21-07-2020, 10:30 AM
با همه گیری تکنولوژی های نوین، نگرانی ها در مورد مضرات تکنولوژی نیز افزایش یافته است. در دنیای مدرن امروز زندگی بدون تلفن همراه، مایکروفرها، اتومبیلها، جتها، رایانهها، دستگاههای صوتی و سایر دستگاههای الکترونیکی غیر ممکن بنظر می رسد. این ابزارها فقط بخشی از ابزارهای الکترونیکی متعددی هستند که فرکانس الکترومغناطیس (EMF) منتشر میکنند. بمباران مداوم این فرکانسها کاملاً مضر است؛ بنابراین ضرورت آگاهی از آنچه در EMF وجود دارد و نحوهی محافظت در برابر امواج الکترومغناطیس اجتناب ناپذیر است. برای مطالعه در مورد روش های محافظت از خود گوشی همراه پیشنهاد می کنیم به مطلب چند نکته برای محافظت از گوشی هوشمند در برابر آسیب ها مراجعه کنید.
اگرچه تحقیقات بسیار زیادی وجود دارد که نشان می دهد پرتوهای منتشر شده از سوی گوشیهوشمند چندان هم برای سلامتی خطرناک نیست اما همچنان دانشمندان و تحقیقات بسیاری از درصد بالای خطرآفرینی این محصول برای سلامتی جسمی و روحی کاربران میگویند و این طور که به نظر میرسد موبایل باید تنها در شرایط اضطراری و مواقع لزوم استفاده شود و در غیر این صورت منجر به ایجاد تومورهای بدخیم و بسیاری دیگر از بیماریهای خطرناک خواهد شد.
حال با توجه به اینکه کنار گذاشتن خرید گوشی موبایل و سایر گجت های هوشمند غیر ممکن بنظر می رسد در ادامه مطلب همراه ما باشید تا راهکارهایی برای کاهش اثرات مضر تلفن همراه را با هم مرور کنیم.
1- بلافاصله بعد از شماره گیری گوشی را در کنار گوش خود قرار ندهید
بیشتر افراد عادت دارند به محض شماره گیری گوشی موبایل را در کنار گوش خود قرار می دهند. تا برقراری تماس و پاسخ کاربر مقصد صبر کنید. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، در زمان شروع برقراری تماس و پیش از از آنکه کاربر پاسخ دهد، اوج تشعشات موبایل است و می بینید که این عادت بسیار برای سلامتی مضر است. امروزه در تمام گوشی ها چه از نوع قدیمی و چه در مدل های جدید پس از اتصال تماس ثانیه شمار فعال شده و به این وسیله کاربر از پاسخگویی طرف مقابل مطلع می شود.
2- تا جایی که برایتان امکان دارد از پیامک بجای تماس صورتی استفاده کنید
اگرچه اولویت بسیاری از افراد برای تبادل اطلاعات فوری، تماس صوتی است، اما اگر بتوانید این عادت را در خود تغییر دهید خدمت بزرگی به سلامت خود می کنید. امروزه اپلیکیشن های پیام رسان جز پرمخاطب ترین برنامه های گوشی هوشمند هستند و بیشتر افراد ترجیح می دهند از این برنامه های استفاده کنند اما با توجه به اینکه برای استفاده از اپلیکیشن بازهم به شبکه اینترنتی نیاز است پیشنهاد می کنیم برای حفظ سلامتی خود در مواقع غیر ضروری یا هنگامی که تنها قصد ارسال یک متن کوتاه را دارید از پیامک استفاده کنید. انتقال اطلاعات با پیامک در مقایسه با سیستم مورد استفاده در برنامه های پیام رسان از شبکه ای ضعیف تر صورت می گیرد.
3- تا حد امکان کمترین میزان زمان مکالمه را داشته باشید
شاید این موضوع در ابتدا مسخره بنظر برسد اما به یاد داشته باشید که همواره بطور ناخواسته در معرض تششعات امواج مغناطیسی و رادیویی هستید، پس تا جایی که ممکن است باید به صورت ارادی خود را در معرض این امواج مضر قرار ندهید و راهکارهایی را انتخاب کنید که کمتر به سلامتی شما آسیب وارد شود.
با وجود حضور امواج موبایل در همه جا باز هم وقتی یک دریافتکننده همچون گوشی موبایل را به دست میگیریم، در حال جذب امواج مضر رادیویی آنها به سمت خود هستیم و این امواج هنگامی که در حال مکالمه هستیم به اوج خود می رسند. تحقیقات نشان می دهد موثرترین روش برای کاهش آسیب های امواج گوشی موبایل کاهش زمان مکالمه است. تحقیقات نشان می دهد اگر بیش از دو دقیقه با تلفن همراه صحبت کنید، مغزتان در معرض تاثیرات منفی امواج موبایل قرار میگیرد.
4- از قراردادن گوشی موبایل در جیب شلوار و یا بر روی کمر جدا خودداری کنید
اگر خاطرتان باشد در ابتدای ظهور تلفن های همراه بسیار مد بود که گوشی را در کیف موبایل کمری وصل می کردند. این مدل مدت ها است که منسوخ شده اما هنوز هم بیشتر افراد مخصوصا آقایان عادت دارند که گوشی موبایل را در داخل جیب قرار می دهند. بر اساس یک آزمایش رسمی، مردانی که تلفن همراه را در جیب شلوارشان قرار میدهند، مقدار اسپرمهای تولید شده توسط دستگاه تولید مثل آنها به میزان ۳۰ درصد کاهش میکند تا به اصطلاح پزشکان به عقیمی موقت دچار شوند.
5- از قاب و محافظ های فلزی برای گوشی موبایل استفاده نکنید
در مطلب چند اصول مهم برای انتخاب قاب محافظ که از تلفن همراه شما به خوبی نگهداری کند در مورد انواع قاب های گوشی موبایل نوشته شده است که قاب های فلزی برای خود گوشی هم مناسب نیستند حال باید بدانید که محافظ های فلزی مانند یک گیرنده قدرتمند امواج مغناطیسی بیشتری را به خود جذب می کند و تاثیر منفی بیشتری هم بر سلامتی شما می گذارند. ذکر این نکته ضروری است که استفاده از تلفن همراه در کنار تخت بیماران، تجهیزات پزشکی و پمپ بنزین نیز خطرناک است و نباید در این مکانها از گوشی موبایل استفاده کرد.
6- خود را عادت دهید که هنگام مکالمه از هندزفری استفاده کنید
همانطور که گفتیم بهتر است گوشی موبایل را زیاد به گوش خود نزدیک نگه ندارید، یکی از ساده ترین راه های پیشگیری از مضرات امواج گوشی موبایل استفاده از یک هندزفری با سیم بلند است که با کیفیت باشد. با توجه به اینکه حین برقراری تماس تشعشعات به بالاترین میزان قدرت خود می رسند، هرچه از گوشی خود فاصله بگیرید این مضرات شدیدا کاهش می یابد که یکی از راه های دور ماندن از گوشی استفاده از هندزفری است.
7- از باز بودن آنتن موبایل خود مطمئن شوید
یکی از روش های ارتقا سیگنال آنتن ها این است که آنتن گوشی هوشمند خود را در هنگام صحبت با دست نپوشانید. وجود پوشش در برابر آنتن موبایل موجب می شود تا دستگاه برای دریافت سیگنال با کیفیت مجبور باشد نیروی بیشتری صرف کند و در نتیجه امواج مضر بیشتری به گیرنده می رسد. مسدود کردن آنتن تلفن همراه شارژ گوشی را با سرعت بیشتری تخلیه می کند. سعی کنید در زمانی که آنتن ضعیف است از مکالمه یا برقراری تماس پرهیز کنید چراکه در این حالت گوشی برای برقراری تماس انرژی بیشتری را مصرف و تشعشعات بیشتری را ساطع می کند.
8- در وسایل نقلیه از گوشی موبایل استفاده نکنید
در حین حرکت با وسایل نقلیه آنتن های تلفن همراه تلاش بیشتری برای برقراری ارتباط با ایستگاه پایه به خرج می دهند. این امر موجب می شود تا میزان تشعشعات مضر نیز به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند. از طرف دیگر دیواره های وسایل نقلیه عمدتا از جنس فلز ساخته می شوند که همنطور که در نکات بالا گفتیم سازه های فلزی از قاب فلزی گرفته تا سازه فلزی ساختمانی و یا سازه های اتومبیل همگی نرخ جذب بیشتری برخوردارند. استفاده از گوشی موبایل حین رانندگی به صورت طولانی مدت، سبب بروز سردرد و سرگیجه میشود. گذشته از تمام این موارد استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگی موجب اختلال در هشیاری و کاهش زمان واکنش راننده و بروز تصادف می شود.