12-12-2017, 11:56 AM
(09-12-2017, 08:10 PM)jalal نوشته است: تفاوت پردازنده ی شرکت intel و Amd را بنویسید؟
مقایسه دو پردازنده Intel و AMDیکی از فاکتورهای مهمی که باعث گرانتر بودن قیمت پردازنده های شرکت INTEL به نسبت شرکت AMD بود اندازه کش Level 2 یا L2 Cache موجود در پردازنده ها بود به گونه ای که اندازه L2 Cache موجود در پردازنده های شرکت INTEL تقریبا دو برابر L2 Cache موجود در پردازنده های شرکت AMD بود. حافظه کش CPU این قابلیت را به آن می دهد که داده هایی که بصورت مستمر مورد استفاده قرار می گیرند را درون کش قرار بدهند و در دفعات بعدی به سرعت بتوانند به این داده ها دسترسی پیدا کنند. در خصوص انواع کش در CPU می توانید به مطلب من با عنوان معرفی انواع کش در CPU در انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران مراجعه کنید. کاری که AMD کرد این بود که چیپ مربوط به کنترلر حافظه را درون پردازنده قرار داد و با اینکار مسیر دسترسی به داده ها نزدیکتر و به تبع آن سرعت دسترسی به داده ها بسیار زیادتر شد ، این خلاقیت باعث شد سرعت پردازنده های شرکت AMD و INTEL تا حدود زیادی به هم نزدیک شود و کارایی هر دو محصول تقریبا در یک سطح قرار بگیرد ، بصورت خلاصه تفاوت بین شرکت Intel و AMD به شرح زیر می باشد :
[list]
[*]پردازنده های شرکت INTEL به مراتب از پردازنده های شرکت AMD در بسیاری موارد برتری دارند
[*]محصولات AMD به نسبت محصولات مشابه شرکت INTEL قیمت ارزانتری دارند
[*]پردازنده های شرکت INTEL معمولا دو برابر پردازنده های AMD دارای L2 Cache هستند
[*]پردازنده های AMD بودند که برای اولین بار کنترلر حافظه را درون پرازنده قرار دادند کاری که INTEL انجام نداد ITPRO باشید
[/list]
خرید یک لپ تاپ،مستلزم بررسی کامل توان سخت افزاری آن خصوصا در زمینه های پردازشی است.به طور حتم می دانید که میزان فرکانس،تعداد هسته و رشته و...تعیین کننده پرفورمنس نهایی نیستند.توان یک پردازنده به طور رسمی در بنچمارک و مقایسه ها پدیدار می گردد.از همین رو بهتر است که ببینید پردازنده و یا کارت گرافیک مورد نظر،چند مرده حلاجه!
در این مطلب قصد مقایسه دو پردازنده بسیار مهم در کلاس لپ تاپ را داریم.پردازنده i5-6200U از اینتل و A8-7410 از AMD.دلیل انتخاب این دو پردازنده،شباهت بالای آنها در پرفورمنس است.به عبارت ساده،یک رقیب از اینتل را در برابر یک پردازنده مشابه از AMD داریم.اما تفاوت هایی در این بین وجود دارد.به عنوان مثال پردازنده اینتل از نسل ششم معماری این کمپانی تحت عنوان اسکای لیک بهره می برد.معماری 14 نانومتری،موجب افزایش تعداد ترانزیستور گشته است.اما از سوی دیگر Die آن به نسبت پردازنده AMD مقداری کوچکتر است.
پردازنده i5-6200U
این پردازنده در 3 ماهه سوم سال 2015 روانه بازار شد.این محصول دارای 3 مگابایت حافظه کش،2 هسته،4 رشته،فرکانس کاری 2.3~2.8 گیگاهرتز،توان حرارتی 15 وات و پشتیبانی از حداکثر 32 گیگابایت حافظه رم DDR3/DDR4 است.i5-5200U از خانواده محصولات فوق کم مصرف اینتل یا (Ultra Low Voltage) است.البته این برای اولین بار نیست که اینتل پردازنده های کم مصرف یا همان 15 واتی را تولید می کند.
این پردازنده دارای گرافیک مجتمع مدل HD520 است که به لطف معماری جدید اسکای لیک،توانایی های آن به نسبت گذشته بسیار افزایش یافته است.فرکانس موثر در این گرافیک،1 گیگاهرتز است.پشتیبانی از OpenGL 4.4 و DX12.0 نیز از دیگر ویژگی های این بخش است.
AMD A8-7410
این پردازنده یا به عبارت بهتر APU،در May سال 2015 معرفی شد.این محصول در فرکانس موثر کاری 2.2~2.5 گیگاهرتز فعالیت کرده و دارای 4 هسته و 4 رشته پردازشی است.این محصول از معماری 28 نانومتری Carrizo-L در قسمت پردازنده و Radeon R5 (Beema) در بخش گرافیک مجتمع بهره می برد.930 میلیون ترانزیستور در تولید آن نقش داشته اند.توان حرارتی این پردازنده بین 12 الی 25 وات است.2 مگابایت حافظه نهان در مرحله L2 نهفته است.
فرکانس پردازنده گرافیکی،300 الی 850 مگاهرتز است.همانطور که می دانید،تا زمان پشتیبانی از حافظه های DDR4 از سوی AMD همچنان ماه ها باقی است.اما 7410 از حافظه های DDR3 در فرکانس 1866 مگاهرتز پشتیبانی می کند.
نکته:زمان معرفی و عرضه هر دو پردازنده،بسیار نزدیک به یکدیگر بوده و توانایی آنها نیز قابل قیاس است.ابعاد Die و زمان عرضه،می تواند بر تفاوت آنها در لیتوگرافی سرپوش بگذارد و در نتیجه هر دو پردازنده در یک وضعیت یکسان برای رقابت هستند.
اما برای آنکه این رقابت هر چه سالم تر و در شرایط مساوی برگزار گردد،دو لپ تاپ از برند HP با سطحی نسبی یکسان انتخاب شده است.پردازنده AMD A8-7410 در لپ تاپ HP ProBook 455 G3 و پردازنده اینتل i5-6200U نیز در لپ تاپ HP ProBook 450 G3 نصب هستند.نمای آبی مربوط به پردازنده اینتل و نمای سبز نیز نشان فعالیت پردازنده AMD است.