29-07-2020, 04:06 PM
نقلقول:
دزدیدن هواپیما با هر انگیزهای خواه سیاسی و مذهبی باشد و خواه به دلایل شخصی جرم محسوب میشود و فرقی ندارد در پرواز داخلی اتفاق بیوفتد یا در پرواز خارجی و بینالمللی، درهرصورت باعث به هم خوردن آرامش و به هم ریختن افکار مردم میشود. در این بخش از مقاله میخواهیم مطالب جالبی را درباره هواپیماربایی با شما به اشتراک بگذاریم پس با ما همراه باشید.
اولین دزدی هواپیما در جهان!
اولین هواپیماربایی در جهان را افراد انقلابی پرو در سال 1930 در شروع جنگ بین شرق و غرب انجام دادند. دومین هواپیمایی که دزدیده شد تقریباً 17 سال بعد از ربایش هواپیمای اول بود. در این دزدی سه فرد رومانیایی برای فرار به ترکیه یک هواپیما از پرواز داخلی کشور خود دزدیدند. بعدازاین اتفاق در طول سه سال کسانی که قصد فرار از اروپای شرقی را داشتند 14 هواپیما را با موفقیت دزدیدند و با یک پرواز خارجی از ایران خود را به مقصد موردنظرشان رساندند.بزرگترین هواپیماربایی در کل دنیا همان حادثهی 11 سپتامبر است که هدفش خراب کردن برجهای دوقلو بود و کشتههای زیادی را بر جای گذاشت.
اولین ربایش هواپیما در ایران!
در سال 1349 سه نفر که قصد گرفتن پناهندگی از عراق را داشتند با همراه داشتن اسلحه اولین هواپیماربایی را در ایران انجام دادند. این هواپیما که متعلق به ایرلاین هما بود بازور تفنگ در یک پرواز داخلی ربوده شد و به عراق رفت. جالب است بدانید که در سال 1349 سه هواپیماربایی به وقوع پیوست که هر سه تای آنها در عراق به زمین نشستند و ربایندگان آن قصد گرفتن پناهندگی سیاسی از عراق را داشتند. پس از انقلاب نیز هواپیماهای دیگری دزدیده شد که آخرین آنها در سال 1374 بهوسیلهی خدمهی پرواز انجام شد و در فلسطین اشغالی فرود آمد. این هواپیما برای یک پرواز داخلی به مقصد کیش به پرواز درآمده بود.تعدادی از کسانی که در خارج از کشور هواپیماربایی کرده بودند هواپیمای دزدیدهشده را در یک پرواز خارجی در ایران به زمین نشاندند. این هواپیمارباییها در سال 60، 62، 63، 67 انجام شد.
اولین زن رباینده هواپیما!
اولین زنی که اقدام به دزدی هواپیما کرد 25 سال سن داشت و جزو چریکیهای فلسطین بود. لیلا خالد اولین زن هواپیماربا بود که شجاعت دزدیدن یک هواپیمای آمریکایی در یک پرواز خارجی را داشت.چه جرمهایی جزو اقدام علیه امنیت پرواز به شمار میروند؟
به زبان ساده " هرکسی داخل هواپیمایی که در حال پرواز است توسط اعمال زور، تهدید، یا هر عملی که باعث ترس و وحشت مسافران شود کنترل هواپیما را به دست بگیرد یا در این کار مشارکت کند مجرم محسوب میشود. " این مطلبی است که در ماده یک کنوانسیون لاهه آمده است اما به زبان سادهتر. فرقی ندارد هواپیما در یک پرواز داخلی ایران ربوده شود یا در یک پرواز خارجی، درهرصورت جرم شخص رباینده سنگین است.
بهتر است بعد از خواندن این مطلب، مطلب چگونه برای یک پرواز طولانی خود را آماده کنیم؟ (بخش اول) را نیز بخوانید.
آیا هدف رباینده از دزدیدن هواپیما در مجازاتش تأثیر دارد؟
اهداف دزدیدن هواپیما بزرگتر از دزدی یک وسیله نقلیه زمینی است. هواپیماربایی میتواند به خاطر آزادی شخصی از زندان، پناهندگی سیاسی و ... صورت پذیرد. جالب است بدانید 60 درصد هواپیماهایی که در پرواز داخلی یا در پرواز خارجی در سال 1947 دزیده شدند به خاطر گرفتن پناهندگی در کشورهای دیگر بوده است.طبق ماده یکبند (ب) در کنوانسیون توکیو هر کاری که سلامت و امنیت مسافران را تهدید کند حتی اگر جرم محسوب نشود باعث اجرای مقررات کنوانسیون خواهد شد.در بخش بعدی اطلاعات بیشتری را درباره هواپیماربایی در اختیار شما خواهیم گذاشت.