05-07-2017, 11:36 PM
? اگر برنامه احیای دریاچه ارومیه نبود، علاوه بر گردوغبار، با ریزگردهای نمکی هم مواجه میشدیم
? دکتر روحانی در پست اینستاگرامی خود با انتشار عکسی از همایش بینالمللی مقابله با گردوغبار نوشت: اگر اقدامهای #دولت_یازدهم در راستای احیای#دریاچه_ارومیه نبود، امروز در غرب کشور نهتنها با طوفان گردوغبار، بلکه با طوفان نمک مواجه بودیم و حدود ١۴ میلیون نفر از استانهای غربی کشور ناچار به مهاجرت از این مناطق بودند.
? برای احیای تالاب #هورالعظیم اقدامهای گستردهای انجام دادهایم و امروز بیش از ٨٠% سطح این تالاب، آبگیری شده ولی برای تثبیت وضعیت آن باید اقدامهای بیشتری صورت بگیرد. همچنین برای احیای سایر تالابها ازجمله تالاب #هامون، دولت در حد توان و اعتبارات، اقدامهای ارزشمندی را در طول ۴ سال گذشته به انجام رسانده که این اقدامها ادامه یافته و تکمیل خواهد شد.
? منشأ خارجی ریز گردها در ایران با منشأ داخلی آن قابل قیاس نیست؛ بهنحویکه ۲۰% داخلی و ۸۰% منشأ خارجی دارد. در منطقه ما، کشورهای عراق، اردن، کویت، سوریه، عربستان، پاکستان، افغانستان و ترکمنستان جزو کشورهایی هستند که منشأ گردوغبار هستند.
? احداث سد و بند بدون مطالعه کافی و در نظر گرفتن آثار زیستمحیطی آن میتواند برای آینده منطقه خطرناک باشد. اینکه در منطقه ما، کشوری طرح احداث ۲۲ سد را در برنامه خود دارد، میتواند تأثیرات بسیار مخربی بر رودخانه دجله و فرات و در سایه آن، کشور عراق و ایران و کشورهای دیگر را نیز تحت تأثیر قرار دهد لذا نمیتوان در برابر آثار آن بیتفاوت بود و سازمانهای بینالمللی هم در این زمینه مسئولیت دارند.
? تنها راه برای زندگی مسالمتآمیز در کنار یکدیگر، اتخاذ سیاست برد–برد است. در مسائل محیط زیستی هم باید دنبال اقداماتی باشیم که بهواسطه آنهم ایران، هم ترکیه و هم عراق سود ببرند و نمیتوان بهگونهای حرکت کرد که تنها یک کشور از سرچشمههای آب، منتفع شود و تصور کند که میتواند با اقدامات خود، آینده مطمئنی را برای مردم کشورش تأمین کند.
? راه برونرفت از مشکلات، توسعه روابط کشورها و گسترش همکاریهاست. #سازمان_ملل_متحد باید درزمینهٔ معضلات زیستمحیطی احساس مسئولیت بیشتری کند و همه توان خود را برای رفع این معضل به کار بگیرد تا بتوانیم با کمکهای علمی و مالی بر این معضل پیروز شویم.