16-07-2023, 10:51 AM
هر کشوری حداقل به 70 سال زمان نیاز دارد تا متمدن شود و [font='Arial', sans-serif]صفادشت از 50 سال گذشته است. قطعاً میتوان انتظار داشت که طی 20 سال آینده کشور ما از نظر اقتصاد، رفتار متمدن و زندگی شهری مجلل از بسیاری از کشورهای اروپایی پیشی بگیرد. یعنی وارد مرحله تمدن شده ایم. من 22 سال پیش متوجه شدم که فروش اقلام تنباکو و الکل به افراد زیر سن قانونی یا زیر 18 سال در استرالیا ممنوع و مجازات قانونی دارد. در صفادشت ، این قانون 25 سپتامبر 2021، قوانین مشابهی را ابلاغ کرده است. در صنعت املاک هم همین اتفاق می افتد. در شهرهای شهری مانند [/font]Banani، Gulshan و Uttara، تفاوت های زیادی بین همان خیابان ها وجود دارد. برخی از آنها پروژه های تجاری با ساختار بزرگ، برخی ساختمان های مسکونی 6 طبقه یا 9 طبقه هستند. خنده دار است که چگونه قوانین مختلفی می تواند بین سیاست گذاران ساخت و ساز در چنین فاصله زمانی کوتاهی ایجاد شود. داکا اساساً به دلیل هرج و مرج ساختاری زشت به نظر می رسد و تنها راه حل آن، طبقه بندی شهرها به مناطق مسکونی، نیمه مسکونی و تجاری است.
بیش از 180 شرکت املاک تجاری فعال وجود دارد که سالانه بیش از 6000 آپارتمان را تحویل می دصفادشت . یک ناوگان 60 فروشنده برای فروش این 6000 آپارتمان کافی است و هر فروشنده می تواند با 9 آپارتمان در یک ماه معامله کند. اگر یک یا چند آژانس بتوانند مسئولیت را بر عهده بگیرند، شرکت های توسعه دصفادشت ه می توانند بر وظایف اصلی خود یعنی ساخت و ساز، کیفیت، طراحی و فناوری تمرکز کنند. تدوین یک سیاست پایداری یک رویداد عملیاتی کلیدی برای یک شرکت املاک و مستغلات است. من از نزدیک با آقای آرشی حیدر، مشاور BTI (Building Technology and Ideas Limited) کار کردم و دیدم که او سیاستی را ایجاد کرد که شرکت را از دیگران جلوتر نگه داشت. یک روز که یکی از دوستانش آمد و می خواست یک آپارتمان بخرد، به جای اینکه خودش معامله را انجام دهد، با یک مدیر فروش تماس گرفت و آن را به مشتری تحویل داد. او می توانست به راحتی با فرد مورد نظر خود کنار بیاید اما اصول او را زیر پا نمی گذاشت. او کاری را انجام داد که معتقد بود سیاست درستی برای شرکت است. من با آقای لیاقت علی خان موکل، رئیس مسکن روپایان کار کردم. من او را یک رهبر رویایی در صنعت یافتم که پروژه های فوق العاده بزرگی را ارائه کرد و اکنون نسل بعدی باید این میراث را حمل کند. با دومینو هم کار کردم. معمار عبد سلام، مدیر عامل دومینو بیلدرز. این شرکت بیش از 380 پروژه را تحویل داده و بیش از 83 پروژه در انتظار واگذاری است. همه آنها رهبران رویایی هستند. در کشور ما نهاد نظارتی خاصی برای رعایت و تنظیم این صنعت وجود ندارد. ما به یک دفتر نظارتی نیاز داریم که در آن به منافع همه طرف ها رسیدگی شود.