06-09-2020, 08:32 PM
اپیزود چهارم:
تخمیر لزوماً نباید در یک محیط بیهوازی انجام شود. برای مثال، حتی در حضور اکسیژن فراوان، سلولهای مخمر تا حد زیادی تخمیر را به تنفس هوازی ترجیح میدهند، البته تا زمانی که قندها به سادگی برای مصرف در دسترس باشند (پدیدهای که به عنوان اثر Crabtree شناخته میشود). در تخمیر، NADH با یک پذیرندهٔ الکترون آلی درونی واکنش میدهد. معمولاً این پذیرندهٔ الکترون، پیروات تشکیل شده از قندها طی مرحلهٔ گلیکولیز است. در طول تخمیر، پیروات طی مراحل چند گانه به ترکیبات مختلف متابولیزه میشود: - تخمیر اتانول، با نام مستعار تخمیر الکلی، تولید اتانول و دیاکسید کربن است. - تخمیر اسید لاکتیک اشاره به دو روش تولید اسید لاکتیک دارد:
1- تخمیر هومولاکتیک (homolactic)، تولید انحصاری اسید لاکتیک است.
2- تخمیر هترولاکتیک (heterolactic)، تولید اسید لاکتیک و همچنین سایر اسیدها و الکلها است.
قندها معمولترین سوبسترای تخمیر هستند، و نمونههای معمولی محصولات تخمیر، اتانول، اسید لاکتیک، دیاکسید کربن، و گاز هیدروژن (H2) هستند. با این حال، ترکیبات عجیب تر نیز میتوانند توسط تخمیر تولید شوند، مثل بوتیریک اسید و استون.
اگرچه مخمر، فرایند تخمیر را در تولید اتانول در آبجو، شرابها، و دیگر نوشیدنیهای الکلی پیش میبرد، اما تنها عامل ممکن نیست: باکتریها فرایند تخمیر را در تولید صمغ زانتان (xanthan) پیش میبرند، و فرایند تخمیر که طی دورههای تمرینات شدید که ذخایر اکسیژن محدود میشود در عضلات پستانداران، رخ میدهد، باعث تولید اسید لاکتیک میشود.
تخمیر لزوماً نباید در یک محیط بیهوازی انجام شود. برای مثال، حتی در حضور اکسیژن فراوان، سلولهای مخمر تا حد زیادی تخمیر را به تنفس هوازی ترجیح میدهند، البته تا زمانی که قندها به سادگی برای مصرف در دسترس باشند (پدیدهای که به عنوان اثر Crabtree شناخته میشود). در تخمیر، NADH با یک پذیرندهٔ الکترون آلی درونی واکنش میدهد. معمولاً این پذیرندهٔ الکترون، پیروات تشکیل شده از قندها طی مرحلهٔ گلیکولیز است. در طول تخمیر، پیروات طی مراحل چند گانه به ترکیبات مختلف متابولیزه میشود: - تخمیر اتانول، با نام مستعار تخمیر الکلی، تولید اتانول و دیاکسید کربن است. - تخمیر اسید لاکتیک اشاره به دو روش تولید اسید لاکتیک دارد:
1- تخمیر هومولاکتیک (homolactic)، تولید انحصاری اسید لاکتیک است.
2- تخمیر هترولاکتیک (heterolactic)، تولید اسید لاکتیک و همچنین سایر اسیدها و الکلها است.
قندها معمولترین سوبسترای تخمیر هستند، و نمونههای معمولی محصولات تخمیر، اتانول، اسید لاکتیک، دیاکسید کربن، و گاز هیدروژن (H2) هستند. با این حال، ترکیبات عجیب تر نیز میتوانند توسط تخمیر تولید شوند، مثل بوتیریک اسید و استون.
اگرچه مخمر، فرایند تخمیر را در تولید اتانول در آبجو، شرابها، و دیگر نوشیدنیهای الکلی پیش میبرد، اما تنها عامل ممکن نیست: باکتریها فرایند تخمیر را در تولید صمغ زانتان (xanthan) پیش میبرند، و فرایند تخمیر که طی دورههای تمرینات شدید که ذخایر اکسیژن محدود میشود در عضلات پستانداران، رخ میدهد، باعث تولید اسید لاکتیک میشود.