13-07-2021, 11:14 AM
در این مقاله به بررسی دادخواست تجدیدنظر و مهلت ارائه دادخواست تجدیدنظر خواهیم پرداخت .
دادخواست تجدیدنظر
مهلت ارائه دادخواست تجدیدنظر
یکی از متداول ترین مراحل اعتراض به رایی که در دادگاه نخستین صادر شده است ، تجدیدنظر خواهی می باشد که در قانون آیین دادرسی مدنی ، به تفصیل ، احکام و مقررات مربوط به آن مشخص شده است . درخواست تجدیدنظر خواهی ، صرفا از طریق ارائه دادخواست تجدیدنظر به دادگاه تجدیدنظر عمل می آید در حال حاضر ، دادخواست تجدیدنظر خواهی بر روی برگه های چاپ شده و مخصوصی در دسترس اشخاص قرار گرفته است ؛ لکن توجه به مقررات مربوط به تکمیل دادخواست تجدیدنظر خواهی خالی از لطف نیست . به همین دلیل ، در این مقاله قصد داریم به بررسی دادخواست تجدیدنظر خواهی بپردازیم . بنابراین ، به بررسی دادخواست تجدیدنظر و مهلت ارائه دادخواست تجدیدنظر خواهیم پرداخت .
دادخواست تجدیدنظر
در حال حاضر ، تقاضای تجدید نظر خواهی از رای دادگاه ، صرفا از طریق ارائه دادخواست تجدیدنظر خواهی به دادگاه تجدیدنظر امکان پذیر است . دادخواست تجدیدنظر خواهی باید بر روی برگه های چاپ شده مخصوص تجدیدنظر خواهی تنظیم گردد . طبق ماده 341 ، در دادخواست تجدیدنظر باید موارد زیر حتما ذکر شود :
1 - نام و نام خانوادگی و اقامتگاه و سایر مشخصات تجدیدنظر خواه و وکیل او در صورتی که دادخواست را وکیل داده باشد .
2 - نام و نام خانوادگی ، اقامتگاه و سایر مشخصات تجدیدنظر خوانده .
3 - حکم یا قراری که از آن درخواست تجدیدنظر شده است .
4 - دادگاه صادرکننده رأی .
5 - تاریخ ابلاغ رأی .
6 - دلایل تجدید نظر خواهی .
علاوه بر این ، طبق ماده 342 ، هرگاه دادخواست دهنده عنوان قیمومت یا ولایت یا وصایت یا وکالت یا مدیریت شرکت و امثال آن را داشته باشد ، باید رونوشت یا تصویر سندی را که اثبات کننده سمت او می باشد ، پیوست دادخواست نماید . دادخواست تجدیدنظر و برگ های پیوست آن باید در دو نسخه و در صورت متعدد بودن طرف ، به تعداد آن ها به علاوه یک نسخه باشد . برای مشاهده نمونه دادخواست تجدیدنظرخواهی کلیک کنید .
مهلت ارائه دادخواست تجدیدنظر
بر اساس ماده 339 قانون آیین دادرسی مدنی ، متقاضی تجدیدنظر باید دادخواست تجدیدنظرخواهی را ظرف مهلت مقرر به دفتر دادگاه صادرکننده رأی یا دفتر شعبه اول دادگاه تجدیدنظر تسلیم نماید . بر اساس ماده 336 قانون آیین دادرسی مدنی ، مهلت ارائه دادخواست تجدیدنظر خواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه از تاریخ ابلاغ یا انقضای مدت واخواهی است . برای دریافت اطلاعات کامل در مورد جهات تجدیدنظر خواهی حقوقی کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دادخواست تجدیدنظر خواهی در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دادخواست تجدیدنظر خواهی پاسخ دهند .
منبع : دادخواست تجدید نظرخواهی