06-09-2020, 05:08 PM
اپیزود دوم:
سالها پیش، نانوایان پی برده بودند که اگر خمیر را پیش از طبخ، مدتی نگه بدارند هنگام طبخ سبک و پف کرده به عمل میآید. علت این پدیده آن بود که چون خمیر مدتی در جایی بماند قارچهایی به تدریج از هوا وارد آن شده، شروع به رشد و تکثیر میکنند.
اما اکنون نانوایان بر خمیر خود، خمیرمایه و شکر میافزایند تا نشاسته و قندی که در خمیر نان وجود دارد خوراک قارچهای موجود در خمیرمایه بشوند. همین مخمرها، تولید مقداری گاز کربونیک در درون خمیر میکنند.
از سوی دیگر، حرارت تنور نیز خود باعث افزایش حجم گازکربونیک شده، بیشتر باعث پف کردن نان و برآمدگی آن میگردد. آنگاه باز هم بر اثر حرارت بیشتر، باز مقدار بیشتری گاز کربونیک از خمیر نان خارج میشود و در نتیجه نانی خشک، سبک و برآمده تحویل ما میدهد.
خمیرمایه از کشت مخمرها در خمرههای بزرگی تهیه میشوند. آنگاه به موقع آنها را چلانده، پس از افزودن شکر به صورت قالب در میآورند و به نانوایان میفروشند.
اگر مخمر را در یک محلول قند کشت دهند، گاز کربونیک از آن خاررج میگردد ولی الکل همچنان در آن محلول باقی میماند.
مزایا و خواص قارچهای خوراکی معروف به گوشت جنگلی (ارزش غذایی و داروئی):
1- دارای پروتئین قابل هضم و جذب فراوان
2- انواع ویتامینهای B6 _ B2 _ B1 اسید فولیک، ویتامین E" D" K" C
3- دارای انواع مواد معدنی از قبیل کلسیم، فسفر، پتاسیم، آهن، منگنز، مس، روی و منیزیم
4- مؤثر در درمان و پیشگیری از بیماریهای قلبی و دیابت و فشار خون
5- مؤثر در درمان تومورهای سرطانی
6- مؤثر در درمان بیماریهای کلیوی و کبدی
7- مؤثر در درمان چاقی
8- جایگزین مناسبی به جای گوشت قرمز برای افراد مسن
سالها پیش، نانوایان پی برده بودند که اگر خمیر را پیش از طبخ، مدتی نگه بدارند هنگام طبخ سبک و پف کرده به عمل میآید. علت این پدیده آن بود که چون خمیر مدتی در جایی بماند قارچهایی به تدریج از هوا وارد آن شده، شروع به رشد و تکثیر میکنند.
اما اکنون نانوایان بر خمیر خود، خمیرمایه و شکر میافزایند تا نشاسته و قندی که در خمیر نان وجود دارد خوراک قارچهای موجود در خمیرمایه بشوند. همین مخمرها، تولید مقداری گاز کربونیک در درون خمیر میکنند.
از سوی دیگر، حرارت تنور نیز خود باعث افزایش حجم گازکربونیک شده، بیشتر باعث پف کردن نان و برآمدگی آن میگردد. آنگاه باز هم بر اثر حرارت بیشتر، باز مقدار بیشتری گاز کربونیک از خمیر نان خارج میشود و در نتیجه نانی خشک، سبک و برآمده تحویل ما میدهد.
خمیرمایه از کشت مخمرها در خمرههای بزرگی تهیه میشوند. آنگاه به موقع آنها را چلانده، پس از افزودن شکر به صورت قالب در میآورند و به نانوایان میفروشند.
اگر مخمر را در یک محلول قند کشت دهند، گاز کربونیک از آن خاررج میگردد ولی الکل همچنان در آن محلول باقی میماند.
مزایا و خواص قارچهای خوراکی معروف به گوشت جنگلی (ارزش غذایی و داروئی):
1- دارای پروتئین قابل هضم و جذب فراوان
2- انواع ویتامینهای B6 _ B2 _ B1 اسید فولیک، ویتامین E" D" K" C
3- دارای انواع مواد معدنی از قبیل کلسیم، فسفر، پتاسیم، آهن، منگنز، مس، روی و منیزیم
4- مؤثر در درمان و پیشگیری از بیماریهای قلبی و دیابت و فشار خون
5- مؤثر در درمان تومورهای سرطانی
6- مؤثر در درمان بیماریهای کلیوی و کبدی
7- مؤثر در درمان چاقی
8- جایگزین مناسبی به جای گوشت قرمز برای افراد مسن