09-08-2020, 02:59 PM
شما ممکن است نمک را از منابعی که حتی فکرش را نمیکنید نیز، دریافت کنید. مثلا تنها یک خیارشور متوسط، کل نیاز روزانه شما به نمک را تامین خواهد کرد! مثالهای دیگر عبارتند از:
[list]
[*]یک تکه نان سفید تقریباً 150 میلی گرم سدیم دارد. ممکن است در ابتدا زیاد به نظر نرسد، اما آیا شما با خوردن یک تکه نان سیر میشوید؟!
[*]چاشنیهایی که شما در کنار غذای خود استفاده میکنید، تأثیر زیادی در مقدار مصرف سدیم در بارداری دارد. مثلا یک قاشق غذاخوری سس کچاپ دارای 154 میلی گرم سدیم، یک قاشق غذاخوری سس باربیکیو 175 میلی گرم و یک قاشق غذاخوری سس سویا دارای 1،005 میلی گرم سدیم است. یک قاشق غذاخوری سس سالاد یا فرانسوی نیز حدود 178 میلی گرم سدیم دارد.
[*]غلات صبحانه معمولا بیشتر طعم شیرین را به شما منتقل میکنند، اما بهتر است بدانید که آنها هم مقدار زیادی نمک هم دارند. به عنوان مثلا غلات ذرت که تقریبا سالمترین نوع آن است، حدود 204 میلی گرم سدیم به ازای هر یک فنجان به بدن شما میرساند. یک فنجان غلات جو دوسر حدود 218 میلی گرم سدیم دارد. مقدار نمک موجود در برخی از انواع غلات حتی از این هم بیشتر است. وحشتناک است، نه؟!
[*]شاید حتی فکرش را هم نکنید که نوشیدنیهای شیرین هم نمک داشته باشند، اما گاهی اوقات به این نوشیدنیها هم نمک اضافه میشود. مثلا در یک فنجان شکلات داغ حدود 204 میلی گرم نمک وجود دارد! مقدار نمک در آب میوهها و نوشیدنیهای ورزشی حتی میتواند از این هم بیشتر باشد. این اتفاق در مورد کلوچه و کیک هم میفتد، یعنی با وجود این که شیرین هستند، در آنها از نمک هم استفاده شده است.
[*]غذاهای فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس در بارداری برخی هله هوله ها مانند چیپس و پفک از مضرترین غذاهای موجود هستند که نه تنها برای مادران باردار، بلکه برای سایر افراد نیز مصرف آنها توصیه نمیشود. خوردن لواشک در دوران بارداری نیز همین طور است. میزان نمک در این محصولات بسیار زیاد است و از طرفی نمک آنها از نوع مضری است. حواستان به غذاهای کنسروی هم باشد. برای تنقلات به سراغ میوه، سبزیجات یا ماست کم چرب بروید که هم سالم هستند و هم نمک کمتر و کمخطرتری با به شما میرسانند.
[*]یادتان باشد که همیشه برچسب روی همه محصولات را بخوانید تا از میزان سدیم موجود در آنها مطلع شوید. بیشتر سعی کنید از غذاهایی که خودتان در خانه می پزید، استفاده کنید. هنگام طبخ غذا، در ریختن نمک محتاط باشید و سعی کنید از سایر ادویههای مجاز در بارداری به عنوان جایگزین نمک در بارداری استفاده کنید.
[/list]
https://gahvare.net/articles/tEfQ5/%D9%8...8%B1%DB%8C
[list]
[*]یک تکه نان سفید تقریباً 150 میلی گرم سدیم دارد. ممکن است در ابتدا زیاد به نظر نرسد، اما آیا شما با خوردن یک تکه نان سیر میشوید؟!
[*]چاشنیهایی که شما در کنار غذای خود استفاده میکنید، تأثیر زیادی در مقدار مصرف سدیم در بارداری دارد. مثلا یک قاشق غذاخوری سس کچاپ دارای 154 میلی گرم سدیم، یک قاشق غذاخوری سس باربیکیو 175 میلی گرم و یک قاشق غذاخوری سس سویا دارای 1،005 میلی گرم سدیم است. یک قاشق غذاخوری سس سالاد یا فرانسوی نیز حدود 178 میلی گرم سدیم دارد.
[*]غلات صبحانه معمولا بیشتر طعم شیرین را به شما منتقل میکنند، اما بهتر است بدانید که آنها هم مقدار زیادی نمک هم دارند. به عنوان مثلا غلات ذرت که تقریبا سالمترین نوع آن است، حدود 204 میلی گرم سدیم به ازای هر یک فنجان به بدن شما میرساند. یک فنجان غلات جو دوسر حدود 218 میلی گرم سدیم دارد. مقدار نمک موجود در برخی از انواع غلات حتی از این هم بیشتر است. وحشتناک است، نه؟!
[*]شاید حتی فکرش را هم نکنید که نوشیدنیهای شیرین هم نمک داشته باشند، اما گاهی اوقات به این نوشیدنیها هم نمک اضافه میشود. مثلا در یک فنجان شکلات داغ حدود 204 میلی گرم نمک وجود دارد! مقدار نمک در آب میوهها و نوشیدنیهای ورزشی حتی میتواند از این هم بیشتر باشد. این اتفاق در مورد کلوچه و کیک هم میفتد، یعنی با وجود این که شیرین هستند، در آنها از نمک هم استفاده شده است.
[*]غذاهای فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس در بارداری برخی هله هوله ها مانند چیپس و پفک از مضرترین غذاهای موجود هستند که نه تنها برای مادران باردار، بلکه برای سایر افراد نیز مصرف آنها توصیه نمیشود. خوردن لواشک در دوران بارداری نیز همین طور است. میزان نمک در این محصولات بسیار زیاد است و از طرفی نمک آنها از نوع مضری است. حواستان به غذاهای کنسروی هم باشد. برای تنقلات به سراغ میوه، سبزیجات یا ماست کم چرب بروید که هم سالم هستند و هم نمک کمتر و کمخطرتری با به شما میرسانند.
[*]یادتان باشد که همیشه برچسب روی همه محصولات را بخوانید تا از میزان سدیم موجود در آنها مطلع شوید. بیشتر سعی کنید از غذاهایی که خودتان در خانه می پزید، استفاده کنید. هنگام طبخ غذا، در ریختن نمک محتاط باشید و سعی کنید از سایر ادویههای مجاز در بارداری به عنوان جایگزین نمک در بارداری استفاده کنید.
[/list]
کمبود سدیم در بارداری چه ضرری دارد؟
نمک یک ماده مغذی کلیدی است که در واقع یکی از پنج مزهای است که دهان ما آن را درک میکند (علاوه بر شیرین، تلخ، ترش و تند). نمک برای تنظیم سطح مایعات، دما و pH بدن لازم است. اگر مصرف نمک در بارداری کافی نباشد، عضلات، اعصاب و اندامهای شما به درستی کار نمیکنند. بنابراین ما به نمک احتیاج اما به مقدار خیلی کم!
در دوران بارداری، همانطور که می دانید، حجم خون و دیگر مایعات بدن شما افزایش مییابد و سدیم موجود در نمک طعام، به حفظ تعادل و حجم مایعات در بدن کمک میکند. مصرف ناکافی نمک میتواند حجم خون را محدود کرده و بر رشد و عملکرد جفت تأثیر منفی بگذارد. هنگامیکه در توانایی عملکرد جفت اختلال ایجاد میشود، رشد، تکامل و حتی زندگی کودک در معرض خطر قرار می گیرد.https://gahvare.net/articles/tEfQ5/%D9%8...8%B1%DB%8C