26-07-2021, 10:32 AM
تفاوت ایرواشر با کولر آبی شاید مسئله باشد که برای شما هم دارای ابهام باشد. بسیار شنیده ایم که در توضیح دستگاه ایرواشر گفته می شود دستگاهی شبیه کولرآبی است، اما در واقع، دستگاه [font=IRANSansWeb, Arial, Tahoma, sans-serif]ایرواشر و کولرآبی صرفا از نظر کارکرد با هم شباهت دارند.[/font]
تفاوت کولرآبی با ایرواشر
۴٫ مصرف آب کمتر:در ایرواشر:
در حالیکه از نظر میزان کارآیی و میزان بازدهی و در واقع تهویه هوا، نتیجه ی کار این دو بسیار با هم متفاوت است. در ادامه به صورت دقیق، تفاوت ایرواشر با کولر آبی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
ایرواشر، دستگاهی با کارکردی بالانوع کار ایرواشر بسیار ساده است. هوای بیرون اخذ می شود و از محفظه تزریق آب عبور داده می شود. در اینجا بواسطه افشانه ها (نازل های) آب، هوای ورودی خنک و البته مرطوب می شود.
بعد از این هوای خنک شده در صورت وجود فیلتر در دستگاه، از آلاینده ها پاک می شود.هوایی که از دستگاه در محیط پخش می شود، هم خنک است و هم بواسطه استفاده از مراحل چندگانه تصفیه، خالی از آلاینده هاست.تفاوت ایرواشر با کولر آبی تا همینجا هم مشهود است، اما تفاوت واقعی در سطح عملکرد این دو دستگاه دیده می شود.
کولر آبی براساس تبخیر کار می کند. به این صورت که با پمپاژ آب بواسطه لوله های درون کولر بر روی پوشال ها، هوا به داخل دستگاه کشیده می شود.در ایرواشر هم دیدیم که هوا از بیرون اخذ، و بواسطه تبخیر سرد می شود.تا اینجا شباهت کار دو دستگاه مشهود است اما همانطور که گفتیم تفاوت در اجزای این دو دستگاه و البته نتیجه کار است. علاوه بر این، در کولر آبی، خبری از فیلتر و تصفیه هوا نیست.
در دستگاه ایرواشر، آب سرد شده قابلیت تنظیم دارد، یعنی اینکه شما می توانید با توجه به میزان سرمایش مورد نیاز، سطح سردی آبی که هوا را خنک می کند را تنظیم و به این صورت میزان سرمای هوای مورد نیاز را تعیین کنید.
همانطور که گفتیم از نظر کارکرد کولرآبی و ایرواشر با هم شباهت دارند اما از نظر اجزا و نتیجه ای که حاصل می کنند تفاوت های بسیار بالایی بین آنها وجود دارد؛ در ادامه به صورتی دقیق و جزئی تر به تفاوت کولرآبی با ایرواشر پرداخته خواهد شد:
۱٫ امکان تنظیم رطوبت:در ایرواشر امکان تنظیم رطوبت از طریق تعیین میزان افشانه آب در سطح دستگاه وجود دارد در حالی که در کولرآبی، چنین امکانی به هیچ وجه فراهم نیست.
۲٫ استفاده از پد به جای پوشال:در ایرواشر از پد سلولزی استفاده می شود که در واقع همان کارکرد پوشال را دارد اما تفاوت بسیار بالایی بین پدهای مورد استفاده در ایرواشر و پوشال های کولر وجود دارد.
پوشال معمولا از جنس چوب است و میزان کارآیی متوسط در کولرآبی را حاصل می کند.اما پدهای سلولزی که از جنس کاغذ هستند به گونه ای طراحی می شوند که از بالاترین میزان کارآیی در جذب و حفظ آب برخوردارند. در پدها و در مرحله ساخت، مواد خاص نگهدارنده ای استفاده می شود که قابلیت سرماسازی آنها با کمترین میزان هدررفت آب را حاصل می کند.
عمر پوشال های کولر یک یا نهایت دو سال است، در حالی که پدهای سلولزی بواسطه اعمال کنش های شیمیایی در مرحله ساخت، میزان ماندگاری و عمر مفید بالاتر و البته میزان کارآیی بهتری دارند.
میزان اشباع حاصل در پوشال های کولر نهایتا ۶۰% درصد است در حالی که در پدهای ایرواشر تا ۹۵% اشباع هم قابل حصول است.
کارآیی پد در ایرواشر به حدی بوده است که در حال حاضر، بیشتر کولرهای آبی به استفاده از پدهای سلولزی و طراحی پدهایی مخصوص استفاده از این کولرها روی آورده اند.
۳٫ امکان تنظیم دما و میزان مصرف انرژی:در ایرواشر با استفاده از ترموستات می توان میزان دما را تنظیم و در نتیجه مصرف انرژی را محدود کرد در حالیکه در کولر، میزان یکنواختی از کارآیی را شاهد هستیم و قابلیت تنظیم آن وجود ندارد.
استفاده از آب به صورت پودری یا افشانه ای است، یعنی از آب صرفا به صورت یک عامل کمکی در خنک سازی استفاده می شود در حالیکه کولرآبی مستقیما از آب استفاده می کند که به معنای مصرف بالاتر آب است.
۵٫ بازدهی بالا بواسطه ساختار:بدنه ایرواشر بنا بر نوع و محل استفاده، دو تکه یا یک تکه و البته عایق بندی شده است که بازدهی دستگاه را تا حد زیادی بالا می برد. در کولرآبی شاهد چنین بدنه یا عایق بندی نیستیم.
۶٫ امکان استفاده از فیلتر:امکان استفاده از فیلتر فلزی یا پلی اتیلن یا انواع دیگری از فیلترها در ایرواشر، بنا بر محل مورد استفاده وجود دارد در حالیکه در کولرآبی خبری از فیلتر نیست.
۷٫ امکان کنترل محدوده ای:در کولر آبی از کانال برای انتقال سرما استفاده می شود و امکان کنترل محدوده ای در آن وجود ندارد. در ایرواشر بواسطه انتقال جریان مبرد، امکان نصب پنل هوشمند در هر واحد یا اتاق منفک و تنظیم دلخواه آن وجود دارد.
۸٫ امکان استفاده به عنوان یک دستگاه گرمایشی:کولرآبی دستگاهی صرفا سرمایشی است و امکان استفاده از آن به صورت دیگر وجود ندارد. اما دستگاه ایرواشر را می توان به عنوان یک دستگاه گرمایشی هم مورد استفاده قرار داد.
[font=IRANSansWeb, Arial, Tahoma, sans-serif]نتیجه گیری[/font]
کولرآبی، دستگاهی متداول و پرکاربرد بویژه در مناطق خشک و معتدل ایران است. این دستگاه بواسطه کارکرد ساده و البته قیمت مناسب تر نسبت به سایر دستگاه های تهویه، همیشه پرکاربردترین دستگاه خنک کننده در ایران بوده است. ایرواشر دستگاهی با کارکرد مشابه کولرآبی است که در سال های اخیر محبوب شده است.
ایرواشر و کولرآبی از نظر کارکرد با هم شباهت دارند اما از نظر بازدهی، کولرآبی به هیچ وجه با ایرواشر قابل مقایسه نیست و در واقع تفاوت کولرآبی و ایرواشر در میزان و سطح کارآیی کاملا مشهود است. سطح بازدهی ایرواشر به خاطر اجزا و قطعات مورد استفاده و نوع کارکرد، بسیار بالاتر از کولرهای آبی است.
نوع سردسازی، امکان تنظیم، امکان پاکسازی هوا از آلاینده ها و دیگر امکانات ایرواشر آن را مبدل به دستگاهی کرده که سطح کارکردی بسیار بالاتر از کولرآبی داشته باشد.