05-03-2020, 01:14 AM
[font=iranyekan, sans-serif]مهارت مدیریت هیجان چیست؟[/font]
[*]احساسات و هیجاناتمان را بشناسیم.
[*]پیشبینی کنیم که در هر موقعیتی چه هیجانی در ما ایجاد میشود.
[*]پیشبینی کنیم شدت آن هیجان چقدر خواهد بود.
[*]بدانیم هنگام تجربه هر هیجان چه واکنشی از خود نشان خواهیم داد.
[*]بدانیم این رفتارها و واکنشها چه تأثیری روی دیگران، هیجانها و رفتارهایشان خواهد گذاشت.
[*]و مهمتر از همه به ما میآموزد هیجانهایمان را بپذیریم؛
نه به این معنا که آنها را آزادانه ابراز کنیم. درواقع در مهارت مدیریت هیجان میآموزیم ما میزبان هیجانها هستیم. اما هیجانها نمیتوانند به هر شکل که دلشان خواست بروز پیدا کنند.
[*]هیجانها را مدیریت و کنترل کنیم.
[*]احساسات و هیجانات دیگران را بشناسیم.
[*]برای احساسات دیگران ارزش قائل شویم.
[*]واکنشها و رفتارهای احتمالی آنها را پیشبینی کنیم.
[*]بهترین و مناسبترین واکنش را در برابر آنها نشان دهیم.
[*]فضایی سرشار از حمایت و امنیت خاطر برای خود و اطرافیانمان فراهم کنیم.
[*]با روشهاي آرامسازی و تمدد اعصاب هیجانی مثل خشم، تنفر و انزجار را مدیریت کنیم.
تکنیک های مدیریت هیجانپرسیدن سوالبعد از اندکی توقف، از خود سوال بپرسید:اگر من در این شرایط این رفتار را داشته باشم چه اتفاقی خواهد افتاد؟اگر من در این شرایط با خشم و نفرت برخورد کنم دیگران چگونه در مورد من فکر می کنند؟بر اثر این رفتار چه قضاوت های اشتباهی برای من شکل می گیرید؟و…تجسم پیامدهای بعدیپیامد های بعدی که دیگران نسبت به شما دارند را تجسم کنید. پیش بینی کنید در حالت بروز این هیجان مهار نشده دیگران چگونه با شما رفتار خواهند کرد. عکس العمل آنها چیست؟ مثلاً اگر خشم خود را به صورت یک رفتار کنترل نشده منتقل کنم رفتار طرف مقابل چه خواهد بود؟تجسم رفتار دیگران و پیش آمدن مشکلات بزرگ و پیچیده تر بعدی به شما کمک می کند بیشتر بر روی هیجانات خود کنترل داشته باشید.تمرین آرامشتمرین آرامش به مرور به شما کمک می کند که در زمان های تنش و فشار آرامش خود را حفظ کنید. زمان هایی را تصور کنید که در حالت عصبانی و خشم هستید در این صورت دست خود را مشت کرده اید و این انقباض به تمام قسمت های دیگر بدن نیز سرایت می کند در این صورت ممکن است اتفاقات بعدی ناگواری پیش آید. حالا زمانی را تصور کنید که عضلات خود را منبسط و رها کرده اید به عبارت ساده ریلکس کرده اید در این صورت فشارها و تنش ها به صورت ناخودآگاه از بدن خارج می شوند. هر چه این تمرینات را بیشتر انجام دهید در زمان های حساس که احساسات منفی مثل عصبانیت، اضطراب، سردرگمی، کلافه شدن و خستگی بر شما چیره می شوند، بهتر عمل می کنید.[/list]
مدبریت هیجان چیست؟ زمان هایی را تصور کنید که عصبانی و ناراحت هستید. زمان هایی که از ذوق و اشتیاق در پوست خود نمی گنجید. زمان هایی که نگران هستید یا احساس پشیمانی و گناه حالتان را خراب کرده است. چه کاری انجام می دهید؟ چه رفتاری از شما سر می زند؟ به نظر شما سرکوب هیجانات می تواند یک راه حل باشد؟ بهترین جواب شاید همان کنترل هیجان است.
مهارت مدیریت هیجان که یکی از مهارت های زندگی است یعنی مدیریت آگاهانه، هوشیارانه و خلاقانه هیجانها. برای اینکه بتوانیم هیجانها را آگاهانه و خلاقانه مدیریت کنیم باید هیجانها را به خوبی بشناسیم و از وجود آنها مطلع باشیم و از نقش و میزان تأثیر آنها هم آگاه باشیم.
به عبارت سادهتر مهارت مدیریت هیجانها به ما کمک میکند:
[list][*]احساسات و هیجاناتمان را بشناسیم.
[*]پیشبینی کنیم که در هر موقعیتی چه هیجانی در ما ایجاد میشود.
[*]پیشبینی کنیم شدت آن هیجان چقدر خواهد بود.
[*]بدانیم هنگام تجربه هر هیجان چه واکنشی از خود نشان خواهیم داد.
[*]بدانیم این رفتارها و واکنشها چه تأثیری روی دیگران، هیجانها و رفتارهایشان خواهد گذاشت.
[*]و مهمتر از همه به ما میآموزد هیجانهایمان را بپذیریم؛
نه به این معنا که آنها را آزادانه ابراز کنیم. درواقع در مهارت مدیریت هیجان میآموزیم ما میزبان هیجانها هستیم. اما هیجانها نمیتوانند به هر شکل که دلشان خواست بروز پیدا کنند.
[*]هیجانها را مدیریت و کنترل کنیم.
[*]احساسات و هیجانات دیگران را بشناسیم.
[*]برای احساسات دیگران ارزش قائل شویم.
[*]واکنشها و رفتارهای احتمالی آنها را پیشبینی کنیم.
[*]بهترین و مناسبترین واکنش را در برابر آنها نشان دهیم.
[*]فضایی سرشار از حمایت و امنیت خاطر برای خود و اطرافیانمان فراهم کنیم.
[*]با روشهاي آرامسازی و تمدد اعصاب هیجانی مثل خشم، تنفر و انزجار را مدیریت کنیم.
تکنیک های مدیریت هیجانپرسیدن سوالبعد از اندکی توقف، از خود سوال بپرسید:اگر من در این شرایط این رفتار را داشته باشم چه اتفاقی خواهد افتاد؟اگر من در این شرایط با خشم و نفرت برخورد کنم دیگران چگونه در مورد من فکر می کنند؟بر اثر این رفتار چه قضاوت های اشتباهی برای من شکل می گیرید؟و…تجسم پیامدهای بعدیپیامد های بعدی که دیگران نسبت به شما دارند را تجسم کنید. پیش بینی کنید در حالت بروز این هیجان مهار نشده دیگران چگونه با شما رفتار خواهند کرد. عکس العمل آنها چیست؟ مثلاً اگر خشم خود را به صورت یک رفتار کنترل نشده منتقل کنم رفتار طرف مقابل چه خواهد بود؟تجسم رفتار دیگران و پیش آمدن مشکلات بزرگ و پیچیده تر بعدی به شما کمک می کند بیشتر بر روی هیجانات خود کنترل داشته باشید.تمرین آرامشتمرین آرامش به مرور به شما کمک می کند که در زمان های تنش و فشار آرامش خود را حفظ کنید. زمان هایی را تصور کنید که در حالت عصبانی و خشم هستید در این صورت دست خود را مشت کرده اید و این انقباض به تمام قسمت های دیگر بدن نیز سرایت می کند در این صورت ممکن است اتفاقات بعدی ناگواری پیش آید. حالا زمانی را تصور کنید که عضلات خود را منبسط و رها کرده اید به عبارت ساده ریلکس کرده اید در این صورت فشارها و تنش ها به صورت ناخودآگاه از بدن خارج می شوند. هر چه این تمرینات را بیشتر انجام دهید در زمان های حساس که احساسات منفی مثل عصبانیت، اضطراب، سردرگمی، کلافه شدن و خستگی بر شما چیره می شوند، بهتر عمل می کنید.[/list]