14-08-2020, 11:57 PM
کاربردهای اوره
ارسال شده درآگوست 11, 2020 » توسط : محمد حتم خانی » دسته بندی ها: اخبار صنعت » (۰) دیدگاه
پردیس فناوری کیش طرح مشاوره متخصصین صنعت و مدیریت گروه علوم ومهندسی محیط زیست.
[جهت دریافت اطلاعات بیشتر به WWW.kishindustry.com مراجعه کنید.
ارسال شده درآگوست 11, 2020 » توسط : محمد حتم خانی » دسته بندی ها: اخبار صنعت » (۰) دیدگاه
پردیس فناوری کیش طرح مشاوره متخصصین صنعت و مدیریت گروه علوم ومهندسی محیط زیست.
اوره، در متابولیسم ترکیبات حاوی نیتروژن در بدن حیوانات نقش مهمی ایفا میکند و در عین حال، ماده اصلی حاوی نیتروژن، در ادرار پستانداران بهشمار میآید.
این ترکیب: سخت، بیرنگ، بیبو (گر چه آمونیاکی که در حضور آب از آن حاصل میشود و شامل بخار آب موجود در هوا نیز است، دارای بوی تندی است) است، نه اسیدی است و نه قلیایی، بسیار محلول در آب و نسبتاً غیر سمی است، از اوره به صورت گستردهای در کودهای شیمیایی به عنوان یک منبع غنی و مناسب نیتروژن استفاده میشود.
اوره همچنین یکی از مواد اولیهٔ مهم در صنایع شیمیایی است. سنتز و به وجود آوردن این ترکیب آلی از یک پیش ساز غیرآلی یا معدنی، توسط فریدریش وهلر Friedrich Wöhler در سال 1828، نقطهٔ عطف بسیار مهمی در توسعه و پیشرفت دانش شیمی محسوب میشود.
در انسان
تنظیم اوره توسط کلیهها یک بخش حیاتی از سوخت و ساز یا متابولیسم بدن انسان را تشکیل میدهد. علاوه بر نقشی که اوره به عنوان حامل مواد زائد نیتروژن دار در بدن ایفا میکند، این ترکیب در تبادلات جاری متقابلی که در سیستم نفرونها انجام میپذیرد (تبادلات نفرونی) نیز نقش دارد، بدین صورت که اجازه میدهد تا جذب مجدد (بازجذب) آب و یونهای مهمی که به منظور دفع، در ادرار ترشح شدهاند، صورت بگیرد.
خود اوره در لولههای جمعکننده ادرار واقع در مدولای داخلی نفرونها بازجذب میشود، در نتیجه میزان اسمولاریته در مدولای اینترسیشیال، اطراف لوله صعودی (بالا رونده) و نازک قوس هنله افزایش مییابد که همین بالا رفتن اسمولاریته به نوبه خود باعث بازجذب مجدد آب میشود.
با فعالیت حامل شماره 2 اوره یا همان اوره ترانسپورتر2، بخشی از این اوره بازجذب شده، در نهایت دوباره به شاخه نازک و صعودی توبول، جریان پیدا میکند، و سرانجام از طریق لولههای جمعآوریکننده، به درون ادرار دفع میشود.
این مکانیزم، که توسط هورمون ضد ادراری یا آنتی دیورتیک antidiuretic کنترل میشود، به بدن اجازه میدهد تا ادرار هیپراسموتیک ایجاد کند، یعنی ادراری که غلظت بالاتری نسبت به مواد حل شده در پلاسمای خون دارد.
این مکانیزم همچنین برای جلوگیری از، از دست دادن آب نیز مهم است و به حفظ فشار خون، و نیز حفظ غلظت مناسب یونهای سدیم در پلاسمای خون کمک میکند.
در گونههای دیگردر ارگانیسمهای آبزی، رایجترین شکل ضایعات نیتروژن آمونیاک است، در حالی که در ارگانیزمهای ساکن خشکی، آمونیاک سمی به اوره یا اسید اوریک تبدیل میگردد.
اوره را میتوان در ادرار پستانداران و دوزیستان، و همچنین بعضی از ماهیها پیدا کرد. در پرندگان و خزندگان سوسماری شکل، سوخت و ساز نیتروژن تا حدودی متفاوت است، نیاز به آب در این نوع سوخت و ساز کمتر است و منجر به دفع نیتروژن در شکل اسید اوریک میشود.
قابل توجهاست که در بچه وزغها یا نوزادان قورباغه، آمونیاک دفع میگردد، اما این وضع بعد از دگردیسی آنها به سمت تولید اوره تغییر جهت مییابد. بدین ترتیب و بر اساس، تعمیمی که در فوق ارائه شد، وجود مسیر و چرخه اوره نه تنها در پستانداران و دوزیستان، بلکه در بسیاری از موجودات دیگر، همچون: پرندگان، مهره داران، حشرات، گیاهان، مخمرها، قارچها، و حتی در میکروارگانیسمها، مستند شده و به اثبات رسیدهاست.
کشاورزی[جهت دریافت اطلاعات بیشتر به WWW.kishindustry.com مراجعه کنید.