تاپ را در فرم انتخاب رشته خود قرار دهم ؟ در پاسخ باید یگوییم که 20 الی 30 درصد از انتخاب های اول خود را به این رشته ها اختصاص دهید تا اگر به احتمال 1 درصد هم شانس قبولی داشتید ، آن را از دست ندهید. توجه داشته باشید که شما 100 انتخاب دارید و هیچ محدویتی از نظر تعداد برای انتخاب این رشته ها نخواهید داشت.
انتخاب های واقع بینانه : مهم ترین بخش فرم انتخاب رشته ، انتخاب های واقع بینانه شما می شود و باید بیش از 50 درصد از انتخاب های خود را در این بخش قرار دهید. این انتخاب ها باید بر اساس تراز شما انجام شود و رشته هایی که در آنها شانس پذیرش معقول دارید ، در این بخش گنجانده می شود.
انتخاب های بدبینانه : در این بخش باید رشته هایی را قرار دهید که به احتمال خیلی زیاد در آن ها پذیرفته خواهید شد و حتما باید انتخاب های آخر شما باشد تا اگر در رشته های انتخابی دو گروه قبلی پذیرفته نشدید ، در این رشته ها حتما پذیرفته شوید
.
تاثیر سهمیه در انتخاب رشته دانشگاه آزاد:
هر چهار سهمیه عادی، سهمیه ایثارگرا، سهمیه بسیج فعال و سهمیه خانواده شهدا برای داوطلبان دانشگاه آزاد هم اعمال می شوند. درانتخاب رشته کنکور سراسری تاثیر سهمیه مناطق وجود دارد و داوطلبان براساس میزان دسترسی به منابع آموزشی، در یکی از مناطق یک، دو یا سه دسته بندی می شوند اما در انتخاب رشته دانشگاه آزاد دیگر سهمیه مناطق معنی ندارد و همه داوطلبانی که در هر یک از سهمیه های منطقه یک، دو و یا سه قرار گرفته بودند در سهمیه عادی دسته بندی می شوند. معیار انتخاب رشته دانشگاه آزاد فقط تراز داوطلبان می باشد بنابراین در مفهوم تراز، سهمیه داوطلبان لحاظ نشده است.
بومی گزینی نیز از دیگر مفاهیمی است که در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری مشاهده می کنید در انتخاب رشته دانشگاه آزاد همه داوطلبان برای انتخاب رشته محل های دانشگاه از اولویت یکسانی برخوردار هستند . بنابراین سهمیه بومی گزینی در قبولی دانشگاه آزاد تاثیری ندارد.
تقاوت های انتخاب رشته دولتی با انتخاب رشته آزاد:
در انتخاب رشته دانشگاه آزاد فقط تراز در زیرگروه مهمه و کاری به رتبه در سهمیه ندارن.
در انتخاب رشته دانشگاه آزاد سهمیه بومی گزینی وجود نداره و پذیرش به صورت کشوری هست.
در انتخاب رشته با آزمون دانشگاه آزاد فقط ۲۰ انتخاب دارید در حالیکه دولتی ۱۵۰ انتخاب دارید پس باید رشته هایی رو انتخاب کنید که احتمال قبولیتون بیشتره.
Source: مشاوره انتخاب رشته دانشگاه آزاد