09-09-2021, 10:42 AM
در این مقاله به بررسی اقرار قاطع دعوا و اقرار غیر قاطع و تفاوت اقرار قاطع و اقرار غیر قاطع می پردازیم .
اقرار قاطع دعوا چیست
اقرار غیر قاطع
تفاوت اقرار قاطع و غیر قاطع
منبع : تفاوت اقرار قاطع و غیر قاطع
یکی از مهم ترین ادله اثبات دعوا بر اساس قانون ، اقرار می باشد . طبق تعریف کلی ، اقرار عبارت است از اینکه شخصی به زیان خود و به سود دیگری مطالبی را بگوید . بنابراین ، چون فرض بر آن است که اشخاص عاقل به زیان خود مطلبی نمی گویند ، بنابراین ، اقرار وی مطابق واقعیت فرض می شود . اما بر اساس رویه قضایی دادگاه ها ، از دو نوع اقرار می توان سخن گفت که یکی از آنها اقرار قاطع دعوا است و دیگری اقرار غیر قاطع . بنابراین ، در این مقاله قصد داریم به بررسی اقرار قاطع دعوا و اقرار غیر قاطع و تفاوت اقرار قاطع و اقرار غیر قاطع بپردازیم .
اقرار قاطع دعوا چیست
یکی از انواع اقرار ، تحت عنوان اقرار قاطع دعوا شناخته می شود . منظور از اقرار قاطع دعوی اقراری است که مفاد آن به طور مستقیم منجر به اثبات حق خواهان می شود . به عنوان مثال ، زمانی که شخصی اقرار به بدهی خود به شخص دیگر نماید ، این اقرار نوعی اقرار قاطع دعوا محسوب می شود . در این صورت ، اقرار قاطع دعوا سبب می شود که قاضی بر مبنای آن حکم مقتضی را صادر کند . نکته مهمی که در مورد اقرار قاطع دعوا وجود دارد آن است که اقرار در دادگاه سبب به وجود آمدن اعتبار امر مختومه می شود . بنابراین ، درخواست تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی از حکم نیز پذیرفته نمی شود . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه اعتبار امر مختومه چیست کلیک کنید .
اقرار غیر قاطع
نقطه مقابل اقرار قاطع دعوا ، اقرار غیر قاطع یا اقرار غیر قاطع دعوا است . بنابراین ، اقرار غیر قاطع به آن معناست که اقرار به طور غیر مستقیم و در درجه دوم مبنای صدور حکم در دادگاه می باشد . به عبارت دیگر ، اگر شخصی نسبت به صحیح بودن یکی از ادله اثبات دعوا که منشا صدور حکم دادگاه توسط قاضی است اقرار کند ، آن اقرار اقرار غیر قاطع است و به دعوا خاتمه نمی دهد . چرا که صدور حکم بر مبنای صحیح بودن آن دلیل صورت گرفته است ؛ نه اقرار شخص . به عنوان مثال اگر شخصی اقرار به صحیح بودن سند بدهی شخص مقابل کند و بگوید که من این سند را امضا کردم ، آن سند بدهی را اثبات می کند و اقرار وی مبنای صدور حکم نبوده است که به چنین اقراری اقرار غیر قاطع دعوا گویند .
تفاوت اقرار قاطع و غیر قاطع
در قسمت قبل به بررسی معنای اقرار قاطع دعوا و اقرار غیر قاطع دعوا پرداختیم . اما در این قسمت قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که تفاوت اقرار قاطع و غیر قاطع در چیست ؟ با عنایت به توضیحات فوق ، تفاوت اقرار قاطع دعوا و اقرار غیر قاطع دعوا در این است که در اقرار قاطع دعوا ، اقرار دلیل مستقیم صدور حکم است ، لکن در اقرار غیر قاطع دعوا ، اقرار به طور مستقیم دلیل و مستند صدور حکم در دادگاه نیست . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اقرار صریح و ضمنی کلیک کنید .
شما عزیزان می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اقرار قاطع و غیر قاطع و تفاوت آنها به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اقرار قاطع و غیر قاطع و تفاوت آنها پاسخ دهند .منبع : تفاوت اقرار قاطع و غیر قاطع