تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
  • سردر
  • جستجو
  • فهرست اعضا
  • سالنامه
  • راهنما
درود مهمان گرامی! ورود ثبت‌نام
ورود
نام کاربری:
گذرواژه‌:
گذرواژه‌تان را فراموش کرده‌اید؟
 
تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum › پردیس فناوری کیش › گفتگوی آزاد v
« قبلی 1 … 752 753 754 755 756 … 1005 بعدی »

عصب کشی دندان چیست؟

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حالت موضوعی
عصب کشی دندان چیست؟
salamatpedia آفلاین
عضو عادی
***
ارسال‌ها: 87
موضوع‌ها: 87
تاریخ عضویت: Jun 2018
اعتبار: 0
#1
15-11-2019, 08:39 PM (آخرین ویرایش: 15-11-2019, 08:41 PM، توسط salamatpedia.)
اگر شما هم حتی برای یک مرتبه عصب کشی دندان را تجربه کرده باشید، حتما متوجه شده اید که این عمل، جزو یکی از عمل های سخت دندانپزشکی است و این سؤال برایتان پیش می آید که عمر دندان عصب کشی شده چقدر است و چگونه ماندگاری دندان عصب کشی شده را افزایش دهیم. این مقاله شما را در این باره و طول عمر سایر عمل های سخت دندانپزشکی راهنمایی می کند.
عصب‌کشی فرایندی است که در آن پالپ دندان ملتهب، عفونی یا پوسیده را درمان می کنند. پالپ ماده نرمی است در وسط دندان قرار دارد و از عصب، رگ‌های خونی و بافت همبند تشکیل شده‌است. حفره پالپ حفره‌ای توخالی در قسمت مرکزی تاج است که پالپ داخل آن قرار دارد. این حفره تا زیر کانال ها ادامه دارد و حتی به ریشه هم می رسد.
نکته: برخی ریشه‌ها بیشتر از یک کانال ریشه دارند اما همه آن ها حداقل دارای یک کانال هستند.
عصب کشی دندان چیست؟
به فرایندی که برای درمان عصب دندان استفاده می کنند، عصب‌کشی یا درمان ریشه دندان می گویند. اندودنتیکس (یا همان ریشه‌درمانی) شاخه‌ای از علم دندانپزشکی است که با پالپ دندان و بافت‌های اطراف ریشه دندان سروکار دارد. برای درمان مشکل ریشه دندان می‌توان به دندانپزشک عمومی یا متخصص عصب‌کشی (ریشه‌درمان) مراجعه کرد.
به دندانپزشکی که پس از دوره عمومی دندانپزشکی دوره تخصصی درمان ریشه کانال را گذرانده است متخصص عصب‌کشی می گویند. دندانپزشکان عمومی هم می‌توانند عصب کشی انجام دهند اما اگر دندان شرایط وخیمی داشته باشد یا برای بار دوم نیاز به عصب‌کشی داشته باشد، او را به متخصص عصب‌کشی یا پزشک ریشه‌درمان ارجاع می‌دهند.
پس از انجام عصب کشی، پزشک پالپ دندان را برمی دارد و تمام کانال‌ها و حفره‌ پالپ دندان را با مواد مخصوص پر می کند تا باکتری وارد دندان نشود.
[font=iransans]ماندگاری عمل های دندانپزشکی[/font]
هرچند عمل هایی مانند پر کردن دندان یا عصب کشی و روکش دندان سخت است، اما گاهی عدم رعایت مراقبت های لازم یا عدم مهارت کافی دندانپزشک، شما را مجبور به تکرار این عمل ها می کند.
طول عمر پر کردن دندان
ازبین رفتن دندان پرشده می تواند دلایل مختلفی داشته باشد اما اینکه این اتفاق چگونه و بعد از چه مدت بیفتده به جنس ماده پرکردنی و مهارت دندانپزشک بستگی دارد. به‌طورکلی، مواد پرکردن دندان از جنس طلا، آمالگام نقره، یا صمغ کامپوزیت هستند. محکم ترین و مقاوم ترین این ماده ها طلا است که بین ۱۵ تا ۳۰ سال ماندگاری دارد.
 آمالگام نقره معمولا بین ۱۰ تا ۱۵ سال دوام می‌آورد. کمترین میزان ماندگاری را کامپوزیت دارد که معمولا حدود ۵ تا ۷ سال سالم باقی می ماند.
[font=iransans]همه این مواد به مرور زمان فرسوده و کهنه می‌شوند. حتی ممکن است این مواد پرکننده (به غیر از طلا) ترک برداشته یا سوراخ شوند. به خاطر داشته باشید که رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک کمک می کنند که دندان پرشده عمر بیشتری داشته باشد. توصیه می کنیم برای پرکردن دندان های جلویی مواد کامپوزیت را انتخاب کنید چراکه به رنگ طبیعی دندان هستند و طرح لبخند شما را زیباتر می کنند و عوارضی برای سلامتی شما ندارد.[/font]
[font=iransans]طول عمر روکش دندان[/font]
تاج یا روکش دندان باید حداقل پنج سال عمر کند (فرقی نمی کند شخص چقدر به بهداشت دهانش رسیدگی می کند یا چه عادت های سالم و ناسالمی دارد). بنابراین اگر تاج در کمتر از پنج سال خراب شود باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید. البته اگر هر روز مسواک بزنید، هر چند روز یکبار نخ دندان بکشید و به‌طورکلی بهداشت دهان و دندانتان را رعایت کنید، به طور متوسط تاج دندان‌ بین ۱۰ تا ۱۵ سال سالم باقی می‌مانند.
[font=iransans]کسانی که همیشه مسواک می‌زنند، کشیدن نخ دندان در برنامه های روزانه‌شان قرار دارد و هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه می‌کنند، ماندگاری تاج دندان‌هایشان ۲۵ تا ۳۰ سال هم طول می‌کشد. البته اینکه تاج دندان روی ایمپلنت تیتانیوم نصب شده باشد یا به ریشه طبیعی دندان خودتان متصل باشد روی میزان ماندگاری آن تاثیر زیادی دارد (اگر تاج  روی ایمپلنت نصب شده باشد بدن زودتر آن را پس می زند). به علاوه، اگر می خواهید دوام تاج دندان‌تان طولانی تر شود از عادات بد مثل جویدن ناخن یا باز کردن بسته‌های پلاستیکی با دندان بپرهیزید.[/font]
[font=iransans]ماندگاری دندان عصب کشی شده[/font]
عصب کشی معمولا آخرین گزینه‌ای است که برای درمان دندان استفاده می کنند و مخصوص دندان هایی است که به‌شدت خراب شده باشند.
در این فرایند دندانپزشک حفره کوچکی درون دندان ایجاد کرده و پالپ (عصب و بافت زنده) را خارج می کند و دوباره حفره را با مواد مخصوص پر می‌کند. از آنجایی که دندان پیش از عصب کشی برای مدتی خراب بوده، می‌توان گفت بعد از عصب‌کشی هم این دندان‌ها نسبت به سایر دندان‌های طبیعی‌تان ضعیف‌ترند. به همین خاطر بعد از انجام این فرایند دندان فقط ۱۰ تا ۱۵ سال دوام می‌آورد.
البته روش‌هایی هم هستند که می توانید به کمک آن ها ماندگاری دندان عصب‌کشی شده را بیشتر کرده و تا آخر از آن ها استفاده کنید. مثلا می‌توانید روی آن روکش نصب کنید. روکش دندان را محکم می کند و باعث می شود  ماندگاری بیشتری داشته باشد. همچنین سعی کنید حتما هر شش ماه یکبار برای چکاپ به دندانپزشک‌ مراجعه کنید و بهداشت دهانتان را رعایت کنید. مراقب باشید که دندان عصب کشی شده آسیب بیشتری نبیند یا دوباره خراب نشود.
از خوردن یخ و نوشیدنی سرد دوری کنید، عادت‌های بد را کنار بگذارید، مسواک بزنید و از همه مهم‌تر نخ دندان کشیدن یادتان نرود!
[font=iransans]اینکه یک فناوری دندانی بخصوص تا چه مدتی در دهان ماندگاری دارد دقیقا قابل پیش‌بینی نیست. هرکدام از این فناوری‌ها طول عمر و دوام خود را دارند و هرچقدر بهتر از دهان و دندان‌تان مراقبت کنید، دوام‌شان بیشتر خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره شیوه‌های پرکردن، روکش و عصب کشی طرح اصلاح لبخند می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.[/font]
[font=iransans]دلایل عصب کشی مجدد دندان[/font]
همانطور که پیش از این هم اشاره کردیم تنها پنج درصد از افراد مجبور می شوند فرایند عصب‌کشی یک دندان را دوباره تکرار کنند و در بیشتر موارد هم نمی توان گفت عصب‌کشی واقعا ناموفق بوده! همانطور که گفتیم بعضی از دندان ها چند ریشه دارند. وقتی یکی از این ریشه ها خراب می شود دندانپزشک آن را درمان می کند و عصب‌کشی انجام می دهد.
حال ممکن است در آینده بقیه ریشه ها هم خراب شوند و دندانپزشک مجبور شود برای درمان آن ها فرایند عصب‌کشی را از نو انجام دهد. درنتیجه نمی توان گفت عصب‌کشی قبلی ناموفق بوده یا با شکست مواجه شده‌است. درکل دلایلی که ممکن است باعث تکرار فرایند عصب‌کشی شود به شرح زیر میباشند:

دلیل نخست اینکه احتمالا مراقبت کافی و مناسب از دندان (یا دندان هایتان) نداشته اید. این مسئله بیشتر در کودکان و نوجوانانی اتفاقمی افتد که معمولا توجه زیادی به بهداشت دهانشان نمی کنند.

اگر دندان بیشتر از یک ریشه داشته باشد و یکی از ریشه‌ها کمی عفونت داشته باشد (در حدی که پزشک نتواند آن را تشخیص دهد) و بعدا هم به آن توجهی نشود، درواقع فرایند عصب‌کشی شکست می خورد و پزشک مجبور می شود دوباره آن را انجام دهد. هرچند که احتمال رخ دادن این سناریو بسیار بعید است اما گاهی هم اتفاق می‌افتد.

گاهی به مرور زمان موادی که با آن دندان را پر کرده‌ایم ضعیف شده و باکتری وارد دندان می شود. این اتفاق هم مانند مورد قبلی چندان رایج نیست اما هر از گاهی بین مراجعه‌کنندگان دیده می‌شود.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص عمر دندان عصب کشی شده می توانید به آدرس زیر مراجعه کنید:https://drmiladafshar.com/1543
[font=iransans]دکتر میلاد افشار

دندانپزشک جراح و متخصص ایمپلنت


[/font]
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
« قدیمی‌تر | جدیدتر »


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  تفاوت سینک گرانیتی و استیل چیست؟ راهنمای خرید بهترین سینک آبشاری پنج کلید برای آشپزخا Mitra90 0 117 02-07-2025, 10:13 PM
آخرین ارسال: Mitra90
  بهترین راه برای خرید چسب بتن چیست؟ نکاتی که قبل از انتخاب باید بدانید! Mitra90 0 111 02-07-2025, 08:13 PM
آخرین ارسال: Mitra90
  چسب بتن چیست و چرا انتخاب آن می‌تواند کیفیت پروژه‌های ساختمانی شما را متحول کند؟ Mitra90 0 140 28-06-2025, 01:51 PM
آخرین ارسال: Mitra90
  بیماری زخم معده چیست؟ nyusha 0 167 27-06-2025, 12:55 AM
آخرین ارسال: nyusha
  اسهال خونی در بزرگسالان و کودکان نشانه چیست | علت و درمان nyusha 0 182 09-06-2025, 02:00 PM
آخرین ارسال: nyusha
  دستگاه جی فایو چیست و چگونه باعث لاغری موضعی می‌ شود؟ geekgirlnzri 0 200 30-05-2025, 09:51 PM
آخرین ارسال: geekgirlnzri
  عوارض لاغری با دستگاه کویتیشن چیست؟ geekgirlnzri 0 185 30-05-2025, 07:02 PM
آخرین ارسال: geekgirlnzri
  علت التهاب معده (گاستریت) چیست؟ nyusha 0 184 12-05-2025, 01:56 PM
آخرین ارسال: nyusha
  کیپ اپتیفاین چیست و چرا باید آن را تجربه کنید؟ Mitra90 0 223 12-05-2025, 01:20 AM
آخرین ارسال: Mitra90
  مزایای استفاده از ژل میکروسیلیس چیست؟ Mitra90 0 216 11-05-2025, 05:22 PM
آخرین ارسال: Mitra90

  • مشاهده‌ی نسخه‌ی قابل چاپ
پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
  • تیم انجمن
  • صفحه‌ی تماس
  • تالار کیش تک / kishtech forum
  • بازگشت به بالا
  • بایگانی
  • نشانه‌گذاری تمامی انجمن‌ها به عنوان خوانده شده
  • پیوند سایتی RSS
زمان کنونی: 18-07-2025، 11:17 PM Persian Translation by MyBBIran.com - Ver: 6.5
Powered by MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.