26-09-2021, 12:38 PM
در سالهای اخیر استفاده از [font=IRANSans-B, IRANSans-NUM, tahoma]سیستم کنترل تردد برای حفظ امنیت و محدود کردن دسترسی افراد به مکانهای مختلفی مانند سازمانها، ادارات، اتاقهای سرور و … بسیار رایج شده است به گونهای که حتماً تاکنون دستگاههای کنترل تردد را در جاهای مختلفی مشاهده کردهاید.[/font]
سیستم کنترل تردد چیست؟
سیستم کنترل تردد چیست؟
سیستمهای کنترل تردد در واقع سیستمهای امنیتی هستند که میتوان با استفاده از آنها برای افراد مختلف سطح دسترسیهای متفاوتی برای رفت و آمد به برخی از مکانها تعیین کرد.
سیستمهای کنترل تردد نقش بسیار مهمی در افزایش امنیت ایفا میکنند به همین دلیل در بسیاری از مکانها از این سیستمها برای کنترل رفت و آمد افراد استفاده میشود. همچنین بهتر است بدانید که از سیستمهای کنترل تردد برای کنترل درهای الکترونیکی استفاده میشود.
افراد مختلف برای آن که بتوانند از طریق درهای الکترونیکی وارد یا خارج شوند باید از یک کارت که دارای نوار مغناطیسی است استفاده کنند.
در هنگام ورود یا خروج، این کارتها را بر روی دستگاه کنترل تردد قرار میدهند و دستگاه با خواندن اطلاعات موجود بر روی کارت، پس از احراز هویت افراد اجازه ورود یا خروج را صادر میکند. البته برای استفاده از [font=IRANSans-NUM-L, tahoma][font=IRANSans-B, IRANSans-NUM, tahoma][font=IRANSans, IRANSans-NUM, tahoma]سیستم حضور و غیاب[/font][/font] به جز کارتهای مغناطیسی میتوان از ویژگیهای بیومتریک انسانی مانند تشخیص چهره یا اثر انگشت نیز استفاده کرد.[/font]
سیستم کنترل تردد چگونه کار میکند؟همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم [font=IRANSans-NUM-L, tahoma][font=IRANSans-B, IRANSans-NUM, tahoma][font=IRANSans, IRANSans-NUM, tahoma]سیستم جامع کنترل تردد[/font][/font] برای این که بتوانند اجازه ورود یا خروج افراد را صادر کنند نیاز به دستگاههای کنترل تردد دارند. این دستگاهها را میتوان روی درهای ورودی یا هر بخشی که میخواهید دسترسی افراد را به آن محدود کنید نصب کرد. برای این که افراد مجاز بتوانند وارد یا خارج شوند باید قادر باشند تا اطلاعات مورد نیاز را وارد دستگاه کنند.[/font]
به عنوان مثال اگر از دستگاه کنترل تردد کارتی برای کنترل رفت و آمد افراد استفاده میشود، باید کارتهای مخصوصی را در اختیار افراد مجاز قرار دهید که دارای اطلاعات شخصی آنها باشد تا بتوانند با استفاده از این کارتها اجازه دسترسی داشته باشند و زمان ورود و خروجشان را ثبت کنند.
سیستمهای کنترل ترددی که روی درها نصب میشوند علاوه بر دستگاه کنترل تردد دارای نرم افزارهای مخصوص هستند که روی یک سرور اجرا میشوند. این سرورها میتوانند چندین دستگاه کنترلکننده را مدیریت کنند.
آشنایی با انواع سیستمهای کنترل ترددسیستمهای کنترل تردد را به دو دسته کلی سیستمهای کنترل تردد افراد و [font=IRANSans-NUM-L, tahoma][font=IRANSans, IRANSans-NUM, tahoma][font=IRANSans-B, IRANSans-NUM, tahoma]سیستم کنترل تردد[/font][/font] وسایل نقلیه تقسیمبندی میکنند که هر کدام از آنها ویژگیهای منحصر به فردی دارند.[/font]
سیستمهای کنترل تردد افرادسیستم کنترل تردد کارتی و بیومتریک دو نوع از سیستمهای کنترل تردد رایج برای نظارت بر رفت و آمد افراد هستند که امروزه انواع مختلفی از آنها در بازار وجود دارد. سیستمهای کنترل تردد کارتی خود به دو دسته کارتهای تماسی و کارتهای غیر تماسی تقسیم میشوند.
سیستم کنترل تردد با استفاده از کارتهای تماسی در سازمانهای مختلفی مانند ادارات، بانکها و … مورد استفاده قرار میگیرند.
تفاوت اصلی میان کارتهای تماسی و غیر تماسی در تکنولوژی استفاده شده در ساخت کارتها است به گونهای که در کارتهای تماسی از یک نوار مغناطیسی استفاده شده است در حالی که از RFID برای ساخت کارتهای غیرتماسی استفاده میشود.
از مزایای کارتهای دارای RFID میتوان به مقاومت آنها در شرایط نامناسب آب و هوایی، طول عمر بیشتر، میزان خطای بسیار کم و هزینههای نگهداری پایین اشاره کرد.
سیستمهای کنترل تردد بیومتریک نیز به دو دسته سیستمهای کنترل تردد تشخیص چهره و اثر انگشت تقسیم میشوند که از مزایای آنها میتوان به عدم امکان تقلب یا بروز خطا در ثبت اطلاعات و صرفهجویی در زمان به دلیل سرعت بالا در تشخیص افراد مختلف از یکدیگر اشاره کرد.
برای استفاده از این سیستمهای کنترل تردد، افراد در هنگام ورود یا خروج باید اثر انگشتشان را روی دستگاه قرار دهند تا هویت آنها تائید شود.
در مورد دستگاه تشخیص چهره نیز مانند دستگاه اثر انگشتی باید اطلاعات مربوط به چهره افراد از قبل در سیستم ثبت شود تا امکان شناسایی افراد وجود داشته باشد. این نوع سیستمهای کنترل تردد برای مکانهایی که افراد زیادی به آنجا رفت و آمد میکنند و نیاز به برقراری امنیت بیشتری دارد میتواند بسیار مفید باشد.
سیستمهای کنترل تردد وسایل نقلیهبرای کنترل ورود و خروج اتومبیلها به پارکینگها از سیستمهای کنترل تردد مبتنی بر RFID استفاده میشود. البته بهتر است بدانید که با توجه نوع پارکینگها باید از سیستمها و تجهیزات متفاوتی استفاده کرد.
پارکینگ عمومی:در پارکینگهای عمومی وسایل نقلیه زیادی رفت و آمد میکنند به همین دلیل صرفاً محاسبه مقدار شارژ موجود در کارت پارکینگ کفایت میکند.
برای این کار از سیستمی شامل کارت، نمایشگر، پرینتر قبض پارکینگ، یک نرم افزار تحت شبکه و یک کارتخوان با قابلیت شناسایی RFID استفاده میشود.
پارکینگ خصوصی نیمه خودکار:برخی از پارکینگهای خصوصی به صورت نیمه خودکار کنترل میشوند به نحوی که علاوه بر سیستم کنترل تردد به یک اپراتور هم نیاز دارند.
در این نوع سیستمها از یک آنتن RFID ، نرم افزار تحت شبکه و وسیلهای فیزیکی برای بستن یا باز کردن راه ورود و خروج به پارکینگ استفاده میشود. رانندههای اتومبیلهای مجاز، به وسیله کارتهای مخصوصی که در اختیارشان قرار دارد شناسایی میشوند.
پارکینگ خصوصی تمام خودکار:نحوه نظارت بر ورود و خروج وسایل نقلیه در این نوع پارکینگها بسیار شبیه پارکینگهای نیمه خودکار است با این تفاوت که تگهای RFID روی شیشه اتومبیلها چسبانده میشود و برای ورود و خروج به پارکینگ نیازی به استفاده از کارت نیست.
این سیستم کنترل تردد علاوه بر این که از دقت بسیار بالایی برخوردار است میتواند در زمان کوتاهی اتومبیلهای مجاز را تشخیص بدهد.
سخن پایانیسیستمهای کنترل تردد در مکانهای مختلفی برای برقراری امنیت استفاده میشوند. این سیستمها دارای انواع مختلفی هستند به طوری که برخی از آنها برای کنترل ورود و خروج افراد استفاده میشوند و از برخی از آنها برای کنترل تردد وسایل نقلیه استفاده میکنند.
سیستمهای کنترل تردد افراد به دو دسته سیستمهای کارتی و سیستمهای مبتنی بر ویژگیهای بیومتریک انسان مانند تشخیص چهره و اثر انگشت تقسیم میشوند در حالی که معمولاً از [font=IRANSans-B, IRANSans-NUM, tahoma][font=IRANSans, IRANSans-NUM, tahoma]تگهای RFID[/font] برای سیستمهای کنترل تردد وسایل نقلیه استفاده میشود.[/font]