18-04-2017, 11:00 PM
Vista News Hub
سه شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ / Tuesday, 18 April, 2017
مجله الکترونیکی
آیا کامپیوترها می توانند جای انسان را بگیرند؟
آیا کامپیوترها می توانند جای انسان را بگیرند؟وقتی به نتایج و عملکرد کامپیوترها نگاه می کنیم و این مسأله را هم در نظر می گیریم که رایانه های آینده بسیار پیچیده تر و پیشرفته تر از رایانه های امروزی خواهند بود، به نظر می رسد نتوان هیچ تفاوتی بین مغز انسان با کامپیوترها قائل شد. ربات های آدم نمای امروزی راه می روند و در اتاق را می گشایند و حتی حرکات نمایشی انجام می دهند. بسیاری از ساخته هایی که نوآوری محسوب می شوند، مشباهتی درطبیعت یا ساخته های قبلی بشر دارند. مثلاً موشک فضایی که قرن بیستم را در دهه هایی به نام آن می شناختند، گرچه از فناوری جدیدی برخوردار است چندان هم نوآوری به نظر نمی رسد و به راحتی می توان آنرا با هواپیما مقایسه کنیم.
هواپیما نیز خود اقتباسی از پرنده هاست. در این میان رایانه ها به نظر می رسد از روی کارکرد مغز انسان و قدرت محاسبه گری آن ساخته شده باشند. پس طبیعی است اگر سؤال کنیم که آیا رایانه ها در سایر جهات نیز شبیه انسان عمل می کنند و مثلا بپرسیم که آیا کامپیوترها می توانند فکر کنند؟ آیا فرقی بین ادراک موجودات زنده با داد و ستد اطلاعات توسط رایانه ها و مغزهای الکترونیک وجود دارد؟ و آیا عملکرد کامپیوترها حاکی از این است که مغز انسان صرفاً یک ماشین پیچیده است؟ وقتی به نتایج و عملکرد کامپیوترها نگاه می کنیم و این مسأله را هم در نظر می گیریم که رایانه های آینده بسیار پیچیده تر و پیشرفته تر از رایانه های امروزی خواهند بود، به نظر می رسد نتوان هیچ تفاوتی بین مغز انسان با کامپیوترها قائل شد. ربات های آدم نمای امروزی راه می روند و درب اتاق را می گشایند و حتی حرکات نمایشی انجام می دهند.
هرچند که حرکات اینگونه ماشین ها هنوز با حرکات انسانی فاصله بسیاری دارد؛ اما چه بسا در سال ها و دهه های آینده ربات هایی ساخته شوند که راه رفتن و حرکاتشان دیگر هیچ فرقی با انسان ها نداشته باشد. به هرحال باید این را نیز درنظر داشت که تکنولوژی رایانه ها، یک علم بسیار جوان است و رشد آن بسیار فوق العاده می باشد، پس چه دلیلی وجود دارد تا این تصور به ذهنمان نیاید که شاید در آینده ای نه چندان دور و چه بسا تا چند سال آینده، پیشرفت تکنولوژی رایانه ای و ربات ها به جایی برسد که ربات ها کاملاً مثل یک انسان عمل کنند؛ حرف بزنند و در کارخانه ها کار کنند و در جنگ ها به جای سربازان شرکت کنند و یا به عنوان پیش خدمت کارهای خانه را انجام دهند.
اگر چنین اتفاقی که البته در فیلم های تخیلی بارها به تصویر کشیده شده رخ دهد و چنین ماشین هایی ساخته شوند، آیا این مطلب ثابت نمی شوند که مغز و ذهن انسان چیزی جز یک ماشین محاسبه پیچیده نیست؟! البته نباید از جهت دیگر مطلب غافل بود. تحقیقات جدید خصوصاً پس از تصمیم دانشمندان برای نوشتن برنامه هایی رایانه ای که حرکت و سخن گفتن انسان را تقلید کند، نشان داد که کارکرد ذهن انسان و نیز حیوانات بسیار پیچیده تر از آن است که تصور می شد. حجم اطلاعات اندوخته شده در حافظه یک کودک به قدری زیاد است که حتی قوی ترین و بزرگترین رایانه های امروزی نیز حجم کافی برای ذخیره آنرا ندارند. اطلاعاتی که برای راه رفتن لازم است در مقابل اطلاعاتی که انسان برای سخن گفتن به کار می برد بسیار ناچیز است و دانشمندان راهی طولانی برای نوشتن برنامه ای رایانه ای در پیش دارند که کار صحبت کردن را انجام دهد. در واقع ابداع رایانه ها و ربات ها و تصمیم بر تقلید از حرکات معمول انسان، ابعاد پیچیدگی و عظمت و شگفت انگیزی خلقت انسان و سایر موجودات زنده را بسیار ملموس تر و آشکارتر ساخت.
اما سختی کار یا طولانی شدن آن ارتباطی به فلسفه ندارد. فیلسوفان می توانند فرض کنند که چنین امری تحقق یافته و ماشین های انسان نمایی ساخته شده است که کاملاً حرکات انسان ها را انجام می دهد بدون اینکه هیچ تفاوتی با راه رفتن و صحبت کردن و خندیدن یک انسان معمولی داشته باشد. ماشین ها نوعی تأمل و تدبیر از خود نشان می دهند که اگر در انسان یا حیوان ظاهر شود علامت هوش شمرده می شود.
کامپیوترهای شطرنج باز مدام از قهرمانان شطرنج جهان می برند. سؤال این است که آیا می توان گفت که چنین ماشینی دارای ذهنی انسانی است؟ بین ذهن انسان با مغز الکترونیکی رایانه ها چه فرقی است؟ آیا رایانه ها هم می توانند بیاندیشند و فکر کنند؟ چگونه می توان بین انسان ها و ربات ها فرق گذاشت؟ و به بیان دیگر، از دید یک ناظر خارجی، چه تفاوتی بین حرکات و اعمال انسان ها و ربات های انسان نما وجود دارد؟ یک ربات نیز راه می رود، حرف می زند و به هر چیزی_ بنابر فرض_ همان عکس العملی را نشان می دهد که انسان ها دارند و مگر ما بر اساس همین مشاهداتمان از انسان ها نیست که آنها را موجوداتی عاقل می دانیم. پس چرا باید اصرار کنیم که انسان و ربات دو چیز متفاوت اند؟
این مبحث در فلسفه سابقه ای طولانی دارد و همین سؤالات، به شکل های مختلف ذهن اندیشمندان را به خود مشغول داشته و خصوصا ًدر فلسفه غرب موجب پیدایش نظرات مختلفی شده است و در حالیکه گروهی از فلاسفه و اندیشمندان از اصالت حیات (vitalism) طرفداری می کنند و معتقدند که حیات و ماده حوزه های جداگانه ای هستند که اصول مختلف و کاملاً متضادی بر آنها حاکم است که به هیچ وجه نمی توان آنها را به یکدیگر تشبیه نمود، برخی دیگر طرفدار ماشین وارانگاری (مکانیسم) در زیست شناسی می باشند.
این نظریه دوم را نخستین بار دکارت فرانسوی علناً مطرح نمود. از منظر وی، موجودات زنده از جمله حیوانات عالی تر، همانا ماشین های پیچیده ای اند که به گونه خودکار و ناخودآگاه فعالیت می نمایند. (البته دکارت در انسان، یک جوهر اضافی یعنی ذهنی مجرد قائل بود که غیر از بدن است اما پس از وی، این ذهن نیز حذف گردید). کارت بدن و موجودات زنده را بر اساس یافته های فیزیکی تفسیر می کرد، اما با پیشرفت علم شیمی افرادی نظیر وهلر (wohler)، شوآن (schwann) و دیگران بر اهمیت کنش های شیمایی در متابولیسم سلولی تأکید کردند و در نتیجه این اعتقاد شکل گرفت که همه جنبه های حیات و ذهن (آگاهی) قابل تبیین بر قوانین فیزیک و شیمی هستند.
این خلاصه ای بود از دیدگاه اندیشمندان غربی پیرامون این سؤوالات. اما حکما و فلاسفه اسلامی چه پاسخی برای اینگونه پرسش ها دارند؟ آیا اساسا می توان در چارچوب فلسفه اسلامی پاسخی مناسب و در خور به این پرسش های جدید یافت؟
● علم بی واسطه به خود
اگر تنها به سایر انسان ها نظر می کردیم و اعمال و رفتار و صحبت کردن ایشان را می دیدیم و سپس با یک ربات انسان نما مواجه می شدیم که آن نیز همان اعمال و رفتارها را تکرار می کرد، نمی توانستیم و حق نداشتیم فرقی بین انسان و ربات ها بگذاریم؛ زیرا فرض این است که آنها نیز عیناً همان نوع رفتاری را انجام می دهند که انسان ها انجام می دهند. اما این پایان ماجرا نیست. زیرا ما یک امتیاز ویژه داریم و آن آشنایی با یک نمونه منحصر به فرد است که می توان اطلاعات بسیار مفید و دقیقی را از آن گرفت و در تحلیل فلسفی خود به عنوان معیار و ملاک به کار برد. این نمونه استثنائی کسی جز شخص خودمان نیست. ما خودمان را می شناسیم و با آنچه در اندرونمان می گذرد آشنائیم و به آن آگاهی و علمی مستقیم و بدون واسطه داریم و اگر راهی برای جواب گفتن به سؤالاتمان باشد، آن تحلیل همین نمونه منحصر به فرد و استثنائی است، شاید به تفاوت واقعی انسان و ربات های مصنوعی پی بریم. پس لازم نیست برای یافتن پاسخ راه طولانی را طی کنیم؛ فقط کافی است به سراغ درون خود رویم تا با تحلیل آنچه در وجدان خود می یابیم به حقیقت امر پی بریم.
● معنای علم و آگاهی
اولین چیزی که با مراجعه به درونم می یابم، علم و آگاهی است. معنای علم و آگاهی را هرکس می فهمد و در واقع فهمیدن چیزی جز علم داشتن به آن چیز نیست و اگر کسی ادعا کند یا فکر کند معنای علم را نمی داند، به این معناست که علم دارد که معنای علم را نمی داند! و با سخن و فکر خود جواب خود را می یابد.
● علم به خود
در میان دانش های مختلفی نیز، پیش از همه علم و آگاهی خودم به خودم است که خودنمایی می کند. من می دانم که هستم و در هیچ حالتی نیز این علم و آگاهی را نمی توانم از کف بدهم. این علم به قدری قطعی است که حتی نمی توان در آن شک کرد؛ زیرا حتی در حال شک، باز در اینکه هستیم و شک داریم، هیچ تردیدی نمی توانیم داشته باشیم.
ما افتخار آشنایی با خودمان را مدیون آگاهی از اعمال و رفتارمان نیستیم، بلکه حتی اگر بالفرض در وضعیتی باشیم که هیچ عمل و عکس العملی نیز از ما سر نزند، باز از خود و اینکه خود را می شناسیم غافل نخواهیم بود. می توان برای بهتر ترسیم شدن مطلب، شخصی را تصور کرد که از ابتدای عمر در هوا معلق بوده است، به طوریکه بدنش با هیچ چیزی تماس ندارد تا احساسی در او ایجاد شود. سایر حواس او نیز هیچ دریافتی را به مغزش مخابره نمی کند و دما نیز در معتدل ترین حالت است و تغییری در دمای بدن این شخص ابدا رخ نمی دهد تا احساسی را برانگیزد. آیا چنین شخصی که هیچ احساسی در او رخ نمی دهد، چنانچه قوه تفکرش فعال باشد، از خود و وجودش مطلع و آگاه است؟ حکمای اسلامی معتقدند که آری، حتی در چنین فرضی نیز انسان از خود، یعنی همان که از آن به «من» تعبیر می کنیم، آگاه است و وجود داشتن خویش را درک می کند. در واقع استثنایی بودن این نمونه هم دقیقاً به همین دلیل است که ما از خود و وجودمان بدون هیچ واسطه ای، حتی اراده و فکر خویش آگاهیم و هیچ چیزی پرده و حجاب میان خود و خودمان نیست. یعنی در حالیکه به شعور و آگاهی دیگران، به واسطه مشاهده رفتار و اعمالشان پی می بریم، به علم و آگاهی خودمان و کیفیت و شکل آن مستقیماً آگاه هستیم. البته علم های بی واسطه ما، منحصر به علم ما به خودمان نیست. ما به حالات درونی و باطنی خود نیز مستقیماً علم داریم؛ وقتی خوشحالیم، خوشحالی خود را بی واسطه درک می کنیم و اینگونه نیست که تصویری از خوشحالی در ذهن ما نقش ببندد و سپس بگوییم خوشحالیم. تفاوت خوشحالی واقعی و تصویر خوشحالی را در جایی که خوشحالی دیگری را می بینیم بهتر درمی یابیم. اگر از امتحانی، دوست بغل دستی مان نمره خوبی آورده باشد و برعکس نمره خودمان رضایت بخش نباشد، گرچه از دیدن خوشحالی دوستمان، مفهوم خوشحالی در ذهنمان نقش می بندد؛ ولی این مسأله اصلاً ما را خوشحال نمی کند. برعکس به دلیل نمره پائین خود ناراحتیم و این بار ناراحتی است که مستقیماً درکش می کنیم و اگر ناگهان متوجه شویم که اشتباهی در جمع بندی نمراتمان صورت گرفته و نمره ما بسیار بیشتر از آن است که اعلام شده، آن وقت است که مزه خوشحالی را می چشیم. در مورد سایر امور و حالات درونی، نظیر غم، ترس، حسادت و شرم نیز همین مطلب صادق است. علاوه بر این موارد، علم ما به تصاویر ذهنیمان نیز علمی بی واسطه است. وقتی که به درختان باغ می نگریم، صورتی از آن به وسیله قوه بینایی به ذهن مخابره می شود و ما از آن آگاه می شویم وبنابراین علم ما به درختان به واسطه این صورت ذهنی است؛ اما علم به خود این صورت ذهن چطور؟ آیا این علم نیز به واسطه صورت ذهنی دیگری است؟ خیر، زیرا اگر صورت ذهنی خود را به واسطه چیز دیگری درمی یافتیم، خود آن واسطه نیز لاجرم به واسطه دیگری نیاز داشت و همین طور سؤال تکرار می شد، بدون اینکه به نقطه مشخصی برسیم.
maghaleh.net
منبع : روزنامه ابرار اقتصادی
مطالب مرتبط
بیانیه هزاره و حقوق بینالمللی اینترنت(۲)
بال های وب حاملان فوت پاپ در جهان مجازی
بالاخره راهی برای پاسخ گرفتن از اینترنت
تبلیغات و درگیری اینترنتی
hostname چیست؟
راهنمای خرید دوربین دیجیتال
اینترنت از لحاظ گسترش جنایت، راهآهن قرن نوزدهم را رو سفید کرده است
Data Center چیست؟
دنیای صفر و یک تصاویر
به اس ام اس ایرانی تکیه نکنید!(۱)
دنیای شکوهمند جدیدی یا کابوس تکنولوژی؟(۱)
ردپای قانون در دنیای مجازی(۱)
خواستگاری از دختر مجازی
مردی برای تمام شبکهها - گفتگوی اختصاصی ماهنامه شبکه با Metcalfe، پدیدآورنده پروتکل اترنت
چند نکته از یاهو مسنجر
مراقب دامینهای خود باشید!!!
مجله اینترنت/هماهنگ با طبیعت
آیا از SPAM باید هراس داشت؟
بازی های رایانه ای؛ نیاز امروز، پشتوانه فردا(۱)
لپ تاپ های کامل و ارزان
گوگل در محتوای تولیدی دیگران دست می برد
جدال بین دو جنبش نرم افزاری(۲)
روزی آنها را خواهیم یافت
چگونه اطلاعات در اینترنت منتقل میشود؟
آیا کامپیوترها می توانند جای انسان را بگیرند؟
مسأله در حوزه انفورماتیک این است،استخدام و یا طرد هکرها
ساخت یک شبکه کامپیوتری واحد برای کل جهان
بیگ بنگ - انفجار بزرگ
دستگیری دیجیتالی ممنوع(۲)
مزایا و معایب iPod /جعبه موسیقی درون جیب
کاربران اینترنت و ظرفیت های جدید
قدم قدم با وبلاگ
کاربران بی دفاع ایرانی
حجم بازار فناوری اطلاعات ۲.۵ برابر شده است
آشنایی کامل با DVD
هکری که مشاور ضدهکرها شد
۳۰ سال با امپراطوری مایکروسافت
ده فرمان گوگل
باتری های قابل شارژ در تجهیزات همراه
هر چقدر که تیغ می برد
نقشههای گوگل در سال ۲۰۰۵
دستگیری دیجیتالی ممنوع(۱)
یاهو همچنان حال گوگل را می گیرد!
محیط کار Word
گسترش بلاگ نویسی در جهان/بلاگ، جایگزین روزنامه می شود
جدال بین دو جنبش نرم افزاری(۱)
یک وبلاگ برتر
مقدمه ای بر Dot NET Remoting
اعتیاد از نوع قرن بیست و یکم؛ وبلاگ گردی به جای خیابان گردی
پرشینبلاگ ؛ از توهم تا واقعیت
نقشهای یک مدیر سیستم
نگاه رییسجمهور ششم به وزارت ICT چگونه باید باشد؟
ارباب کنترلها
ظهور نسل جدید هکرها در جنگ سرد اینترنتی/چگونه با هکرهای جدید مقابله کنیم؟
Spyware خطرناک تر از ویروس های کامپیوتری
نوستالژی: ۴۷ از ۳۹۹
وقتی کامپیوتر از تلویزیون پشتیبانی می کند
آشنایی با ASP.NETنگارش ۲
مرور ویروسهای سال ۲۰۰۴
فرمانروایی پول با حکومت قانون
امنیت اطلاعات در کار الکترونیکی(۲)
وزارت علوم کارشناس متخصص آموزش مجازی را ندارد
۳ راه برای جلوگیری از کلاهبرداری اینترنتی
رایگیری الکترونیک تعداد رای دهندگان را افزایش می دهد
قدم به قدم با وبلاگ
فرهنگ استفاده از اینترنت (بخش اول)
سیسکو و چالشهای پیش رو
POS به زبان ساده ردیابهای کوچک
دولت الکترونیک گامی به سوی کاهش هزینه ها و افزایش خدمات
کامنت های اسپم درموویبل تایپ
امنیت شبکه: چالشها و راهکارها(۲)
تکنولوژی؛ رویکرد مناسب برای توسعه
آشنایی با رشته تحصیلی مهندسی کامپیوتر
ایمنسازی و ارزیابی امنیت دو گام مهم در امنیت فناوری اطلاعات
نگاهی به بازار رو به رشد آموزش الکترونیکی
عضویت در موتورهای جست وجو
آشنایی با وظایف یک مدیر سیستم
بیل گیتس ایرانی
مزایا و معایب iPod
فرهنگ استفاده از اینترنت (بخش دوم)
امسال صفرهای متعددی به درآمد گوگل و یاهو اضافه میشود
اینترنت جای کتاب را در دانشگاهها میگیرد!
نبرد انسان و ماشین
دانش در برابر ایدز
رویکردی مدیریتی به مقوله فناوری اطلاعات(IT )
صبحانه با نان داغ درهتل پکس
یک آفت دیگر
اینترنت چیه
کامپیوترهای غول پیکر کاربردی می شوند/سوپرکامپیوترها در زندگی روزمره مردم
امنیت اطلاعات در کار الکترونیکی(۱)
آزادی در قلمرو نرمافزار - گفتوگو با ریچارد استالمن
بازی های رایانه ای؛ نیاز امروز، پشتوانه فردا(۲)
وجود آشفتگی در حوزه انفورماتیک/تحقق شهر الکترونیک در ایران ممکن نیست
کامپیوترهای شخصی کتابی
کامپیوتر در خدمت دانشجویان خجالتی
اینترنت، نبردگاه جنگاوران دیجیتال(۲)
دانستنیهائی دربارهٔ بیلگیتس
آینه دیجیتال آینده شما را می گوید
به اس ام اس ایرانی تکیه نکنید!(۲)
نگاهی به مشکلات بی قانونی درجرایم رایانه ای
کلمات در حال جستجو
دانشگاه قم , خانه فرهنگ شیخ هادی , پیگرد قانونی , ضیاء موحد , دانشگاه علمی کاربردی لرستان , مشکلات وام , تجاوز به ایران , فرید کلهر , شورای ملی دموکراتیک یهودیان آمریکا , مدیریت بحران استان هرمزگان , تکمیل ظرفیت کنکور دکتری , سفارت آمریکا در عراق , بلوتوث , استراتژی سوریه , فرشته های زمینی , ترویج فرهنگ قرآنی , آزاد سازی رقه , سینمای اکسپرسیونیستی , فرانس اینتر , مواد قابل شکافت , درب بازکن برقی , با اسقف ارامنه , مرغ سایز , اساتیدنمونه , سیستم سلامت , مناطق زلزله زده , بهزستی استان مرکزی , خیرگی چشم , احیای پروژه های نفت و گاز , شهریه هنگفت , بازیکنان قزوینی , جشنواره , شهرستان لنگرود , بحران مسکن , فروش صنایع , سیب سبز , مشهد , خلاقیت , نصرالله قادری , مرگ پلنگ , وسواس خرید , مارپيچ , دانشجویان ایرانی در مسکو , کمیسیون ۹۰ , آیندهنگری , خطای بزرگ , کیوسک تلاش , رژه روز ارتش , کافه گوسفند , غبار روبی سینماها ,
برخی از مطالبی که کاربران هم اکنون در حال خواندن آن هستند
حجامت , گیاهچه , کچل خروسچران , مسیر ۴ , صید سنتی به روش ”روز دُما“ , گویی مرا زبان و دهن نیست , راهنمایی برای افزایش مقدار کالری رژیم غذائی , جداول اقتصادی (۴) , رشد رویانی , در تهنیت عید و مدح مجدالدین ابوالحسن عمرانی , طوطی وظیفه خوار لب نوشخند تست , تأسیس کمیتهٔ عالی ملّی , مدارک لازم جهت تشکیل پرونده کارت بازرگانی موقت ”ویژه صادرات“ , انکار کردن نخچیران بر خرگوش در تاخیر رفتن بر شیر , تلویزیون و درک نقش - نژادی , مدیریت ناشران , مناطق مهم تولید فرش در ایران , قلعهٔ ایزدخواست، آباده (ساسانیان) , پاستوریزه کردن شیر , روابط ارتباطگران - مخاطبان ,
برخی منابع مهم خبری
taamolnews.ir تعامل , rahemardomnews.com راه مردم , jomhourieslami.net روزنامه جمهوری اسلامی , shafaf.ir شفاف , mobile.ir موبایل , wafa.ir وفا , shefanews.com شفا نیوز , harfeno.com حرف نو , emrouziha.com امروزیها , iranvij.ir ایران ویج , ghatreh.com قطره , literature.journals.modares.ac.ir نقد ادبی , isna.ir ایسنا , filmnews.ir فیلم نیوز , ictpress.ir آی سی تی , dolateyar.com دولت یار , ofoghnews.ir افق نیوز , icana.ir خانه ملت , 3nasl.com سه نسل , home.abrarnews.com روزنامه ابرار , navad.net روزنامه نود , mashreghnews.ir مشرق نیوز , jnclinic.com جندی شاپور , ashpazonline.com آشپزآنلاین , farnet.ir فارنت , ebrat.ir عبرت , hamshahrimags.com مجلات همشهری , persianmags.com پرشین مگز , donyayesanat.com دنیای صنعت , jahanesanat.ir روزنامه جهان صنعت ,
ایجاد آگهی
کلینیک طب سوزنی دکتر فرهاد همت خواه ◊ hemmatkhah.com
پمپ آب خانگی، پمپ صنعتی، تعمیر پمپ، قیمت… ◊ kalapump.com/
راه اندازی اولین سرویس اشتراک گذاری… ◊ parstube.ir
پیک آپ| اپلیکیشن پیک موتوری آنلاین ◊ pickappnow.com
پیش فروش و فروش ویلاهای لوکس دهکده ساحلی… ◊ elite-villa.com/
وبگردی
استاندار تهران: باید هزینههای زندگی در تهران را بالا ببریم!
استاندار تهران: باید هزینههای زندگی در تهران را بالا ببریم! - به این سخنان دقت کنید: «امکان ایجاد ممنوعیت برای مهاجرت به تهران سخت است و باید همچون سایر کشورهای پیشرفته هزینه زندگی در شهرهای بزرگ را بالا برد تا از ورود جمعیت کم کرد.» این سخنان را کسی بیان کرده که حل مشکلات ساکنان تهران و تسهیل شرایط زندگی برای ایشان، یکی از کلیدی ترین مسئولیت های وی است!
گفتگوی حسین دهباشی با محمد نوری زاد
گفتگوی حسین دهباشی با محمد نوری زاد - خشت خام / نوبت بیست و یکم / گفتگوی حسین دهباشی با محمد نوری زاد
رابطه عاشقانه رضا روحانی با مجری شبکه من و تو
رابطه عاشقانه رضا روحانی با مجری شبکه من و تو - این آهنگساز 39 ساله به تازگی رابطه ای عاشقانه را با یکی از مجریان شبکه من و تو آغاز کرده است. رضا روحانی با انتشار عکسی از خودش و فرانک مجری این شبکه, از پیدا کردن عشق واقعی زندگی اش نوشت.
صید ماهی خاویاری ۶۰۰ کیلویی در دریای خزر
صید ماهی خاویاری ۶۰۰ کیلویی در دریای خزر - به گزارش خبرنگار مهر، یک فیلماهی خاویاری با وزن حدودی ۶۰۰ کیلو و بیش از ۷۰ کیلوگرم خاویار روز یکشنبه توسط صیادان دو کومه گمیشانی صید شد.
پرت کردن پژو 405 به دره در اعتراض به ایران خودرو!
پرت کردن پژو 405 به دره در اعتراض به ایران خودرو! - به فاصله حدود دو هفته از آتش زدن یک خودرو تولید داخل به نشانه اعتراض در دهلران، حالا فیلمی در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود که حکایت از به دره انداختن یک خودروی دیگر تولید وطن برای نشان دادن اعتراض دارد؛ اعتراض به شیوهای که گویا در حال فراگیر شدن است.
فاطمه غرار پدیده این روزهای موسیقی
فاطمه غرار پدیده این روزهای موسیقی - آواز دختری نابینا به نام فاطمه غرار که آرزویش خواننده شدن بوده که یکی از خوانندگان (آقای شیری) با گروه خود او را به آرزویش رسانده اند
سخنان جنجالی بقایی خطاب به روحانی
سخنان جنجالی بقایی خطاب به روحانی - بقایی خطاب به روحانی: 99 درصد میکوبن توی دهنت؛ دهنت رو ببند!
عکس یادگاری منشوری با روحانی در توچال
عکس یادگاری منشوری با روحانی در توچال - عکس روحانی با لباس ورزشی در مجموعه تلهکابین توچال
بازیگر ایرانی دختر شایسته کانادا شد +عکس
بازیگر ایرانی دختر شایسته کانادا شد +عکس - سحر بی نیاز در سال 1365 در تهران بدنیا آمده و پس از چندسال به همراه خانواده اش به کانادا مهاجرت کرده است.
افشاگری های خبرگزاری فارس در مورد شبکه من و تو !
افشاگری های خبرگزاری فارس در مورد شبکه من و تو ! - فیلم/ سکوت یک ساله «سولماز» شکست/ مسائل جنسی عامل تعیین کننده برای ماندن در استیج!
گفتگوی جنجالی علی معلم و صادق زیباکلام
گفتگوی جنجالی علی معلم و صادق زیباکلام - صادق زیباکلام هم همفکر مسعود فراستی شد.
پربازدیدها
آشایی با موشک های قاره پیمای روسیه + تصاویر
مراسم رژه نیروهای مسلح ارتش جمهوری اسلامی ایران
فوری / اقدام به خودکشی یک مرد روی پل معلق آمل + فیلم و عکس
گریم و پوشش نامتعارف سه بازیگر زن + عکس
خاص و منحصر بفردترین الماس جهان در ایران+عکس
شهاب حسینی در اکران خصوصی امتحان نهایی غایب بود+ تصاویر
اکران خصوصی امتحان نهایی: لیلا زارع, ماه چهره خلیلی و مریم کاویانی
افتتاح خطرناکترین گذرگاه و مسیر پیاده روی جهان در اسپانیا+ تصاویر
مقایسه شاخص فلاکت در دولت روحانی و احمدی نژاد+اینفوگرافی
تصویری که برنامه نود از مدل موی مسلمان منتشر کرد
هنرمندان در ایام عید کجا بودند؟
رئیسی یکدستی زد، دودستی تحویل بگیرد!
با خوراکی هایی آشنا شوید که سرعت پیر شدن تان را کاهش می دهند
نسل جدید چری تیگو 5 در مدل 2018 +عکس
مسافرکشان زورگیر میدان آزادی را شناسایی کنید! + عکس
نشست خبری و مراسم رونمایی از فیلم تیک آف برگزار شد + عکس و آنونس فیلم
کپی کاری حامیان رئیسی از دست کروبی
فرود چترباز بر روی نرده های مراسم روز ارتش/ عکس
یک تحلیلگر اصولگرا: قالیباف یا رئیسی باید قبل از انتخابات کنار بکشند
طارمی عکس رضائیان را پاره کرد + فیلم
عکس بی نظیری که ناسا از فراز توچال منتشر کرد با امکان تماشای قله دماوند!
اظهارات تکاندهنده دختر دانشجو: پدرم بعد از کتک مفصلی که به مادرم…
لحظه هولناک فرار روستاییان در هنگام سیل
کاوه رضایی مدل تبلیغاتی شد+ عکس
دونالد ترامپ و روز شاد او در کاخ سفید! + تصاویر
نافرمانی «احمدینژاد» از توصیه رهبری فتح باب فتنه جدیدی است
تصویری جدید از Oppo Find 9 با طراحی بسیار زیبا منتشر شد
افزایش 10 درصدی مستمری بازنشستگان با درآمد بالای 2 میلیون
ضبط پایتخت5 متوقف شد! +توضیحات بیشتر
جدیدترین تصویر رندر آیفون 8 منتشر شد + عکس
عکس زیرخاکی مشترک از شهاب حسینی و لاله اسکندری!
آزاده صمدی مهمان خندوانه شد + عکس
نیشخط کارتون/ بقایی به احمدی نژاد وعده پست در دولت آینده داد
گریم جدید رامبد جوان در نقش «رامبدالسلطنه»+عکس
دو نامه ابراهیم رئیسی به روحانی و صداوسیما
دوقوزآباد کجاست ؟
پیدا شدن خودرو و پیکر یکی از قربانیان سیل آذربایجان
روزانه 90 دقیقه از وقتتان را برای کار نکردن برنامهریزی کنید
خانه جدید عارف لرستانی + عکس
5 سلاحی که برای اولین بار به رژه روز ارتش آمدند + تصاویر
طرح موزاییکی هواداران پرسپولیس برای جشن قهرمانی+عکس
اکران خصوصی تیک آف: پگاه آهنگرانی, مهتاب کرامتی و رضا یزدانی
طرح انتقال پادگانها از داخل شهرها
عکسی از فرهاد مجیدی که مخاطبانش را شاکی کرد
نماینده مجلس: احمدینژاد تایید شود از نمایندگی استعفاء میدهم
نیروهای نظامی آمریکا وارد استرالیا شدند + تصاویر
پیراهن جشن قهرمانی سرخپوشان رونمایی شد+عکس
صدا و سیما چه کسی را بایکوت کرده؛ روحانی یا رئیسی؟ + عکس
جایگاه ابدی مرحوم عارف لرستانی
گلشیفته سازی پیمان!
آخرین اخبار
کری کاسیاس و بالاک قبل از بازی رئال و بایرن مونیخ / خبر آنلاین
واکنش سرپرست استقلال به مذاکره پرسپولیسىها با رضایی / فرتاک ورزشی
کدینگ جدید تسهیل تجارت / ارانیکو
وزیر نیرو به کهگیلویه و بویراحمد سفر میکند+ برنامهها / خبرگزاری تسنیم
در سایه همت نیروهای دفاعی ایران به بالاترین فناوری روز مجهز شدهایم / ایسنا
مشمولان سهام عدالت از امشب شماره حساب بدهند / جماران
انتشار عکس شکاف مرموز یخچال های طبیعی توسط ناسا + تصویر / کلیک
زنان در دام پزشکان قلابی/ ویزیت 10 ساله دکتر پوست و مو با مدرک جعلی / خبرگزاری میزان
ارسال ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش حوزه انقلابی لزوم گفتمان سازی انقلاب درحوزه علمیه / جماران
عامل فروش داروهای غیر مجاز در لارستان دستگیر شد / جماران
معرفی یک لپ تاپ ارزان + مشخصات / خبرگزاری میزان
به دنبال تشکیل دولتی در طراز نظام اسلامی هستیم / خبرگزاری مهر
یک ریال «حق تولیت» نمیگیرم/ میتوانم کاندیدای اصولگرایی و اصلاحطلبی در خط امام(ره)… / خبرگزاری فارس
بارش باران بهاری در ۱۲ استان کشور / پارسینه
لایروبی کارون نیاز و خواست عمومی مردم خوزستان است / جماران
پیش بازی شهرداری تبریز - نفت و گاز گچساران / فرتاک ورزشی
عمر چیلیک: ترکیه خواستار همکاری است؛ نه نظارت / خبرگزاری مهر
مازندران باسوادترین استان کشور / جماران
یادواره شهدای هنرمند شهرستان گرمسار برگزار شد / جماران
۲۵۰ میلیون تومان کمک مالی بلاعوض به زنان کارآفرین سرپرست خانوار پرداخت شد / جماران
اوبلاک و ثبت یک رکورد تاریخی در اروپا / فرتاک ورزشی
پلیس آمریکا: قاتل فیسبوکی خودکشی کرده است / پارسینه
همه چیز درباره تسبیحات حضرت زهرا(س) / خبرگزاری میزان
لوئیس: صدرنشینی چلسی بی دلیل نیست، یونایتد بهتر از ما بود / فرتاک ورزشی
واکنش جنگنده های آمریکایی به بمب افکن های روسی در نزدیکی آلاسکا / خبرگزاری مهر
ابوبکر البغدادی بازداشت شد / اقتصادنیوز
بهرهبرداری از ۳۱ تصفیهخانه فاضلاب در دولتیازدهم / ایلنا
وزیر کار: هیچ بازنشستهای زیر یک میلیون و 100 هزار تومان نمیگیرد / عصرایران
دختر عموی من ریچل در صف هالیوود ایستاد/درامی کارآگاهی بر اساس رمان پرطرفدار+عکس / خبرگزاری میزان
توضیح در مورد رد صلاحیت نامزدهای اقلیتهای مذهبی / رویداد 24
Copyright © 2008 - 2017 vista.ir. All Rights Reserved
SCROLL TO TOP
سه شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ / Tuesday, 18 April, 2017
مجله الکترونیکی
آیا کامپیوترها می توانند جای انسان را بگیرند؟
آیا کامپیوترها می توانند جای انسان را بگیرند؟وقتی به نتایج و عملکرد کامپیوترها نگاه می کنیم و این مسأله را هم در نظر می گیریم که رایانه های آینده بسیار پیچیده تر و پیشرفته تر از رایانه های امروزی خواهند بود، به نظر می رسد نتوان هیچ تفاوتی بین مغز انسان با کامپیوترها قائل شد. ربات های آدم نمای امروزی راه می روند و در اتاق را می گشایند و حتی حرکات نمایشی انجام می دهند. بسیاری از ساخته هایی که نوآوری محسوب می شوند، مشباهتی درطبیعت یا ساخته های قبلی بشر دارند. مثلاً موشک فضایی که قرن بیستم را در دهه هایی به نام آن می شناختند، گرچه از فناوری جدیدی برخوردار است چندان هم نوآوری به نظر نمی رسد و به راحتی می توان آنرا با هواپیما مقایسه کنیم.
هواپیما نیز خود اقتباسی از پرنده هاست. در این میان رایانه ها به نظر می رسد از روی کارکرد مغز انسان و قدرت محاسبه گری آن ساخته شده باشند. پس طبیعی است اگر سؤال کنیم که آیا رایانه ها در سایر جهات نیز شبیه انسان عمل می کنند و مثلا بپرسیم که آیا کامپیوترها می توانند فکر کنند؟ آیا فرقی بین ادراک موجودات زنده با داد و ستد اطلاعات توسط رایانه ها و مغزهای الکترونیک وجود دارد؟ و آیا عملکرد کامپیوترها حاکی از این است که مغز انسان صرفاً یک ماشین پیچیده است؟ وقتی به نتایج و عملکرد کامپیوترها نگاه می کنیم و این مسأله را هم در نظر می گیریم که رایانه های آینده بسیار پیچیده تر و پیشرفته تر از رایانه های امروزی خواهند بود، به نظر می رسد نتوان هیچ تفاوتی بین مغز انسان با کامپیوترها قائل شد. ربات های آدم نمای امروزی راه می روند و درب اتاق را می گشایند و حتی حرکات نمایشی انجام می دهند.
هرچند که حرکات اینگونه ماشین ها هنوز با حرکات انسانی فاصله بسیاری دارد؛ اما چه بسا در سال ها و دهه های آینده ربات هایی ساخته شوند که راه رفتن و حرکاتشان دیگر هیچ فرقی با انسان ها نداشته باشد. به هرحال باید این را نیز درنظر داشت که تکنولوژی رایانه ها، یک علم بسیار جوان است و رشد آن بسیار فوق العاده می باشد، پس چه دلیلی وجود دارد تا این تصور به ذهنمان نیاید که شاید در آینده ای نه چندان دور و چه بسا تا چند سال آینده، پیشرفت تکنولوژی رایانه ای و ربات ها به جایی برسد که ربات ها کاملاً مثل یک انسان عمل کنند؛ حرف بزنند و در کارخانه ها کار کنند و در جنگ ها به جای سربازان شرکت کنند و یا به عنوان پیش خدمت کارهای خانه را انجام دهند.
اگر چنین اتفاقی که البته در فیلم های تخیلی بارها به تصویر کشیده شده رخ دهد و چنین ماشین هایی ساخته شوند، آیا این مطلب ثابت نمی شوند که مغز و ذهن انسان چیزی جز یک ماشین محاسبه پیچیده نیست؟! البته نباید از جهت دیگر مطلب غافل بود. تحقیقات جدید خصوصاً پس از تصمیم دانشمندان برای نوشتن برنامه هایی رایانه ای که حرکت و سخن گفتن انسان را تقلید کند، نشان داد که کارکرد ذهن انسان و نیز حیوانات بسیار پیچیده تر از آن است که تصور می شد. حجم اطلاعات اندوخته شده در حافظه یک کودک به قدری زیاد است که حتی قوی ترین و بزرگترین رایانه های امروزی نیز حجم کافی برای ذخیره آنرا ندارند. اطلاعاتی که برای راه رفتن لازم است در مقابل اطلاعاتی که انسان برای سخن گفتن به کار می برد بسیار ناچیز است و دانشمندان راهی طولانی برای نوشتن برنامه ای رایانه ای در پیش دارند که کار صحبت کردن را انجام دهد. در واقع ابداع رایانه ها و ربات ها و تصمیم بر تقلید از حرکات معمول انسان، ابعاد پیچیدگی و عظمت و شگفت انگیزی خلقت انسان و سایر موجودات زنده را بسیار ملموس تر و آشکارتر ساخت.
اما سختی کار یا طولانی شدن آن ارتباطی به فلسفه ندارد. فیلسوفان می توانند فرض کنند که چنین امری تحقق یافته و ماشین های انسان نمایی ساخته شده است که کاملاً حرکات انسان ها را انجام می دهد بدون اینکه هیچ تفاوتی با راه رفتن و صحبت کردن و خندیدن یک انسان معمولی داشته باشد. ماشین ها نوعی تأمل و تدبیر از خود نشان می دهند که اگر در انسان یا حیوان ظاهر شود علامت هوش شمرده می شود.
کامپیوترهای شطرنج باز مدام از قهرمانان شطرنج جهان می برند. سؤال این است که آیا می توان گفت که چنین ماشینی دارای ذهنی انسانی است؟ بین ذهن انسان با مغز الکترونیکی رایانه ها چه فرقی است؟ آیا رایانه ها هم می توانند بیاندیشند و فکر کنند؟ چگونه می توان بین انسان ها و ربات ها فرق گذاشت؟ و به بیان دیگر، از دید یک ناظر خارجی، چه تفاوتی بین حرکات و اعمال انسان ها و ربات های انسان نما وجود دارد؟ یک ربات نیز راه می رود، حرف می زند و به هر چیزی_ بنابر فرض_ همان عکس العملی را نشان می دهد که انسان ها دارند و مگر ما بر اساس همین مشاهداتمان از انسان ها نیست که آنها را موجوداتی عاقل می دانیم. پس چرا باید اصرار کنیم که انسان و ربات دو چیز متفاوت اند؟
این مبحث در فلسفه سابقه ای طولانی دارد و همین سؤالات، به شکل های مختلف ذهن اندیشمندان را به خود مشغول داشته و خصوصا ًدر فلسفه غرب موجب پیدایش نظرات مختلفی شده است و در حالیکه گروهی از فلاسفه و اندیشمندان از اصالت حیات (vitalism) طرفداری می کنند و معتقدند که حیات و ماده حوزه های جداگانه ای هستند که اصول مختلف و کاملاً متضادی بر آنها حاکم است که به هیچ وجه نمی توان آنها را به یکدیگر تشبیه نمود، برخی دیگر طرفدار ماشین وارانگاری (مکانیسم) در زیست شناسی می باشند.
این نظریه دوم را نخستین بار دکارت فرانسوی علناً مطرح نمود. از منظر وی، موجودات زنده از جمله حیوانات عالی تر، همانا ماشین های پیچیده ای اند که به گونه خودکار و ناخودآگاه فعالیت می نمایند. (البته دکارت در انسان، یک جوهر اضافی یعنی ذهنی مجرد قائل بود که غیر از بدن است اما پس از وی، این ذهن نیز حذف گردید). کارت بدن و موجودات زنده را بر اساس یافته های فیزیکی تفسیر می کرد، اما با پیشرفت علم شیمی افرادی نظیر وهلر (wohler)، شوآن (schwann) و دیگران بر اهمیت کنش های شیمایی در متابولیسم سلولی تأکید کردند و در نتیجه این اعتقاد شکل گرفت که همه جنبه های حیات و ذهن (آگاهی) قابل تبیین بر قوانین فیزیک و شیمی هستند.
این خلاصه ای بود از دیدگاه اندیشمندان غربی پیرامون این سؤوالات. اما حکما و فلاسفه اسلامی چه پاسخی برای اینگونه پرسش ها دارند؟ آیا اساسا می توان در چارچوب فلسفه اسلامی پاسخی مناسب و در خور به این پرسش های جدید یافت؟
● علم بی واسطه به خود
اگر تنها به سایر انسان ها نظر می کردیم و اعمال و رفتار و صحبت کردن ایشان را می دیدیم و سپس با یک ربات انسان نما مواجه می شدیم که آن نیز همان اعمال و رفتارها را تکرار می کرد، نمی توانستیم و حق نداشتیم فرقی بین انسان و ربات ها بگذاریم؛ زیرا فرض این است که آنها نیز عیناً همان نوع رفتاری را انجام می دهند که انسان ها انجام می دهند. اما این پایان ماجرا نیست. زیرا ما یک امتیاز ویژه داریم و آن آشنایی با یک نمونه منحصر به فرد است که می توان اطلاعات بسیار مفید و دقیقی را از آن گرفت و در تحلیل فلسفی خود به عنوان معیار و ملاک به کار برد. این نمونه استثنائی کسی جز شخص خودمان نیست. ما خودمان را می شناسیم و با آنچه در اندرونمان می گذرد آشنائیم و به آن آگاهی و علمی مستقیم و بدون واسطه داریم و اگر راهی برای جواب گفتن به سؤالاتمان باشد، آن تحلیل همین نمونه منحصر به فرد و استثنائی است، شاید به تفاوت واقعی انسان و ربات های مصنوعی پی بریم. پس لازم نیست برای یافتن پاسخ راه طولانی را طی کنیم؛ فقط کافی است به سراغ درون خود رویم تا با تحلیل آنچه در وجدان خود می یابیم به حقیقت امر پی بریم.
● معنای علم و آگاهی
اولین چیزی که با مراجعه به درونم می یابم، علم و آگاهی است. معنای علم و آگاهی را هرکس می فهمد و در واقع فهمیدن چیزی جز علم داشتن به آن چیز نیست و اگر کسی ادعا کند یا فکر کند معنای علم را نمی داند، به این معناست که علم دارد که معنای علم را نمی داند! و با سخن و فکر خود جواب خود را می یابد.
● علم به خود
در میان دانش های مختلفی نیز، پیش از همه علم و آگاهی خودم به خودم است که خودنمایی می کند. من می دانم که هستم و در هیچ حالتی نیز این علم و آگاهی را نمی توانم از کف بدهم. این علم به قدری قطعی است که حتی نمی توان در آن شک کرد؛ زیرا حتی در حال شک، باز در اینکه هستیم و شک داریم، هیچ تردیدی نمی توانیم داشته باشیم.
ما افتخار آشنایی با خودمان را مدیون آگاهی از اعمال و رفتارمان نیستیم، بلکه حتی اگر بالفرض در وضعیتی باشیم که هیچ عمل و عکس العملی نیز از ما سر نزند، باز از خود و اینکه خود را می شناسیم غافل نخواهیم بود. می توان برای بهتر ترسیم شدن مطلب، شخصی را تصور کرد که از ابتدای عمر در هوا معلق بوده است، به طوریکه بدنش با هیچ چیزی تماس ندارد تا احساسی در او ایجاد شود. سایر حواس او نیز هیچ دریافتی را به مغزش مخابره نمی کند و دما نیز در معتدل ترین حالت است و تغییری در دمای بدن این شخص ابدا رخ نمی دهد تا احساسی را برانگیزد. آیا چنین شخصی که هیچ احساسی در او رخ نمی دهد، چنانچه قوه تفکرش فعال باشد، از خود و وجودش مطلع و آگاه است؟ حکمای اسلامی معتقدند که آری، حتی در چنین فرضی نیز انسان از خود، یعنی همان که از آن به «من» تعبیر می کنیم، آگاه است و وجود داشتن خویش را درک می کند. در واقع استثنایی بودن این نمونه هم دقیقاً به همین دلیل است که ما از خود و وجودمان بدون هیچ واسطه ای، حتی اراده و فکر خویش آگاهیم و هیچ چیزی پرده و حجاب میان خود و خودمان نیست. یعنی در حالیکه به شعور و آگاهی دیگران، به واسطه مشاهده رفتار و اعمالشان پی می بریم، به علم و آگاهی خودمان و کیفیت و شکل آن مستقیماً آگاه هستیم. البته علم های بی واسطه ما، منحصر به علم ما به خودمان نیست. ما به حالات درونی و باطنی خود نیز مستقیماً علم داریم؛ وقتی خوشحالیم، خوشحالی خود را بی واسطه درک می کنیم و اینگونه نیست که تصویری از خوشحالی در ذهن ما نقش ببندد و سپس بگوییم خوشحالیم. تفاوت خوشحالی واقعی و تصویر خوشحالی را در جایی که خوشحالی دیگری را می بینیم بهتر درمی یابیم. اگر از امتحانی، دوست بغل دستی مان نمره خوبی آورده باشد و برعکس نمره خودمان رضایت بخش نباشد، گرچه از دیدن خوشحالی دوستمان، مفهوم خوشحالی در ذهنمان نقش می بندد؛ ولی این مسأله اصلاً ما را خوشحال نمی کند. برعکس به دلیل نمره پائین خود ناراحتیم و این بار ناراحتی است که مستقیماً درکش می کنیم و اگر ناگهان متوجه شویم که اشتباهی در جمع بندی نمراتمان صورت گرفته و نمره ما بسیار بیشتر از آن است که اعلام شده، آن وقت است که مزه خوشحالی را می چشیم. در مورد سایر امور و حالات درونی، نظیر غم، ترس، حسادت و شرم نیز همین مطلب صادق است. علاوه بر این موارد، علم ما به تصاویر ذهنیمان نیز علمی بی واسطه است. وقتی که به درختان باغ می نگریم، صورتی از آن به وسیله قوه بینایی به ذهن مخابره می شود و ما از آن آگاه می شویم وبنابراین علم ما به درختان به واسطه این صورت ذهنی است؛ اما علم به خود این صورت ذهن چطور؟ آیا این علم نیز به واسطه صورت ذهنی دیگری است؟ خیر، زیرا اگر صورت ذهنی خود را به واسطه چیز دیگری درمی یافتیم، خود آن واسطه نیز لاجرم به واسطه دیگری نیاز داشت و همین طور سؤال تکرار می شد، بدون اینکه به نقطه مشخصی برسیم.
maghaleh.net
منبع : روزنامه ابرار اقتصادی
مطالب مرتبط
بیانیه هزاره و حقوق بینالمللی اینترنت(۲)
بال های وب حاملان فوت پاپ در جهان مجازی
بالاخره راهی برای پاسخ گرفتن از اینترنت
تبلیغات و درگیری اینترنتی
hostname چیست؟
راهنمای خرید دوربین دیجیتال
اینترنت از لحاظ گسترش جنایت، راهآهن قرن نوزدهم را رو سفید کرده است
Data Center چیست؟
دنیای صفر و یک تصاویر
به اس ام اس ایرانی تکیه نکنید!(۱)
دنیای شکوهمند جدیدی یا کابوس تکنولوژی؟(۱)
ردپای قانون در دنیای مجازی(۱)
خواستگاری از دختر مجازی
مردی برای تمام شبکهها - گفتگوی اختصاصی ماهنامه شبکه با Metcalfe، پدیدآورنده پروتکل اترنت
چند نکته از یاهو مسنجر
مراقب دامینهای خود باشید!!!
مجله اینترنت/هماهنگ با طبیعت
آیا از SPAM باید هراس داشت؟
بازی های رایانه ای؛ نیاز امروز، پشتوانه فردا(۱)
لپ تاپ های کامل و ارزان
گوگل در محتوای تولیدی دیگران دست می برد
جدال بین دو جنبش نرم افزاری(۲)
روزی آنها را خواهیم یافت
چگونه اطلاعات در اینترنت منتقل میشود؟
آیا کامپیوترها می توانند جای انسان را بگیرند؟
مسأله در حوزه انفورماتیک این است،استخدام و یا طرد هکرها
ساخت یک شبکه کامپیوتری واحد برای کل جهان
بیگ بنگ - انفجار بزرگ
دستگیری دیجیتالی ممنوع(۲)
مزایا و معایب iPod /جعبه موسیقی درون جیب
کاربران اینترنت و ظرفیت های جدید
قدم قدم با وبلاگ
کاربران بی دفاع ایرانی
حجم بازار فناوری اطلاعات ۲.۵ برابر شده است
آشنایی کامل با DVD
هکری که مشاور ضدهکرها شد
۳۰ سال با امپراطوری مایکروسافت
ده فرمان گوگل
باتری های قابل شارژ در تجهیزات همراه
هر چقدر که تیغ می برد
نقشههای گوگل در سال ۲۰۰۵
دستگیری دیجیتالی ممنوع(۱)
یاهو همچنان حال گوگل را می گیرد!
محیط کار Word
گسترش بلاگ نویسی در جهان/بلاگ، جایگزین روزنامه می شود
جدال بین دو جنبش نرم افزاری(۱)
یک وبلاگ برتر
مقدمه ای بر Dot NET Remoting
اعتیاد از نوع قرن بیست و یکم؛ وبلاگ گردی به جای خیابان گردی
پرشینبلاگ ؛ از توهم تا واقعیت
نقشهای یک مدیر سیستم
نگاه رییسجمهور ششم به وزارت ICT چگونه باید باشد؟
ارباب کنترلها
ظهور نسل جدید هکرها در جنگ سرد اینترنتی/چگونه با هکرهای جدید مقابله کنیم؟
Spyware خطرناک تر از ویروس های کامپیوتری
نوستالژی: ۴۷ از ۳۹۹
وقتی کامپیوتر از تلویزیون پشتیبانی می کند
آشنایی با ASP.NETنگارش ۲
مرور ویروسهای سال ۲۰۰۴
فرمانروایی پول با حکومت قانون
امنیت اطلاعات در کار الکترونیکی(۲)
وزارت علوم کارشناس متخصص آموزش مجازی را ندارد
۳ راه برای جلوگیری از کلاهبرداری اینترنتی
رایگیری الکترونیک تعداد رای دهندگان را افزایش می دهد
قدم به قدم با وبلاگ
فرهنگ استفاده از اینترنت (بخش اول)
سیسکو و چالشهای پیش رو
POS به زبان ساده ردیابهای کوچک
دولت الکترونیک گامی به سوی کاهش هزینه ها و افزایش خدمات
کامنت های اسپم درموویبل تایپ
امنیت شبکه: چالشها و راهکارها(۲)
تکنولوژی؛ رویکرد مناسب برای توسعه
آشنایی با رشته تحصیلی مهندسی کامپیوتر
ایمنسازی و ارزیابی امنیت دو گام مهم در امنیت فناوری اطلاعات
نگاهی به بازار رو به رشد آموزش الکترونیکی
عضویت در موتورهای جست وجو
آشنایی با وظایف یک مدیر سیستم
بیل گیتس ایرانی
مزایا و معایب iPod
فرهنگ استفاده از اینترنت (بخش دوم)
امسال صفرهای متعددی به درآمد گوگل و یاهو اضافه میشود
اینترنت جای کتاب را در دانشگاهها میگیرد!
نبرد انسان و ماشین
دانش در برابر ایدز
رویکردی مدیریتی به مقوله فناوری اطلاعات(IT )
صبحانه با نان داغ درهتل پکس
یک آفت دیگر
اینترنت چیه
کامپیوترهای غول پیکر کاربردی می شوند/سوپرکامپیوترها در زندگی روزمره مردم
امنیت اطلاعات در کار الکترونیکی(۱)
آزادی در قلمرو نرمافزار - گفتوگو با ریچارد استالمن
بازی های رایانه ای؛ نیاز امروز، پشتوانه فردا(۲)
وجود آشفتگی در حوزه انفورماتیک/تحقق شهر الکترونیک در ایران ممکن نیست
کامپیوترهای شخصی کتابی
کامپیوتر در خدمت دانشجویان خجالتی
اینترنت، نبردگاه جنگاوران دیجیتال(۲)
دانستنیهائی دربارهٔ بیلگیتس
آینه دیجیتال آینده شما را می گوید
به اس ام اس ایرانی تکیه نکنید!(۲)
نگاهی به مشکلات بی قانونی درجرایم رایانه ای
کلمات در حال جستجو
دانشگاه قم , خانه فرهنگ شیخ هادی , پیگرد قانونی , ضیاء موحد , دانشگاه علمی کاربردی لرستان , مشکلات وام , تجاوز به ایران , فرید کلهر , شورای ملی دموکراتیک یهودیان آمریکا , مدیریت بحران استان هرمزگان , تکمیل ظرفیت کنکور دکتری , سفارت آمریکا در عراق , بلوتوث , استراتژی سوریه , فرشته های زمینی , ترویج فرهنگ قرآنی , آزاد سازی رقه , سینمای اکسپرسیونیستی , فرانس اینتر , مواد قابل شکافت , درب بازکن برقی , با اسقف ارامنه , مرغ سایز , اساتیدنمونه , سیستم سلامت , مناطق زلزله زده , بهزستی استان مرکزی , خیرگی چشم , احیای پروژه های نفت و گاز , شهریه هنگفت , بازیکنان قزوینی , جشنواره , شهرستان لنگرود , بحران مسکن , فروش صنایع , سیب سبز , مشهد , خلاقیت , نصرالله قادری , مرگ پلنگ , وسواس خرید , مارپيچ , دانشجویان ایرانی در مسکو , کمیسیون ۹۰ , آیندهنگری , خطای بزرگ , کیوسک تلاش , رژه روز ارتش , کافه گوسفند , غبار روبی سینماها ,
برخی از مطالبی که کاربران هم اکنون در حال خواندن آن هستند
حجامت , گیاهچه , کچل خروسچران , مسیر ۴ , صید سنتی به روش ”روز دُما“ , گویی مرا زبان و دهن نیست , راهنمایی برای افزایش مقدار کالری رژیم غذائی , جداول اقتصادی (۴) , رشد رویانی , در تهنیت عید و مدح مجدالدین ابوالحسن عمرانی , طوطی وظیفه خوار لب نوشخند تست , تأسیس کمیتهٔ عالی ملّی , مدارک لازم جهت تشکیل پرونده کارت بازرگانی موقت ”ویژه صادرات“ , انکار کردن نخچیران بر خرگوش در تاخیر رفتن بر شیر , تلویزیون و درک نقش - نژادی , مدیریت ناشران , مناطق مهم تولید فرش در ایران , قلعهٔ ایزدخواست، آباده (ساسانیان) , پاستوریزه کردن شیر , روابط ارتباطگران - مخاطبان ,
برخی منابع مهم خبری
taamolnews.ir تعامل , rahemardomnews.com راه مردم , jomhourieslami.net روزنامه جمهوری اسلامی , shafaf.ir شفاف , mobile.ir موبایل , wafa.ir وفا , shefanews.com شفا نیوز , harfeno.com حرف نو , emrouziha.com امروزیها , iranvij.ir ایران ویج , ghatreh.com قطره , literature.journals.modares.ac.ir نقد ادبی , isna.ir ایسنا , filmnews.ir فیلم نیوز , ictpress.ir آی سی تی , dolateyar.com دولت یار , ofoghnews.ir افق نیوز , icana.ir خانه ملت , 3nasl.com سه نسل , home.abrarnews.com روزنامه ابرار , navad.net روزنامه نود , mashreghnews.ir مشرق نیوز , jnclinic.com جندی شاپور , ashpazonline.com آشپزآنلاین , farnet.ir فارنت , ebrat.ir عبرت , hamshahrimags.com مجلات همشهری , persianmags.com پرشین مگز , donyayesanat.com دنیای صنعت , jahanesanat.ir روزنامه جهان صنعت ,
ایجاد آگهی
کلینیک طب سوزنی دکتر فرهاد همت خواه ◊ hemmatkhah.com
پمپ آب خانگی، پمپ صنعتی، تعمیر پمپ، قیمت… ◊ kalapump.com/
راه اندازی اولین سرویس اشتراک گذاری… ◊ parstube.ir
پیک آپ| اپلیکیشن پیک موتوری آنلاین ◊ pickappnow.com
پیش فروش و فروش ویلاهای لوکس دهکده ساحلی… ◊ elite-villa.com/
وبگردی
استاندار تهران: باید هزینههای زندگی در تهران را بالا ببریم!
استاندار تهران: باید هزینههای زندگی در تهران را بالا ببریم! - به این سخنان دقت کنید: «امکان ایجاد ممنوعیت برای مهاجرت به تهران سخت است و باید همچون سایر کشورهای پیشرفته هزینه زندگی در شهرهای بزرگ را بالا برد تا از ورود جمعیت کم کرد.» این سخنان را کسی بیان کرده که حل مشکلات ساکنان تهران و تسهیل شرایط زندگی برای ایشان، یکی از کلیدی ترین مسئولیت های وی است!
گفتگوی حسین دهباشی با محمد نوری زاد
گفتگوی حسین دهباشی با محمد نوری زاد - خشت خام / نوبت بیست و یکم / گفتگوی حسین دهباشی با محمد نوری زاد
رابطه عاشقانه رضا روحانی با مجری شبکه من و تو
رابطه عاشقانه رضا روحانی با مجری شبکه من و تو - این آهنگساز 39 ساله به تازگی رابطه ای عاشقانه را با یکی از مجریان شبکه من و تو آغاز کرده است. رضا روحانی با انتشار عکسی از خودش و فرانک مجری این شبکه, از پیدا کردن عشق واقعی زندگی اش نوشت.
صید ماهی خاویاری ۶۰۰ کیلویی در دریای خزر
صید ماهی خاویاری ۶۰۰ کیلویی در دریای خزر - به گزارش خبرنگار مهر، یک فیلماهی خاویاری با وزن حدودی ۶۰۰ کیلو و بیش از ۷۰ کیلوگرم خاویار روز یکشنبه توسط صیادان دو کومه گمیشانی صید شد.
پرت کردن پژو 405 به دره در اعتراض به ایران خودرو!
پرت کردن پژو 405 به دره در اعتراض به ایران خودرو! - به فاصله حدود دو هفته از آتش زدن یک خودرو تولید داخل به نشانه اعتراض در دهلران، حالا فیلمی در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود که حکایت از به دره انداختن یک خودروی دیگر تولید وطن برای نشان دادن اعتراض دارد؛ اعتراض به شیوهای که گویا در حال فراگیر شدن است.
فاطمه غرار پدیده این روزهای موسیقی
فاطمه غرار پدیده این روزهای موسیقی - آواز دختری نابینا به نام فاطمه غرار که آرزویش خواننده شدن بوده که یکی از خوانندگان (آقای شیری) با گروه خود او را به آرزویش رسانده اند
سخنان جنجالی بقایی خطاب به روحانی
سخنان جنجالی بقایی خطاب به روحانی - بقایی خطاب به روحانی: 99 درصد میکوبن توی دهنت؛ دهنت رو ببند!
عکس یادگاری منشوری با روحانی در توچال
عکس یادگاری منشوری با روحانی در توچال - عکس روحانی با لباس ورزشی در مجموعه تلهکابین توچال
بازیگر ایرانی دختر شایسته کانادا شد +عکس
بازیگر ایرانی دختر شایسته کانادا شد +عکس - سحر بی نیاز در سال 1365 در تهران بدنیا آمده و پس از چندسال به همراه خانواده اش به کانادا مهاجرت کرده است.
افشاگری های خبرگزاری فارس در مورد شبکه من و تو !
افشاگری های خبرگزاری فارس در مورد شبکه من و تو ! - فیلم/ سکوت یک ساله «سولماز» شکست/ مسائل جنسی عامل تعیین کننده برای ماندن در استیج!
گفتگوی جنجالی علی معلم و صادق زیباکلام
گفتگوی جنجالی علی معلم و صادق زیباکلام - صادق زیباکلام هم همفکر مسعود فراستی شد.
پربازدیدها
آشایی با موشک های قاره پیمای روسیه + تصاویر
مراسم رژه نیروهای مسلح ارتش جمهوری اسلامی ایران
فوری / اقدام به خودکشی یک مرد روی پل معلق آمل + فیلم و عکس
گریم و پوشش نامتعارف سه بازیگر زن + عکس
خاص و منحصر بفردترین الماس جهان در ایران+عکس
شهاب حسینی در اکران خصوصی امتحان نهایی غایب بود+ تصاویر
اکران خصوصی امتحان نهایی: لیلا زارع, ماه چهره خلیلی و مریم کاویانی
افتتاح خطرناکترین گذرگاه و مسیر پیاده روی جهان در اسپانیا+ تصاویر
مقایسه شاخص فلاکت در دولت روحانی و احمدی نژاد+اینفوگرافی
تصویری که برنامه نود از مدل موی مسلمان منتشر کرد
هنرمندان در ایام عید کجا بودند؟
رئیسی یکدستی زد، دودستی تحویل بگیرد!
با خوراکی هایی آشنا شوید که سرعت پیر شدن تان را کاهش می دهند
نسل جدید چری تیگو 5 در مدل 2018 +عکس
مسافرکشان زورگیر میدان آزادی را شناسایی کنید! + عکس
نشست خبری و مراسم رونمایی از فیلم تیک آف برگزار شد + عکس و آنونس فیلم
کپی کاری حامیان رئیسی از دست کروبی
فرود چترباز بر روی نرده های مراسم روز ارتش/ عکس
یک تحلیلگر اصولگرا: قالیباف یا رئیسی باید قبل از انتخابات کنار بکشند
طارمی عکس رضائیان را پاره کرد + فیلم
عکس بی نظیری که ناسا از فراز توچال منتشر کرد با امکان تماشای قله دماوند!
اظهارات تکاندهنده دختر دانشجو: پدرم بعد از کتک مفصلی که به مادرم…
لحظه هولناک فرار روستاییان در هنگام سیل
کاوه رضایی مدل تبلیغاتی شد+ عکس
دونالد ترامپ و روز شاد او در کاخ سفید! + تصاویر
نافرمانی «احمدینژاد» از توصیه رهبری فتح باب فتنه جدیدی است
تصویری جدید از Oppo Find 9 با طراحی بسیار زیبا منتشر شد
افزایش 10 درصدی مستمری بازنشستگان با درآمد بالای 2 میلیون
ضبط پایتخت5 متوقف شد! +توضیحات بیشتر
جدیدترین تصویر رندر آیفون 8 منتشر شد + عکس
عکس زیرخاکی مشترک از شهاب حسینی و لاله اسکندری!
آزاده صمدی مهمان خندوانه شد + عکس
نیشخط کارتون/ بقایی به احمدی نژاد وعده پست در دولت آینده داد
گریم جدید رامبد جوان در نقش «رامبدالسلطنه»+عکس
دو نامه ابراهیم رئیسی به روحانی و صداوسیما
دوقوزآباد کجاست ؟
پیدا شدن خودرو و پیکر یکی از قربانیان سیل آذربایجان
روزانه 90 دقیقه از وقتتان را برای کار نکردن برنامهریزی کنید
خانه جدید عارف لرستانی + عکس
5 سلاحی که برای اولین بار به رژه روز ارتش آمدند + تصاویر
طرح موزاییکی هواداران پرسپولیس برای جشن قهرمانی+عکس
اکران خصوصی تیک آف: پگاه آهنگرانی, مهتاب کرامتی و رضا یزدانی
طرح انتقال پادگانها از داخل شهرها
عکسی از فرهاد مجیدی که مخاطبانش را شاکی کرد
نماینده مجلس: احمدینژاد تایید شود از نمایندگی استعفاء میدهم
نیروهای نظامی آمریکا وارد استرالیا شدند + تصاویر
پیراهن جشن قهرمانی سرخپوشان رونمایی شد+عکس
صدا و سیما چه کسی را بایکوت کرده؛ روحانی یا رئیسی؟ + عکس
جایگاه ابدی مرحوم عارف لرستانی
گلشیفته سازی پیمان!
آخرین اخبار
کری کاسیاس و بالاک قبل از بازی رئال و بایرن مونیخ / خبر آنلاین
واکنش سرپرست استقلال به مذاکره پرسپولیسىها با رضایی / فرتاک ورزشی
کدینگ جدید تسهیل تجارت / ارانیکو
وزیر نیرو به کهگیلویه و بویراحمد سفر میکند+ برنامهها / خبرگزاری تسنیم
در سایه همت نیروهای دفاعی ایران به بالاترین فناوری روز مجهز شدهایم / ایسنا
مشمولان سهام عدالت از امشب شماره حساب بدهند / جماران
انتشار عکس شکاف مرموز یخچال های طبیعی توسط ناسا + تصویر / کلیک
زنان در دام پزشکان قلابی/ ویزیت 10 ساله دکتر پوست و مو با مدرک جعلی / خبرگزاری میزان
ارسال ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش حوزه انقلابی لزوم گفتمان سازی انقلاب درحوزه علمیه / جماران
عامل فروش داروهای غیر مجاز در لارستان دستگیر شد / جماران
معرفی یک لپ تاپ ارزان + مشخصات / خبرگزاری میزان
به دنبال تشکیل دولتی در طراز نظام اسلامی هستیم / خبرگزاری مهر
یک ریال «حق تولیت» نمیگیرم/ میتوانم کاندیدای اصولگرایی و اصلاحطلبی در خط امام(ره)… / خبرگزاری فارس
بارش باران بهاری در ۱۲ استان کشور / پارسینه
لایروبی کارون نیاز و خواست عمومی مردم خوزستان است / جماران
پیش بازی شهرداری تبریز - نفت و گاز گچساران / فرتاک ورزشی
عمر چیلیک: ترکیه خواستار همکاری است؛ نه نظارت / خبرگزاری مهر
مازندران باسوادترین استان کشور / جماران
یادواره شهدای هنرمند شهرستان گرمسار برگزار شد / جماران
۲۵۰ میلیون تومان کمک مالی بلاعوض به زنان کارآفرین سرپرست خانوار پرداخت شد / جماران
اوبلاک و ثبت یک رکورد تاریخی در اروپا / فرتاک ورزشی
پلیس آمریکا: قاتل فیسبوکی خودکشی کرده است / پارسینه
همه چیز درباره تسبیحات حضرت زهرا(س) / خبرگزاری میزان
لوئیس: صدرنشینی چلسی بی دلیل نیست، یونایتد بهتر از ما بود / فرتاک ورزشی
واکنش جنگنده های آمریکایی به بمب افکن های روسی در نزدیکی آلاسکا / خبرگزاری مهر
ابوبکر البغدادی بازداشت شد / اقتصادنیوز
بهرهبرداری از ۳۱ تصفیهخانه فاضلاب در دولتیازدهم / ایلنا
وزیر کار: هیچ بازنشستهای زیر یک میلیون و 100 هزار تومان نمیگیرد / عصرایران
دختر عموی من ریچل در صف هالیوود ایستاد/درامی کارآگاهی بر اساس رمان پرطرفدار+عکس / خبرگزاری میزان
توضیح در مورد رد صلاحیت نامزدهای اقلیتهای مذهبی / رویداد 24
Copyright © 2008 - 2017 vista.ir. All Rights Reserved
SCROLL TO TOP