06-11-2017, 01:19 AM
آیا ایران به فناوری ابر کامپیوترها دست یافته است؟ در چه سالی و با چه مشخصاتی است؟
آیا ایران به فناوری ابر کامپیوترها دست یافته است؟ در چه سالی و با چه مشخصاتی است؟
|
06-11-2017, 01:19 AM
آیا ایران به فناوری ابر کامپیوترها دست یافته است؟ در چه سالی و با چه مشخصاتی است؟
09-11-2017, 09:32 PM
بله توسط محققان پردازش فوق سریع دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال۱۳۸۹ به بهره برداری رسید
12-11-2017, 04:54 PM
به بیان ساده، یک ابررایانه تشکیل شده است از تعداد زیادی پردازشگر محاسباتی که میتوانند بهصورت مستقل و یا هماهنگ با هم برای اجرای یک برنامه بهصورت همزمان فعالیت کنند.
امروزه بسیاری از ابررایانهها دارای ساختار خوشهای میباشند. در این ساختار یک ابررایانه بهعنوان نود اصلی اجرای برنامهها را بر روی تعداد زیادی نود محاسباتی کنترل و مدیریت میکند. نودهای محاسباتی در یک ابررایانهی خوشهای خود به تنهایی رایانههایی میباشند که از چندین پردازشگر چند هستهای استفاده نموده و معمولا دارای حافظهی RAM نسبتا بالا بوده و از تجهیزات جدیدی نظیر GPU بهرهمند میباشند. نکتهی بسیار مهم در خصوص عملکرد ابررایانهها این است که در صورتیکه بتوان برای اجرای برنامهها از تعداد زیاد پردازشگر موجود در آنها به صورت همزمان استفاده نمود، میتوان با سرعت بیشتر در زمان کمتری برنامههای محاسباتی را اجرا نمود. این امر مستلزم اجرای برنامههای محاسباتی با قابلیت پردازش موازی بر روی ابررایانهها میباشد. در غیر اینصورت، اجرای یک برنامهی سریال بر روی ابررایانه در اغلب موارد مزیتی از نظر سرعت اجرا نسبت به اجرای آن بر روی یک رایانه شخصی پر قدرت امروزی نخواهد داشت. مرکز ابررایانش ملی شیخ بهایی در دانشگاه صنعتی اصفهان، برای آشنایی بیشتر کاربران با ساختار و کاربرد ابررایانهها، برنامهنویسی و تکنیکهای پردازش موازی و همچنین اجرای بهینهی نرمافزارهای تخصصی بر روی ابررایانهها کارگاههای آموزشی دورهای برگزار نموده و علاقمندان میتوانند با شرکت در این کارگاههای آموزشی اطلاعات کاملتری دریافت نمایند. کاربردهای متداول برای پاسخ به این سؤال که در چه شرایطی و برای انجام چه نوع محاسباتی میتوان از ابررایانهها بهصورت مناسب و بهینه استفاده نمود،در ادامه چند سناریو متداول کاربردی بیان شده است. اجرای برنامههای محاسباتی با قابلیت پردازش موازی معمولا برنامههای محاسباتی که برای انجام محاسبات حجیم و زمانبر مورد استفاده قرار میگیرند دارای قابلیت پردازش موازی برای انجام محاسبات بوده و قادر میباشند که بهصورت همزمان از چندین پردازشگر محاسباتی استفاده نمایند. این امر با استفاده از تقسیم محاسبات، توزیع آنها بین نودهای محاسباتی و نهایتا جمعآوری نتایج توسط امکانات پردازش موازی نرمافزار صورت میپذیرد. در صورتیکه از یک نرمافزار با قابلیت پردازش موازی استفاده مینمایید و میتوانید تنظیمات لازم برای اجرای موازی محاسبات را بر روی ابررایانه انجام دهید، استفاده از ابررایانهها می تواند در سرعت اجرای برنامه و کاهش زمان اجرا بسیار کارگشا و مفید باشد. برای آشنایی بیشتر با تکنولوژیهای سخت و نرمافزاری پردازشهای موازی میتوانید در کارگاههای آموزشی مربوطه ثبتنام و شرکت نموده و یا به مراجع و منابع مناسب مراجعه فرمایید. اجرای يک برنامه به دفعات زياد و با ورودیهای متعدد
13-11-2017, 01:57 PM
(06-11-2017, 01:19 AM)محمدابراهیم نوشته است: آیا ایران به فناوری ابر کامپیوترها دست یافته است؟ در چه سالی و با چه مشخصاتی است؟ اولین ابر رایانه در ایران در سال 1380 از سوی توسط محققان مرکز تحقیقات پردازش های فوق سریع دانشگاه صنعتی امیر کبیر به بهره داری رسید. محققان این مرکز این ابر رایانه را با بهره گیری از فناوری کلاستر با حافظه ای برابر 56 گیگا بایت و ظرفیت ذخیره سازی 5 هزار و 800 گیگا بایت به مرحله بهره برداری رساندند. این ابر رایانه دارای حداکثر توان پردازشی 860 میلیارد عمل در ثانیه است این در حالی است که در قوانین تجارت جهانی، ابر رایانه های قوی تر از 190 میلیارد عمل در ثانیه به عنوان کالاهایی راهبردی محسوب می شوند. سیستم عامل مورد استفاده در این سامانه، لینوکس است و یک نرم افزار نیز برای مدیریت، نظارت و کنترل سیستم توسط محققان مرکز تهیه شده است. گام بعدی از سوی پژوهشگران پژوهشگاه دانشهای بنیادی برداشته شد. محققان این پژوهشگاه اولین ابر رایانه برای پردازش در حوزه نانو محاسباتی در پژوهشگاه دانشهای بنیادی را راه اندازی کردند. این ابر رایانه ظرفیت پردازش 500 گیگا فلاپ را دارد ولی محققان این پژوهشگاه امیدوارند بتوانند ظرفیت پردازش را تا یک ترا فلاپ ارتقا دهند. این ابر رایانه، محققان و متخصصان حوزه نانومحاسباتی و فیزیک نظری را در مطالعات سیستمهای مولکولی و اتمی، ساخت حسگرهای فوق حساس برای تشخیص و درمان بیماریها، ساخت روباتهای بسیار کوچک، ساخت داروهای هوشمند، فیزیک زیستی و ساخت اتمهای مصنوعی یاری می دهد.
07-12-2017, 01:05 AM
(06-11-2017, 01:19 AM)محمدابراهیم نوشته است: آیا ایران به فناوری ابر کامپیوترها دست یافته است؟ در چه سالی و با چه مشخصاتی است؟ قوی ترین ابر رایانه ایران به بهره برداری میرسد ! واضح آرشیو وب فارسی:سایت ریسک: H A M A S04-08-2007, 06:22 PMالف از قوی ترین ابر رایانه ایران با همکاری سازمان هواشناسی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) بهره برداری می شود. به گزارش واحد مرکزی خبر، دکتر اکبری عضو هیئت علمی دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر مجری طرح قوی ترین ابر رایانه ایران است. این طرح روز دوشنبه 15 مرداد ماه با حضور دکتر معتمدی وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات در دانشگاه صنعتی امیرکبیر معرفی می شود و جزئیات این ابر رایانه مطرح خواهد شد. قوی ترین ابر رایانه ایران با همکاری سازمان هواشناسی ساخته شده و برای پیش بینی وضع هوا در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به بهره برداری می رسد. ehsan3005-08-2007, 11:12 AMسلام فقط خدا کنه که چیز آبرومندانه ای باشه ![]() ![]() ![]()
09-12-2017, 08:13 PM
به بیان ساده، یک ابررایانه تشکیل شده است از تعداد زیادی پردازشگر محاسباتی که میتوانند بهصورت مستقل و یا هماهنگ با هم برای اجرای یک برنامه بهصورت همزمان فعالیت کنند.
امروزه بسیاری از ابررایانهها دارای ساختار خوشهای میباشند. در این ساختار یک ابررایانه بهعنوان نود اصلی اجرای برنامهها را بر روی تعداد زیادی نود محاسباتی کنترل و مدیریت میکند. نودهای محاسباتی در یک ابررایانهی خوشهای خود به تنهایی رایانههایی میباشند که از چندین پردازشگر چند هستهای استفاده نموده و معمولا دارای حافظهی RAM نسبتا بالا بوده و از تجهیزات جدیدی نظیر GPU بهرهمند میباشند. نکتهی بسیار مهم در خصوص عملکرد ابررایانهها این است که در صورتیکه بتوان برای اجرای برنامهها از تعداد زیاد پردازشگر موجود در آنها به صورت همزمان استفاده نمود، میتوان با سرعت بیشتر در زمان کمتری برنامههای محاسباتی را اجرا نمود. این امر مستلزم اجرای برنامههای محاسباتی با قابلیت پردازش موازی بر روی ابررایانهها میباشد. در غیر اینصورت، اجرای یک برنامهی سریال بر روی ابررایانه در اغلب موارد مزیتی از نظر سرعت اجرا نسبت به اجرای آن بر روی یک رایانه شخصی پر قدرت امروزی نخواهد داشت. مرکز ابررایانش ملی شیخ بهایی در دانشگاه صنعتی اصفهان، برای آشنایی بیشتر کاربران با ساختار و کاربرد ابررایانهها، برنامهنویسی و تکنیکهای پردازش موازی و همچنین اجرای بهینهی نرمافزارهای تخصصی بر روی ابررایانهها کارگاههای آموزشی دورهای برگزار نموده و علاقمندان میتوانند با شرکت در این کارگاههای آموزشی اطلاعات کاملتری دریافت نمایند. کاربردهای متداول برای پاسخ به این سؤال که در چه شرایطی و برای انجام چه نوع محاسباتی میتوان از ابررایانهها بهصورت مناسب و بهینه استفاده نمود،در ادامه چند سناریو متداول کاربردی بیان شده است. اجرای برنامههای محاسباتی با قابلیت پردازش موازی معمولا برنامههای محاسباتی که برای انجام محاسبات حجیم و زمانبر مورد استفاده قرار میگیرند دارای قابلیت پردازش موازی برای انجام محاسبات بوده و قادر میباشند که بهصورت همزمان از چندین پردازشگر محاسباتی استفاده نمایند. این امر با استفاده از تقسیم محاسبات، توزیع آنها بین نودهای محاسباتی و نهایتا جمعآوری نتایج توسط امکانات پردازش موازی نرمافزار صورت میپذیرد. در صورتیکه از یک نرمافزار با قابلیت پردازش موازی استفاده مینمایید و میتوانید تنظیمات لازم برای اجرای موازی محاسبات را بر روی ابررایانه انجام دهید، استفاده از ابررایانهها می تواند در سرعت اجرای برنامه و کاهش زمان اجرا بسیار کارگشا و مفید باشد. |
|
موضوعهای مشابه… | |||||
موضوع | نویسنده | پاسخ | بازدید | آخرین ارسال | |
کاربرد فناوری | حسین احدی | 5 | 1,717 |
23-12-2017, 04:24 PM آخرین ارسال: حسین رضائی |
|
ده رده بندی برتر ابر کامپیوترها را در سال 2017 را نام برده و مشخصات کشور سازنده و تعد | محمدابراهیم | 5 | 1,935 |
23-12-2017, 04:16 PM آخرین ارسال: حسین رضائی |