01-05-2022, 03:55 PM
کلینیک مایو
جستجو کردن
درخواست قرار ملاقات
دکتر پیدا کن
کار پیدا کن
همین الان بده
به حساب بیمار وارد شوید
انگلیسی
توییتر
فیس بوک
پینترست
یوتیوب
درخواست قرار ملاقات
مراقبت از بیمار و اطلاعات بهداشتی
تست ها و رویه ها
مشاوره خانواده
در باره
چاپ
بررسی اجمالی
مشاوره خانواده نوعی مشاوره روانشناختی (روان درمانی) است که می تواند به اعضای خانواده در بهبود ارتباطات و حل تعارضات کمک کند.
مشاوره خانواده معمولا توسط روانشناس، مددکار اجتماعی بالینی یا درمانگر دارای مجوز ارائه می شود. این درمانگران دارای مدرک تحصیلات تکمیلی یا فوق لیسانس هستند و ممکن است توسط انجمن آمریکایی ازدواج و مشاوره خانواده (AAMFT) تاییدیه دریافت کنند.
مشاوره خانواده اغلب کوتاه مدت است. ممکن است شامل همه اعضای خانواده یا فقط کسانی باشد که قادر یا مایل به شرکت هستند. برنامه درمانی خاص شما به وضعیت خانواده شما بستگی دارد. جلسات مشاوره خانواده می تواند مهارت هایی را به شما آموزش دهد تا ارتباطات خانوادگی را عمیق تر کنید و زمان های استرس زا را پشت سر بگذارید، حتی پس از اتمام جلسات درمانی.
محصولات و خدمات
کتاب: کتاب سلامت خانواده کلینیک مایو، ویرایش پنجم
چرا این کار انجام شده است
مشاوره خانواده می تواند به شما در بهبود روابط آشفته با شریک زندگی، فرزندان یا سایر اعضای خانواده کمک کند. شما ممکن است به مسائل خاصی مانند مشکلات زناشویی یا مالی، درگیری بین والدین و فرزندان، یا تأثیر سوء مصرف مواد یا یک بیماری روانی بر کل خانواده بپردازید.
خانواده شما ممکن است مشاوره خانواده را همراه با انواع دیگر درمان های سلامت روان دنبال کنند، به خصوص اگر یکی از شما بیماری روانی یا اعتیاد داشته باشد که به درمان اضافی یا درمان توانبخشی نیز نیاز دارد. مثلا:
مشاوره خانواده می تواند به اعضای خانواده کمک کند تا اگر یکی از بستگان به بیماری روانی جدی مانند اسکیزوفرنی مبتلا باشد، مقابله کنند - اما فردی که مبتلا به اسکیزوفرنی است باید به برنامه درمانی فردی خود ادامه دهد، که ممکن است شامل داروها، درمان انفرادی یا درمان های دیگر باشد.
در صورت اعتیاد، خانواده می توانند در مشاوره خانواده شرکت کنند و فرد معتاد در درمان اقامتی شرکت کند. گاهی اوقات خانواده ممکن است در مشاوره خانواده شرکت کند حتی اگر فرد معتاد به دنبال درمان خود نباشد.
مشاوره خانواده می تواند در هر موقعیت خانوادگی که باعث استرس، غم، عصبانیت یا درگیری شود، مفید باشد. این می تواند به شما و اعضای خانواده شما کمک کند تا یکدیگر را بهتر درک کنید و مهارت های مقابله ای را بیاموزید تا شما را به هم نزدیکتر کند.
درخواست قرار ملاقات در کلینیک مایو
طرز تهیه
شما می توانید از پزشک یا سایر ارائه دهندگان مراقبت های اولیه برای ارجاع به یک درمانگر بخواهید. اعضای خانواده یا دوستان ممکن است بر اساس تجربیات خود توصیه هایی را ارائه دهند. همچنین میتوانید از برنامه کمک به کارمندان، روحانیون، یا سازمانهای بهداشت روانی ایالتی یا محلی برای پیشنهاداتی برای درمانگران بخواهید.
قبل از برنامه ریزی جلسات با یک درمانگر، در نظر بگیرید که آیا درمانگر برای خانواده شما مناسب است یا خیر. در اینجا عواملی که باید در نظر گرفته شوند و سؤالاتی که باید بپرسید وجود دارد:
تحصیلات و تجربه. سوابق تحصیلی و آموزشی شما چیست؟ آیا از ایالت مجوز دارید؟ آیا شما توسط AAMFT یا سایر سازمان های حرفه ای معتبر هستید؟ آیا آموزش تخصصی روان درمانی خانواده دارید؟ تجربه شما در مورد نوع مشکل خانواده من چیست؟
موقعیت مکانی و در دسترس بودن دفتر شما کجاست؟ ساعات اداری شما چیست؟ آیا در مواقع اضطراری در دسترس هستید؟
مدت و تعداد جلسات مدت زمان هر جلسه چقدر است؟ هر چند وقت یک بار جلسات برنامه ریزی شده است؟ انتظار داشته باشم چند جلسه داشته باشم؟
کارمزد و بیمه. برای هر جلسه چقدر هزینه می گیرید؟ آیا خدمات شما تحت پوشش طرح بیمه درمانی من است؟ آیا لازم است کل هزینه را از قبل پرداخت کنم؟ سیاست شما در مورد جلسات لغو شده چیست؟
آنچه می توانید انتظار داشته باشید
مشاوره خانواده به طور معمول چندین عضو خانواده را برای جلسات درمانی گرد هم می آورد. با این حال، یکی از اعضای خانواده نیز ممکن است به صورت انفرادی به خانواده درمانگر مراجعه کند.
جلسات معمولاً حدود 50 دقیقه تا یک ساعت طول می کشد. مشاوره خانواده اغلب کوتاه مدت است - معمولاً حدود 12 جلسه. با این حال، تعداد جلساتی که ملاقات می کنید و تعداد جلساتی که نیاز دارید به موقعیت خاص خانواده شما و توصیه درمانگر بستگی دارد.
در طول مشاوره خانواده ، می توانید:
توانایی خانواده خود را برای حل مشکلات و بیان افکار و احساسات به شیوه ای سازنده بررسی کنید
نقشها، قوانین و الگوهای رفتاری خانواده را برای شناسایی مسائلی که به تعارض کمک میکنند - و راههایی برای حل این مسائل بررسی کنید
نقاط قوت خانواده خود مانند مراقبت از یکدیگر و نقاط ضعف مانند مشکل در اعتماد کردن به یکدیگر را شناسایی کنید.
مثال: افسردگی
بگویید که پسر بالغ شما افسردگی دارد. خانواده شما افسردگی او را درک نمی کنند یا اینکه چگونه بهترین حمایت را ارائه دهند. اگرچه شما نگران حال پسرتان هستید، اما گفتگو با پسرتان یا سایر اعضای خانواده به مشاجره تبدیل می شود و احساس ناامیدی و عصبانیت می کنید. ارتباطات کاهش می یابد، تصمیمات گرفته نمی شوند، اعضای خانواده از یکدیگر دوری می کنند و شکاف گسترده تر می شود.
در چنین شرایطی، مشاوره خانواده می تواند به شما کمک کند:
چالشهای خاص خود و نحوه برخورد خانوادهتان با آنها را مشخص کنید
راه های جدیدی برای تعامل و غلبه بر الگوهای ناسالم ارتباط با یکدیگر بیاموزید
اهداف فردی و خانوادگی را تعیین کنید و روی راه های دستیابی به آنها کار کنید
نتایج
مشاوره خانواده به طور خودکار تضادهای خانوادگی را حل نمی کند یا وضعیت ناخوشایند را از بین نمی برد. اما میتواند به شما و اعضای خانوادهتان کمک کند تا یکدیگر را بهتر درک کنید، و میتواند مهارتهایی را برای کنار آمدن با موقعیتهای چالشبرانگیز به روشی مؤثرتر فراهم کند. همچنین ممکن است به خانواده در دستیابی به حس با هم بودن کمک کند.
////////////////////////////////////////
مشاوره خانواده چیست؟
توسط کندرا گیلاس
به روز شده در 28 ژوئن 2021
مورد بررسی پزشکی قرار گرفت توسط Ann-Louise T. Lockhart، PsyD، ABPP
Ann-Louise T. Lockhart، PsyD، ABPP
تصویری از یک خانواده در حال صحبت با یک خانواده درمانگر.
SDI Productions / Getty Images
فهرست مطالب
مشاهده همه
فهرست مطالب
مشاوره خانواده چیست؟
انواع مشاوره خانواده
تکنیک
استفاده می کند
فواید
مشاوره خانواده چیست؟
مشاوره خانواده نوعی درمان است که برای کمک به مسائلی طراحی شده است که به طور خاص بر سلامت روان و عملکرد خانواده تأثیر می گذارد. این می تواند به تک تک اعضای خانواده کمک کند تا روابط قوی تری ایجاد کنند، ارتباطات را بهبود بخشند و تعارضات درون سیستم خانواده را مدیریت کنند.
برخی از اهداف اولیه مشاوره خانواده ایجاد محیط خانه بهتر، حل مسائل خانوادگی و درک مسائل منحصر به فردی است که ممکن است یک خانواده با آن مواجه شود. 1
انواع مشاوره خانواده
مشاوره خانواده انواع مختلفی دارد. چند موردی که ممکن است با آنها روبرو شوید عبارتند از: 1
درمان سیستم خانواده : این نوع رویکردی است که بر کمک به افراد در استفاده از نقاط قوت روابط خود برای غلبه بر مشکلات سلامت روان تمرکز دارد.
مشاوره خانواده کارکردی : این یک درمان کوتاه مدت است که اغلب برای جوانانی که مشکلات رفتار پرخطر، خشونت یا مصرف مواد را تجربه می کنند، استفاده می شود. این به نوجوانان و خانواده ها کمک می کند تا در عین ایجاد اعتماد و احترام برای هر فرد به دنبال راه حل باشند.
مشاوره خانواده روایتی : این نوع، اعضای خانواده را تشویق می کند تا هر کدام داستان خود را تعریف کنند تا بفهمند این تجربیات چگونه شخصیت خود را شکل می دهند و چگونه با دیگران ارتباط برقرار می کنند. با کار کردن با این روایت ، فرد میتواند مشکلات را عینیتر از دیدن چیزها از دریچه باریک خود ببیند.
آموزش روانی : این نوع درمان بر کمک به اعضای خانواده در درک بهتر شرایط سلامت روان متمرکز است. با دانستن بیشتر در مورد داروها، گزینه های درمانی و رویکردهای خودیاری، اعضای خانواده می توانند به عنوان یک سیستم حمایتی منسجم عمل کنند.
مشاوره خانواده حمایتی : این نوع درمان بر ایجاد یک محیط امن متمرکز است که در آن اعضای خانواده می توانند آشکارا احساسات خود را به اشتراک بگذارند و از خانواده خود حمایت دریافت کنند.
برخی از درمانگران ممکن است از نوع خاصی از مشاوره خانواده استفاده کنند. در مقابل، دیگران ممکن است رویکرد التقاطی تر و چندوجهی را اتخاذ کنند که جنبه هایی از انواع مختلف درمان را متناسب با نیازهای خانواده در بر می گیرد.
تکنیک
تکنیک های مورد استفاده در مشاوره خانواده معمولاً به عواملی مانند جهت گیری نظری درمانگر و نیازهای خاص خانواده بستگی دارد. برخی از روش هایی که ممکن است مورد استفاده قرار گیرند عبارتند از:
تکنیک های رفتاری : این روش ها اغلب بر آموزش مهارت ها و آموزش روانی برای کمک به اعضای خانواده برای رسیدگی به مشکلات خاص تمرکز می کنند. به عنوان مثال، الگوسازی و ایفای نقش ممکن است برای کمک به اعضای خانواده در حل مشکلات ارتباطی استفاده شود.
تکنیک های روان پویایی : این روش ها شامل ارزیابی چگونگی تفسیر و پاسخ هر یک از اعضای خانواده به مشکلاتی است که با آن مواجه هستند. درمانگر با خانواده کار میکند تا بینشهای عاطفی جدید ایجاد کند و راههای جدیدی برای پاسخدهی مؤثرتر کشف کند.
تکنیکهای ساختاری : این روشها بر کمک به اعضای خانواده با مرزها و پویایی قدرت در خانواده تمرکز میکنند. چنین تکنیک هایی می تواند به خانواده ها کمک کند تا مرزهای جدیدی ایجاد کنند و روال هایی را ایجاد کنند که عملکرد خانواده را بهبود می بخشد.
تکنیک های مورد استفاده در مشاوره خانواده بر بهبود آگاهی عاطفی، کمک به تغییرات عمده در خانواده، کمک به افراد برای پذیرش چیزهایی که نمی توانند کنترل کنند و بهبود ارتباطات و همکاری متمرکز هستند.
سایر تکنیک های خاص مورد استفاده در مشاوره خانواده ممکن است شامل یادگیری تمرین همدلی ، اعتبار سنجی عاطفی ، گوش دادن تأملی و چارچوب بندی مجدد شناختی باشد. 2
مشاوره خانواده با چه چیزی می تواند کمک کند
مشاوره خانواده می تواند به افراد با مسائل مختلف کمک کند. برخی از این موارد عبارتند از:
مشکلات رفتاری در کودکان یا نوجوانان
تغییرات درون خانواده
مشکلات ارتباطی
مرگ یکی از عزیزان
طلاق، جدایی یا مشکلات زناشویی
تعارضات والدین و فرزندان
مشکلات بین خواهر و برادر
مسائل مربوط به فرزندپروری
رویدادهای استرس زا یا تغییرات عمده زندگی
ضربه
این نوع درمان همچنین می تواند مشکلات سلامت روان فردی را که می تواند کل خانواده را تحت تاثیر قرار دهد، مانند اضطراب ، بیماری مزمن، افسردگی و مصرف مواد برطرف کند. 1
فواید مشاوره خانواده
از آنجایی که این شکل از درمان به ارتباطات می پردازد، اعضای خانواده می توانند یاد بگیرند که چگونه افکار و نیازهای خود را بهتر به اشتراک بگذارند و تعارضات را به گونه ای حل کنند که کمتر به روابط آسیب برساند. 2
این نوع درمان همچنین بر این تمرکز دارد که چگونه اعضای خانواده می توانند به مشکلات یک عضو خانواده رسیدگی کنند. به عنوان مثال، اگر یکی از اعضای خانواده از وضعیت سلامت روانی رنج می برد، مشاوره خانواده می تواند به تغییر برخی از شرایطی که گاهی به مشکل کمک می کند کمک کند.
هنگامی که افراد تحت تأثیر بیماری روانی قرار می گیرند، اعضای خانواده ممکن است گاهی از نحوه کمک کردن آگاهی نداشته باشند. در نتیجه، آنها ممکن است رفتارهایی داشته باشند که جنبه های بیماری را حفظ یا حتی بدتر کند. 1 مشاوره خانواده می تواند به اعضای خانواده کمک کند تا در مورد کارهایی که می توانند برای حمایت از یکی از اعضای خانواده خود که دارای اختلال روانی است و در عین حال سلامت روان خود را حفظ کنند، بیشتر بیاموزند.
اثربخشی
تحقیقات نشان می دهد که مشاوره خانواده می تواند برای اهداف مختلفی موثر باشد. برخی از شواهد پشتیبان عبارتند از:
یک بررسی در سال 2018 نشان داد که مشاوره خانواده می تواند در درمان مشکلات متمرکز بر بزرگسالان، از جمله پریشانی رابطه، خشونت شریک صمیمی، اختلالات خلقی ، اختلالات اضطرابی، روان پریشی ، مسائل الکلی و سازگاری با بیماری های جسمی مزمن مفید باشد. 3
مطالعهای در سال ۲۰۱۹ نشان داد که خانوادهدرمانی به بهبود بخشهای مختلف عملکرد خانواده برای کمک به نوجوانانی که مشکلات سلامت روانی را تجربه میکنند، کمک میکند. 4
یک بررسی در سال 2019 نشان داد که مشاوره خانواده در درمان مشکلات رفتاری، مشکلات عاطفی، اختلالات خوردن ، مشکلات جسمی و بهبودی از سوء استفاده یا غفلت مؤثر است. این مطالعه همچنین نشان داد که زمانی که به طور مستقل یا به عنوان بخشی از یک برنامه درمانی چندوجهی مورد استفاده قرار گیرد، مفید است. 5
برای درک بهتر اینکه چگونه مشاوره خانواده ممکن است مؤثرترین باشد و چگونه با سایر اشکال درمان مقایسه می شود، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
چیزهایی که باید در نظر بگیرید
از آنجایی که مشاوره خانواده شامل صحبت در مورد مشکلات و درگیری های عاطفی است، ممکن است سخت و ناراحت کننده باشد. در برخی موارد، افراد ممکن است در ابتدا قبل از شروع بهبود، احساس بدتری داشته باشند. مهم است که به یاد داشته باشید که یک درمانگر حرفهای برای کمک به اعضای خانواده برای حل این تعارضها و مدیریت احساسات شدیدی که افراد ممکن است تجربه کنند وجود دارد.
در حالی که مشاوره خانواده می تواند برای مسائل مختلف مفید باشد، این بدان معنا نیست که برای همه یا هر موقعیتی مناسب است. برخی از انواع دیگر درمان که ممکن است مفید نیز باشند عبارتند از درمان شناختی- رفتاری (CBT) یا روان درمانی کودک.
///////////////////////////////////////
جستجو کردن
درخواست قرار ملاقات
دکتر پیدا کن
کار پیدا کن
همین الان بده
به حساب بیمار وارد شوید
انگلیسی
توییتر
فیس بوک
پینترست
یوتیوب
درخواست قرار ملاقات
مراقبت از بیمار و اطلاعات بهداشتی
تست ها و رویه ها
مشاوره خانواده
در باره
چاپ
بررسی اجمالی
مشاوره خانواده نوعی مشاوره روانشناختی (روان درمانی) است که می تواند به اعضای خانواده در بهبود ارتباطات و حل تعارضات کمک کند.
مشاوره خانواده معمولا توسط روانشناس، مددکار اجتماعی بالینی یا درمانگر دارای مجوز ارائه می شود. این درمانگران دارای مدرک تحصیلات تکمیلی یا فوق لیسانس هستند و ممکن است توسط انجمن آمریکایی ازدواج و مشاوره خانواده (AAMFT) تاییدیه دریافت کنند.
مشاوره خانواده اغلب کوتاه مدت است. ممکن است شامل همه اعضای خانواده یا فقط کسانی باشد که قادر یا مایل به شرکت هستند. برنامه درمانی خاص شما به وضعیت خانواده شما بستگی دارد. جلسات مشاوره خانواده می تواند مهارت هایی را به شما آموزش دهد تا ارتباطات خانوادگی را عمیق تر کنید و زمان های استرس زا را پشت سر بگذارید، حتی پس از اتمام جلسات درمانی.
محصولات و خدمات
کتاب: کتاب سلامت خانواده کلینیک مایو، ویرایش پنجم
چرا این کار انجام شده است
مشاوره خانواده می تواند به شما در بهبود روابط آشفته با شریک زندگی، فرزندان یا سایر اعضای خانواده کمک کند. شما ممکن است به مسائل خاصی مانند مشکلات زناشویی یا مالی، درگیری بین والدین و فرزندان، یا تأثیر سوء مصرف مواد یا یک بیماری روانی بر کل خانواده بپردازید.
خانواده شما ممکن است مشاوره خانواده را همراه با انواع دیگر درمان های سلامت روان دنبال کنند، به خصوص اگر یکی از شما بیماری روانی یا اعتیاد داشته باشد که به درمان اضافی یا درمان توانبخشی نیز نیاز دارد. مثلا:
مشاوره خانواده می تواند به اعضای خانواده کمک کند تا اگر یکی از بستگان به بیماری روانی جدی مانند اسکیزوفرنی مبتلا باشد، مقابله کنند - اما فردی که مبتلا به اسکیزوفرنی است باید به برنامه درمانی فردی خود ادامه دهد، که ممکن است شامل داروها، درمان انفرادی یا درمان های دیگر باشد.
در صورت اعتیاد، خانواده می توانند در مشاوره خانواده شرکت کنند و فرد معتاد در درمان اقامتی شرکت کند. گاهی اوقات خانواده ممکن است در مشاوره خانواده شرکت کند حتی اگر فرد معتاد به دنبال درمان خود نباشد.
مشاوره خانواده می تواند در هر موقعیت خانوادگی که باعث استرس، غم، عصبانیت یا درگیری شود، مفید باشد. این می تواند به شما و اعضای خانواده شما کمک کند تا یکدیگر را بهتر درک کنید و مهارت های مقابله ای را بیاموزید تا شما را به هم نزدیکتر کند.
درخواست قرار ملاقات در کلینیک مایو
طرز تهیه
شما می توانید از پزشک یا سایر ارائه دهندگان مراقبت های اولیه برای ارجاع به یک درمانگر بخواهید. اعضای خانواده یا دوستان ممکن است بر اساس تجربیات خود توصیه هایی را ارائه دهند. همچنین میتوانید از برنامه کمک به کارمندان، روحانیون، یا سازمانهای بهداشت روانی ایالتی یا محلی برای پیشنهاداتی برای درمانگران بخواهید.
قبل از برنامه ریزی جلسات با یک درمانگر، در نظر بگیرید که آیا درمانگر برای خانواده شما مناسب است یا خیر. در اینجا عواملی که باید در نظر گرفته شوند و سؤالاتی که باید بپرسید وجود دارد:
تحصیلات و تجربه. سوابق تحصیلی و آموزشی شما چیست؟ آیا از ایالت مجوز دارید؟ آیا شما توسط AAMFT یا سایر سازمان های حرفه ای معتبر هستید؟ آیا آموزش تخصصی روان درمانی خانواده دارید؟ تجربه شما در مورد نوع مشکل خانواده من چیست؟
موقعیت مکانی و در دسترس بودن دفتر شما کجاست؟ ساعات اداری شما چیست؟ آیا در مواقع اضطراری در دسترس هستید؟
مدت و تعداد جلسات مدت زمان هر جلسه چقدر است؟ هر چند وقت یک بار جلسات برنامه ریزی شده است؟ انتظار داشته باشم چند جلسه داشته باشم؟
کارمزد و بیمه. برای هر جلسه چقدر هزینه می گیرید؟ آیا خدمات شما تحت پوشش طرح بیمه درمانی من است؟ آیا لازم است کل هزینه را از قبل پرداخت کنم؟ سیاست شما در مورد جلسات لغو شده چیست؟
آنچه می توانید انتظار داشته باشید
مشاوره خانواده به طور معمول چندین عضو خانواده را برای جلسات درمانی گرد هم می آورد. با این حال، یکی از اعضای خانواده نیز ممکن است به صورت انفرادی به خانواده درمانگر مراجعه کند.
جلسات معمولاً حدود 50 دقیقه تا یک ساعت طول می کشد. مشاوره خانواده اغلب کوتاه مدت است - معمولاً حدود 12 جلسه. با این حال، تعداد جلساتی که ملاقات می کنید و تعداد جلساتی که نیاز دارید به موقعیت خاص خانواده شما و توصیه درمانگر بستگی دارد.
در طول مشاوره خانواده ، می توانید:
توانایی خانواده خود را برای حل مشکلات و بیان افکار و احساسات به شیوه ای سازنده بررسی کنید
نقشها، قوانین و الگوهای رفتاری خانواده را برای شناسایی مسائلی که به تعارض کمک میکنند - و راههایی برای حل این مسائل بررسی کنید
نقاط قوت خانواده خود مانند مراقبت از یکدیگر و نقاط ضعف مانند مشکل در اعتماد کردن به یکدیگر را شناسایی کنید.
مثال: افسردگی
بگویید که پسر بالغ شما افسردگی دارد. خانواده شما افسردگی او را درک نمی کنند یا اینکه چگونه بهترین حمایت را ارائه دهند. اگرچه شما نگران حال پسرتان هستید، اما گفتگو با پسرتان یا سایر اعضای خانواده به مشاجره تبدیل می شود و احساس ناامیدی و عصبانیت می کنید. ارتباطات کاهش می یابد، تصمیمات گرفته نمی شوند، اعضای خانواده از یکدیگر دوری می کنند و شکاف گسترده تر می شود.
در چنین شرایطی، مشاوره خانواده می تواند به شما کمک کند:
چالشهای خاص خود و نحوه برخورد خانوادهتان با آنها را مشخص کنید
راه های جدیدی برای تعامل و غلبه بر الگوهای ناسالم ارتباط با یکدیگر بیاموزید
اهداف فردی و خانوادگی را تعیین کنید و روی راه های دستیابی به آنها کار کنید
نتایج
مشاوره خانواده به طور خودکار تضادهای خانوادگی را حل نمی کند یا وضعیت ناخوشایند را از بین نمی برد. اما میتواند به شما و اعضای خانوادهتان کمک کند تا یکدیگر را بهتر درک کنید، و میتواند مهارتهایی را برای کنار آمدن با موقعیتهای چالشبرانگیز به روشی مؤثرتر فراهم کند. همچنین ممکن است به خانواده در دستیابی به حس با هم بودن کمک کند.
////////////////////////////////////////
مشاوره خانواده چیست؟
توسط کندرا گیلاس
به روز شده در 28 ژوئن 2021
مورد بررسی پزشکی قرار گرفت توسط Ann-Louise T. Lockhart، PsyD، ABPP
Ann-Louise T. Lockhart، PsyD، ABPP
تصویری از یک خانواده در حال صحبت با یک خانواده درمانگر.
SDI Productions / Getty Images
فهرست مطالب
مشاهده همه
فهرست مطالب
مشاوره خانواده چیست؟
انواع مشاوره خانواده
تکنیک
استفاده می کند
فواید
مشاوره خانواده چیست؟
مشاوره خانواده نوعی درمان است که برای کمک به مسائلی طراحی شده است که به طور خاص بر سلامت روان و عملکرد خانواده تأثیر می گذارد. این می تواند به تک تک اعضای خانواده کمک کند تا روابط قوی تری ایجاد کنند، ارتباطات را بهبود بخشند و تعارضات درون سیستم خانواده را مدیریت کنند.
برخی از اهداف اولیه مشاوره خانواده ایجاد محیط خانه بهتر، حل مسائل خانوادگی و درک مسائل منحصر به فردی است که ممکن است یک خانواده با آن مواجه شود. 1
انواع مشاوره خانواده
مشاوره خانواده انواع مختلفی دارد. چند موردی که ممکن است با آنها روبرو شوید عبارتند از: 1
درمان سیستم خانواده : این نوع رویکردی است که بر کمک به افراد در استفاده از نقاط قوت روابط خود برای غلبه بر مشکلات سلامت روان تمرکز دارد.
مشاوره خانواده کارکردی : این یک درمان کوتاه مدت است که اغلب برای جوانانی که مشکلات رفتار پرخطر، خشونت یا مصرف مواد را تجربه می کنند، استفاده می شود. این به نوجوانان و خانواده ها کمک می کند تا در عین ایجاد اعتماد و احترام برای هر فرد به دنبال راه حل باشند.
مشاوره خانواده روایتی : این نوع، اعضای خانواده را تشویق می کند تا هر کدام داستان خود را تعریف کنند تا بفهمند این تجربیات چگونه شخصیت خود را شکل می دهند و چگونه با دیگران ارتباط برقرار می کنند. با کار کردن با این روایت ، فرد میتواند مشکلات را عینیتر از دیدن چیزها از دریچه باریک خود ببیند.
آموزش روانی : این نوع درمان بر کمک به اعضای خانواده در درک بهتر شرایط سلامت روان متمرکز است. با دانستن بیشتر در مورد داروها، گزینه های درمانی و رویکردهای خودیاری، اعضای خانواده می توانند به عنوان یک سیستم حمایتی منسجم عمل کنند.
مشاوره خانواده حمایتی : این نوع درمان بر ایجاد یک محیط امن متمرکز است که در آن اعضای خانواده می توانند آشکارا احساسات خود را به اشتراک بگذارند و از خانواده خود حمایت دریافت کنند.
برخی از درمانگران ممکن است از نوع خاصی از مشاوره خانواده استفاده کنند. در مقابل، دیگران ممکن است رویکرد التقاطی تر و چندوجهی را اتخاذ کنند که جنبه هایی از انواع مختلف درمان را متناسب با نیازهای خانواده در بر می گیرد.
تکنیک
تکنیک های مورد استفاده در مشاوره خانواده معمولاً به عواملی مانند جهت گیری نظری درمانگر و نیازهای خاص خانواده بستگی دارد. برخی از روش هایی که ممکن است مورد استفاده قرار گیرند عبارتند از:
تکنیک های رفتاری : این روش ها اغلب بر آموزش مهارت ها و آموزش روانی برای کمک به اعضای خانواده برای رسیدگی به مشکلات خاص تمرکز می کنند. به عنوان مثال، الگوسازی و ایفای نقش ممکن است برای کمک به اعضای خانواده در حل مشکلات ارتباطی استفاده شود.
تکنیک های روان پویایی : این روش ها شامل ارزیابی چگونگی تفسیر و پاسخ هر یک از اعضای خانواده به مشکلاتی است که با آن مواجه هستند. درمانگر با خانواده کار میکند تا بینشهای عاطفی جدید ایجاد کند و راههای جدیدی برای پاسخدهی مؤثرتر کشف کند.
تکنیکهای ساختاری : این روشها بر کمک به اعضای خانواده با مرزها و پویایی قدرت در خانواده تمرکز میکنند. چنین تکنیک هایی می تواند به خانواده ها کمک کند تا مرزهای جدیدی ایجاد کنند و روال هایی را ایجاد کنند که عملکرد خانواده را بهبود می بخشد.
تکنیک های مورد استفاده در مشاوره خانواده بر بهبود آگاهی عاطفی، کمک به تغییرات عمده در خانواده، کمک به افراد برای پذیرش چیزهایی که نمی توانند کنترل کنند و بهبود ارتباطات و همکاری متمرکز هستند.
سایر تکنیک های خاص مورد استفاده در مشاوره خانواده ممکن است شامل یادگیری تمرین همدلی ، اعتبار سنجی عاطفی ، گوش دادن تأملی و چارچوب بندی مجدد شناختی باشد. 2
مشاوره خانواده با چه چیزی می تواند کمک کند
مشاوره خانواده می تواند به افراد با مسائل مختلف کمک کند. برخی از این موارد عبارتند از:
مشکلات رفتاری در کودکان یا نوجوانان
تغییرات درون خانواده
مشکلات ارتباطی
مرگ یکی از عزیزان
طلاق، جدایی یا مشکلات زناشویی
تعارضات والدین و فرزندان
مشکلات بین خواهر و برادر
مسائل مربوط به فرزندپروری
رویدادهای استرس زا یا تغییرات عمده زندگی
ضربه
این نوع درمان همچنین می تواند مشکلات سلامت روان فردی را که می تواند کل خانواده را تحت تاثیر قرار دهد، مانند اضطراب ، بیماری مزمن، افسردگی و مصرف مواد برطرف کند. 1
فواید مشاوره خانواده
از آنجایی که این شکل از درمان به ارتباطات می پردازد، اعضای خانواده می توانند یاد بگیرند که چگونه افکار و نیازهای خود را بهتر به اشتراک بگذارند و تعارضات را به گونه ای حل کنند که کمتر به روابط آسیب برساند. 2
این نوع درمان همچنین بر این تمرکز دارد که چگونه اعضای خانواده می توانند به مشکلات یک عضو خانواده رسیدگی کنند. به عنوان مثال، اگر یکی از اعضای خانواده از وضعیت سلامت روانی رنج می برد، مشاوره خانواده می تواند به تغییر برخی از شرایطی که گاهی به مشکل کمک می کند کمک کند.
هنگامی که افراد تحت تأثیر بیماری روانی قرار می گیرند، اعضای خانواده ممکن است گاهی از نحوه کمک کردن آگاهی نداشته باشند. در نتیجه، آنها ممکن است رفتارهایی داشته باشند که جنبه های بیماری را حفظ یا حتی بدتر کند. 1 مشاوره خانواده می تواند به اعضای خانواده کمک کند تا در مورد کارهایی که می توانند برای حمایت از یکی از اعضای خانواده خود که دارای اختلال روانی است و در عین حال سلامت روان خود را حفظ کنند، بیشتر بیاموزند.
اثربخشی
تحقیقات نشان می دهد که مشاوره خانواده می تواند برای اهداف مختلفی موثر باشد. برخی از شواهد پشتیبان عبارتند از:
یک بررسی در سال 2018 نشان داد که مشاوره خانواده می تواند در درمان مشکلات متمرکز بر بزرگسالان، از جمله پریشانی رابطه، خشونت شریک صمیمی، اختلالات خلقی ، اختلالات اضطرابی، روان پریشی ، مسائل الکلی و سازگاری با بیماری های جسمی مزمن مفید باشد. 3
مطالعهای در سال ۲۰۱۹ نشان داد که خانوادهدرمانی به بهبود بخشهای مختلف عملکرد خانواده برای کمک به نوجوانانی که مشکلات سلامت روانی را تجربه میکنند، کمک میکند. 4
یک بررسی در سال 2019 نشان داد که مشاوره خانواده در درمان مشکلات رفتاری، مشکلات عاطفی، اختلالات خوردن ، مشکلات جسمی و بهبودی از سوء استفاده یا غفلت مؤثر است. این مطالعه همچنین نشان داد که زمانی که به طور مستقل یا به عنوان بخشی از یک برنامه درمانی چندوجهی مورد استفاده قرار گیرد، مفید است. 5
برای درک بهتر اینکه چگونه مشاوره خانواده ممکن است مؤثرترین باشد و چگونه با سایر اشکال درمان مقایسه می شود، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
چیزهایی که باید در نظر بگیرید
از آنجایی که مشاوره خانواده شامل صحبت در مورد مشکلات و درگیری های عاطفی است، ممکن است سخت و ناراحت کننده باشد. در برخی موارد، افراد ممکن است در ابتدا قبل از شروع بهبود، احساس بدتری داشته باشند. مهم است که به یاد داشته باشید که یک درمانگر حرفهای برای کمک به اعضای خانواده برای حل این تعارضها و مدیریت احساسات شدیدی که افراد ممکن است تجربه کنند وجود دارد.
در حالی که مشاوره خانواده می تواند برای مسائل مختلف مفید باشد، این بدان معنا نیست که برای همه یا هر موقعیتی مناسب است. برخی از انواع دیگر درمان که ممکن است مفید نیز باشند عبارتند از درمان شناختی- رفتاری (CBT) یا روان درمانی کودک.
///////////////////////////////////////