سیرینگوما یک غده غیر سرطانی (خوش خیم) است، که معمولاً در بالای گونهها و پلکهای پایینی بزرگسالان ظاهر میشوند. این غدد در اثر رشد بیش از حد سلولها از غدد عرق (غدد اکریژن) ایجاد میشود و کاملاً بیخطر هستند.
[color=var( --e-global-color-primary )]چه زمانی به پزشک مراجعه کنم؟
[/color]
سیرینگوما معمولاً به صورت دانههای برآمده ریز (1-3 میلیمتری) زرد-قهوهای دیده میشود که معمولاً به صورت متقارن و یکنواخت در سطح بدن ایجاد میشوند.
سیرنگومای بثوری معمولاً به صورت زخم، همزمان روی سینه و شکم ظاهر میشود.
این بیماری با خارش و درد همراه نیست.
این بیماری به هیچ وجه با درد همراه نیست، بنابراین به درمان دارویی احتیاجی ندارد. اما برخی افراد به علت عوامل زیبایی ترجیح میدهند آن را درمان کنند.
دو راه برای درمان سیرینگوما وجود دارد: درمان دارویی و جراحی
قطره تری کلرواستیک اسید که مستقیماً به سیرینگوما زده میشود، باعث میشود پس از مدتی خشک و پس از چند روز پوست پوست شوند و بریزند.
در بعضی موارد، پزشک ممکن است ایزوترتینوئین (Sotret، Claravis) را به صورت خوراکی تجویز کند. همچنین کرمها و پمادهایی هستند که میتوان آنها را بدون نسخه خریداری کرد و برای بهبود پوست اطراف سرنگوما استفاده کرد و میتواند این لکهها را کمرنگ کند.
با این وجود، هیچکدام این روشها به اندازه جراحی موثر نیستند.
[color=var( --e-global-color-primary )]چه زمانی به پزشک مراجعه کنم؟
[/color]
در صورت بروز هرگونه مشکل پوستی جدید، همیشه باید برای تشخیص درست به پزشک خود مراجعه کنید.
در صورت تشخیص ابتلا به سیرینگوما، اگر از لحاظ اثرات زیبایی برای شما آزاردهنده نباشد، نیاز به انجام اقدام خاصی نیست. سیرینگوما معمولاً به تنهایی منجر به عوارض پزشکی نمیشود، اما جراحی آن میتواند منجر به ایجاد زخم یا عفونت گردد.