14-12-2019, 11:40 AM
همه چیز در مورد چای ماسالا
[*]سلامت قلب با مصرف چای ماسالا
[/list]
[*]تاثیر چای ماسالا بر کاهش قند خون
[/list]
[*]چای ماسالا و تاثیر آن بر تهوع و گوارش غذا
[/list]
با اطمینان میتوان گفت که چای، پس از آب دومین نوشیدنی پرطرفدار جهان و خصوصا ایرانیان به حساب می آید. اما در طی سال های گذشته نوع دیگری از چای رایج در کشور، به بازار معرفی شده که طرفداران بسیار زیادی را به سمت خود جذب کرده است. این چای که از نوع هندی بوده و به چای ماسالا شهرت دارد از ادویه و فلفل فراوان ساخته می شود. در واقع هندی ها به رغم به کار بردن ادویه و فلفل در تمامی غذاهایشان، این چای را مستثنی نگذاشته اند. در این مقاله در نظر داریم توضیحات بیشتری در این زمینه خدمت شما ارائه دهیم. با ما همراه باشید.
چای ماسالا چیست؟
سفر به کشور هند شما را به عجایب زیادی روبرو می کند. کافه ها و رستوران های بسیار شیک و یا بسیار کوچک که در تمامی آنها محال است رنگ و بویی از چای ماسالا را استشمام نکنید. این چای که از ترکیب شیر و چای سیاه و ادویه های معطر هندی ساخته می شود عطر و بویی بسیار جذاب و دلنشین را در محیط فراهم می آورد. در رابطه با تاریخچه این چای باید بدانید که در زمان حضور انگلیس در هند، به واسطه قیمت بالای چای، این نوشیدنی ارزشمند جزء نوشیدنی های لوکس به حساب می آید. از همین رو کمپانی هند شرقی شرایطی را به وجود آورد و با ابتکار عمل و استفاده از مقدار کمی چای و اضافه کردن مقداری ادویه و شیر، چای ماسالا را به دنیا معرفی کرد.
چای ماسالا چگونه آماده می شود؟
یکی از مهمترین مسائلی که ذهن علاقمندان به چای ماسالا را به خود مشغول کرده، روش آماده سازی آن است. از همین رو باید بدانید که در این چای، مانند تمامی غذاهای هندی از ادویه های مختلف و البته معطر استفاده می شود. از جمله آنها میتوان به هل سبز، چوب دارچین؛ زنجبیل، میخک و فلفل سیاه اشاره کرد. نکته ای که در رابطه با تهیه این چای وجود دارد این است که افراد میتوانند با توجه به ذائقه خود ادویه های مختلفی را به کار گیرند و حتی برخی از آنها را حذف نمایند. حتی برای شیرین کردن به سراغ شیرین کننده های مصنوعی مانند شکر بروند. از همین رو نمیتوان ادویه دقیقی را برای تهیه این چای نام برد زیرا سلایق افراد تاثیر زیادی در تهیه آن خواهد داشت.
خواص مهم چای ماسالا
مهم نیست که اهل کدام شهر و کشور هستید، زیرا این روزها میتوانید چای ماسالا را در تمامی کافه ها و در تمامی نقاط دنیا پیدا کرده و میل کنید. این چای سنتی که اصلیتی هندی دارد با کمک انواع مختلفی از ادویه های هندی تهیه می شود و فواید بسیار زیادی را برای بدن به همراه دارد. از همین رو در این قسمت در نظر داریم برخی از فواید آن برای بدن را خدمت شما شرح دهیم؛
[list][*]سلامت قلب با مصرف چای ماسالا
[/list]
طی تحقیقاتی که در رابطه با چای ماسالا صورت گرفته، محققان بر این عقیده اند که مصرف این چای تا حدود زیادی بر سلامت قلب موثر بوده است. در واقع دارچین که یکی از اصلی ترین ادویه های تشکیل دهنده این چای است تاثیر مثبتی بر کاهش فشار خون داشته و میتواند به سلامت قلب کمک کند. از همین رو پزشکان توصیه می کنند که نوشیدن روزانه سه فنجان چای ماسالا میتواند تا حدود زیادی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. هر چند که این نتایج بر روی تمامی افراد صادق نیست اما امتحان کردن آن خالی از لطف نیست.
[list][*]تاثیر چای ماسالا بر کاهش قند خون
[/list]
چای ماسالا میتواند تا حدود زیادی به کنترل قند خون افراد بپردازد. در واقع این نوشیدنی دوست داشتنی به واسطه در اختیار داشتن زنجبیل و همچنین دارچین، علاوه بر جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی میتواند بر کاهش قند خون نقش موثری ایفا کند. در واقع کاهش مقاومت به انسولین موجب میشود بدن شما از انسولین برای حمل شکر در خون و انتقال آن به سلول ها استفاده کند و همین مسئله موجب کاهش قندخون میشود. محققان بر این عقیده اند اگر شما روزانه دو گرم زنجبیل به بدن برسانید خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا حدود زیادی از خود دور کرده اید.
[list][*]چای ماسالا و تاثیر آن بر تهوع و گوارش غذا
[/list]
یکی از بارزترین ویژگی های زنجبیل، خاصیت ضدتهوعی آن است. از همین رو بسیاری از زنان در دوران بارداری به منظور کاهش تهوع بارداری خود به سراغ مصرف این ادویه می روند. در واقع پزشکان اذعان دارند که در صورت مصرف روزانه 15 گرم زنجبیل میتوان تا حدود زیادی این مشکل را برطرف کرد. حال همانطور که میدانید چای ماسالا با استفاده از انواع ادویه ها از جمله زنجبیل، دارچین، میخک و هل تهیه می شود که تمامی این ادویه ها از خاصیت ضدباکتریایی برخوردارند. از همین رو میتوان گفت که از بروز عفونت های باکتریایی در ناحیه دستگاه گوارش جلوگیری به عمل می آورند.
از دیگر مواردی که در چای ماسالا میتواند منجر به جلوگیری از عفونت در دستگاه گوارش شود، وجود فلفل سیاه است. این ادویه که خاصیت ضدباکتریایی دارد در افزایش آنزیم های دستگاه گوارش و همچنین سرعت بخشیدن به فرآیند هضم غذا نقش بسیار موثری ایفا می کند. از همین رو با اطمینان میتوان گفت که چای ماسالا همواره فواید بسیار زیادی را برای افراد به دنبال خواهد داشت.