16-02-2024, 07:04 PM
در شهری مانند تهران که تعداد خودروها در آن زیاد است، یکی از معضلات اصلی شهروندان داشتن پارکینگ برای خودروهایشان است. از طرفی با توجه به ساخت ساختمانهای مرتفع در زمینهای کوچک، تامین پارکینگ به تعداد واحدها برای سازندگان کار آسانی نیست. چرا که برای گودبرداری هر طبقه منفی، سازنده هزینه زیادی را متحمل میشود. به همین علت ضوابط پارکینگ مسکونی مصوب شد که تمام سازندگان ملزم به اجرای آن هستند.
در فرآیند خرید یا اجاره خانه، داشتن پارکینگ یک مزیت مهم به حساب میآید. در گذشته این مسئله کمتر مورد توجه بود اما امروزه به علت زیاد شدن خودروها و بیشتر شدن تراکم ساختمانی، خانههای قدیمی بدون پارکینگ، کمتر نظر خریداران را جلب میکند. اما سوال این است که آیا تامین پارکینگ توسط سازنده الزامی است؟
پاسخ مثبت است. طبق قوانین ساختمان سازی، پارکینگ مورد نیاز برای هر واحد مسکونی در پهنه سکونت (R) به استثنای بافت ریزدانه (زمین کمتر از ۶۰ مترمربع)، حداقل یک واحد پارکینگ برای هر واحد مسکونی است.
طبق ضوابط ساختمان سازی صدور هرگونه پروانه ساختمانی منوط به تأمین قطعی پارکینگ مورد نیاز در همان ملک است. همچنین اگر امکان تأمین پارکینگ در ساختمان مربوطه نبود، به شرط اینکه پارکینگهای جانشین پیشنهادی در شعاع حداکثر ۲۵۰ متری و در محل پارکینگهای اختصاصی محلی (با اسناد تفکیکی) یا پارکینگهای مازاد سایر املاک واقع در شعاع حداکثر ۲۵۰ متری قرار داشته باشند، مجاز خواهد بود.
برای درک بهتر این ضابطه فرض کنید قطعه زمینی خریداری کرده و میخواهید در آن ساختمانی بسازید. زمانی که برای گرفتن جواز ساخت به شهرداری مراجعه میکنید لازم است تا نقشه ساختمانی که قرار است ساخته شود را به شهرداری ارائه دهید. با فرض اینکه ساختمان 6 واحد داشته باشد، باید در نقشه به اندازه 6 پارکینگ تامین شده باشد. در صورتی که در نقشه فقط 4 عدد تامین شده باشد، شهرداری جواز ساخت را صادر نمیکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت آکادمی عمران مراجعه فرمایید.