25-11-2021, 06:57 PM
چوب سخت :
چه چوبی برای تولید ذغال مناسب است؟ چوب سخت به چوبی گفته می شود که به آرامی بسوزد و زغال بادوامی را از خود باقی بگذارد. درخت این چوب ها دارای برگ های پهن بوده و برگ آنها در فصل پاییز ریزش می کند. بنابراین در خرید زغال دقت کنید به این که این زغال را برای چه کاری نیاز دارید.
چوب نرم :
این چوب ها دارای آتشی با حرارت بالا هستند اما این آتش عمر طولانی ندارد. برگ این نوع درختان سوزنی شکل هستند و بیشتر اوقات به رنگ سبز بوده و در فصل پاییز ریزشی ندارند، به جز انواع سرو ، کاج اروپایی و درخت کاج با میوه هایی به شکل مخروطی.زغال فشرده یا زغال چینی ( به این دلیل کوره زغال چینی نامیده شده است که اولین بار از کشور چین وارد ایران شده است) نوعی زغال هست که مواد اولیه جهت تولید آن شامل خاک اره، پوست گردو و خاک زغال می باشد. در چین برای تولید زغال فشرده از خاک اره چوب بامبو استفاده می شود ولی در ایران به دلیل نبودن چوب بامبو معمولا از خاک اره چوب های جنگلی و پوست گردو بصورت ترکیبی استفاده می شود.فرآیند تولید زغال
زغال تولیدی از چوب، در کلیه نقاط جهان برای افراد قابل توجه می باشد و تعداد زیادی از کشورها کاربرد فراوانی از زغال دارند. البته شاید برای شما نیز این سوال پیش آمده باشد که چگونه تکه های چوب در طول یک عملیات تبدیل به زغال می شوند؟
زغال دارای عنصری به نام کربن است که این عنصر در اکثر مواد مانند چوب ها وجود دارد. بنابراین کافی است که سایر مواد اضافی و ناخالصی در چوب را با حرارت و گرما از بین برد تا میزان کربن چوب طی این عملیات و در مرحله بعد، عمل خنک سازی تبدیل به زغال شوند.تفاوت زغال پوست گردو با زغال چوب انجیر چیست؟
هم ذغال پوست گردو و هم ذغال چوب انجیر جزو زغال های بریکت محسوب می شوند، اما تفاوت هایی دارن که در قسمت زیر به آنها اشاره می کنیم:
در ساخت هر دو از ضایعات چوبی به همراه گرد زغال و چسب مخصوص استفاده شده اما در زغال های پوست گردو، از چوب درختان گردو و همچنین پوسته چوبی گردو کمک می گیرند. در زغال های انجیر نیز ضایعات و پوست درخت انجیر که هیچ کاربردی ندارد، مصرف می شود. علت نام گذاری هر یک از این زغال ها نوع چوبی است که در آن به کار می رود.
یکی دیگر از تفاوت زغال های مورد بحث این است که بریکت پوست گردو، هنگام سوختن به اطراف پخش نمی شود. به همین به راحتی در محیط های بسته قابل استفاده می باشد.
همچنین مدت زمان طولانی تر می سوزد و از حرارت بالاتری در مقایسه با زغال انجیر، برخوردار است. هیچ نوع طعم و مزه بدی به غذا نمی دهد. از این رو در پخت کباب نیز مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان زغال قلیان نیز کاربرد دارد.
البته از نظر صرفه جویی در هزینه هر دو نوع زغال، شرایط یکسانی دارند.