29-07-2020, 02:45 PM
(آخرین ویرایش: 29-07-2020, 02:45 PM، توسط 0018057357.)
پردیس فناوری کیش - طرح مشاوره متخصصین صنعت و مدیریت گروه حسابداری
آموزش بورس چیست؟
خوب اول باید مشخص کنیم سطح شما در بورس به چه میزان است اگر هیچ چیز از بورس نمیدانید و میخواهید بورس را شروع کنید قدم اول مناسب شماست در این قدم برای شما مهم است بدانید اصلا بورس چیست و چطور می توانید با سرمایه گذاری در آن موفق شوید برای این موضوع ما در سایت سری مقالات داریم با عنوان {آنچه برای شروع سرمایه گذاری در بازار بورس باید بدانیم} که برای پاسخ به سوالات بسیار متداولی درست شده است که میتواند سوال شما هم برای شروع اموزش بورس باشد.
چه چیزهایی در گام اول اموزش بورس بخوانیم:
میخواهم در بورس سرمایه گذاری کنم اما نمی دانم چه کار باید بکنم؟!
چطور نزدیکترین کارگزاری بورس را به خود پیدا کنیم؟
آیا بورس قمار است؟ حکم شرعی بورس چیست؟
سود و درآمد سرمایه گذاری در بورس چقدر است؟
حداقل سرمایه گذاری در بورس چقدر است؟
سرمایه گذاری در بانک یا بورس، کدام بهتر است؟
آیا بدون تحصیلات مرتبط می توان در بورس فعالیت کرد؟
با چه سرمایه ای وارد بورس شویم؟
سبدگردانی در بورس چیست؟
مشاور سرمایه گذاری در بورس چیست؟
چرا باید هرچه زودتر میلیون ها تومان روی آموزش بورس خودمان سرمایه گذاری کنیم؟
چه چیزهایی برای شروع فعالیت در بورس باید بدانیم؟
چگونه با سرمایه کم در بورس فعالیت کنیم؟ (فایل صوتی)
قانون ۶-۱۰۰ در موفقیت در بازار بورس
سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم چیست؟ انواع روش های سرمایه گذاری در بورس
پاسخ به تمامی سوالات بالا در گام اول را میتوانید در سری مقالات {آنچه برای شروع سرمایه گذاری در بازار بورس باید بدانیم} بخوانید. مجدد تأکید میکنیم دقت کنید که نیاز نیست همه این مقالات را مطالعه کنید فقط مواردی که برای شما ممکن است جالب باشد را مطالعه کنید.
آموزش بورسآموزش بورس
در گام دوم آموزش بورس وارد توضیح مفاهیم و اصطلاحات مهم بورس میشویم چیزهایی که لازمه شروع موفق سرمایه گذاری در بورس است. ممکن است بعضی از مقالات این سری برای شما ساده باشد و بدانید مثلا مقاله {بورس چیست؟} اگر اینطور بود می توانید از خواندن این مقاله عبور کنید و مقاله های دیگر را بخوانید. بعد از آشنایی با مفاهیم و اصطلاحات مهم بورس شما قدم بزرگی در راستای آموزش بورس خود برداشته اید و حالا آماده شروع مراحل بعدی اموزش روش های سرمایه گذاری در بورس هستید.
چه چیزهای در گام دوم آموزش بورس بخوانیم؟
بورس چیست؟
آیا الان زمان مناسبی برای سرمایه گذاری در بورس است؟
صندوق سرمایه گذاری چیست؟ آشنایی با انواع صندوق های سرمایه گذاری
آموزش خرید و فروش آنلاین و اینترنتی سهام در بورس
همه چیز درباره مجمع و مجامع شرکت های بورسی
شاخص بورس چیست؟
افزایش سرمایه چیست؟ انواع روش های افزایش سرمایه
حق تقدم چیست؟همه چیز درباره حق تقدم سهام شرکت ها در بورس
تفاوت EPS و DPS چیست؟
نسبت P/E چیست؟ هر چیزی که باید درباره نسبت P/E بدانید
اختیار معامله چیست؟ قرارداد اختیار خرید و اختیار فروش سهام در بورس
عرضه اولیه سهام چیست؟ خرید عرضه اولیه به روش بوک بیلدینگ
اخزا چیست؟ همه چیز درباره اسناد خزانه اسلامی
گره معاملاتی در بورس تهران و نحوه رفع گره از سهام
استراتژی های تشکیل یک پرتفوی کم ریسک و متنوع
سهام چیست و چه سهامی در بورس معامله می شوند
توضیح در مورد مرحله دوم و نحوه آموزش بورس در این مرحله
برای مطالعه سری مقالات آنچه یک سرمایه گذار بورس باید بداند (مفاهیم و اصطلاحات مهم بورس) بیشتر آشنا شوید می توانید روی لینک آن کلیک کنید و مقاله ها را مطالعه کنید. البته لازم نیست دقیقا آموزش ببینید و مثل یک استاد به آنها تسلط داشته باشید یک درک اولیه که با یک مطالعه سریع به دست بیاید کافی است در مراحل بعدی آموزش بورس خود باز این موارد مرور می شوند و تکرار آنها باعث خواهد شد فهم عمیقتری نسبت به آنها پیدا کنید. مثلا اگر دقیقا نفهمیدید که EPS و DPS چیست؟ نگران نباشید در مراحل بعدی به خوب با آنها آشنا خواهید شد. این مرحله صرفا برای این است که برای اولین بار یک آشنایی اولیه و سطحی با مفاهیم بورس پیدا کنید و عمیق سازی و درک بیشتر این مطالب در مراحل پیشرفته تر آموزش بورس برای شما اتفاق خواهد افتاد.
آموزش گام به گام بورس اوراق بهادار
موضوع آموزش در مقوله سرمایه گذاری که ریسک از دست دادن سرمایه مطرح است، بیش از پیش اهمیت دارد. ریسک از نادانی ناشی میشود و هرچقدر تخصص و مهارت سرمایه گذار نسبت به بازار بیشتر باشد، ریسک نیز کمتر خواهد بود.
در این یادداشت، گام به گام همراه شما خواهیم بود و به اصلیترین ابهامات ورود به بازار جذاب بورس پاسخ خواهیم داد:
گام اول: اهمیت آموزش بورس
چرا آموزش بورس ضروری است؟
آموزش، جلیقه نجات، در دریای متلاطم سرمایه گذاری در بورس است. میتوان گفت رشد ثروت در بازار سرمایه بیش از هر چیزی به رشد تخصص سرمایه گذاران وابسته است. بورس یک روی سود و یک روی زیان دارد، سود در بورس از جیب تازهکاران به جیب متخصصان میرود و اگر پیش از سرمایه گذاری در بورس، روی آموزش خود سرمایه گذاری نکنید، بورس روی زیان خود را به شما نشان خواهد داد! هیچ چیز به اندازه آموزش و تخصص نمیتواند ریسک این سرمایه گذاری را کاهش دهد.
ریسک از آنجایی ناشی میشوید که ندانید در حال انجام چه کاری هستید
وارن بافت
آموزگار سرمایه گذاری
تعداد زیاد سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس، اهمیت موضوع آموزش را بیش از پیش نشان میدهد، انتخاب چند شرکت و سپس تخصیص سرمایه به این شرکتها نیازمند دانش کافی از شرکت ها، صنایع آنها و شرایط اقتصاد است.
دو نوع تحلیل معروف جهت انتخاب صحیح شرکت ها عبارتاند از:
۱- تحلیل بنیادی که به بررسی وضعیت عملیاتی شرکتها و سودآوری آنها میپردازد
۲- تحلیل تکنیکال که به بررسی نمودارهای قیمتی سهمها در طول زمان میپردازد.
گام دوم: چرا بورس؟
در ابتدا به مزایای سرمایه گذاری در بورس اشاره کرده و سپس آن را با یکی از مهمترین گزینههای سرمایه گذاری در اقتصاد ایران (بانک) مقایسه خواهیم کرد:
مزایای سرمایه گذاری در بورس چیست؟
چه مزایایی، سرمایه گذاری در این بازار را جذاب کرده است؟
سودآوری در بورس: امکان سودآوری از دو محل دریافت سود نقدی (DPS) و افزایش ارزش سهام شرکتها (Capital Gain)، تنها از طریق سهامداری “یک” شرکت، شبیه یک تیر است با دو نشان! سهامداران معمولا در طول زمان سهامداری از نوسانات قیمت و در پایان سال مالی و پس از برگزاری مجمع عادی سالیانه از سود تقسیمی بهرهمند می شوند.
نقد شوندگی: یک کد آنلاین و گذاشتن سفارش فروش در ساعات معاملاتی (۸:۳۰-۱۲:۳۰)، سریعترین مسیر دسترسی به سرمایه در این بازار است! گرد هم آوردن تعداد بالای عرضه و تقاضا در کنار هم در این بازار ورود و خروج به این بازار را آسانتر از سایر بازارها میکند.
شفافیت اطلاعاتی: شفافیت اطلاعاتی و نظارت نهادی همچون سازمان بورس را در کمتر فرصت سرمایه گذاری هایی به صورت همزمان میتوان یافت! صورت های مالی شرکتها در ادوار سه ماهه و گزارش عملکرد در بازههای ماهانه به صورت منظم در سامانه کدال منتشر و به صورت عمومی در دسترس سهامداران قرار میگیرد.
حفاظت در برابر تورم: شراکت در سهام شرکتهایی که درآمدزایی آنها متاثر از تورم است، سرمایه را در برابر تورم حفظ میکند. با توجه به اقتصاد تورمی ایران، حفاظت از “کاهش ارزش پول” اهمیت زیادی دارد.
معافیت مالیاتی: سود تقسیمی در بورس معاف از مالیات است. بدین معنی که تمام سود دریافتی از معاملات بعد از در نظر گرفتن کارمزد در حدود ۰٫۵% تماما متعلق به سهامدار است.
سرمایه گذاری در بانک یا بورس؟
بدون شک سهولت سرمایه گذاری در بانک، این فرصت سرمایه گذاری را در ردیف گزینههای ابتدایی سرمایه گذاری قرار میدهد، اما همیشه اولین و راحتترین گزینه ممکن، بهترین نیست! زیرا:
بررسی بازدهی: نرخ سود سپرده بانکی، به دلیل تضمین در پرداخت سودهای دورهای به عنوان یک نرخ سود بدون ریسک مطرح شده و بازدهی کمتری را برای سرمایه گذاران به همراه دارد.
سودآوری از دو محل در بورس: در بورس، علاوه بر پرداخت سود نقدی، میتوان از رشد قیمت سهام شرکتها نیز منتفع شد.
اهمیت عملکرد سرمایه گذار: سودآوری در بورس برخلاف بانک، به طور صددرصد به عملکرد سرمایه گذاران بستگی دارد و تضمینی در برخورداری از سودآوری در صورت انتخاب فرصت های سرمایه گذاری اشتباه وجود ندارد.
بررسی تضمین سودآوری: در بازار سهام قرار بر دریافت سود ثابت ماهانه و بدون پذیرش ریسک نیست و سودآوری سهامداران ارتباط مستقیمی با عملکرد شرکتها دارد.
بررسی ریسک بورس: ریسک بالاتر بورس، منجر به بازدهی بالاتر برای سرمایه گذارانی میشود که تخصص کافی برای انتخاب سهام مناسب را دارند.
مقایسه سودآوری بورس و بانک: هماکنون نرخ سود سپردههای سرمایه گذاری به صورت سالانه در محدوده ۱۸% تا ۲۲% قرار میگیرد. حال آن که در صورت انتخاب صحیح گزینهی سرمایه گذاری در بورس، قابلیت افزایش سرمایه تا سقف ۵% تنها در یک روز وجود دارد.
مزیتی فراتر از بازدهی: با فرض بازدهی بالاتر سپرده پنج ساله، این سپرده، جهت برداشت زودتر از موعد با نرخ شکست روبرو است که این عیب نیز با مزیت نقد شوندگی در بورس قابل رقابت نیست!
مزیتی فراتر از پوشش تورم: با توجه به مقادیر پیشبینی نرخ تورم در چند سال آتی، عملا باقی ماندن سرمایه در بانک توجیهی ندارد! چراکه نرخ سپردههای بانکی هم اکنون در حدود ۲۰% یا کمتر از آن است و این در حالی است که طبق پیش بینی صندوق بین المللی پول، نرخ تورم برای سه سال آتی بالای ۲۵% خواهد بود.
گام سوم: اقدام به سرمایه گذاری
اگر تا اینجا تصمیم به سرمایه گذاری در بورس گرفتهاید، در وهله اول لازم است بدانید چه میزان سرمایه لازم دارید و پس از آن سرمایه شما چند برابر خواهد شد؟
حداقل سرمایه گذاری در بورس چقدر است؟
حداقل میزان خرید آنلاین و آفلاین (حضوری) در بورس ۵۰۰ هزار تومان است. با کمترین سرمایه در بورس، میتوان سهامدار شرکتهای بزرگ فولادی، پالایشی، پتروشیمی و… در کشور شد. این یعنی ورود به بورس عملا با محدودیت میزان سرمایه گذاری روبرو نیست که بر جذابیت این بازار میافزاید.
طریقه دریافت کد بورسی
برای خرید سهام در بورس، به کد بورسی نیاز است، این کد برای هر سهامدار منحصر به فرد بوده و برای دریافت آن همراه با مدارک شناسایی باید به یکی از شعبات کارگزاریهای دارای مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار مراجعه کرد، همچنین برخی کارگزاریها امکان صدور کد بورسی بدون مراجعه حضوری را فراهم کردهاند، پس از دریافت کد بورسی، به همراه یک نام کاربری و رمز عبور امکان استفاده از سامانه معاملاتی آن کارگزاری فراهم میگردد.
آخرین تغییرات سازمان بورس در فرآیند صدور کد بورسی برای مشتریان جدید در بازار سرمایه، به شرح زیر است:
گذشت یک ماه از زمان صدور کد بورسی
در راستای افزایش دانش افراد حقیقی که قصد معامله در بورس دارند، این آزمون توسط کانون کارگزاران برگزار شده یا توسط شرکتهای کارگزاری و با نظارت و با تایید کانون کارگزاران بورس می باشد. آزمون به صورت حضوری و مجازی برگزار میشود. در صورت قبولی اشخاص در آزمون مذکور مشخصات مربوط به افراد حداکثر ظرف سه روز به سمات ارسال میشود و پس از طی فرآیندهای مربوطه کدهای معاملاتی از قابلیت معامله برخوردار میشوند. همچنین در تبصره های این قانون آمده است که کانون کارگزاران بورس میتواند در راستای افزایش دانش مرتبط با بازار سرمایه و نیز ایجاد آمادگی بیشتر برای آن دسته از اشخاص حقیقی که متقاضی صدور کد معاملاتی هستند، اقدام به برگزاری دوره های آموزشی به صورت حضوری و مجازی کند.
یکی از مهم ترین تاثیرات این بخش از قانون جدید، افزایش آگاهی سهامداران است که منجر به بهبود معاملات آنان و سرانجام افزایش کارایی و عمق بازار سرمایه میگردد. با توجه به افزایش تعداد کدهای معاملاتی در بازار سرمایه، در حال حاضر افزایش آگاهی سهامداران یکی از مهم ترین دغدغه های قانون گذاران این حوزه می باشد.
تعهد شخص جهت عدم فعالیت در سیگنال فروشی (که در این صورت کد مسدود می شود)
بندهای جدید:
در این راستا، دو بند مهم به تعهدنامه قبلی اضافه شده است، که به شرح زیر است:
تعهد می کنم کلیه اقدامات اینجانب در چارچوب قوانین و مقررات و مقررات حاکم بر بازار سرمایه باشد و از هر گونه مشارکت و فعالیت (به ویژه در فضای مجازی) در زمینه هایی که طبق قوانین بازار اوراق بهادار نیازمند اخذ مجوز از سازمان است بدون اخذ مجوزهای لازم خودداری کنم. همچنین از عضویت و فعالیت در شبکه های اجتماعی، سایت ها و کانال هایی که برخلاف مقررات اقدام به ارائه تحلیل در خصوص اوراق بهادار می کنند و تحت عناوینی همچون سیگنال فروشی اقدام به اغوای قیمتی می کنند، خودداری و پرهیز کنم.
بدیهی است در غیر این صورت سازمان بورس و فرابورس می توانند کد معاملاتی اینجانب را مسدود کرده و علاوه بر آن برخوردهای قانونی را از طریق مراجع ذیصلاح نسبت به اینجانب پیگیری کنند. همچنین تعهد می کنم کلیه خسارات و زیان های ناشی از این گونه اقدامات که متوجه اینجانب باشد جبران کرده و حق هرگونه ایراد، اعتراض و پیگیری را نسبت به اقدامات سازمان، بورس و فرابورس از خود سلب و ساقط می کنم.
اینجانب آگاهی کامل دارم که بازار سرمایه همراه با سود و زیان بوده و سرمایه گذاری همواره با مخاطرات و ریسک همراه است. سرمایه گذاری در این بازار مبتنی بر بررسی و تشخیص سرمایه گذار بوده و سود سرمایه از سوی هیچ شخص حقیقی یا حقوقی مورد تضمین نیست. لذا با علم به این مخاطرات مبادرت به دریافت کد معاملاتی و سرمایهگذاری در بازار سرمایه می کنم.
لازم به ذکر است خرید و فروش سهام شرکتهای عرضه اولیه، خرید و فروش تسه و اوراق با درآمد ثابت و هم چنین خرید و فروش واحدهای صندوق سرمایه گذاری از قانون نامبرده مستثنی است.
میزان سود و ضرر در بورس چقدر است؟
تغییرات قیمت سهام در بورس به صورت درصدی است، لذا میزان سود یا ضرر بستگی به میزان سرمایه اولیه و درصد تغییرات مثبت و یا منفی قیمت سهام دارد. در معاملات سهام، محدودیت دامنه نوسان (در حال حاضر مثبت و منفی ۵%) برای تغییرات قیمتی روزانه وجود دارد. در بورس یک شبه نمیتوان پولدار شد! حقیقت آن است که میزان بازدهی در بورس به صورت مستقیم با میزان توانایی و تخصص استفاده از فرصتهای سرمایه گذاری موجود در آن ارتباط دارد.
سرمایه گذاری موفقیت آمیز نیازمند گذشت زمان، برخورداری از نظم و دیسیپلین و داشتن صبر و حوصله است. فارغ از اینکه چقدر استعداد و تلاش به خرج بدهید، بعضی کارها وقت میخواهند، نمیتوان با ۹ زن باردار، بچهای را یک ماهه به دنیا آورد
وارن بافت
آموزگار سرمایه گذاری
گام چهارم: بورس بهعنوان شغل
بورس شغل دوم، درآمد اول؟
مهمترین سوالی که فعالان این بازار مطرح میکنند آن است که آیا میتوان به ثبات درآمدزایی از بورس رسید؟
پاسخ به این سوال به سرمایه اولیه و نحوه عملکرد سرمایه گذار وابسته است، همچنین:
این حرفه هم مانند هر حرفه دیگری، هم نیاز به مهارت و هم تخصیص زمان دارد.
وجه تمایز این حرفه آنجاست که مهارت، “اهرم” کسب درآمد شما خواهد بود، تخصص بیشتر بازدهی بالاتری به همراه دارد.
در کنار تایم معاملاتی بازار، لازم است پیگیر عوامل اقتصادی موثر بر شرکت ها باشید تا بتوانید فرصتهای سرمایه گذاری را شناسایی کنید.
هرچقدر بیشتر برای فهم این بازار زمان بگذارید، هوشمندتر میشوید و بازار به سرمایه گذاران هوشمند خود بازدهی بیشتری میدهد.
بورس شغلی است که نیازی ندارد در زمان و مکان مشخصی حاضر شوید و این مورد نیز بر جذابیتهای آن میافزاید.
گام اول تا آخر با خانه سرمایه
خانه سرمایه
با آموزش شروع کردیم و اکنون لازم است بگوییم که آموزش نه تنها گام آخر که همراه همیشگی در مسیر سرمایه گذاری در این بازار جذاب است و تنها آموزش و تجربه است که رمز پیشرفتی است که شما را هر روز از دیروز خود باهوشتر میکند. توقف در مسیر یادگیری، به معنی آمادگی برای مغلوب شدن در برابر ریسکهاست. نکته مهم در آموزش بورس، تعریف “مسیر صحیح و منظم یادگیری” است، در کلاس آموزش بورس خانه سرمایه، بسته به سطح نیاز شما در آموزش، مقالات متعددی آماده است تا شما را بر ریسکهای بازار غالب کند!
خانه سرمایه از سال ۱۳۹۰ به صورت تخصصی بر روی آموزش سرمایه گذاری در بورس فعالیت می کند و دوره های و آموزش های تولید شده پختگی بسیار بالایی دارند و دانشجویان بسیار از خانه سرمایه در حال کسب سود از بورس و خرید و فروش سهام در بورس هستند.
در هر گامی که هستید میتوانید در ساعات اداری با شماره ۰۲۱۹۱۰۰۷۵۹۰ تماس بگیرید و تمامی سوالات خود را از مشاوران آموزش خانه سرمایه بپرسید.
یک گام فراتر در آموزش بورس
در خانه سرمایه دورههای جامع آموزش سرمایه گذاری در بورس آماده شده است و امکان شرکت در این دورهها به صورت عادی (حضوری) و نوین (غیرحضوری) فراهم است، بدون شک شرکت در ردههای آموزشی با بهرهگیری از اساتید با تجربه این حوزه، به دلیل انتقال مفاهیم تجربی، اثرگذاری بیشتری در معاملات شما خواهد داشت. کسب بازدهی توسط دانشجویان دوره نخبگان خانه سرمایه، هدف نهائی این دوره است، که در ویدیو های زیر می توان تجربیات برخی از دانشجویان پیشین را در رابطه با نتایج معاملات آنان بعد از شروع کلاس آموزش بورس شنید:
جهت اطلاعات بیشتر به سایت www. kishtech.com مراجعه فرمایید
آموزش بورس چیست؟
خوب اول باید مشخص کنیم سطح شما در بورس به چه میزان است اگر هیچ چیز از بورس نمیدانید و میخواهید بورس را شروع کنید قدم اول مناسب شماست در این قدم برای شما مهم است بدانید اصلا بورس چیست و چطور می توانید با سرمایه گذاری در آن موفق شوید برای این موضوع ما در سایت سری مقالات داریم با عنوان {آنچه برای شروع سرمایه گذاری در بازار بورس باید بدانیم} که برای پاسخ به سوالات بسیار متداولی درست شده است که میتواند سوال شما هم برای شروع اموزش بورس باشد.
چه چیزهایی در گام اول اموزش بورس بخوانیم:
میخواهم در بورس سرمایه گذاری کنم اما نمی دانم چه کار باید بکنم؟!
چطور نزدیکترین کارگزاری بورس را به خود پیدا کنیم؟
آیا بورس قمار است؟ حکم شرعی بورس چیست؟
سود و درآمد سرمایه گذاری در بورس چقدر است؟
حداقل سرمایه گذاری در بورس چقدر است؟
سرمایه گذاری در بانک یا بورس، کدام بهتر است؟
آیا بدون تحصیلات مرتبط می توان در بورس فعالیت کرد؟
با چه سرمایه ای وارد بورس شویم؟
سبدگردانی در بورس چیست؟
مشاور سرمایه گذاری در بورس چیست؟
چرا باید هرچه زودتر میلیون ها تومان روی آموزش بورس خودمان سرمایه گذاری کنیم؟
چه چیزهایی برای شروع فعالیت در بورس باید بدانیم؟
چگونه با سرمایه کم در بورس فعالیت کنیم؟ (فایل صوتی)
قانون ۶-۱۰۰ در موفقیت در بازار بورس
سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم چیست؟ انواع روش های سرمایه گذاری در بورس
پاسخ به تمامی سوالات بالا در گام اول را میتوانید در سری مقالات {آنچه برای شروع سرمایه گذاری در بازار بورس باید بدانیم} بخوانید. مجدد تأکید میکنیم دقت کنید که نیاز نیست همه این مقالات را مطالعه کنید فقط مواردی که برای شما ممکن است جالب باشد را مطالعه کنید.
آموزش بورسآموزش بورس
در گام دوم آموزش بورس وارد توضیح مفاهیم و اصطلاحات مهم بورس میشویم چیزهایی که لازمه شروع موفق سرمایه گذاری در بورس است. ممکن است بعضی از مقالات این سری برای شما ساده باشد و بدانید مثلا مقاله {بورس چیست؟} اگر اینطور بود می توانید از خواندن این مقاله عبور کنید و مقاله های دیگر را بخوانید. بعد از آشنایی با مفاهیم و اصطلاحات مهم بورس شما قدم بزرگی در راستای آموزش بورس خود برداشته اید و حالا آماده شروع مراحل بعدی اموزش روش های سرمایه گذاری در بورس هستید.
چه چیزهای در گام دوم آموزش بورس بخوانیم؟
بورس چیست؟
آیا الان زمان مناسبی برای سرمایه گذاری در بورس است؟
صندوق سرمایه گذاری چیست؟ آشنایی با انواع صندوق های سرمایه گذاری
آموزش خرید و فروش آنلاین و اینترنتی سهام در بورس
همه چیز درباره مجمع و مجامع شرکت های بورسی
شاخص بورس چیست؟
افزایش سرمایه چیست؟ انواع روش های افزایش سرمایه
حق تقدم چیست؟همه چیز درباره حق تقدم سهام شرکت ها در بورس
تفاوت EPS و DPS چیست؟
نسبت P/E چیست؟ هر چیزی که باید درباره نسبت P/E بدانید
اختیار معامله چیست؟ قرارداد اختیار خرید و اختیار فروش سهام در بورس
عرضه اولیه سهام چیست؟ خرید عرضه اولیه به روش بوک بیلدینگ
اخزا چیست؟ همه چیز درباره اسناد خزانه اسلامی
گره معاملاتی در بورس تهران و نحوه رفع گره از سهام
استراتژی های تشکیل یک پرتفوی کم ریسک و متنوع
سهام چیست و چه سهامی در بورس معامله می شوند
توضیح در مورد مرحله دوم و نحوه آموزش بورس در این مرحله
برای مطالعه سری مقالات آنچه یک سرمایه گذار بورس باید بداند (مفاهیم و اصطلاحات مهم بورس) بیشتر آشنا شوید می توانید روی لینک آن کلیک کنید و مقاله ها را مطالعه کنید. البته لازم نیست دقیقا آموزش ببینید و مثل یک استاد به آنها تسلط داشته باشید یک درک اولیه که با یک مطالعه سریع به دست بیاید کافی است در مراحل بعدی آموزش بورس خود باز این موارد مرور می شوند و تکرار آنها باعث خواهد شد فهم عمیقتری نسبت به آنها پیدا کنید. مثلا اگر دقیقا نفهمیدید که EPS و DPS چیست؟ نگران نباشید در مراحل بعدی به خوب با آنها آشنا خواهید شد. این مرحله صرفا برای این است که برای اولین بار یک آشنایی اولیه و سطحی با مفاهیم بورس پیدا کنید و عمیق سازی و درک بیشتر این مطالب در مراحل پیشرفته تر آموزش بورس برای شما اتفاق خواهد افتاد.
آموزش گام به گام بورس اوراق بهادار
موضوع آموزش در مقوله سرمایه گذاری که ریسک از دست دادن سرمایه مطرح است، بیش از پیش اهمیت دارد. ریسک از نادانی ناشی میشود و هرچقدر تخصص و مهارت سرمایه گذار نسبت به بازار بیشتر باشد، ریسک نیز کمتر خواهد بود.
در این یادداشت، گام به گام همراه شما خواهیم بود و به اصلیترین ابهامات ورود به بازار جذاب بورس پاسخ خواهیم داد:
گام اول: اهمیت آموزش بورس
چرا آموزش بورس ضروری است؟
آموزش، جلیقه نجات، در دریای متلاطم سرمایه گذاری در بورس است. میتوان گفت رشد ثروت در بازار سرمایه بیش از هر چیزی به رشد تخصص سرمایه گذاران وابسته است. بورس یک روی سود و یک روی زیان دارد، سود در بورس از جیب تازهکاران به جیب متخصصان میرود و اگر پیش از سرمایه گذاری در بورس، روی آموزش خود سرمایه گذاری نکنید، بورس روی زیان خود را به شما نشان خواهد داد! هیچ چیز به اندازه آموزش و تخصص نمیتواند ریسک این سرمایه گذاری را کاهش دهد.
ریسک از آنجایی ناشی میشوید که ندانید در حال انجام چه کاری هستید
وارن بافت
آموزگار سرمایه گذاری
تعداد زیاد سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس، اهمیت موضوع آموزش را بیش از پیش نشان میدهد، انتخاب چند شرکت و سپس تخصیص سرمایه به این شرکتها نیازمند دانش کافی از شرکت ها، صنایع آنها و شرایط اقتصاد است.
دو نوع تحلیل معروف جهت انتخاب صحیح شرکت ها عبارتاند از:
۱- تحلیل بنیادی که به بررسی وضعیت عملیاتی شرکتها و سودآوری آنها میپردازد
۲- تحلیل تکنیکال که به بررسی نمودارهای قیمتی سهمها در طول زمان میپردازد.
گام دوم: چرا بورس؟
در ابتدا به مزایای سرمایه گذاری در بورس اشاره کرده و سپس آن را با یکی از مهمترین گزینههای سرمایه گذاری در اقتصاد ایران (بانک) مقایسه خواهیم کرد:
مزایای سرمایه گذاری در بورس چیست؟
چه مزایایی، سرمایه گذاری در این بازار را جذاب کرده است؟
سودآوری در بورس: امکان سودآوری از دو محل دریافت سود نقدی (DPS) و افزایش ارزش سهام شرکتها (Capital Gain)، تنها از طریق سهامداری “یک” شرکت، شبیه یک تیر است با دو نشان! سهامداران معمولا در طول زمان سهامداری از نوسانات قیمت و در پایان سال مالی و پس از برگزاری مجمع عادی سالیانه از سود تقسیمی بهرهمند می شوند.
نقد شوندگی: یک کد آنلاین و گذاشتن سفارش فروش در ساعات معاملاتی (۸:۳۰-۱۲:۳۰)، سریعترین مسیر دسترسی به سرمایه در این بازار است! گرد هم آوردن تعداد بالای عرضه و تقاضا در کنار هم در این بازار ورود و خروج به این بازار را آسانتر از سایر بازارها میکند.
شفافیت اطلاعاتی: شفافیت اطلاعاتی و نظارت نهادی همچون سازمان بورس را در کمتر فرصت سرمایه گذاری هایی به صورت همزمان میتوان یافت! صورت های مالی شرکتها در ادوار سه ماهه و گزارش عملکرد در بازههای ماهانه به صورت منظم در سامانه کدال منتشر و به صورت عمومی در دسترس سهامداران قرار میگیرد.
حفاظت در برابر تورم: شراکت در سهام شرکتهایی که درآمدزایی آنها متاثر از تورم است، سرمایه را در برابر تورم حفظ میکند. با توجه به اقتصاد تورمی ایران، حفاظت از “کاهش ارزش پول” اهمیت زیادی دارد.
معافیت مالیاتی: سود تقسیمی در بورس معاف از مالیات است. بدین معنی که تمام سود دریافتی از معاملات بعد از در نظر گرفتن کارمزد در حدود ۰٫۵% تماما متعلق به سهامدار است.
سرمایه گذاری در بانک یا بورس؟
بدون شک سهولت سرمایه گذاری در بانک، این فرصت سرمایه گذاری را در ردیف گزینههای ابتدایی سرمایه گذاری قرار میدهد، اما همیشه اولین و راحتترین گزینه ممکن، بهترین نیست! زیرا:
بررسی بازدهی: نرخ سود سپرده بانکی، به دلیل تضمین در پرداخت سودهای دورهای به عنوان یک نرخ سود بدون ریسک مطرح شده و بازدهی کمتری را برای سرمایه گذاران به همراه دارد.
سودآوری از دو محل در بورس: در بورس، علاوه بر پرداخت سود نقدی، میتوان از رشد قیمت سهام شرکتها نیز منتفع شد.
اهمیت عملکرد سرمایه گذار: سودآوری در بورس برخلاف بانک، به طور صددرصد به عملکرد سرمایه گذاران بستگی دارد و تضمینی در برخورداری از سودآوری در صورت انتخاب فرصت های سرمایه گذاری اشتباه وجود ندارد.
بررسی تضمین سودآوری: در بازار سهام قرار بر دریافت سود ثابت ماهانه و بدون پذیرش ریسک نیست و سودآوری سهامداران ارتباط مستقیمی با عملکرد شرکتها دارد.
بررسی ریسک بورس: ریسک بالاتر بورس، منجر به بازدهی بالاتر برای سرمایه گذارانی میشود که تخصص کافی برای انتخاب سهام مناسب را دارند.
مقایسه سودآوری بورس و بانک: هماکنون نرخ سود سپردههای سرمایه گذاری به صورت سالانه در محدوده ۱۸% تا ۲۲% قرار میگیرد. حال آن که در صورت انتخاب صحیح گزینهی سرمایه گذاری در بورس، قابلیت افزایش سرمایه تا سقف ۵% تنها در یک روز وجود دارد.
مزیتی فراتر از بازدهی: با فرض بازدهی بالاتر سپرده پنج ساله، این سپرده، جهت برداشت زودتر از موعد با نرخ شکست روبرو است که این عیب نیز با مزیت نقد شوندگی در بورس قابل رقابت نیست!
مزیتی فراتر از پوشش تورم: با توجه به مقادیر پیشبینی نرخ تورم در چند سال آتی، عملا باقی ماندن سرمایه در بانک توجیهی ندارد! چراکه نرخ سپردههای بانکی هم اکنون در حدود ۲۰% یا کمتر از آن است و این در حالی است که طبق پیش بینی صندوق بین المللی پول، نرخ تورم برای سه سال آتی بالای ۲۵% خواهد بود.
گام سوم: اقدام به سرمایه گذاری
اگر تا اینجا تصمیم به سرمایه گذاری در بورس گرفتهاید، در وهله اول لازم است بدانید چه میزان سرمایه لازم دارید و پس از آن سرمایه شما چند برابر خواهد شد؟
حداقل سرمایه گذاری در بورس چقدر است؟
حداقل میزان خرید آنلاین و آفلاین (حضوری) در بورس ۵۰۰ هزار تومان است. با کمترین سرمایه در بورس، میتوان سهامدار شرکتهای بزرگ فولادی، پالایشی، پتروشیمی و… در کشور شد. این یعنی ورود به بورس عملا با محدودیت میزان سرمایه گذاری روبرو نیست که بر جذابیت این بازار میافزاید.
طریقه دریافت کد بورسی
برای خرید سهام در بورس، به کد بورسی نیاز است، این کد برای هر سهامدار منحصر به فرد بوده و برای دریافت آن همراه با مدارک شناسایی باید به یکی از شعبات کارگزاریهای دارای مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار مراجعه کرد، همچنین برخی کارگزاریها امکان صدور کد بورسی بدون مراجعه حضوری را فراهم کردهاند، پس از دریافت کد بورسی، به همراه یک نام کاربری و رمز عبور امکان استفاده از سامانه معاملاتی آن کارگزاری فراهم میگردد.
آخرین تغییرات سازمان بورس در فرآیند صدور کد بورسی برای مشتریان جدید در بازار سرمایه، به شرح زیر است:
گذشت یک ماه از زمان صدور کد بورسی
در راستای افزایش دانش افراد حقیقی که قصد معامله در بورس دارند، این آزمون توسط کانون کارگزاران برگزار شده یا توسط شرکتهای کارگزاری و با نظارت و با تایید کانون کارگزاران بورس می باشد. آزمون به صورت حضوری و مجازی برگزار میشود. در صورت قبولی اشخاص در آزمون مذکور مشخصات مربوط به افراد حداکثر ظرف سه روز به سمات ارسال میشود و پس از طی فرآیندهای مربوطه کدهای معاملاتی از قابلیت معامله برخوردار میشوند. همچنین در تبصره های این قانون آمده است که کانون کارگزاران بورس میتواند در راستای افزایش دانش مرتبط با بازار سرمایه و نیز ایجاد آمادگی بیشتر برای آن دسته از اشخاص حقیقی که متقاضی صدور کد معاملاتی هستند، اقدام به برگزاری دوره های آموزشی به صورت حضوری و مجازی کند.
یکی از مهم ترین تاثیرات این بخش از قانون جدید، افزایش آگاهی سهامداران است که منجر به بهبود معاملات آنان و سرانجام افزایش کارایی و عمق بازار سرمایه میگردد. با توجه به افزایش تعداد کدهای معاملاتی در بازار سرمایه، در حال حاضر افزایش آگاهی سهامداران یکی از مهم ترین دغدغه های قانون گذاران این حوزه می باشد.
تعهد شخص جهت عدم فعالیت در سیگنال فروشی (که در این صورت کد مسدود می شود)
بندهای جدید:
در این راستا، دو بند مهم به تعهدنامه قبلی اضافه شده است، که به شرح زیر است:
تعهد می کنم کلیه اقدامات اینجانب در چارچوب قوانین و مقررات و مقررات حاکم بر بازار سرمایه باشد و از هر گونه مشارکت و فعالیت (به ویژه در فضای مجازی) در زمینه هایی که طبق قوانین بازار اوراق بهادار نیازمند اخذ مجوز از سازمان است بدون اخذ مجوزهای لازم خودداری کنم. همچنین از عضویت و فعالیت در شبکه های اجتماعی، سایت ها و کانال هایی که برخلاف مقررات اقدام به ارائه تحلیل در خصوص اوراق بهادار می کنند و تحت عناوینی همچون سیگنال فروشی اقدام به اغوای قیمتی می کنند، خودداری و پرهیز کنم.
بدیهی است در غیر این صورت سازمان بورس و فرابورس می توانند کد معاملاتی اینجانب را مسدود کرده و علاوه بر آن برخوردهای قانونی را از طریق مراجع ذیصلاح نسبت به اینجانب پیگیری کنند. همچنین تعهد می کنم کلیه خسارات و زیان های ناشی از این گونه اقدامات که متوجه اینجانب باشد جبران کرده و حق هرگونه ایراد، اعتراض و پیگیری را نسبت به اقدامات سازمان، بورس و فرابورس از خود سلب و ساقط می کنم.
اینجانب آگاهی کامل دارم که بازار سرمایه همراه با سود و زیان بوده و سرمایه گذاری همواره با مخاطرات و ریسک همراه است. سرمایه گذاری در این بازار مبتنی بر بررسی و تشخیص سرمایه گذار بوده و سود سرمایه از سوی هیچ شخص حقیقی یا حقوقی مورد تضمین نیست. لذا با علم به این مخاطرات مبادرت به دریافت کد معاملاتی و سرمایهگذاری در بازار سرمایه می کنم.
لازم به ذکر است خرید و فروش سهام شرکتهای عرضه اولیه، خرید و فروش تسه و اوراق با درآمد ثابت و هم چنین خرید و فروش واحدهای صندوق سرمایه گذاری از قانون نامبرده مستثنی است.
میزان سود و ضرر در بورس چقدر است؟
تغییرات قیمت سهام در بورس به صورت درصدی است، لذا میزان سود یا ضرر بستگی به میزان سرمایه اولیه و درصد تغییرات مثبت و یا منفی قیمت سهام دارد. در معاملات سهام، محدودیت دامنه نوسان (در حال حاضر مثبت و منفی ۵%) برای تغییرات قیمتی روزانه وجود دارد. در بورس یک شبه نمیتوان پولدار شد! حقیقت آن است که میزان بازدهی در بورس به صورت مستقیم با میزان توانایی و تخصص استفاده از فرصتهای سرمایه گذاری موجود در آن ارتباط دارد.
سرمایه گذاری موفقیت آمیز نیازمند گذشت زمان، برخورداری از نظم و دیسیپلین و داشتن صبر و حوصله است. فارغ از اینکه چقدر استعداد و تلاش به خرج بدهید، بعضی کارها وقت میخواهند، نمیتوان با ۹ زن باردار، بچهای را یک ماهه به دنیا آورد
وارن بافت
آموزگار سرمایه گذاری
گام چهارم: بورس بهعنوان شغل
بورس شغل دوم، درآمد اول؟
مهمترین سوالی که فعالان این بازار مطرح میکنند آن است که آیا میتوان به ثبات درآمدزایی از بورس رسید؟
پاسخ به این سوال به سرمایه اولیه و نحوه عملکرد سرمایه گذار وابسته است، همچنین:
این حرفه هم مانند هر حرفه دیگری، هم نیاز به مهارت و هم تخصیص زمان دارد.
وجه تمایز این حرفه آنجاست که مهارت، “اهرم” کسب درآمد شما خواهد بود، تخصص بیشتر بازدهی بالاتری به همراه دارد.
در کنار تایم معاملاتی بازار، لازم است پیگیر عوامل اقتصادی موثر بر شرکت ها باشید تا بتوانید فرصتهای سرمایه گذاری را شناسایی کنید.
هرچقدر بیشتر برای فهم این بازار زمان بگذارید، هوشمندتر میشوید و بازار به سرمایه گذاران هوشمند خود بازدهی بیشتری میدهد.
بورس شغلی است که نیازی ندارد در زمان و مکان مشخصی حاضر شوید و این مورد نیز بر جذابیتهای آن میافزاید.
گام اول تا آخر با خانه سرمایه
خانه سرمایه
با آموزش شروع کردیم و اکنون لازم است بگوییم که آموزش نه تنها گام آخر که همراه همیشگی در مسیر سرمایه گذاری در این بازار جذاب است و تنها آموزش و تجربه است که رمز پیشرفتی است که شما را هر روز از دیروز خود باهوشتر میکند. توقف در مسیر یادگیری، به معنی آمادگی برای مغلوب شدن در برابر ریسکهاست. نکته مهم در آموزش بورس، تعریف “مسیر صحیح و منظم یادگیری” است، در کلاس آموزش بورس خانه سرمایه، بسته به سطح نیاز شما در آموزش، مقالات متعددی آماده است تا شما را بر ریسکهای بازار غالب کند!
خانه سرمایه از سال ۱۳۹۰ به صورت تخصصی بر روی آموزش سرمایه گذاری در بورس فعالیت می کند و دوره های و آموزش های تولید شده پختگی بسیار بالایی دارند و دانشجویان بسیار از خانه سرمایه در حال کسب سود از بورس و خرید و فروش سهام در بورس هستند.
در هر گامی که هستید میتوانید در ساعات اداری با شماره ۰۲۱۹۱۰۰۷۵۹۰ تماس بگیرید و تمامی سوالات خود را از مشاوران آموزش خانه سرمایه بپرسید.
یک گام فراتر در آموزش بورس
در خانه سرمایه دورههای جامع آموزش سرمایه گذاری در بورس آماده شده است و امکان شرکت در این دورهها به صورت عادی (حضوری) و نوین (غیرحضوری) فراهم است، بدون شک شرکت در ردههای آموزشی با بهرهگیری از اساتید با تجربه این حوزه، به دلیل انتقال مفاهیم تجربی، اثرگذاری بیشتری در معاملات شما خواهد داشت. کسب بازدهی توسط دانشجویان دوره نخبگان خانه سرمایه، هدف نهائی این دوره است، که در ویدیو های زیر می توان تجربیات برخی از دانشجویان پیشین را در رابطه با نتایج معاملات آنان بعد از شروع کلاس آموزش بورس شنید:
جهت اطلاعات بیشتر به سایت www. kishtech.com مراجعه فرمایید
abolfazl