24-08-2020, 04:57 PM
آموزش ساخت مهره با خمیر فیمو؛ تکنیک سنگ کهربا
کار با خمیر فیمو گرایش های متنوعی دارد که هر هنرمند یا فیمو آرتیست بسته به علاقه خود در زمینه مورد نظر فعالیت می کند. یکی از گرایش های بسیار جذاب کار با خمیر فیمو، مهره سازی است. مهره سازی نیز مانند بقیه گرایش ها می تواند در سطح مبتدی و معمولی تا سطح پیشرفته و حرفه ای انجام شود.
وسایل مورد نیاز:
خمیر پلیمر فیمو ( یا هر برند معتبر دیگر)
کاتر
کار با خمیر فیمو گرایش های متنوعی دارد که هر هنرمند یا فیمو آرتیست بسته به علاقه خود در زمینه مورد نظر فعالیت می کند. یکی از گرایش های بسیار جذاب کار با خمیر فیمو، مهره سازی است. مهره سازی نیز مانند بقیه گرایش ها می تواند در سطح مبتدی و معمولی تا سطح پیشرفته و حرفه ای انجام شود.
وسایل مورد نیاز:
خمیر پلیمر فیمو ( یا هر برند معتبر دیگر)
کاتر
دریل مینیاتوری
سر مته ۱ میلیمتری
سر مته مخروطی
کاغذ سنباده بسیار ریز یا سرمته نمدی
وارنیش فیمو
قلمو
سر مته ۱ میلیمتری
سر مته مخروطی
کاغذ سنباده بسیار ریز یا سرمته نمدی
وارنیش فیمو
قلمو
می خواهیم با خمیر فیمو مهره های سنگ کهربا را شبیه سازی کنیم. بنابراین باید تمام رنگ هایی که در یک سنگ کهربا معمولا دیده می شود را با خمیر ها تهیه کنیم. رنگ هایی مانند؛ کِرِم، قهوه ای، نارنجی کمرنگ، گلبهی و زرد کمرنگ
برای کمرنگ کردن رنگ ها کافی است مقداری سفید را با آنها ترکیب کنید.
برای کمرنگ کردن رنگ ها کافی است مقداری سفید را با آنها ترکیب کنید.
در این مرحله باید طیف رنگی زرد-نارنجی را با خمیر ایجاد کنیم. برای این کار خمیر زرد و نارنجی را به شکل مثل در می آوریم و مانند تصویر زیر قرار می دهید، البته طوری که لبه های دو رنگ مماس شوند.
حالا با وردنه چندین بار دو رنگ را با هم وردنه می کنیم تا طیف رنگی حاصل شود. برای راحتی کار می توانید از دستگاه پاستا ساز کوچک استفاده کنید.
طی مرحله وردنه کردن، خمیر به شکل نوار باریک در می آید. با کنترل مسیر رفت و برگش وردنه، می توانید به نواری شدن خمیر نیز کمک کنید. خمیر نواری را از سری که با رنگ زرد شروع می شود، رول کنید. سپس رگه های سفید، گلبهی و قهوه ای را به دور رول اضافه کنید. نیازی نیست این رنگ ها دور رول را به طور کامل بپوشانند. همین که رگه هایی از این رنگ ها به خمیر اضافه شود کافی است.
خمیر رول شده را با دست بغلتانید تا استوانه باریک و بلند تر بشود.
کم کم سر استوانه را باریک تر کنید.
و همان قسمت باریک شده را با کاتر به تکه های کوچک حدود ۲ سانتیمتر تقسیم کنید.
این کار را ادامه دهید تا تمام خمیر به تکه های ۲ سانتیمتری تبدیل شود. سپس تکه های ۲ سانتیمتر را به شکل مارپیچ های کوچک در بیاورید.
تکه ها را به هم فشرده و به شکل مکعب مستطیل در بیاورید.
مکعب را کشیده تر کنید. طوریکه مقطع آن مستطیلی با ابعاد حدود ۲*۱ سانتیمتر شود. ( سایز مهره ها بسته به مورد استفاده شما دارد)
با کاتر مستطیل های کوچک را از مقطع مکعب برش می زنیم. ضخامت هر مستطیل حدود ۳ الی ۴ میلیمتر باشد.
مهره ها را در فر طبق دستور مندرج روی بسته بندی خمیر می پزیم. پخت خمیر فیمو طبق دستور مندرج روی بسته بندی، باید به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۱۱۰ درجه سانتیگراد انجام شود. اگر از خمیر پلیمری غیر از برند فیمو استفاده می کنید حتما دما و زمان پخت را از روی بسته بندی بخوانید و طبق آن عمل کنید.
بعد از پخت اجازه دهید مهره ها سرد شوند. تا این مرحله از کار روند کار با خمیر فیمو مبتدی و نیمه حرفه ای بود. از اینجا به بعد وارد مرحله حرفه ای می شویم که نیازمند دستگاه دریل مینیاتوری است.
بعد از پخت اجازه دهید مهره ها سرد شوند. تا این مرحله از کار روند کار با خمیر فیمو مبتدی و نیمه حرفه ای بود. از اینجا به بعد وارد مرحله حرفه ای می شویم که نیازمند دستگاه دریل مینیاتوری است.
سر مته الماسی را به دریل مینیاتوری وصل کرده و چهار گوشه مهره های گرد کنید.
نکته: اگر به دریل مینیاتوری دسترسی ندارید، از همان ابتدا که مهره ها را برش زدید، با دست لبه های خمیر را گرد کرده و سپس پخت را انجام دهید.
از آنجا که سنباده الماسی خطوطی را روی مهره ایجاد می کند باید بعد از این مرحله با سنباده خیلی ریز، یا سر مته نمدی مهره را صیقل دهیم. کافی است سر مته نمدی را به دریل مینیاتوری متصل کرده و روی سطح مهره را صیقل دهید.
*نکته: اگر به سر مته نمدی و دریل مینیاتوری دسترسی ندارید، کافی است مهره را روی کاغذ سمباده بسیار ریز مخصوص صیقل که در جواهرسازی نیز استفاده می شود، بسابید.
تفاوت ظاهر مهره ها قبل و بعد از صیقل را می توان در تصویر زیر به خوبی مشاهده کرد. بهتر است بعد از صیقل با قلمو یک لایه وارنیش فیمو را نیز روی سطح مهره ها بزنید.
وارنیش فیمو می توانید جایگزین مناسبی برای صیقل با مته الماسی و نمدی باشد. بنابراین اگر به وسایل حرفه ای دسترسی ندارید کافی است از وارنیش فیمو یا همان فیمو گلیز استفاده نمایید.
حالا با وردنه چندین بار دو رنگ را با هم وردنه می کنیم تا طیف رنگی حاصل شود. برای راحتی کار می توانید از دستگاه پاستا ساز کوچک استفاده کنید.
طی مرحله وردنه کردن، خمیر به شکل نوار باریک در می آید. با کنترل مسیر رفت و برگش وردنه، می توانید به نواری شدن خمیر نیز کمک کنید. خمیر نواری را از سری که با رنگ زرد شروع می شود، رول کنید. سپس رگه های سفید، گلبهی و قهوه ای را به دور رول اضافه کنید. نیازی نیست این رنگ ها دور رول را به طور کامل بپوشانند. همین که رگه هایی از این رنگ ها به خمیر اضافه شود کافی است.
خمیر رول شده را با دست بغلتانید تا استوانه باریک و بلند تر بشود.
کم کم سر استوانه را باریک تر کنید.
و همان قسمت باریک شده را با کاتر به تکه های کوچک حدود ۲ سانتیمتر تقسیم کنید.
این کار را ادامه دهید تا تمام خمیر به تکه های ۲ سانتیمتری تبدیل شود. سپس تکه های ۲ سانتیمتر را به شکل مارپیچ های کوچک در بیاورید.
تکه ها را به هم فشرده و به شکل مکعب مستطیل در بیاورید.
مکعب را کشیده تر کنید. طوریکه مقطع آن مستطیلی با ابعاد حدود ۲*۱ سانتیمتر شود. ( سایز مهره ها بسته به مورد استفاده شما دارد)
با کاتر مستطیل های کوچک را از مقطع مکعب برش می زنیم. ضخامت هر مستطیل حدود ۳ الی ۴ میلیمتر باشد.
مهره ها را در فر طبق دستور مندرج روی بسته بندی خمیر می پزیم. پخت خمیر فیمو طبق دستور مندرج روی بسته بندی، باید به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۱۱۰ درجه سانتیگراد انجام شود. اگر از خمیر پلیمری غیر از برند فیمو استفاده می کنید حتما دما و زمان پخت را از روی بسته بندی بخوانید و طبق آن عمل کنید.
بعد از پخت اجازه دهید مهره ها سرد شوند. تا این مرحله از کار روند کار با خمیر فیمو مبتدی و نیمه حرفه ای بود. از اینجا به بعد وارد مرحله حرفه ای می شویم که نیازمند دستگاه دریل مینیاتوری است.
بعد از پخت اجازه دهید مهره ها سرد شوند. تا این مرحله از کار روند کار با خمیر فیمو مبتدی و نیمه حرفه ای بود. از اینجا به بعد وارد مرحله حرفه ای می شویم که نیازمند دستگاه دریل مینیاتوری است.
سر مته الماسی را به دریل مینیاتوری وصل کرده و چهار گوشه مهره های گرد کنید.
نکته: اگر به دریل مینیاتوری دسترسی ندارید، از همان ابتدا که مهره ها را برش زدید، با دست لبه های خمیر را گرد کرده و سپس پخت را انجام دهید.
از آنجا که سنباده الماسی خطوطی را روی مهره ایجاد می کند باید بعد از این مرحله با سنباده خیلی ریز، یا سر مته نمدی مهره را صیقل دهیم. کافی است سر مته نمدی را به دریل مینیاتوری متصل کرده و روی سطح مهره را صیقل دهید.
*نکته: اگر به سر مته نمدی و دریل مینیاتوری دسترسی ندارید، کافی است مهره را روی کاغذ سمباده بسیار ریز مخصوص صیقل که در جواهرسازی نیز استفاده می شود، بسابید.
تفاوت ظاهر مهره ها قبل و بعد از صیقل را می توان در تصویر زیر به خوبی مشاهده کرد. بهتر است بعد از صیقل با قلمو یک لایه وارنیش فیمو را نیز روی سطح مهره ها بزنید.
وارنیش فیمو می توانید جایگزین مناسبی برای صیقل با مته الماسی و نمدی باشد. بنابراین اگر به وسایل حرفه ای دسترسی ندارید کافی است از وارنیش فیمو یا همان فیمو گلیز استفاده نمایید.
اکنون با سرمته ۱ میلیمتری محل مهره ها را برای عبور نخ یا کش سوراخ می کنیم. مجددا اگر به وسایل کار حرفه ای دسترسی ندارید قبل از پخت مهره ها، آنها را با سوزن سوراخ کنید. از آنجایی که این کار ممکن است تا حدودی مهره ها را از فرم بیاندازد در کار حرفه ای از مته استفاده می شود.
دقت داشته باشید که همه مهره ها از یک محل سوراخ شوند، تا بعد از نخ کردن، مهره ها همگی در یک راستا قرار بگیرند.