25-05-2022, 04:46 PM
برای حفظ جنگل از گزند انسان –حيوان و طبيعت بايد از مقررات خاصی استفاده کرد. اين مقررات شامل قوانين اکولوژيکی – يک سری قوانين اداری برای کنترل اهالی وروستاييان مجاور جنگل ودامهای آنان –کنترل شخص بهره بردار و همچنين تهيه دستورالعمل بهره برداری برای انجام صحيح عمل بهره برداری و جلو گيری از لطمه وارد شدن به زمين نهالهای جنگلی وخود جنگل بعنوان يک اکوسيستم ميباشد.
اجرای جنگلداری از قسمتهای اساسی ومجزا بصورت زير تشکيل شده است:
الف:اعمالی که مارا بر جنگل مسلط ميسازد (تهيه نقشه –تعيين محدوده بخش وپارسلها –آماربرداری )
ب)استفاده از آمار و ارقام بعلاوه تشريح پارسل برای گوياتر کردن آنها وشناخت آنچه که داريم .تعداد در هکتار موجودی حجمی – رويش و.....
ج)اجرای برنامه پيش بينی شده در سطح جنگل (واحد بهره بردای )در هر واحد برنامه ريزی (پارسل ويا توده)برای رسيدن به هدف.
د)کنترل عمليات اجرا ش ده و آنچه پيش بينی شده استونتيجه گيری از تمام عمليات اجرا شده
كليات جنگلداري :
با مطالعه تاريخچه و گذشته جنگل هاي ايران و شناخت وضعيت فعلي توده هاي جنگلي موجود ، مشخص مي گردد كه بايد با دقت و وسواس بيشتري از آنها به طور عملي بهره برداري و در عين حال بر حفظ آنها بكوشيم تمام گزارش هاي گذشته دال بر اين است كه در قديم خيلي جاها جنگل وجود داشته كه امروزه از بين رفته اند و يا توده هاي مرغوب به متوسط و متوسط به بد تبديل شده اند .
كارشناسان خارجي نظير تريگوبو ، گلايزر ، ظهر الدين ، ند ياكلوف واتر ، پيشكسوتان ايراني نظير ساعي ، جزيره اي و بنان در مديريت گذشته و تا حدودي فعلي شركت داشته اند . يك قضاوت اجمالي از كار آنان .
جنگل هاي ما ناهمسان با تنوع گونه اي بالا هستند .
خيلي از آنها قصد پياده كردن چيزي كه در اروپا بودند را داشتند . دو اتفاق خيلي بد كه به موازات هم افتاد :
يكي روش اشتباهي را پياده كنيم و بدتر اينكه تئوري درست هم غلط اجرا شود .