07-08-2023, 04:40 PM
درمان های افسردگی
اولین قدم برای دریافت درمان، مراجعه به پزشک عمومی است. اگر پزشک فکر می کند که شما افسردگی دارید، در مورد درمان هایی که می توانند ارائه دهند با شما صحبت خواهد کرد.
گفتار درمانی برای افسردگی
گفتار درمانی از طریق NHS در دسترس است، اگرچه گاهی اوقات لیست های انتظار طولانی وجود دارد. همچنین می توانید از طریق ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی خصوصی، برخی مؤسسات خیریه، و گاهی اوقات از طریق کارفرمای خود صحبت درمانی دریافت کنید. ممکن است همه درمان ها در منطقه شما در دسترس نباشد. اکثر مناطق یک گزینه خودارجاعی برای درمان های گفتاری NHS ارائه می دهند. برخی از انواع درمان عبارتند از:
درمان شناختی رفتاری (CBT)
روان درمانی
درمان بین فردی
گروه درمانی
مشاوره رابطه
مشاوره سوگواری
نوع درمانی که به شما پیشنهاد می شود به شدت علائم شما و علت افسردگی شما بستگی دارد. همچنین ممکن است درمان ها بر اساس مدت یا شدت درمان سطوح مختلفی داشته باشند.
پس از اتمام درمان، پزشک ممکن است CBT مبتنی بر ذهن آگاهی (MCBT) را پیشنهاد کند که در صورت بازگشت افسردگی می تواند مفید باشد. MCBT تکنیک های تمرکز حواس مانند تمرینات تنفسی و مدیتیشن را با CBT ترکیب می کند.
درمان شناختی رفتاری رایانه ای (cCBT)
cCBT برای کمک به درمان افسردگی خفیف تا متوسط استفاده می شود. شما تکنیک های CBT را به صورت آنلاین به همان روشی که جلسات را با یک درمانگر طی می کنید، یاد می گیرید. این می تواند پس از اتمام صحبت های درمانی برای جلوگیری از عود علائم مفید باشد.
می توانید با پزشک عمومی خود در مورد برنامه های آنلاین رایگان صحبت کنید. "Beating the Blues" یک برنامه cCBT محبوب است که می توانید دریافت کنید.
دارو برای افسردگی
ممکن است در کنار سایر درمان ها داروهای ضد افسردگی به شما پیشنهاد شود. شما می توانید با پزشک خود برای یافتن داروی مناسب برای خود کار کنید، معمولاً برای یافتن بهترین دارو، داروهای مختلف را امتحان کنید. داروهای ضد افسردگی می توانند عوارض جانبی داشته باشند و بر داروهای دیگری که مصرف می کنید تأثیر بگذارند. پزشک شما بررسی خواهد کرد که آیا شما شرایط سلامت جسمانی دارید یا از داروهای دیگری استفاده می کنید.
داروهای ضد افسردگی رایج عبارتند از:
مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)
مهارکننده های بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین (SNRIs)
داروهای سه حلقه ای و مرتبط با سه حلقه
مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOIs)
اگر می خواهید مصرف دارو را قطع کنید، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید زیرا قطع ناگهانی آن می تواند مشکلاتی ایجاد کند.
اگر نمی خواهید داروهای ضد افسردگی مصرف کنید، به پزشک خود اطلاع دهید و می توانید در مورد گزینه های دیگر صحبت کنید.
برخی از داروهای سلامت روان می تواند باعث افزایش وزن شود. ورزش می تواند به شما در مدیریت این امر کمک کند.
تحریک مغز
درمان تشنج الکتریکی (ECT)
ECT فقط باید به عنوان یک درمان برای افسردگی شدید، تهدید کننده زندگی در نظر گرفته شود. یا اگر هیچ درمان دیگری موثر نبود، ممکن است به شما ECT داده شود. در این درمان، زمانی که تحت بیهوشی عمومی هستید، جریان الکتریکی برای مدت کوتاهی از مغز شما عبور می کند.
تحریک جریان مستقیم ترانس کرانیال (tDCS)
این درمان شامل استفاده از یک دستگاه باتری کوچک برای عبور جریان کم از مغز شما برای تحریک فعالیت است. شما در طول عمل بیدار هستید، با جلسات روزانه به مدت چندین هفته.
تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال مکرر (rTMS)
rTMS از سیم پیچ های الکترومغناطیسی برای رساندن پالس های انرژی مغناطیسی به بخش های خاصی از مغز شما استفاده می کند. این کار مغز را تحریک می کند و ممکن است به کاهش افسردگی و اضطراب کمک کند. شما در طول عمل بیدار هستید و می توانید همان روز بیمارستان را ترک کنید. اگر این پیشنهاد ارائه شود، ممکن است جلسات روزانه برای چند هفته داشته باشید.
ورزش درمانی
اگر افسردگی دارید، ورزش منظم می تواند به بهبود خلق و خوی شما کمک کند. برخی از جراحیهای GP میتوانند شما را با طرحهای ورزشی محلی به نام «ورزش با نسخه» در تماس باشند که میتواند به شما امکان دسترسی به برنامههای ورزشی رایگان یا کمهزینه را بدهد.
درمان های مکمل یا جایگزین
درمان های تکمیلی بخشی از مراقبت های پزشکی اصلی نیستند. آنها می توانند شامل رایحه درمانی، داروهای گیاهی، طب سوزنی، ماساژ، مدیتیشن و یوگا باشند. این درمان ها ممکن است به بهبود سلامت عاطفی شما کمک کند و ممکن است به عوارض جانبی کمک کند.
روش های خودیاری برای افسردگی
مراقبت از خود نحوه مراقبت از خود از طریق رژیم غذایی، ورزش، روال روزانه و روابط است. این یک راه ساده برای کمک به مدیریت علائم افسردگی است. شما یاد خواهید گرفت که چگونه متوجه شوید که حال شما خوب نیست و میدانید که چه عواملی محرک هستند.
رژیم غذایی
رژیم غذایی ما بر سلامت جسمانی ما تأثیر می گذارد. برخی از افراد با خوردن غذاهای پرچرب و پر قند با افسردگی مقابله می کنند. اختلال عاطفی فصلی (SAD) می تواند شما را به کربوهیدرات های قندی مانند کیک و بیسکویت وادار کند. برای مدیریت رژیم غذایی خود می توانید:
وعده های غذایی منظم بخورید
تعادل سالم چربی بخورید و میزان چربی های ترانس مصرفی خود را کاهش دهید
میوه، سبزیجات و غلات کامل بخورید
ماهی های چرب مانند سالمون، ماهی خال مخالی، شاه ماهی یا قزل آلا مصرف کنید
6-8 لیوان آب در روز بنوشید
کافئین خود را در نوشیدنی هایی مانند چای، قهوه یا نوشابه های گازدار محدود کنید
مقدار الکلی که می نوشید را محدود کنید
ورزش
ورزش منظم می تواند به خلق و خوی شما کمک کند. همچنین اگر مشکل خواب دارید می تواند کمک کننده باشد.
اینکه چقدر می توانید انجام دهید بستگی به سن، سلامت جسمانی و آمادگی جسمانی شما دارد. اگر قبلاً ورزش نمی کنید، با مقادیر کم شروع کنید و آن را در برنامه روزانه خود قرار دهید. سپس می توانید به آرامی مقداری را که انجام می دهید افزایش دهید. این رویکرد ممکن است به انگیزه شما کمک کند.
چند ایده برای ورزش:
رفتن برای پیاده روی
دوچرخه سواري
باغبانی
دویدن یا دویدن
بازی ها ورزشی انجام دادن
سالن ورزش
کارهای خانه
قبل از شروع ورزش در صورت داشتن هر گونه نگرانی می توانید با پزشک خود صحبت کنید.
منبع : http://clinicroya.com/%D8%AF%D8%B1%D9%85...%AF%DB%8C/