10-04-2021, 01:25 AM
تو انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۰ علاوه بر در نظر گرفتن معیار های شخصی مثل اعتبار علمی دانشگاه ها ، مسافت و یا هزینه باید بقیه عوامل تاثیر گذار در انتخاب رشته مثل ترتیب انتخاب ها ، آشنایی با نوع پذیرش هر رشته و یا مسئله بومی پذیری هم توجه ویژه ای کرد .
بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۰ داوطلبایی که طبق کارنامه اولیشون مجاز به انتخاب رشته شدن باید فرم انتخاب رشته خودشون رو به بهترین نحو ممکن پر کنن . اما متاسفانه خیلی از داوطلبا به دلیل عدم آگاهی از نحوه و چینش انتخاب ها و یا اشتباه در انتخاب رشته یا فرصت ورود به رشته و دانشگاه مورد علاقشون رو از دست میدن و مجبور میشن یک سال دیگه برای قبولی تلاش کنن و یا اینکه تو رشته ای درس بخونن که هیچ علاقه ای بهش ندارن .
فرایند انتخاب رشته کنکور 1400 حساس ترین و سونوشت ساز ترین مرحله کنکور برای داوطلباس به همین دلیل تو ادامه این مقاله در مورد تمام نکاتی که باید در انتخاب رشته کنکور رعایت بشه رو گفتیم . پس اگه شما هم می خواین فرم انتخاب رشته کنکورتون رو به صورت صحیح ترین شکل ممکن پر کنین حتما تا ادامه این مقاله با ما همراه باشین .
ایده آل ترین ترتیب انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۰
انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۰ باید دقیق و اصولی انجام بشه تا بتونین شانس قبولی تو بهترین انتخاب رو داشته باشین . برای اینکار تو اولین مرحله باید دفترچه انتخاب رشته کنکور رو که معمولا بعد از اعلام نتایج اولیه منتشر میشه رو دانلود کنین و اون رو با دقت بخونین تا از شرایط و نوع پذیرش همه رشته ها مطلع بشین .
اما از اونجایی که نرم افزار سازمان سنجش به ترتیب دونه دونه اولویت های انتخابی تون رو از بالا می خونه و هرجایی که پذیرش بشین همون جا متوقف میشه پس ترتیب انتخاب ها و اینکه کدام رشته محل رو انتخاب بالاتری بزنین اهمیت زیادی داره . پس بریم سراغ اصولی که برای ترتیب انتخاب رشته باید رعایت بشه .
خوب برای چینش انتخاب ها اولین موردی که باید مورد توجه قرار بگیره اینه که شما باید انتخاب هاتون رو از رویایی ترین و بهترین رشته دلخواهتون ثبت کنین یعنی انتخاب هایی که شانس قبولی شما تو اون رشته محل ها نسبت به رتبتون خیلی کمه و تو اون رشته محل ها به صورت خوشبینانه شانس قبولی دارین یعنی انتخاب هایی اگه خوش شانس باشین تو اون رشته محل ها پذیرش میشین . اصلا هم به این فکر نکنین که شانس قبولیتون در این رشته ها خیلی ضعیفه .
و در ادامه هم برین سراغ انتخاب های بدبینانه ! منظور از انتخاب های بدبینانه اینه که شما تو اون رشته محل ها شانس قبولی خیلی بالا و قوی ای دارین . پس انتخاب هایی ثبت بشن که شانس قبولی شما در اون انتخاب ها به صورت صد در صد هستش .
پس به طور کلی مثلا برای انتخاب رشته کنکور سراسری که شما 150 تا انتخاب دارین باید 40تا انتخاب اول ، انتخاب های خوشبینانه باشه ، 80 انتخاب بعدی انتخاب های منطقی باشه و 30 انتخاب آخر انتخاب های بد بینانه باشه . این ایده آل ترین ترتیب انتخاب رشته کنکور 1400 میشه .
البته از اونجایی که بحث محرومیت از کنکور سراسری هم وجود داره ، حتما تو دوره روزانه انتخاب هایی رو ثبت کنین که در صورت قبولی ، ثبت نام نهایی رو انجام میدین .
برای اینکه با توجه به رتبتون لیستی از دانشگاه هایی که توش شانس قبولی به صورت خوشبینامه ، منطقی یا بدبینانه رو دارین ببینین می تونین از نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری تحصیلیکو کمک بگیرین .
بیشتر بخوانید : نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری
رشته های متمرکز و متمرکز با شرایط خاص در ترتیب انتخاب رشته ۱۴۰۰
اما موردی بعدی توی ترتیب انتخاب رشته باید بهش توجه بشه پذیرش متمرکز یا متمرکز با شرایط خاص رشته هاست . خوب اولین سوالی که ممکنه پیش بیاد اینه که این دو نوع پذیرش چه تفاوتی باهم دارن ؟
پذیرش متمرکز به صورت یک مرحله ای انجام میشه و فقط کافیه شما رشته های متمرکز رو تو فرم انتخاب رشته وارد کنین ولی رشته های متمرکز با شرایط خاص علاوه بر مرحله انتخاب رشته یک مرحله ی دومی به صورت مصاحبه و یا آزمون داره . یعنی شما بعد از وارد کردن رشته محل های متمرکز با شرایط خاص در صورتی که حد نصاب آزمون عملی یا مصاحبه اون رشته محل رو کسب کنین دعوت به مصاحبه اون دانشگاه میشین .
اما از اونجایی که نرم افزار سازمان سنجش به ترتیب انتخاب ها رو می خونه و هر جایی که شما قبول بشین همون جا متوقف میشه و دیگه انتخاب های بعدی رو بررسی نمی کنه ، این سوال پیش میاد که نکنه ما رشته محل متمرکز با شرایط خاص رو انتخاب بالاتر بزنیم و تو مرحله دومش پذیرش نشیم !
مثلا 16 رشت هنر به صورت متمرکز با شرایط خاص پذیرش می کنه که بهتره بعد از انتخاب رشته حتما با آزمون عملی کنکور هنر آشنا بشین .
آیا اینجوری شانس بررسی انتخاب های بعدیمون هم از دست میره ؟
ببینین از اونجایی که شما امکان رد شدن تو رشته محل های متمرکز با شرایط خاص رو دارین سازمان سنجش میاد انتخاب های بعدی رو هم بررسی می کنه تا اونجایی که شما تو یک رشته محل متمرکز قبول بشین . تا اگه احیانا تو پذیرش مرحله دوم رد شدین شانس قبولی تو انتخاب های بعدیتون هم از دست نرفته باشه .
پس اگه رشته ای که علاقه دارین متمرکز با شرایط خاص هستش اصلا به مرحله دومش فکر نکینن و اون رو مثل یک رشته عادی در نظر بگیرین و طبق علاقه و اولویتتون در زمان انتخاب رشته کنکور اون کد رشته محل رو تو هر جایی از فرم انتخاب رشته که تو اولویتتون هست ثبت کنین .
اما نکته ای که وجود داره اینه که در زمان اعلام نتایج نهایی کنکور فقط یک قبولی دارین و در صورتی که شما تو مرحله دوم رشته های با شرایط خاص پذیرش بشین تو همون رشته محل قبولی براتون اعلام میشه . پس در صورتی رشته محل های متمرکز با شرایط خاص رو تو اولویت قرار بدین که واقعا به اون رشته محل علاقه داشته باشین .
پس نتیجه ای که میشه گرفت اینه که ترتیب انتخاب رشته رو بر اساس علاقه خودتون بچینین .
احیانا اگه انتخاب رشته رو انجام دادین و تازه متوجه همچین قضیه ای شدین هم نگران نباشین چون فرصت ویرایش انتخاب رشته کنکور براتون فراهمه .
بیشتر بخوانید : ویرایش انتخاب رشته کنکور
تاثیر بومی پذیری در انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۰
مورد بعدی که تو انتخاب رشته کنکور سراسری 1400 تاثیر گذاره مبحث بومی پذیری شماست ! بومی پذیری نقش خیلی زیادی برای پذیرش هر داوطلب داره که شاید خیلی از داوطلبا ازش غافلن و هیچ اطلاعی ازش ندارن . که با یک مثال ساده اون رو براتون توضیح میدیم .
به طور کلی شانس قبولی شما برای رشته های پر طرفدار در گروه آژمایشی و بوم خودتون به صورت 60 به 40 درصد هستش . یعنی شانس قبولی شما مثلا تو رشته پزشکی بوم خودتون 60 درصد و تو سایر بوم ها 40 درصده . مثلا اگه استان بومیتون تهران هستش شانس قبولی شما تو رشته پزشکی تهران ، نسبت به افرادی که استان بومیشون تهران نیست 60 درصد و برای سایر افراد 40 درصده .
شانس قبولی برای سایر رشته ها هم به صورت 80 به 20 درصده . یعنی مثلا برای رشته پرستاری شانس قبولی شما تو استان خودتون 80 درصد و شانس قبولی داوطلبایی که از استان دیگه استان شما رو انتخاب می کنن 20 درصد هستش .
پس اصلا به این موضوع فکر نکنین که شانسم تو سایر استان ها و یا جاهای دور بیشتره و یا متقاضی استان خودم زیاده و انتخابش نکنم . چون همون طور که گفته شد ، با توجه به مبحث بومی پذیری هر کسی شانس قبولیش تو استان خودش بیشتر از استان های دیگس . پس استان و بوم خودتون رو تو اولویت قرار بدین . رشته های پر طرفدار تو انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۰ هم تو جدول زیر مشخص شده .
گروه آزمایشی
عناوین رشته های پرطرفدار
علوم ریاضی و فنی
مهندسی برق، عمران، مکانیک، کامپیوتر، صنایع و معماری
علوم تجربی
پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی
علوم انسانی
حقوق، روانشناسی و حسابداری
البته یکی از مواردی که تو انتخاب رشته کنکور خیلی کمکتون می کنه مقایسه رتبه های قبولی رشته های مختلف سال های قبل با رتبه خودتونه .
بیشتر بخوانید : آخرین رتبه قبولی رشته های پرطرفدار کنکور سراسری
معیار های انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۰
معیار های مختلف دیگه ای هم برای انتخاب رشته کنکور وجود داره مثل اعتبار علمی دانشگاه ، مسافت و هزینه تحصیل و خیلی چیز های دیگه که در ادامه هر کدوم رو توضیح میدیم .
یک موردی که تو ترتیب انتخاب رشته کنکور خیلی از داوطلبا اهمیت داره اعتبار علمی دانشگاه هاس . اگه جزو داوطلبایی هستین که اعتبار علمی دانشگاه ها براتون اهمیت داره برای این کار کافیه به سایت دانشگاه رشته مد نظرتون برین و رزومه هیئت علمی و اساتید رو با هم مقایسه کنین .
برای خیلی از داوطلبا هم هزینه تحصیل اهمیت زیادی داره . داوطلبا برای تحصیل تو همه دوره های دانشگاه های سراسری به غیر از دوره روزانه باید شهریه پرداخت کنن . پس بهتره قبل از چینش انتخاب ها حتما شهریه دانشگاه شبانه ، غیر انتفاعی ، پردیس خودگردان و پیام نور رو بررسی کنین و با توان مالی خودتون بسنجین .
بعضی از داوطلبا هم هستن که بهشون اجازه تحصیل تو یک شهر دیگه داده نمیشه و فاصله محل زندگی تا دانشگاه براشون خیلی مهمه . پس اگه شما هم جزو این دسته از داوطلبا هستین حتما رشته محلای ارائه شده تو استانتون و استان های هم جوار رو تو اولویت های بالاتر بزارین و از اونجایی اگه دوره روزانه پذیرش بشین و ثبت نام نکنین دچار محرومیت از کنکور شامل حالتون میشه حتما رشته محلی رو انتخاب کنین که در صورت قبولی تو اون ثبت نام می کنین .
یکی از مواردی هم که برای خیلی از داوطلبا جزو اولویت بالای انتخاب رشته لحاظ میشه کیفیت اون دانشگاه هست . اگه بخواهیم کیفیت دانشگاه ها رو از بیشترین کیفیت نام ببریم به این صورته که اول دوره روزانه ، دوم شبانه ، سوم پردیس خودگردان ، چهارم غیرانتفاعی و در آخر هم دانشگاه پیام نوره .
در آخر با توجه به همه موارد گفته شده مرحله به مرحله پیش برین و یک انتخاب رشته اصولی رو برای خودتون انجام بدین ولی مهم تر از همه موارد گفته شده علاقه شماست . ببینین هدف و علاقه شما چیه و به دنبال چه چیزی هستین و اون رو تو اولویت بزارین .
برای اطلاع از اعلام نتایج کنکور سراسری خوندن مقاله زیر پیشنهاد میشه .
در ادامه بخوانید : اعلام نتایج کنکور سراسری
اگه هم نیاز به مشاوره برای انتخاب رشته کنکور 1400 داشتین یا خواستین کارشناسای تحصیلیکو تو فرایند انتخاب رشته کنکور کمکتون کنن می تونین از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی تحصیلیکو با این کارشناسا در ارتباط باشین و از تجربه اونا استفاده کنین .
سوالات متداول
1- ✔️ بهترین چینش رشته محل ها در انتخاب رشته کنکور به چه صورتی هستش؟
✔️ همون طور که تو این مقاله به طور کامل گفته شد بهترین چینش در انتخاب رشته به این صورته که اول باید انتخاب های رویایی وارد بشه بعد خوشبینانه بعد منطقی و در آخر بدبینانه .
2- ✔️ اگه قصد قبولی رشته های متمرکز با شرایط خاص رو داریم با آن را انتخاب چندم خود ثبت کنیم ؟
✔️ برای پذیرش تو این رشته ها باید این رشته محلا را تو اولویت بالاتر بزنین که توضیحات بیشتر تو این مقاله داده شده .
3- ✔️ کدام استان ها شانس قبولی بیشتری برای داوطلب ایجاد می کنه ؟
✔️ همون طور که تو این مقاله کامل توضیح دادیم با توجه به مسئله بومی پذیری هر داطلب شانس قبولی بیشتری در استان خودش داره .
منبع : انتخاب رشته
بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۰ داوطلبایی که طبق کارنامه اولیشون مجاز به انتخاب رشته شدن باید فرم انتخاب رشته خودشون رو به بهترین نحو ممکن پر کنن . اما متاسفانه خیلی از داوطلبا به دلیل عدم آگاهی از نحوه و چینش انتخاب ها و یا اشتباه در انتخاب رشته یا فرصت ورود به رشته و دانشگاه مورد علاقشون رو از دست میدن و مجبور میشن یک سال دیگه برای قبولی تلاش کنن و یا اینکه تو رشته ای درس بخونن که هیچ علاقه ای بهش ندارن .
فرایند انتخاب رشته کنکور 1400 حساس ترین و سونوشت ساز ترین مرحله کنکور برای داوطلباس به همین دلیل تو ادامه این مقاله در مورد تمام نکاتی که باید در انتخاب رشته کنکور رعایت بشه رو گفتیم . پس اگه شما هم می خواین فرم انتخاب رشته کنکورتون رو به صورت صحیح ترین شکل ممکن پر کنین حتما تا ادامه این مقاله با ما همراه باشین .
ایده آل ترین ترتیب انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۰
انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۰ باید دقیق و اصولی انجام بشه تا بتونین شانس قبولی تو بهترین انتخاب رو داشته باشین . برای اینکار تو اولین مرحله باید دفترچه انتخاب رشته کنکور رو که معمولا بعد از اعلام نتایج اولیه منتشر میشه رو دانلود کنین و اون رو با دقت بخونین تا از شرایط و نوع پذیرش همه رشته ها مطلع بشین .
اما از اونجایی که نرم افزار سازمان سنجش به ترتیب دونه دونه اولویت های انتخابی تون رو از بالا می خونه و هرجایی که پذیرش بشین همون جا متوقف میشه پس ترتیب انتخاب ها و اینکه کدام رشته محل رو انتخاب بالاتری بزنین اهمیت زیادی داره . پس بریم سراغ اصولی که برای ترتیب انتخاب رشته باید رعایت بشه .
خوب برای چینش انتخاب ها اولین موردی که باید مورد توجه قرار بگیره اینه که شما باید انتخاب هاتون رو از رویایی ترین و بهترین رشته دلخواهتون ثبت کنین یعنی انتخاب هایی که شانس قبولی شما تو اون رشته محل ها نسبت به رتبتون خیلی کمه و تو اون رشته محل ها به صورت خوشبینانه شانس قبولی دارین یعنی انتخاب هایی اگه خوش شانس باشین تو اون رشته محل ها پذیرش میشین . اصلا هم به این فکر نکنین که شانس قبولیتون در این رشته ها خیلی ضعیفه .
و در ادامه هم برین سراغ انتخاب های بدبینانه ! منظور از انتخاب های بدبینانه اینه که شما تو اون رشته محل ها شانس قبولی خیلی بالا و قوی ای دارین . پس انتخاب هایی ثبت بشن که شانس قبولی شما در اون انتخاب ها به صورت صد در صد هستش .
پس به طور کلی مثلا برای انتخاب رشته کنکور سراسری که شما 150 تا انتخاب دارین باید 40تا انتخاب اول ، انتخاب های خوشبینانه باشه ، 80 انتخاب بعدی انتخاب های منطقی باشه و 30 انتخاب آخر انتخاب های بد بینانه باشه . این ایده آل ترین ترتیب انتخاب رشته کنکور 1400 میشه .
البته از اونجایی که بحث محرومیت از کنکور سراسری هم وجود داره ، حتما تو دوره روزانه انتخاب هایی رو ثبت کنین که در صورت قبولی ، ثبت نام نهایی رو انجام میدین .
برای اینکه با توجه به رتبتون لیستی از دانشگاه هایی که توش شانس قبولی به صورت خوشبینامه ، منطقی یا بدبینانه رو دارین ببینین می تونین از نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری تحصیلیکو کمک بگیرین .
بیشتر بخوانید : نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری
رشته های متمرکز و متمرکز با شرایط خاص در ترتیب انتخاب رشته ۱۴۰۰
اما موردی بعدی توی ترتیب انتخاب رشته باید بهش توجه بشه پذیرش متمرکز یا متمرکز با شرایط خاص رشته هاست . خوب اولین سوالی که ممکنه پیش بیاد اینه که این دو نوع پذیرش چه تفاوتی باهم دارن ؟
پذیرش متمرکز به صورت یک مرحله ای انجام میشه و فقط کافیه شما رشته های متمرکز رو تو فرم انتخاب رشته وارد کنین ولی رشته های متمرکز با شرایط خاص علاوه بر مرحله انتخاب رشته یک مرحله ی دومی به صورت مصاحبه و یا آزمون داره . یعنی شما بعد از وارد کردن رشته محل های متمرکز با شرایط خاص در صورتی که حد نصاب آزمون عملی یا مصاحبه اون رشته محل رو کسب کنین دعوت به مصاحبه اون دانشگاه میشین .
اما از اونجایی که نرم افزار سازمان سنجش به ترتیب انتخاب ها رو می خونه و هر جایی که شما قبول بشین همون جا متوقف میشه و دیگه انتخاب های بعدی رو بررسی نمی کنه ، این سوال پیش میاد که نکنه ما رشته محل متمرکز با شرایط خاص رو انتخاب بالاتر بزنیم و تو مرحله دومش پذیرش نشیم !
مثلا 16 رشت هنر به صورت متمرکز با شرایط خاص پذیرش می کنه که بهتره بعد از انتخاب رشته حتما با آزمون عملی کنکور هنر آشنا بشین .
آیا اینجوری شانس بررسی انتخاب های بعدیمون هم از دست میره ؟
ببینین از اونجایی که شما امکان رد شدن تو رشته محل های متمرکز با شرایط خاص رو دارین سازمان سنجش میاد انتخاب های بعدی رو هم بررسی می کنه تا اونجایی که شما تو یک رشته محل متمرکز قبول بشین . تا اگه احیانا تو پذیرش مرحله دوم رد شدین شانس قبولی تو انتخاب های بعدیتون هم از دست نرفته باشه .
پس اگه رشته ای که علاقه دارین متمرکز با شرایط خاص هستش اصلا به مرحله دومش فکر نکینن و اون رو مثل یک رشته عادی در نظر بگیرین و طبق علاقه و اولویتتون در زمان انتخاب رشته کنکور اون کد رشته محل رو تو هر جایی از فرم انتخاب رشته که تو اولویتتون هست ثبت کنین .
اما نکته ای که وجود داره اینه که در زمان اعلام نتایج نهایی کنکور فقط یک قبولی دارین و در صورتی که شما تو مرحله دوم رشته های با شرایط خاص پذیرش بشین تو همون رشته محل قبولی براتون اعلام میشه . پس در صورتی رشته محل های متمرکز با شرایط خاص رو تو اولویت قرار بدین که واقعا به اون رشته محل علاقه داشته باشین .
پس نتیجه ای که میشه گرفت اینه که ترتیب انتخاب رشته رو بر اساس علاقه خودتون بچینین .
احیانا اگه انتخاب رشته رو انجام دادین و تازه متوجه همچین قضیه ای شدین هم نگران نباشین چون فرصت ویرایش انتخاب رشته کنکور براتون فراهمه .
بیشتر بخوانید : ویرایش انتخاب رشته کنکور
تاثیر بومی پذیری در انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۰
مورد بعدی که تو انتخاب رشته کنکور سراسری 1400 تاثیر گذاره مبحث بومی پذیری شماست ! بومی پذیری نقش خیلی زیادی برای پذیرش هر داوطلب داره که شاید خیلی از داوطلبا ازش غافلن و هیچ اطلاعی ازش ندارن . که با یک مثال ساده اون رو براتون توضیح میدیم .
به طور کلی شانس قبولی شما برای رشته های پر طرفدار در گروه آژمایشی و بوم خودتون به صورت 60 به 40 درصد هستش . یعنی شانس قبولی شما مثلا تو رشته پزشکی بوم خودتون 60 درصد و تو سایر بوم ها 40 درصده . مثلا اگه استان بومیتون تهران هستش شانس قبولی شما تو رشته پزشکی تهران ، نسبت به افرادی که استان بومیشون تهران نیست 60 درصد و برای سایر افراد 40 درصده .
شانس قبولی برای سایر رشته ها هم به صورت 80 به 20 درصده . یعنی مثلا برای رشته پرستاری شانس قبولی شما تو استان خودتون 80 درصد و شانس قبولی داوطلبایی که از استان دیگه استان شما رو انتخاب می کنن 20 درصد هستش .
پس اصلا به این موضوع فکر نکنین که شانسم تو سایر استان ها و یا جاهای دور بیشتره و یا متقاضی استان خودم زیاده و انتخابش نکنم . چون همون طور که گفته شد ، با توجه به مبحث بومی پذیری هر کسی شانس قبولیش تو استان خودش بیشتر از استان های دیگس . پس استان و بوم خودتون رو تو اولویت قرار بدین . رشته های پر طرفدار تو انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۰ هم تو جدول زیر مشخص شده .
گروه آزمایشی
عناوین رشته های پرطرفدار
علوم ریاضی و فنی
مهندسی برق، عمران، مکانیک، کامپیوتر، صنایع و معماری
علوم تجربی
پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی
علوم انسانی
حقوق، روانشناسی و حسابداری
البته یکی از مواردی که تو انتخاب رشته کنکور خیلی کمکتون می کنه مقایسه رتبه های قبولی رشته های مختلف سال های قبل با رتبه خودتونه .
بیشتر بخوانید : آخرین رتبه قبولی رشته های پرطرفدار کنکور سراسری
معیار های انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۰
معیار های مختلف دیگه ای هم برای انتخاب رشته کنکور وجود داره مثل اعتبار علمی دانشگاه ، مسافت و هزینه تحصیل و خیلی چیز های دیگه که در ادامه هر کدوم رو توضیح میدیم .
یک موردی که تو ترتیب انتخاب رشته کنکور خیلی از داوطلبا اهمیت داره اعتبار علمی دانشگاه هاس . اگه جزو داوطلبایی هستین که اعتبار علمی دانشگاه ها براتون اهمیت داره برای این کار کافیه به سایت دانشگاه رشته مد نظرتون برین و رزومه هیئت علمی و اساتید رو با هم مقایسه کنین .
برای خیلی از داوطلبا هم هزینه تحصیل اهمیت زیادی داره . داوطلبا برای تحصیل تو همه دوره های دانشگاه های سراسری به غیر از دوره روزانه باید شهریه پرداخت کنن . پس بهتره قبل از چینش انتخاب ها حتما شهریه دانشگاه شبانه ، غیر انتفاعی ، پردیس خودگردان و پیام نور رو بررسی کنین و با توان مالی خودتون بسنجین .
بعضی از داوطلبا هم هستن که بهشون اجازه تحصیل تو یک شهر دیگه داده نمیشه و فاصله محل زندگی تا دانشگاه براشون خیلی مهمه . پس اگه شما هم جزو این دسته از داوطلبا هستین حتما رشته محلای ارائه شده تو استانتون و استان های هم جوار رو تو اولویت های بالاتر بزارین و از اونجایی اگه دوره روزانه پذیرش بشین و ثبت نام نکنین دچار محرومیت از کنکور شامل حالتون میشه حتما رشته محلی رو انتخاب کنین که در صورت قبولی تو اون ثبت نام می کنین .
یکی از مواردی هم که برای خیلی از داوطلبا جزو اولویت بالای انتخاب رشته لحاظ میشه کیفیت اون دانشگاه هست . اگه بخواهیم کیفیت دانشگاه ها رو از بیشترین کیفیت نام ببریم به این صورته که اول دوره روزانه ، دوم شبانه ، سوم پردیس خودگردان ، چهارم غیرانتفاعی و در آخر هم دانشگاه پیام نوره .
در آخر با توجه به همه موارد گفته شده مرحله به مرحله پیش برین و یک انتخاب رشته اصولی رو برای خودتون انجام بدین ولی مهم تر از همه موارد گفته شده علاقه شماست . ببینین هدف و علاقه شما چیه و به دنبال چه چیزی هستین و اون رو تو اولویت بزارین .
برای اطلاع از اعلام نتایج کنکور سراسری خوندن مقاله زیر پیشنهاد میشه .
در ادامه بخوانید : اعلام نتایج کنکور سراسری
اگه هم نیاز به مشاوره برای انتخاب رشته کنکور 1400 داشتین یا خواستین کارشناسای تحصیلیکو تو فرایند انتخاب رشته کنکور کمکتون کنن می تونین از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی تحصیلیکو با این کارشناسا در ارتباط باشین و از تجربه اونا استفاده کنین .
سوالات متداول
1- ✔️ بهترین چینش رشته محل ها در انتخاب رشته کنکور به چه صورتی هستش؟
✔️ همون طور که تو این مقاله به طور کامل گفته شد بهترین چینش در انتخاب رشته به این صورته که اول باید انتخاب های رویایی وارد بشه بعد خوشبینانه بعد منطقی و در آخر بدبینانه .
2- ✔️ اگه قصد قبولی رشته های متمرکز با شرایط خاص رو داریم با آن را انتخاب چندم خود ثبت کنیم ؟
✔️ برای پذیرش تو این رشته ها باید این رشته محلا را تو اولویت بالاتر بزنین که توضیحات بیشتر تو این مقاله داده شده .
3- ✔️ کدام استان ها شانس قبولی بیشتری برای داوطلب ایجاد می کنه ؟
✔️ همون طور که تو این مقاله کامل توضیح دادیم با توجه به مسئله بومی پذیری هر داطلب شانس قبولی بیشتری در استان خودش داره .
منبع : انتخاب رشته