09-08-2020, 04:39 PM
مضرات خوردن جگر در بارداری چیست؟
[list]
[*]ویتامین آ موجود در جگر، به شکلی است که حتی در مقادیر اندک هم میتواند به جنین صدمه بزند. کبد حاوی غلظت بالایی از ویتامین A است. شما با خوردن جگر سفید در بارداری بیشتر از خوردن جگر مرغ در بارداری ویتامین آ وارد بدنتان خواهید کرد.
[*]ویتامین A موجود در جگر به شکل رتینول است. مصرف بیش ازحد ویتامین آ در این شکل، میتواند منجر به نقایص هنگام تولد شود. این نقایص میتواند به صورت جهش باشد و یا حتی منجر به رشد سلولهای سرطانی شود. بنابراین رتینول برای زنان باردار مضر تلقی میشود و باید از مصرف هر شکلی از آن، اجتناب شود. جگر همچنین دارای کلسترول بالایی است که برای خانمهای بارداری که دارای مشکلات مربوط به فشار خون بالا هستند، انتخاب مناسبی نیست.
[*]علاوه بر اینکه باید از خوردن جگر مرغ یا جگر سفید در بارداری تا حد ممکن اجتناب کنید، باید از محصولات مراقبت از پوست موضعی که حاوی روغن کبد یا رتینول هستند و داروها یا مکملهایی که غلظت بالایی از ویتامین A را به شکل رتینول دارند نیز، اجتناب کنید. حتی جذب پوستی رتینول هم میتواند برای جنین خطرناک باشد.
[/list]
[*]آهن که وجود آن در جگر یکی از مهمترین دلایلی است که به زنان باردار مصرف جگر توصیه میشود. آهن در تشکیل هموگلوبین خون نقش دارد. بنابراین آهن خطر کم خونی را در زنان باردار که حجم خونشان تا دو برابر افزایش مییابد، کاهش میدهد و به سلامت گردش خون کمک میکند.
[*]پروتئینها که منبع اصلی انرژی هستند و یک زن باردار برای حمایت از رشد کودک، به مقادیر بیشتری از آن نیاز دارد. مادران باردار میتوانند مقادیر کافی از پروتئین را از طریق مصرف جگر در بارداری دریافت کنند.
[*]اسید فولیک که نقش مهمی در محافظت از کودک در رحم دارد و همچنین رشد عصبی وی را تقویت میکند.
[*]ویتامین A که برای سلامت چشم و تقویت سیستم ایمنی کودک لازم است. اما ویتامین A موجود در جگر به شکلی است که میتواند مشکلاتی را برای جنین شما ایجاد کند. به همین دلیل است که مصرف جگر در بارداری ضرر دارد.
[/list]
https://gahvare.net/articles/iRC8w/%D8%B...8%B1%DB%8C
[list]
[*]ویتامین آ موجود در جگر، به شکلی است که حتی در مقادیر اندک هم میتواند به جنین صدمه بزند. کبد حاوی غلظت بالایی از ویتامین A است. شما با خوردن جگر سفید در بارداری بیشتر از خوردن جگر مرغ در بارداری ویتامین آ وارد بدنتان خواهید کرد.
[*]ویتامین A موجود در جگر به شکل رتینول است. مصرف بیش ازحد ویتامین آ در این شکل، میتواند منجر به نقایص هنگام تولد شود. این نقایص میتواند به صورت جهش باشد و یا حتی منجر به رشد سلولهای سرطانی شود. بنابراین رتینول برای زنان باردار مضر تلقی میشود و باید از مصرف هر شکلی از آن، اجتناب شود. جگر همچنین دارای کلسترول بالایی است که برای خانمهای بارداری که دارای مشکلات مربوط به فشار خون بالا هستند، انتخاب مناسبی نیست.
[*]علاوه بر اینکه باید از خوردن جگر مرغ یا جگر سفید در بارداری تا حد ممکن اجتناب کنید، باید از محصولات مراقبت از پوست موضعی که حاوی روغن کبد یا رتینول هستند و داروها یا مکملهایی که غلظت بالایی از ویتامین A را به شکل رتینول دارند نیز، اجتناب کنید. حتی جذب پوستی رتینول هم میتواند برای جنین خطرناک باشد.
[/list]
فواید جگر در بارداری چیست؟
جگر دارای مواد مغذی بسیاری است که برای سلامتی ما مفید است. هم خوردن جگر مرغ در بارداری و میتواند این ترکیبات مغذی را به بدن شما برسانند هم جگر سفید در بارداری ؛ مهمترین آنها عبارتند از:
[list][*]آهن که وجود آن در جگر یکی از مهمترین دلایلی است که به زنان باردار مصرف جگر توصیه میشود. آهن در تشکیل هموگلوبین خون نقش دارد. بنابراین آهن خطر کم خونی را در زنان باردار که حجم خونشان تا دو برابر افزایش مییابد، کاهش میدهد و به سلامت گردش خون کمک میکند.
[*]پروتئینها که منبع اصلی انرژی هستند و یک زن باردار برای حمایت از رشد کودک، به مقادیر بیشتری از آن نیاز دارد. مادران باردار میتوانند مقادیر کافی از پروتئین را از طریق مصرف جگر در بارداری دریافت کنند.
[*]اسید فولیک که نقش مهمی در محافظت از کودک در رحم دارد و همچنین رشد عصبی وی را تقویت میکند.
[*]ویتامین A که برای سلامت چشم و تقویت سیستم ایمنی کودک لازم است. اما ویتامین A موجود در جگر به شکلی است که میتواند مشکلاتی را برای جنین شما ایجاد کند. به همین دلیل است که مصرف جگر در بارداری ضرر دارد.
[/list]
مقدار مجاز مصرف جگر در بارداری چقدر است؟
با توجه به اینکه در حال حاضر هیچ مطالعهای وجود ندارد که نشان دهد مقدار مجاز مصرف جگر در بارداری چقدر است، بهتر است از مصرف جگر در بارداری خودداری شود. در عوض میتوانید از سایر انواع گوشت در بارداری استفاده نمایید. اگر هوس جگر در بارداری به سراغتان آمد چه باید بکنید؟
گفته میشود حدود 2500 واحد بینالمللی ویتامین A را میتوان با اطمینان در دوران بارداری مصرف کرد. اما مقادیر بیشتر از آن، میتواند جنین را در معرض برخی نواقص مادرزادی قرار دهد. بااینوجود، به دلیل اینکه فرم ویتامین آ موجود در جگر از نوع بدی است، احتمالاً مصرف این میزان از آن مجاز نیست.https://gahvare.net/articles/iRC8w/%D8%B...8%B1%DB%8C