کثیف کاری را در IT برای همیشه کنار بگذارید!!
آیا می دانید عکس های زیر در مورد چیست ؟
بله درست است اینها نمونه های بارزی از کثیف کاری های شبکه است که متاسفانه در شاخه های دیگر IT هم به چشم میخورد .آیا مدیریت چنین شبکه هایی کار آسان و سریعیست ؟ آیا در صورت لزوم افزونگی و قابلیت تعویض سریع قطعه معیوب در این گونه شبکه ها وجود دارد ؟ آیا انتقال این گونه شبکه ها کار ساده ایست ؟ برای پیدا کردن یک سیم خاص در این شبکه ها چقدر زمان لازم است ؟ همینطور که واضح است اینگونه شبکه ها نه مدیریت راحتی دارند و نه عیب یابیشان دوره ایست بلکه هر روز شما مشکلاتی را بابت شلختگی کثیف کار کردن و بی نظمی در شبکه تان دارید و هر روز باید آستینتان را بالا بزنید و دست بکار از این سره سازمان تا آن سره ناکجای سازمانتان دنبال حل کردن مشکلات کاربران باشید.
عجله کار بیخودیست حتی اگر خیلی در کار خود حرفه ای هستید!
برای من چندین بار پیش آمده که حتی در کاری که متخصص آن هستم در فرصت های فورس ماژور و عجله ای دچار اشتباهات فاحش شده ام همچنین در همکاران خودم این مورد را گاهاً دیده ام ، هیچوقت در طراحی ، نوشتن ، اجرای کارهای پیش نیاز سازمان یا شرکت و یا پروژه کاریتان عجله نکنید ، عجله باعث استرس است و استرس باعث ایجاد خطای زیاد در ذهن ماست.
"مرحله به مرحله پیش بروید"
۱- اول دو از استرس و تعجیل خیلی ریلکس با تفکر هر سرویس و سخت افزاری را که مورد نیاز دارید روی کاغد یا در برنامه note گوشی تان بنویسید .سعی کنید تمام آنچه که نیاز دارید را در فضایی که در اختیار دارید تصور کنید و نسبت به فضا ، امکانات و بودجه تصمیمات خود را بگیرید. سعی کنید در طراحی این موارد را لحاظ کنید :
قابلیت افزونگی و آینده نگری
قابلیت اطمینان در بخش های ضروری مانند شبکه اینترنت ، برق و سرویس های بک آپ
ما در شبکه جمله معروفی داریم که میگوییم " یکی هیچ است دوتا یکی است و چهارتا دوتا" یعنی چی ؟ مثال بازر آن را در سرور های hp میبینیم که دوعدد پاور در سرور نصب است اگر اولی سوخت بدون خاموشی پاور دوم کار پاور اول را تا تعویض آن بدوش می کشد به این میگوییم reliability همینطور اگر برقتان رفت باید برای تجهیزات ضروری برق اضطراری یا UPS داشته باشید که کارتان بخاطر حوادث غیرمترقبه مدام متوقف نشود. این در مورد لینک اینترنت شرکتتان هم صدق می کند که اگر اینترنت مودم اصلی قطع شد مودم بک آپی وجود داشته باشد که در مدار فعال شود.
۲- بعد سراغ بهترین گزینه های خرید پیش رو نسبت به پروژه و بودجه تان بروید و سعی کنید کل بودجه تخصیصی به کار مربوط به خودتان را مدیریت کنید مثلا اگر برای تجهیزات زیر ساخت خود غیر از پسیو کلا 50 ملیون تومان بودجه دارید خرید سرور G10 HP چهل ملیونی قطعاً کار معقولانه ای نیست.
پس نسبت به بودجه خود تمام قطعات را بشرط هماهنگ بودن با هم انتخاب کنید.
۳- بعد نوبت به خرید میرسد ،که در این مرحله میبایستی بهترین سخت افزار (بر اساس نیاز) را برای خود بخرید . مراحل خرید هم از انتخاب ، پیدا کردن بهترین قیمت و گارانتی تا خرید و تحویل منتهی می شود.
۴- پس از خرید تمام تجهیزات را به گونه ای نصب کنید که بعدا قابلیت تعویض هر قطعه براحتی ممکن باشد ، مطمئناً یک سیستم شلوغ هیچوقت در سریعترین حالت قابلیت عیب یابی و رفع مشکل و تعویض قطعه یا نصب قطعه جدید را ندارد.
۵- در مورد سرور نیز این موارد را بدقت کانفیگ کنید:
تمام مسائل امنیتی فیزیکی و مجازی سرور خود را در نظر و لحاظ کنید.اول فریمور سرور خود را آپدیت کنید .بعد تنظیمات اصلی بایوس ، ILO (در صورت موجود بودن) ، تنظیمات Raid و ... را با حوصله و دقت انجام دهید.
گاهاً دیدم که تو ایران از این مرحله شروع بکار روی سرور میکنن و مراحل قبلی رو بیخیال میشن.
بعد هم مجازی سازی یا سیستم عامل مورد نیاز خود و سرویس ها را نصب کنید . بعد هم اون رو توی رک قرار بدید و به شبکه متصل کنید .
نکته : هیچوقت ILO سرورتون رو مستقیم به اینترنت وصل نکنید حتی اگر آخرین آپدیت های امنیتی اون رو نصب کردید هیچوقت مستقیم به اینترنت وصلش نکنید!
۶- در مورد لینک اینترنت سعی کنید حداقل دو لینک اینترنت برای شرکتتون در آن واحد بصورت فعال داشته باشید مثلا ADSL و TDlte
برای مدیریت این موضوع میتونید از روتر استفاده کنید. اگر بودجه خرید روتر رو نداشتید میتونید از فایروال های نرم افزاری روی یه سیستم معمولی که حداقل سه تا پورت شبکه Gig داشته باشه استفاده کنید دوتا برای ورودی لینک های اینترنت و یک پورت برای خروجی.
و مورد آخر اینکه :
اگر در شروع کاری اون رو سمبل کاری انجام بدید بعداً مجبورید بهای سنگینی بابت ضررهای مالی و معنوی اون کار بپردازید مثل اون شاعر زیبا سخن که گفت : خشت اول چون بکاشت معمار کج تا ثریا می رود دیوار کج ...
موفق باشید.
منبع : https://network.tosinso.com/fa/articles/38327