05-10-2022, 06:42 PM
خواص عدس بسیار زیاد است بهطوریکه در بدنسازی بهعنوان یک غذای کامل در برنامه غذایی ورزشکاران قرار دارد. همچنین خواص عدس برای مو از سوی متخصصان بارها تکرار شده و دکترهای تغذیه نیز از خواص عدسی در لاغری، برای افراد می گویند و آنها را تشویق به خوردن آن میکنند. علاوه بر استفاده از عدس خشک، شما میتوانید از کنسرو عدسی نیز استفاده کرده و از همان خواص عدس بهرهمند شوید. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی خواص عدس بپردازیم و هر کدام از آنها را بهصورت مختصر توضیح دهیم.
آشنایی با 8 خاصیت استثنایی
تاثیرات شگفت انگیز گیاه عدس
خاصیت های باور نکردنی عدس
تهیه کنسرو عدس
خواص عدس در بدنسازی
خواص عدسی در لاغری
رژیم لاغری سریع با عدسی
خواص عدس برشته برای بدن
خواص عدس برای موتاثیرات شگفت انگیز گیاه عدس
گیاه عدس با نام علمی لنس کیولیناریس مدیک، جزء خانواده باقلاییان است که در نواحی مختلف جهان بهویژه کشورهای جنوب شرق آسیا بسیار محبوبیت دارد. گیاهِ عدس جزء گیاهان بومی خاور نزدیک، نواحی مرکزی مصر، کشورهای مدیترانهای، اتیوپی، جنوب اروپا، هند و پاکستان بوده که از این مناطق، به آمریکای لاتین نیز گسترش پیداکرده است.
براساس برخی شواهد باستانشناسی، عدس در دوران متعلق به ۶۵۰۰ تا ۷۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح نیز کشت میشده است. امروزه، هندوستان، کانادا، ترکیه، ایران، چین و بنگلادش ازجمله کشورهایی در جهان هستند که به تولید و مصرف عدس میپردازند. بهطور مجموع مساحت ۴/۶ میلیون هکتار در سطح جهان تحت کشت عدس قرار دارد و سالانه ۴/۲ میلیون تن از این دانه خوراکی تولید میشود.
امروزه تولیدکنندگان اصلی عدس در دنیا کشورهای چین، ترکیه، ارمنستان، و کرواسی هستند. عدس، مَرجو یا مَرجُمَک، گیاهی کوچک شبیه به نخود است که معمولاً در خاکهای فقیری که برای کاشت دیگر محصولات مناسب نیست، کاشته میشود.
واژه عدس ریشه و بنیاد عربی داشته و از عربی به زبان فارسی داخل شده است. معادل فارسی این واژه، مرجمک است. واژه مرجمک هنوز در برخی از زبانهای ایرانی و برخی گویشهای محلی فارسی زنده و رایج است (مازندرانی: مرجی)، همچنین این واژه به زبانهای ترکی راه یافته است و در این زبانها نیز بهکار میرود.خاصیت های باور نکردنی عدس
خواصی که برای عدس در نظر گرفته شده است در کنسرو عدس نیز موجود است. شرکت لئونارد سعی کرده با حفظ خواص کنسرو عدس، خوراکی باکیفیت را برای مشتریان خود فراهم کند. در زیر شما را با خواص کنسرو عدس آشنا میکنیم.
عدس از نظر طب قدیم ایران معتدل و خشک است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یکدیگر میباشد. یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابض است. به عبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن خاصیت ضد اسهال دارد.
عدس یک غذای کامل است و انرژی لازم را برای کارهای بدنی برای انسان تأمین میکند. عدس منبع غنی پروتئین گیاهی است؛ بهطوریکه مقدار پروتئین موجود در ۱۵ گرم عدس، بسیار بیشتر از ۱۵ گرم گوشت گاو است.
عدس حاوی اسیدهای آمینه مختلف، ویتامینهای گوناگون ازجمله ویتامین B و مواد معدنیای همچون آهن، کلسیم و فسفر است.
عدس منبع بسیار خوبی از فیبرهای کاهشدهنده کلسترول است که نهتنها کمک به کاهش کلسترول میکند بلکه خاصیت تنظیم قند خون هم دارد. زیرا فیبر بالای آنها از افزایش قند خون بعد از خوردن یک وعده غذایی جلوگیری میکند.
شاخص گلوکز در عدس پایین است؛ و این خبر میتواند برای افرادی که از دیابت رنج میبرند، خوشحالکننده باشد. دیابت بیماری شایعی است که به دلیل ایجاد مقاومت در برابر انسولین و افزایش سطح قند خون به وجود میآید. همچنین این بیماری ششمین عامل اصلی مرگ و میر در دنیا لقب گرفته است. برای آدمهایی که از بیماری دیابت بهویژه دیابت نوع ۲ رنج میبرند، توصیه میشود مواد غذایی با شاخص گلوکز پایین نظیر عدس مصرف کنند. کنسرو عدس همچنین حاوی فیبر است که میتواند سرعت جذب قند را در خون کاهش دهد.
عدس منبعی خوب برای اسید فولیک محسوب میشود که میتواند سلامتی مادر را در دوران بارداری حفظ کند. وجود اسید فولیک برای رشد جنین درون رحم ضروری است. اسید فولیک همچنین در کاهش خطر نقصهای لوله عصبی جنین نظیر شکاف مهره در نوزادان نقشی مهم ایفا میکند. عدس به علت داشتن آهن، برای رفع کمخونی و افزایش شیر مادران شیرده مفید است.
عدس مانند دیگر انواع حبوبات جزء خوراکیهای عاری از گلوتن به شمار میرود. گلوتن نوعی پروتئین است که در برخی غذاهای گیاهی بهویژه غلات وجود دارد و میتواند باعث بروز مشکلاتی فراوان برای آن دسته از آدمهایی شود که دچار ناتوانی در هضم گلوتن یا به اصلاح به بیماری سلیاک مبتلا هستند. عدس نهتنها غذایی خوشمزه است بلکه برای مبتلایان به بیماری سلیاک که نیازمند رژیم غذایی بدون گلوتن هستند نیز گزینهای عالی به شمار میرود.
یکدیگر از خواص کنسرو عدس این است که به تناسب اندام شما کمک میکند. عدس منبعی غنی از کربوهیدرات به شمار میرود؛ بهعلاوه میزان چربی و همچنین شاخص گلوکز آن نیز پایین است. با اینکه عدس سرشار از کربوهیدرات است، ولی خوشبختانه کربوهیدرات موجود در آن بهکندی در بدن هضم میشود. این ویژگی، کنسرو عدس را به خوراکی ایدئال برای آدمهایی تبدیل کرده است که به دنبال کاهش وزنشان هستند.
منیزیوم در حفظ سلامت تمام عملکردهای بدن بهویژه عملکرد رگهای عصبی و سلولهای مغزی نقشی مهم بازی میکند. منیزیوم از بدن در برابر مشکلاتی مختلف محافظت میکند که میتوانند به عملکرد عصبی آسیب بزنند؛ این ماده همچنین به بازسازی سلولهای مغزی کمک میکند. عدس سرشار از منیزیوم است که علاوه برداشتن فواید زیاد برای مغز از بروز بیماریهای ذهنی نظیر آلزایمر نیز پیشگیری میکند.