01-08-2020, 04:03 PM
هدایت تحصیلی پایه نهم 99
مهم ترین هدف از ایجاد نظام آموزشی جدید، آماده کردن دانش آموزان برای کسب آداب و مهارت های زندگی اجتماعی می باشد. از آن جا که دوره ابتدایی، دوره آموزش عمومی و بسیار تأثیرگذار برای دانشآموزان محسوب می شود، لذا بنا بر این نهاده شد که با اضافه کردن یک سال به این دوره ابتدایی، دانشآموزان توانایی بیشتری برای حضور در اجتماع و فعالیت های مشارکتی پیدا کنند. دانش آموزان نظام آموزشی جدید در پایه نهم می توانند در هر یک از شاخه های نظری، فنی و حرفه ای و کاردانش اقدام به انتخاب رشته نمایند.
در راستای کمک به دانش آموزان برای انتخاب رشته، برنامه های مشاوره تحصیلی دبیرستان اجرا شد. هدایت دانش آموزان به مناسب ترین شاخه یا رشته تحصیلی بر اساس استعداد و علاقه آن ها و به تناسب امکانات و نیازهای کشور را تحت عنوان هدایت تحصیلی یاد می کنند.
هدایت تحصیلی بر مبنای آزمون های مشاوره ای و سوابق تحصیلی دانش آموزان انجام می شود.
معیارها و ملاک های هدایت تحصیلی پایه نهم 99
انتخاب رشته تحصیلی و آینده شغلی هر ساله دغدغه حدود یک میلیون دانش آموز پایه نهم می باشد. هدایت تحصیلی روندی است که طی آن با ارایه خدمات مشاوره ای به دانش آموز کمک می شود تا استعداد، توانایی، علایق و ویژگی های شخصیتی خویش، شاخه ها و رشته های تحصیلی، حرف و مشاغل مورد نیاز جامعه را شناخته و بر اساس آن اقدام به انتخاب اولویت شاخه، گروه و رشته تحصیلی مناسب نماید. لذا هدایت تحصیلی مسیر تحصیلی و شغلی آینده دانش آموزان را رقم میزند و از این حیث بسیار مهم و سرنوشت ساز است. هدف از هدایت تحصیلی آن است که دانش آموزان به مناسب ترین شاخه یا رشته تحصیلی بر اساس استعداد و علاقه و نه صرفا امکانات و نیازهای کشور راهنمایی شوند. لذا در هدایت تحصیلی دو معیار مهم در نظر گرفته می شود.
الف) بررسی های روانشناسی و آزمون های مشاوره ای دانش آموز
این بررسی ها مجموعا 65 امتیاز را برای دانش آموز در بر خواهند داشت و شامل نمون برگ هایی است که از طریق سامانه همگام به نشانی hamgam.medu.ir در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد. بنابراین متقاضیان جهت دریافت این فرم نیازی به مراجعه حضوری به مدارس نخواهند داشت. مجموع امتیازات آزمون های مشاوره ای شامل ریز امتیازات ذیر خواهد بود.
[list]
[*] نظر سنجی از دانش آموزان با توجه به اولویت های انتخابی آنان از بین شاخه ها و رشته های تحصیلی موجود در دوره متوسطه دوم صورت می گیرد. دانش آموزان فرمی مشابه فرم زیر را جهت ترتیب بندی اولویت های خود در سامانه همگام پر خواهند کرد که 10 امتیاز از امتیاز های بررسی های مشاوره ای را برای آن ها رقم خواهد زد.
[/list]
[list]
[*] نظر سنجی از دبیران دروس مختلف دوره متوسطه اول صورت خواهد گرفت که در این حالت معلمان فرمی مشابه فرم زیر را پر کرده و در سامانه مربوطه بارگذاری می کنند. نتایج این فرم شامل 10 امتیاز از کل امتیازات بررسی های مشاوره ای در امر هدایت تحصیلی خواهد شد.
[/list]
[list]
[*]یکی از فرم هایی که در امر هدایت تحصیلی تکمیل و ثبت می شود، فرم نظر سنجی والدین است. والدین می توانند طی فرمی مشابه فرم زیر، نظر خود را نسبت به انتخاب رشته فرزند خود اعلام کنند که نتایج این فرم 5 امتیاز از مجموع امتیازات را شامل خواهد شد.
[/list]
[list]
[*]بخش عمده ای از امتیازات کل بررسی مشاوره ای مربوط به نتایج آزمون های مشاوره ای است. در طی سه سال اول متوسطه 6 آزمون شامل آزمون استعداد، رغبت، شخصیت و ارزش های تحصیلی – شغلی دانش آموز برگزار خواهند شد که هر آزمون 5 امتیاز دارد و در مجموع 30 امتیاز از مجموع امتیازات بررسی مشاوره ای را به خود اختصاص خواهد داد.
[/list]
[list]
[*]نهایتا نظر سنجی مشاوران صورت می گیرد که بر اساس مجموع امتیازات اخذ شده تصمیم گیری خواه شد و در این حالت نیز 10 امتیاز از مجموع امتیازات بررسی مشاوره ای را شامل می شود که در این مرحله، مجموع امتیازت از 65 امتیاز در طی فرمی مشابه زیر محاسبه خواهد شد.
[/list]
ب) نمرات و سوابق تحصیلی دانش آموز
ورود به هر یک از شاخه ها و رشته های تحصیلی نیازمند کسب حداقل نمرات دروس تخصصی پایانی نوبت دوم (نمره خرداد یا همان نمره برگه خرداد ماه) مربوط به آن رشته می باشد. به عبارت دیگر، در صورت عدم کسب حداقل میانگین دروس تخصصی در سه پایه هفتم، هشتم و نهم (هفتم و هشتم با ضریب 1 و نهم با ضریب 3) برای رشته ها، سایر عوامل و ملاک های هدایت تحصیلی آن دانش آموز در تنظیم نمون برگ هدایت تحصیلی بی اثر خواهد بود. در جداول زیر حدنصاب نمره برای دروس تخصصی مرتبط با هر سه شاخه نشان داده شده است.
3 / [نمره خرداد پایه هفتم + نمره خرداد پایه هشتم + (نمره خرداد پایه نهم * 3 )] = روش محاسبه نمره
حد نصاب نمره لازم برای دروس شاخه های گروه نظری
ریاضی فیزیک
علوم تجربی
علوم انسانی
علوم و معارف
ریاضی 14
ریاضی 13
زبان و ادبیات فارسی 14
زبان و ادبیات فارسی 12
علوم تجربی 13
علوم تجربی 14
مطالعات اجتماعی 13
مطالعات اجتماعی 14
—
—
زبان عربی 12
زبان عربی 13
حد نصاب نمره لازم برای دروس شاخه های گروه فنی و حرفه ای
رشته های هنر
رشته های کشاورزی
رشته های خدماتی
رشته های صنعت
فرهنگ و هنر 12
فرهنگ و هنر 12
فرهنگ و هنر 12
فرهنگ و هنر 12
کار و فناوری 12
کار و فناوری 12
کار و فناوری 12
کار و فناوری 12
ریاضی 10
علوم تجربی 10
ریاضی 10
ریاضی 10
علوم تجربی 10
—
—
علوم تجربی 10
حد نصاب نمره لازم برای دروس شاخه های گروه کار و دانش
رشته های هنر
رشته های کشاورزی
رشته های خدماتی
رشته های صنعت
فرهنگ و هنر 12
فرهنگ و هنر 10
فرهنگ و هنر 12
فرهنگ و هنر 10
کار و فناوری 12
کار و فناوری 12
کار و فناوری 12
کار و فناوری 12
ریاضی 10
علوم تجربی 10
ریاضی 10
ریاضی 10
نحوه انتخاب رشته بر اساس هدایت تحصیلی پایه نهم 99
از آن جایی که حق مسلم هر انسانی است که رشته و شغلی را آزادانه انتخاب کند، هدایت تحصیلی فرآیندی سه ساله در نظر گرفته شده است و طی آن با کمک مشاوران تحصیلی، این امکان به دانش آموز داده می شود تا انتخاب رشته نهم به دهم را آگاهانه به انجام برساند.
نحوه اجرای این آیین نامه شامل تهیه نمون برگ های هدایت تحصیلی، نظر خواهی از دانش آموزان، معلمان، والدین و مشاور ذی صلاح مدارس بر اساس استانداردهای مصوب می باشد. دانش آموزان باید جهت انتخاب نهایی رشته تحصیلی مورد نظر، نمون برگ های تحصیلی خود را از سایت همگام به نشانی hamgam.medu.ir تهیه کرده و به صورت اینترنتی آن ها را تکمیل کنند.
لازم به ذکر است که دانش آموزان برای انتخاب رشته به این طریق می بایست با در دست داشتن کد ملی و رمز ورود همگام خود وارد سایت مذکور شده تا فرم های انتخاب رشته در دسترس آن ها قرار گیرد.
اعلام نتایج هدایت تحصیلی پایه نهم 99
نمون برگ هدایت تحصیلی همزمان با اعلام نتایج امتحانات خرداد و شهریور ماه، برای همه دانش آموزان صادر شده و پس از تایید مسئول ثبت نمرات، مشاور و مدیر مدرسه تا نیمه تیر ماه همان سال برای قبولی های خرداد و همزمان با اعلام نتایج شهریور ماه برای قبولی های شهریور در اختیار دانش آموز قرار می گیرد.
نتیجه بررسی های مشاوره ای و سوابق تحصیلی دانش آموز در فرم شماره 6 و 7 از طریق سایت همگام قابل دسترس خواهد بود. نتیجه هدایت تحصیلی برای دانش آموزان نهم سال تحصیلی 98 – 99 نیز در تاریخ 23 تیر ماه سال جاری در سامانه همگام قرار گرفت لذا دانش آموزان برای دریافت این فرم ها نیاز به حضور در مدارس نداشتند.
توجه داشت باشید که در فرم شماره 6، امتیازات مشاوره ای و سوابق تحصیلی محاسبه شده و مجموع آن از 100 نمره اعلام می شود. ناگفته نمایند که این فرم بیشتر جنبه توصیه ای خواهد داشت.
فرم نهایی، فرم شماره 7 خواهد بود که با توجه به سوابق تحصیلی دانش آموز و ظرفیت منطقه بیان می شود. در این فرم ضریب دروس مقاطع هفتم و هشتم با ضریب 1 و دروس مقطع نهم با ضریب 3 اعلام می شود. لذا بدیهی است که نمرات مقطع نهم بالاترین اثر را روی سوابق تحصیلی و انتخاب رشته فرد خواهد گذاشت. دانش آموز در فرم شماره 7 با حروفی از قبیل “الف” و “ب” مواجه خواهد شد. در این ارتباط می توان گفت که اولویت بندی شاخه ها و رشته ها در نمون برگ شماره ۷ هدایت تحصیلی تنها بر اساس ظرفیت و عملکرد تحصیلی می باشد.
اولویت “الف” در نمون برگ شماره ۷ هدایت تحصیلی ثبت میشود. منظور از اولویت “الف” آن است که اگر دانش آموزی حداقل نمره کتبی مورد نظر برای ورود به رشته یا زمینه ارائه شده را کسب کند؛ بدون در نظر گرفتن ظرفیت منطقه میتواند در رشته دلخواه خود (در صورت وجود آن رشته یا زمینه در منطقه) ثبت نام کنند.
منظور از اولویت “ب” یعنی این که بر اساس میزان ظرفیت منطقه، گروهی از دانش آموزان که نمرات کتبی تحصیلی آن ها بالاتر از دانش آموز بوده، برابر ظرفیت اعلامی ثبت نام می کنند و در صورت انصراف آنان، دانشآموز با اولویت (ب) میتواند ثبت نام کند.
مثلا اگر دانشآموزی برای رشته علوم انسانی اولویت “ب” باشد، باید کمی صبر کند تا تکلیف اولویت “الف”ها مشخص شود و در صورت انصراف آن ها، اولویت “ب” ها قادر به ثبت نام خواهند بود.
آزمون جبرانی هدایت تحصیلی برای انتخاب رشته پایه نهم 99
دانش آموزانی که حدنصاب نمره را در یکی از شاخه ها، زمینه ها و رشته های تحصیلی در خرداد ماه کسب نکرده باشند، میتوانند با تکمیل نمون برگ [b]درخواست تعیین رشته مجدد[/b] نسبت به شرکت در امتحان تعیین رشته در شهریور ماه (همزمان با امتحانات دانش آموزان تجدیدی) اقدام کنند. تاکید میشود که حد نصاب لازم برای ورود به هر رشته، بر اساس نمرات پایانی سه ساله دوره اول متوسطه در درس یا دروس مربوطه محاسبه میشود. در صورت کسب حدنصاب نمره، ورود دانش آموز به مدارس غیردولتی بلامانع بوده و در مدارس دولتی نیز در صورت وجود ظرفیت، امکان پذیر است.
نمره امتحان تعیین رشته، مانند امتحانات شهریور ماه محاسبه می شود و در کارنامه تحصیلی و نمون برگ های هدایت تحصیلی (با عنوان تعیین رشته) ثبت شده و تاثیری در معدل سالانه یا کل دانش آموز ندارد و صرفا به منظور انجام هدایت تحصیلی دانش آموز، مورد استفاده قرار میگیرد. بدیهی است که مدیران مدارس دوره متوسطه اول باید نمون برگ های تعیین رشته مجدد را در اختیار دانش آموزان متقاضی قرار داده و فرآیند درخواست را به طور کامل اجرا کنند.
چنانچه دانش آموز در پایه دهم وارد رشته یا شاخه ای شده است که به هر دلیلی امکان ادامه تحصیل برایش فراهم نبود یا به آن علاقه ای نداشت، می بایست به مشاور یا مدیر مدرسه مراجعه نموده و فرم مربوط به تغییر رشته را دریافت کند. چنانچه دانش آموز در خرداد یا شهریور در چند دروس مرتبط با رشته جدید امتحان دهد و حدنصاب نمره لازم را کسب کند، قادر است از سه شاخه نظری، فنی حرفهای و کار و دانش با فرض قبولی در نمرات دروس مرتبط، در پایه یازدهم وارد رشته جدید شود. اما اگر دانش آموز در پایه یازدهم تمایل به انتخاب رشته داشته باشد، باید لزوماً در دروس همان شاخه انتخاب رشته را انجام دهد، چون برای گرفتن دیپلم در آن شاخه باید دروس آن شاخه را گذرانده باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با شرایط تغییر رشته تحصیلی در دوره یازدهم می توانید روی لینک مربوطه کلیک کنید.
سوالات متداول
1- آیا امکان انتخاب رشته ای که در فرم هدایت تحصیلی ذکر نشده است، وجود دارد؟
خیر، وقتی رشته ای جزو اولویت های دانش آموز نیست، به این معنا می باشد که وی حداقل نمره لازم را کسب نکرده است و نمی تواند در آن رشته را انتخاب نماید.
2- مدارس غیردولتی بدون در نظر گرفتن اولویت ها ثبت نام می کنند؟
خیر، در روند هدایت تحصیلی مدارس دولتی و غیردولتی از یک الگو تبعیت می کنند. با این تفاوت که در مدارس غیردولتی اولویت الف و ب رعایت نمی شود؛ لذا دانش آموزان می توانند بدون معطلی به اولویت ب بروند.
3- امکان تغییر رشته بعد از کلاس دهم وجود دارد؟
بله، دانش آموز می تواند از مدرسه تقاضای تغییر رشته کند تا به تایید اداره آموزش و پرورش منطقه برسد. در پایه دهم امکان تغییر شاخه و رشته وجود دارد، اما در سال یازدهم دیگر امکان تغییر شاخه نیست و دانش آموز فقط میتواند رشته را تغییر دهد.
سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…
منبع: هدایت تحصیلی پایه نهم
نقلقول: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هدایت تحصیلی پایه نهم با مشاوران ایران مشاوره تماس حاصل نمایید.ساعت تماس از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل و از طریق تلفن های ثابت –
نقلقول: تماس از استان تـهران: 9092305538
تماس از سایر استان ها: 9099072938 - 9099071647
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید
مهم ترین هدف از ایجاد نظام آموزشی جدید، آماده کردن دانش آموزان برای کسب آداب و مهارت های زندگی اجتماعی می باشد. از آن جا که دوره ابتدایی، دوره آموزش عمومی و بسیار تأثیرگذار برای دانشآموزان محسوب می شود، لذا بنا بر این نهاده شد که با اضافه کردن یک سال به این دوره ابتدایی، دانشآموزان توانایی بیشتری برای حضور در اجتماع و فعالیت های مشارکتی پیدا کنند. دانش آموزان نظام آموزشی جدید در پایه نهم می توانند در هر یک از شاخه های نظری، فنی و حرفه ای و کاردانش اقدام به انتخاب رشته نمایند.
در راستای کمک به دانش آموزان برای انتخاب رشته، برنامه های مشاوره تحصیلی دبیرستان اجرا شد. هدایت دانش آموزان به مناسب ترین شاخه یا رشته تحصیلی بر اساس استعداد و علاقه آن ها و به تناسب امکانات و نیازهای کشور را تحت عنوان هدایت تحصیلی یاد می کنند.
هدایت تحصیلی بر مبنای آزمون های مشاوره ای و سوابق تحصیلی دانش آموزان انجام می شود.
معیارها و ملاک های هدایت تحصیلی پایه نهم 99
انتخاب رشته تحصیلی و آینده شغلی هر ساله دغدغه حدود یک میلیون دانش آموز پایه نهم می باشد. هدایت تحصیلی روندی است که طی آن با ارایه خدمات مشاوره ای به دانش آموز کمک می شود تا استعداد، توانایی، علایق و ویژگی های شخصیتی خویش، شاخه ها و رشته های تحصیلی، حرف و مشاغل مورد نیاز جامعه را شناخته و بر اساس آن اقدام به انتخاب اولویت شاخه، گروه و رشته تحصیلی مناسب نماید. لذا هدایت تحصیلی مسیر تحصیلی و شغلی آینده دانش آموزان را رقم میزند و از این حیث بسیار مهم و سرنوشت ساز است. هدف از هدایت تحصیلی آن است که دانش آموزان به مناسب ترین شاخه یا رشته تحصیلی بر اساس استعداد و علاقه و نه صرفا امکانات و نیازهای کشور راهنمایی شوند. لذا در هدایت تحصیلی دو معیار مهم در نظر گرفته می شود.
الف) بررسی های روانشناسی و آزمون های مشاوره ای دانش آموز
این بررسی ها مجموعا 65 امتیاز را برای دانش آموز در بر خواهند داشت و شامل نمون برگ هایی است که از طریق سامانه همگام به نشانی hamgam.medu.ir در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد. بنابراین متقاضیان جهت دریافت این فرم نیازی به مراجعه حضوری به مدارس نخواهند داشت. مجموع امتیازات آزمون های مشاوره ای شامل ریز امتیازات ذیر خواهد بود.
[list]
[*] نظر سنجی از دانش آموزان با توجه به اولویت های انتخابی آنان از بین شاخه ها و رشته های تحصیلی موجود در دوره متوسطه دوم صورت می گیرد. دانش آموزان فرمی مشابه فرم زیر را جهت ترتیب بندی اولویت های خود در سامانه همگام پر خواهند کرد که 10 امتیاز از امتیاز های بررسی های مشاوره ای را برای آن ها رقم خواهد زد.
[/list]
[list]
[*] نظر سنجی از دبیران دروس مختلف دوره متوسطه اول صورت خواهد گرفت که در این حالت معلمان فرمی مشابه فرم زیر را پر کرده و در سامانه مربوطه بارگذاری می کنند. نتایج این فرم شامل 10 امتیاز از کل امتیازات بررسی های مشاوره ای در امر هدایت تحصیلی خواهد شد.
[/list]
[list]
[*]یکی از فرم هایی که در امر هدایت تحصیلی تکمیل و ثبت می شود، فرم نظر سنجی والدین است. والدین می توانند طی فرمی مشابه فرم زیر، نظر خود را نسبت به انتخاب رشته فرزند خود اعلام کنند که نتایج این فرم 5 امتیاز از مجموع امتیازات را شامل خواهد شد.
[/list]
[list]
[*]بخش عمده ای از امتیازات کل بررسی مشاوره ای مربوط به نتایج آزمون های مشاوره ای است. در طی سه سال اول متوسطه 6 آزمون شامل آزمون استعداد، رغبت، شخصیت و ارزش های تحصیلی – شغلی دانش آموز برگزار خواهند شد که هر آزمون 5 امتیاز دارد و در مجموع 30 امتیاز از مجموع امتیازات بررسی مشاوره ای را به خود اختصاص خواهد داد.
[/list]
[list]
[*]نهایتا نظر سنجی مشاوران صورت می گیرد که بر اساس مجموع امتیازات اخذ شده تصمیم گیری خواه شد و در این حالت نیز 10 امتیاز از مجموع امتیازات بررسی مشاوره ای را شامل می شود که در این مرحله، مجموع امتیازت از 65 امتیاز در طی فرمی مشابه زیر محاسبه خواهد شد.
[/list]
ب) نمرات و سوابق تحصیلی دانش آموز
ورود به هر یک از شاخه ها و رشته های تحصیلی نیازمند کسب حداقل نمرات دروس تخصصی پایانی نوبت دوم (نمره خرداد یا همان نمره برگه خرداد ماه) مربوط به آن رشته می باشد. به عبارت دیگر، در صورت عدم کسب حداقل میانگین دروس تخصصی در سه پایه هفتم، هشتم و نهم (هفتم و هشتم با ضریب 1 و نهم با ضریب 3) برای رشته ها، سایر عوامل و ملاک های هدایت تحصیلی آن دانش آموز در تنظیم نمون برگ هدایت تحصیلی بی اثر خواهد بود. در جداول زیر حدنصاب نمره برای دروس تخصصی مرتبط با هر سه شاخه نشان داده شده است.
3 / [نمره خرداد پایه هفتم + نمره خرداد پایه هشتم + (نمره خرداد پایه نهم * 3 )] = روش محاسبه نمره
حد نصاب نمره لازم برای دروس شاخه های گروه نظری
ریاضی فیزیک
علوم تجربی
علوم انسانی
علوم و معارف
ریاضی 14
ریاضی 13
زبان و ادبیات فارسی 14
زبان و ادبیات فارسی 12
علوم تجربی 13
علوم تجربی 14
مطالعات اجتماعی 13
مطالعات اجتماعی 14
—
—
زبان عربی 12
زبان عربی 13
حد نصاب نمره لازم برای دروس شاخه های گروه فنی و حرفه ای
رشته های هنر
رشته های کشاورزی
رشته های خدماتی
رشته های صنعت
فرهنگ و هنر 12
فرهنگ و هنر 12
فرهنگ و هنر 12
فرهنگ و هنر 12
کار و فناوری 12
کار و فناوری 12
کار و فناوری 12
کار و فناوری 12
ریاضی 10
علوم تجربی 10
ریاضی 10
ریاضی 10
علوم تجربی 10
—
—
علوم تجربی 10
حد نصاب نمره لازم برای دروس شاخه های گروه کار و دانش
رشته های هنر
رشته های کشاورزی
رشته های خدماتی
رشته های صنعت
فرهنگ و هنر 12
فرهنگ و هنر 10
فرهنگ و هنر 12
فرهنگ و هنر 10
کار و فناوری 12
کار و فناوری 12
کار و فناوری 12
کار و فناوری 12
ریاضی 10
علوم تجربی 10
ریاضی 10
ریاضی 10
نحوه انتخاب رشته بر اساس هدایت تحصیلی پایه نهم 99
از آن جایی که حق مسلم هر انسانی است که رشته و شغلی را آزادانه انتخاب کند، هدایت تحصیلی فرآیندی سه ساله در نظر گرفته شده است و طی آن با کمک مشاوران تحصیلی، این امکان به دانش آموز داده می شود تا انتخاب رشته نهم به دهم را آگاهانه به انجام برساند.
نحوه اجرای این آیین نامه شامل تهیه نمون برگ های هدایت تحصیلی، نظر خواهی از دانش آموزان، معلمان، والدین و مشاور ذی صلاح مدارس بر اساس استانداردهای مصوب می باشد. دانش آموزان باید جهت انتخاب نهایی رشته تحصیلی مورد نظر، نمون برگ های تحصیلی خود را از سایت همگام به نشانی hamgam.medu.ir تهیه کرده و به صورت اینترنتی آن ها را تکمیل کنند.
لازم به ذکر است که دانش آموزان برای انتخاب رشته به این طریق می بایست با در دست داشتن کد ملی و رمز ورود همگام خود وارد سایت مذکور شده تا فرم های انتخاب رشته در دسترس آن ها قرار گیرد.
اعلام نتایج هدایت تحصیلی پایه نهم 99
نمون برگ هدایت تحصیلی همزمان با اعلام نتایج امتحانات خرداد و شهریور ماه، برای همه دانش آموزان صادر شده و پس از تایید مسئول ثبت نمرات، مشاور و مدیر مدرسه تا نیمه تیر ماه همان سال برای قبولی های خرداد و همزمان با اعلام نتایج شهریور ماه برای قبولی های شهریور در اختیار دانش آموز قرار می گیرد.
نتیجه بررسی های مشاوره ای و سوابق تحصیلی دانش آموز در فرم شماره 6 و 7 از طریق سایت همگام قابل دسترس خواهد بود. نتیجه هدایت تحصیلی برای دانش آموزان نهم سال تحصیلی 98 – 99 نیز در تاریخ 23 تیر ماه سال جاری در سامانه همگام قرار گرفت لذا دانش آموزان برای دریافت این فرم ها نیاز به حضور در مدارس نداشتند.
توجه داشت باشید که در فرم شماره 6، امتیازات مشاوره ای و سوابق تحصیلی محاسبه شده و مجموع آن از 100 نمره اعلام می شود. ناگفته نمایند که این فرم بیشتر جنبه توصیه ای خواهد داشت.
فرم نهایی، فرم شماره 7 خواهد بود که با توجه به سوابق تحصیلی دانش آموز و ظرفیت منطقه بیان می شود. در این فرم ضریب دروس مقاطع هفتم و هشتم با ضریب 1 و دروس مقطع نهم با ضریب 3 اعلام می شود. لذا بدیهی است که نمرات مقطع نهم بالاترین اثر را روی سوابق تحصیلی و انتخاب رشته فرد خواهد گذاشت. دانش آموز در فرم شماره 7 با حروفی از قبیل “الف” و “ب” مواجه خواهد شد. در این ارتباط می توان گفت که اولویت بندی شاخه ها و رشته ها در نمون برگ شماره ۷ هدایت تحصیلی تنها بر اساس ظرفیت و عملکرد تحصیلی می باشد.
اولویت “الف” در نمون برگ شماره ۷ هدایت تحصیلی ثبت میشود. منظور از اولویت “الف” آن است که اگر دانش آموزی حداقل نمره کتبی مورد نظر برای ورود به رشته یا زمینه ارائه شده را کسب کند؛ بدون در نظر گرفتن ظرفیت منطقه میتواند در رشته دلخواه خود (در صورت وجود آن رشته یا زمینه در منطقه) ثبت نام کنند.
منظور از اولویت “ب” یعنی این که بر اساس میزان ظرفیت منطقه، گروهی از دانش آموزان که نمرات کتبی تحصیلی آن ها بالاتر از دانش آموز بوده، برابر ظرفیت اعلامی ثبت نام می کنند و در صورت انصراف آنان، دانشآموز با اولویت (ب) میتواند ثبت نام کند.
مثلا اگر دانشآموزی برای رشته علوم انسانی اولویت “ب” باشد، باید کمی صبر کند تا تکلیف اولویت “الف”ها مشخص شود و در صورت انصراف آن ها، اولویت “ب” ها قادر به ثبت نام خواهند بود.
آزمون جبرانی هدایت تحصیلی برای انتخاب رشته پایه نهم 99
دانش آموزانی که حدنصاب نمره را در یکی از شاخه ها، زمینه ها و رشته های تحصیلی در خرداد ماه کسب نکرده باشند، میتوانند با تکمیل نمون برگ [b]درخواست تعیین رشته مجدد[/b] نسبت به شرکت در امتحان تعیین رشته در شهریور ماه (همزمان با امتحانات دانش آموزان تجدیدی) اقدام کنند. تاکید میشود که حد نصاب لازم برای ورود به هر رشته، بر اساس نمرات پایانی سه ساله دوره اول متوسطه در درس یا دروس مربوطه محاسبه میشود. در صورت کسب حدنصاب نمره، ورود دانش آموز به مدارس غیردولتی بلامانع بوده و در مدارس دولتی نیز در صورت وجود ظرفیت، امکان پذیر است.
نمره امتحان تعیین رشته، مانند امتحانات شهریور ماه محاسبه می شود و در کارنامه تحصیلی و نمون برگ های هدایت تحصیلی (با عنوان تعیین رشته) ثبت شده و تاثیری در معدل سالانه یا کل دانش آموز ندارد و صرفا به منظور انجام هدایت تحصیلی دانش آموز، مورد استفاده قرار میگیرد. بدیهی است که مدیران مدارس دوره متوسطه اول باید نمون برگ های تعیین رشته مجدد را در اختیار دانش آموزان متقاضی قرار داده و فرآیند درخواست را به طور کامل اجرا کنند.
چنانچه دانش آموز در پایه دهم وارد رشته یا شاخه ای شده است که به هر دلیلی امکان ادامه تحصیل برایش فراهم نبود یا به آن علاقه ای نداشت، می بایست به مشاور یا مدیر مدرسه مراجعه نموده و فرم مربوط به تغییر رشته را دریافت کند. چنانچه دانش آموز در خرداد یا شهریور در چند دروس مرتبط با رشته جدید امتحان دهد و حدنصاب نمره لازم را کسب کند، قادر است از سه شاخه نظری، فنی حرفهای و کار و دانش با فرض قبولی در نمرات دروس مرتبط، در پایه یازدهم وارد رشته جدید شود. اما اگر دانش آموز در پایه یازدهم تمایل به انتخاب رشته داشته باشد، باید لزوماً در دروس همان شاخه انتخاب رشته را انجام دهد، چون برای گرفتن دیپلم در آن شاخه باید دروس آن شاخه را گذرانده باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با شرایط تغییر رشته تحصیلی در دوره یازدهم می توانید روی لینک مربوطه کلیک کنید.
سوالات متداول
1- آیا امکان انتخاب رشته ای که در فرم هدایت تحصیلی ذکر نشده است، وجود دارد؟
خیر، وقتی رشته ای جزو اولویت های دانش آموز نیست، به این معنا می باشد که وی حداقل نمره لازم را کسب نکرده است و نمی تواند در آن رشته را انتخاب نماید.
2- مدارس غیردولتی بدون در نظر گرفتن اولویت ها ثبت نام می کنند؟
خیر، در روند هدایت تحصیلی مدارس دولتی و غیردولتی از یک الگو تبعیت می کنند. با این تفاوت که در مدارس غیردولتی اولویت الف و ب رعایت نمی شود؛ لذا دانش آموزان می توانند بدون معطلی به اولویت ب بروند.
3- امکان تغییر رشته بعد از کلاس دهم وجود دارد؟
بله، دانش آموز می تواند از مدرسه تقاضای تغییر رشته کند تا به تایید اداره آموزش و پرورش منطقه برسد. در پایه دهم امکان تغییر شاخه و رشته وجود دارد، اما در سال یازدهم دیگر امکان تغییر شاخه نیست و دانش آموز فقط میتواند رشته را تغییر دهد.
نقلقول: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هدایت تحصیلی پایه نهم با مشاوران ایران مشاوره تماس حاصل نمایید.ساعت تماس از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل و از طریق تلفن های ثابت –
نقلقول: تماس از استان تـهران: 9092305538
تماس از سایر استان ها: 9099072938 - 9099071647
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید
سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…
منبع: هدایت تحصیلی پایه نهم