21-10-2019, 02:13 PM
وام دانشجویی 98 – 99
خرج و مخارج دوران دانشجویی ، همواره یکی از دغدغه های هر دانشجو بوده و است. این معضل برای دانشجویانی که در شهری غیر از محل سکونت خود مشغول به تحصیل هستند ، شاید ملموس تر باشد. هزینه هایی مانند شهریه ، تغذیه ، رفت و آمد ، هزینه مسکن برای دانشجویان غیر بومی و چه و چه ، همگی جزو مخارجی هستند که یک دانشجو در طی تحصیل حداقل با 2 مورد آن ها درگیر خواهد بود. اما آیا دانشگاه ها ، راه حلی برای کاهش این مخارج در نظر نگرفته و دانشجویان را به حال خود رها کرده اند؟
در پاسخ باید بگوییم ، خیر! به علاوه ، دانشگاه ها تسهیلاتی را تحت عنوان کمک هزینه یا وام ، برای دانشجویان فراهم کرده اند که بتوانند در طول دوره تحصیل خود ، استفاده کنند. اما استفاده از این تسهیلات مشروط بر یک سری شرایط و ارائه برخی مدارک می باشد.
میزان و نوع وامی که به هر دانشجو تعلق می گیرد ، بسته به شرایط آن ها متفاوت است.
وام دانشجویی
انواع وام های دانشجویی
دانشجویان جهت ثبت درخواست وام های دانشجویی از وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، باید از طریق “سامانه صندوق رفاه دانشجویان” به نشانی swf.ir اقدام نمایند. وام هایی که در طول دوره تحصیل ، به دانشجویان ارائه می شوند ، بسیار متعدند که ابتدا به شرح مختصر برخی از آن ها پرداخته و سپس در رابطه با میزان هر کدام ، صحبت می کنیم.
وام تحصیلی
حداکثر 60 درصد از دانشجویان هر دانشگاه یا موسسه آموزش عالی ، می توانند از این نوع وام ، حداکثر به مدت 10 ماه در سال و از شروع سال تحصیلی استفاده نمایند. دانشجویان ممتازی که اقدام به اخذ این وام می نمایند ، بسته به تصمیم ریاست صندوق رفاه دانشجویان و سقف اعتبارات ، می توانند از این وام ، حداکثر دو برابر سقف مجاز ، بهره مند شوند.
هم چنین ، میزان وام تحصیلی که جهت حمایت از دانشجویان معلول (نابینا ، کم بینا ، ناشنوا ، کم شنوا ، معلول جسمی و حرکتی) به آن ها تعلق می گیرد ، تا میزان 50 درصد افزایش می یابد.
جهت پشتیبانی از دانشجویانی که با انرژی هسته ای و یا هر یک از رشته های اولویت دار کشور ، در ارتباط اند ، وام های تحصیلی تا یک و نیم برابر وام دانشجویان معمولی ، تعلق می گیرد.
وام مسکن
این نوع وام ، به حداکثر 50 درصد از دانشجویانی که محل تحصیلشان در محل سکونت خانواده نباشد و یا از خوابگاه های دانشجویی استفاده نکنند ، در صورتی که از وام ودیعه مسکن بهره مند نباشند ، با ارائه اجاره نامه معتبر به مدت 12 ماه در سال تعلق می گیرد.
تذکر! دانشجویان ، به هنگام درخواست وام مسکن ، نباید از وام ودیعه مسکن بهره مند باشند.
لازم است بدانید که وام مسکن ، به دانشجویان ساکن در خوابگاه های غیر دولتی نیز ، تعلق می گیرد.
نکته دیگری که لازم است به آن اشاره کنیم ، تفاوت مبلغ وام شهرها با یکدیگر می باشد که از این لحاظ ، می توان کشور را به سه قسمت تقسیم کرد.
[list]
[*]تهران
[*]شهرهای بزرگ: البرز ، اصفهان ، اهواز ، تبریز ، شیراز ، مشهد
[*]سایر شهرها
[/list]مدارک مورد نیاز برای اخذ وام مسکن
[list]
[*]اجاره نامه و یا نامه خوابگاه اجاره شده ای که مورد تایید دانشگاه قرار گرفته باشد.
[/list]ودیعه مسکن متأهلی
همان طور که از نام این نوع وام ، مشخص است ، به افراد متأهلی تعلق می گیرد که در خوابگاه سکونت نداشته و جهت تهیه مسکن ، نیاز به کمک هزینه ای دارند. این افراد دقت داشته باشند که جهت اخذ ودیعه ، علاوه بر ارائه اجاره نامه رسمی ، نباید در آن نیمسال ، از وام مسکن استفاده کرده باشند. میزان وامی که به افراد واجد شرایط تعلق می گیرد ، به عنوان بدهی آن ها در نظر گرفته شده و باید در پایان تحصیل همان مقطع ، به صورت کامل به صندوق رفاه دانشجویان ، باز گردانده شود.
مدارک لازم جهت اسکن در پرونده دانشجو
[list]
[*]نسخه کپی شده عقدنامه
[*]اجاره نامه رسمی که دارای کد رهگیری و به نام دانشجو باشد.
[/list]وام ودیعه مسکن نخبگان
این نوع وام ، جهت حمایت از دانشجویان نخبه ای که متأهل هستند و با توجه به توافق نامه همکاری بین بنیاد ملی نخبگان و صندوق رفاه دانشجویان ، دارای معرفی نامه ای از سوی این بنیاد می باشند ، پرداخت می گردد.
مدارک مورد نیاز برای اسکن در پرونده دانشجو
[list]
[*]کپی عقدنامه
[*]اجاره نامه رسمی به نام دانشجو و دارای کد رهگیری
[/list]ودیعه مسکن دانشجویان متأهل غیر ایرانی
این وام به افرادی با شرایط زیر تعلق می گیرد.
[list]
[*]دانشجوی دوره روزانه متأهل غیر ایرانی
[*]دارای بورسیه جمهوری اسلامی
[*]مشغول به تحصیل در دانشگاه های ایران
[*]ساکن در منزل اجاره ای
[*]فاقد خوابگاه متأهلی
[/list]مدارکی که اسکن آن ها باید در پرونده دانشجو باشند عبارتند از:
[list]
[*]کپی گذرنامه دانشجو و همسر وی
[*]اصل اجاره نامه رسم که به نام دانشجو است ، به همراه کپی آن
[/list]ودیعه مسکن مجردی
این وام جهت برطرف نمودن کمبود ظرفیت خوابگاهی و اسکان راحت تر دانشجویان ، پرداخت می شود. اعطای این وام مطابق با موارد زیر می باشد.
[list]
[*]این نوع وام ، مستقیما به حساب دانشگاه ها واریز می شود و دانشجویانی که از طریق پرداخت این وام ، در خوابگاه ها ساکن شده اند ، بدهکاران اصلی هستند.
[*]زمانی که دانشجویی با شرایط مذکور ، فارغ التحصیل شده و یا خوابگاه را تخلیه کرده است ، دانشگاه باید وام ودیعه مربوطه را به حساب صندوق رفاه دانشجویان ، واریز کند.
[/list]وام ازدواج
این وام به منظور تشویق دانشجویان به ازدواج و کمک به تامین برخی هزینه های آن ها ، پرداخت می شود. اما آیا به همه دانشجویان متأهل تعلق می گیرد؟
پاسخ سوال بالا منفی است. این وام تنها به دانشجویانی که در زمان تحصیل ، ازدواج نموده و از تاریخ عقد آن ها بیشتر از یک سال نگذشته باشد ، تعلق می گیرد.
لازم به ذکر است که وام ازدواج در طول مقطع تحصیلی ، تنها یک مرتبه ، به هر دانشجوی واجد شرایط تعلق می گیرد.
وجود اسکن مدارک زیر در پرونده دانشجو لازم است.
[list]
[*]فرم درخواست وام
[*]اصل کارت ملی به همراه کپی آن
[*]نسخه کپی شده سند ازدواج
[/list]وام ضروری
وام ضروری متعلق به دانشجویانی است که با مشکل مالی و یا رویداد خاصی مواجه شده اند و حداکثر تا 6 ماه پس از وقوع اتفاق ، پرداخت می شود.
دانشجو می تواند در مواجهه با هر یک از موارد زیر ، درخواست وام ضروری داشته باشد.
[list]
[*]خرید لوازم کمک آموزشی
[*]خرید عینک طبی
[*]هزینه پایان نامه
[*]فوت بستگان درجه یک
[*]بیماری
[/list]وام استعداد درخشان (تحصیلی و ضروری دانشجویان ممتاز و نمونه)
وام استعداد درخشان ، به دانشجویانی تعلق می گیرد که در زمینه های مختلف (فعالیت های آموزشی ، پژوهشی ، فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی ، رعایت شئون اسلامی ، دانشگاهی و ایثارگری) ، نسبت به سایرین برتر باشند. تشخیص نمونه بودن هر دانشجو ، بر عهده هیئت داوران در معاونت دانشجویی وزارت مربوطه و با توجه به موارد زیر می باشد.
[list]
[*]نفرات برتر 5 گروه آزمایشی آزمون سراسری که از سوی سازمان سنجش آموزش کشور معرفی می شوند.
[*]نفرات برتر المپیادهای علمی دانش آموزی کشور
[*]نفرات برگزیده جشنواره های خوارزمی
[/list]لازم به ذکر است که میزان وام استعداد درخشان حداکثر دو برابر وامی است که به صورت عادی برای تحصیل و یا به صورت ضروری اعطا می شود.
دانشجویان جهت استفاده از این وام ، باید مدارک مستند مربوط به نمونه بودن خود را جهت اسکن در پرونده شان ، ارائه نمایند.
وام دانشجویی
وام تغذیه
وام تغذیه به منظور ایجاد زمینه مناسب برای رشد استعدادها و نیز ، کمک به دانشجویان کم بضاعتی که از استعداد بالایی برخوردارند ، پرداخت می شود.
سقف این وام به انداره 100 درصد غذای دانشجویی و براساس نرخ ژتون و تعداد وعده های غذایی مصرف شده در طول ترم است.
وام زیارت عتبات عالیات
این وام ، به عنوان کمک هزینه ، برای دانشجویانی که با قصد زیارت به کشور عراق می روند در نظر گرفته شده و هدف آن ، ترویج فرهنگ و ارزش های غنی اسلامی است.
مدارک لازم برای اسکن
[list]
[*]کامل کردن فرم تقاضانامه عتبات
[*]معرفی نامه سفر به عتبات دانشگاهیان
[*]فیش واریزی بانک به منظور اخذ ویزا و …
[/list]تسهیلات تحصیلی ویژه دکتری
این وام برای پشتیبانی مالی از دانشجویان مقطع دکتری تخصصی ناپیوسته در دانشگاه های دولتی به منظور بهبود مسائل علمی کشور ، پرداخت می شود.
دانشجویان شاغل ، بورس و یا افرادی که دارای بدهی می باشند ، مجاز به دریافت این وام نیستند.
دانشجویانی که قصد دریافت این وام را دارند ، باید سند تعهد محضری به همراه دو ضامن (تا 15 میلیون تومان ، یک ضامن و بیشتر از آن دو ضامن) را به عنوان ضمانت بازپرداخت اصل وام اخذ شده ، ارائه دهند.
مبلغ وام تسهیلات دکتری ، به صورت فصلی یا به عبارتی ، هر سه ماه یک بار از سوی صندوق رفاه دانشجویان ، پرداخت می شود.
در راستای پرداخت وام از صندوق رفاه به دانشجویان دکتری ، بانک توسعه تعاون نیز به صورت ماهیانه ، مبلغی را تحت عنوان وام ، به این افراد اعطا می کند. اما دانشجویان مجاز به دریافت تسهیلات ، از هر دو منبع صندوق و بانک نبوده و باید یکی را جهت دریافت وام انتخاب نمایند.
تسهیلات ضروری ویژه دکتری
این وام از سوی صندوق رفاه به دانشجویان در حال تحصیل دوره روزانه مقطع دکتری ، جهت حمایت بیشتر آن ها پرداخت می شود. لازم به ذکر است که وام ضروری ویژه دکتری ، تنها به دانشجویان دوره روزانه دکتری تخصصی ناپیوسته و پیوسته (واجد شرایط) و فقط یک بار ، در طی تحصیل همین مقطع ، پرداخت می شود.
تکمیل فرم ضروری به عنوان رویداد که مورد تایید معاونت دانشجویی قرار گرفته باشد ، جهت دریافت این وام ، لازم است.
میزان وام های دانشجویی
میزان وام های دانشجویی 98 – 99
همان طور که مشاهده می کنید ، وام های متعددی در طی دوره دانشجویی وجود دارد که مبلغ آن ها با یک دیگر متفاوت است. دانشجویان بسته به شرایط خود ، می توانند از هر کدام آن ها بهره مند شوند. اما میزان هر وام ، چقدر است؟
با توجه به تنوع تسهیلات دانشجویی ، امکان ذکر تمام آن ها وجود ندارد. از همین رو فایلی را در جدول زیر قرار می دهیم که شامل لیست وام ها ، مبالغ هر کدام ، مدارک مورد نیاز و کارمزد آن ها می باشد.
لیست وام های دانشجویی
لیست وام های دانشجویی 98 – 99
(جهت دریافت فایل ، بر روی لینک فوق کلیک کنید.)
شرایط و نحوه اخذ وام های دانشجویی
شرایط عمومی
[list]
[*]اعتقاد به دین اسلام و یا یکی از ادیان رسمی جمهوری اسلامی ایران
[*]رعایت کردن شئون دانشجویی و داشتن صلاحیت اخلاقی
[*]در اولویت بودن نیاز مالی دانشجو
[*]بهره مند نبودن از وام و یا بورس تحصیلی
[*]عدم دریافت حقوق ، در زمان اخذ وام دانشجویی (به جز کار دانشجویی)
[*]ارائه سند تعهد به همراه ضامن معتبر
[/list]شرایط آموزشی
[list]
[*]دانشجویی که قصد اخذ وام را دارد ، به عنوان یک دانشجوی تمام وقت ، باید در حداقل واحدهای لازم برای یک ترم مطابق با مقررات آموزشی ، ثبت نام نماید.
[*]دانشجویانی که نیمسال تحصیلی آخر خود را می گذرانند ، در صورت داشتن نصف واحدهای لازم ، می توانند از وام های صندوق رفاه ، بهره مند شوند.
[/list]وام دانشجویی
[list]
[*]دانشجویی که قصد استفاده از وام را دارد ، نباید در دو نیمسال قبل ، سابقه مشروطی داشته باشد.
[*]اعطای وام به دانشجویان جدیدالورود ، در نیمسال اول تحصیلی بدون در نظر گرفتن معدل صورت می گیرد.
[*]دانشجویانی که در یک نیمسال تحصیلی مشروط شوند ، می توانند حداکثر از نصف وام تحصیلی استفاده کنند. اما وام مسکن و حق اولاد آن ها به صورت کامل پرداخت می شود.
[*]دانشجویی که دو ترم پشت سر هم ، مشروط شود ، نمی تواند بلافاصله در نیمسال بعد از مشروطی وامی دریافت کند.
[*]پرداخت وام تحصیلی و مسکن به دانشجوی مشروطی ، در صورتی امکان پذیر است که کمیسیون موارد خاص یا شورای آموزش دانشگاه ، تشخیص دهد که برای ادامه تحصیل وی مانعی وجود ندارد.
[*]مدت استفاده از وام های تحصیلی و مسکن ، در هر مقطع دانشگاه به صورت زیر می باشد.
[/list]دوره کاردانی ، کارشناسی و کارشناسی ارشد ناپیوسته: حداکثر 2 سال تحصیلی (4 نیمسال)
دوره کارشناسی پیوسته: حداکثر 4 سال تحصیلی (8 نیمسال)
دوره کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری حرفه ای: حداکثر 6 سال تحصیلی (12 نیمسال)
دوره دکتری تخصصی ناپیوسته غیر بورسیه: حداکثر 4 سال تحصیلی (8 نیمسال)
نحوه دریافت وام دانشجویی
دانشجویانی که قصد اخذ وام دارند ، بسته به نوع دانشگاه ، می توانند از راه های مختلفی اقدام کنند. به طور کلی ثبت درخواست وام ، از طریق صندوق رفاه دانشجویان به نشانی swf.ir برای تمام دانشجویان امکان پذیر است. اما دانشجویان دانشگاه آزاد ، دو راه برای دریافت وام دارند. این افراد می توانند ، هم از طریق صندوق رفاه دانشجویان و هم از طریق واحد دانشگاه محل تحصیل ، اقدام کنند.
وام دانشجویی
جهت اطلاع از نحوه بازپرداخت وام دانشجویی و تعداد اقساط و تمام جزئیات آن ، می توانید به قسمت امور دانشجویی دانشگاه محل تحصیل خود مراجعه نمایید. لازم به ذکر است که در هر نیمسال تحصیلی ، درصدی بر مبالغ وام دانشجویی ممکن است ، افزوده شود. داوطلبان بسته به نوع دانشگاه خود می توانند برای پرداخت بخشی از شهریه شبانه ، شهریه آزاد ، شهریه ارشد ، شهریه دکتری و … از تسهیلات دانشجویی استفاده نمایند.
سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…
منبع : وام دانشجویی
نقلقول: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره وام دانشجویی با مشاوران ایران مشاوره تماس حاصل نمایید.ساعت تماس از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل و از طریق تلفن های ثابت –
نقلقول: تماس از استان تـهران: 9092305538
تماس از سایر استان ها: 9099072938 - 9099071647
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید
خرج و مخارج دوران دانشجویی ، همواره یکی از دغدغه های هر دانشجو بوده و است. این معضل برای دانشجویانی که در شهری غیر از محل سکونت خود مشغول به تحصیل هستند ، شاید ملموس تر باشد. هزینه هایی مانند شهریه ، تغذیه ، رفت و آمد ، هزینه مسکن برای دانشجویان غیر بومی و چه و چه ، همگی جزو مخارجی هستند که یک دانشجو در طی تحصیل حداقل با 2 مورد آن ها درگیر خواهد بود. اما آیا دانشگاه ها ، راه حلی برای کاهش این مخارج در نظر نگرفته و دانشجویان را به حال خود رها کرده اند؟
در پاسخ باید بگوییم ، خیر! به علاوه ، دانشگاه ها تسهیلاتی را تحت عنوان کمک هزینه یا وام ، برای دانشجویان فراهم کرده اند که بتوانند در طول دوره تحصیل خود ، استفاده کنند. اما استفاده از این تسهیلات مشروط بر یک سری شرایط و ارائه برخی مدارک می باشد.
میزان و نوع وامی که به هر دانشجو تعلق می گیرد ، بسته به شرایط آن ها متفاوت است.
وام دانشجویی
انواع وام های دانشجویی
دانشجویان جهت ثبت درخواست وام های دانشجویی از وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، باید از طریق “سامانه صندوق رفاه دانشجویان” به نشانی swf.ir اقدام نمایند. وام هایی که در طول دوره تحصیل ، به دانشجویان ارائه می شوند ، بسیار متعدند که ابتدا به شرح مختصر برخی از آن ها پرداخته و سپس در رابطه با میزان هر کدام ، صحبت می کنیم.
وام تحصیلی
حداکثر 60 درصد از دانشجویان هر دانشگاه یا موسسه آموزش عالی ، می توانند از این نوع وام ، حداکثر به مدت 10 ماه در سال و از شروع سال تحصیلی استفاده نمایند. دانشجویان ممتازی که اقدام به اخذ این وام می نمایند ، بسته به تصمیم ریاست صندوق رفاه دانشجویان و سقف اعتبارات ، می توانند از این وام ، حداکثر دو برابر سقف مجاز ، بهره مند شوند.
هم چنین ، میزان وام تحصیلی که جهت حمایت از دانشجویان معلول (نابینا ، کم بینا ، ناشنوا ، کم شنوا ، معلول جسمی و حرکتی) به آن ها تعلق می گیرد ، تا میزان 50 درصد افزایش می یابد.
جهت پشتیبانی از دانشجویانی که با انرژی هسته ای و یا هر یک از رشته های اولویت دار کشور ، در ارتباط اند ، وام های تحصیلی تا یک و نیم برابر وام دانشجویان معمولی ، تعلق می گیرد.
وام مسکن
این نوع وام ، به حداکثر 50 درصد از دانشجویانی که محل تحصیلشان در محل سکونت خانواده نباشد و یا از خوابگاه های دانشجویی استفاده نکنند ، در صورتی که از وام ودیعه مسکن بهره مند نباشند ، با ارائه اجاره نامه معتبر به مدت 12 ماه در سال تعلق می گیرد.
تذکر! دانشجویان ، به هنگام درخواست وام مسکن ، نباید از وام ودیعه مسکن بهره مند باشند.
لازم است بدانید که وام مسکن ، به دانشجویان ساکن در خوابگاه های غیر دولتی نیز ، تعلق می گیرد.
نکته دیگری که لازم است به آن اشاره کنیم ، تفاوت مبلغ وام شهرها با یکدیگر می باشد که از این لحاظ ، می توان کشور را به سه قسمت تقسیم کرد.
[list]
[*]تهران
[*]شهرهای بزرگ: البرز ، اصفهان ، اهواز ، تبریز ، شیراز ، مشهد
[*]سایر شهرها
[/list]مدارک مورد نیاز برای اخذ وام مسکن
[list]
[*]اجاره نامه و یا نامه خوابگاه اجاره شده ای که مورد تایید دانشگاه قرار گرفته باشد.
[/list]ودیعه مسکن متأهلی
همان طور که از نام این نوع وام ، مشخص است ، به افراد متأهلی تعلق می گیرد که در خوابگاه سکونت نداشته و جهت تهیه مسکن ، نیاز به کمک هزینه ای دارند. این افراد دقت داشته باشند که جهت اخذ ودیعه ، علاوه بر ارائه اجاره نامه رسمی ، نباید در آن نیمسال ، از وام مسکن استفاده کرده باشند. میزان وامی که به افراد واجد شرایط تعلق می گیرد ، به عنوان بدهی آن ها در نظر گرفته شده و باید در پایان تحصیل همان مقطع ، به صورت کامل به صندوق رفاه دانشجویان ، باز گردانده شود.
مدارک لازم جهت اسکن در پرونده دانشجو
[list]
[*]نسخه کپی شده عقدنامه
[*]اجاره نامه رسمی که دارای کد رهگیری و به نام دانشجو باشد.
[/list]وام ودیعه مسکن نخبگان
این نوع وام ، جهت حمایت از دانشجویان نخبه ای که متأهل هستند و با توجه به توافق نامه همکاری بین بنیاد ملی نخبگان و صندوق رفاه دانشجویان ، دارای معرفی نامه ای از سوی این بنیاد می باشند ، پرداخت می گردد.
مدارک مورد نیاز برای اسکن در پرونده دانشجو
[list]
[*]کپی عقدنامه
[*]اجاره نامه رسمی به نام دانشجو و دارای کد رهگیری
[/list]ودیعه مسکن دانشجویان متأهل غیر ایرانی
این وام به افرادی با شرایط زیر تعلق می گیرد.
[list]
[*]دانشجوی دوره روزانه متأهل غیر ایرانی
[*]دارای بورسیه جمهوری اسلامی
[*]مشغول به تحصیل در دانشگاه های ایران
[*]ساکن در منزل اجاره ای
[*]فاقد خوابگاه متأهلی
[/list]مدارکی که اسکن آن ها باید در پرونده دانشجو باشند عبارتند از:
[list]
[*]کپی گذرنامه دانشجو و همسر وی
[*]اصل اجاره نامه رسم که به نام دانشجو است ، به همراه کپی آن
[/list]ودیعه مسکن مجردی
این وام جهت برطرف نمودن کمبود ظرفیت خوابگاهی و اسکان راحت تر دانشجویان ، پرداخت می شود. اعطای این وام مطابق با موارد زیر می باشد.
[list]
[*]این نوع وام ، مستقیما به حساب دانشگاه ها واریز می شود و دانشجویانی که از طریق پرداخت این وام ، در خوابگاه ها ساکن شده اند ، بدهکاران اصلی هستند.
[*]زمانی که دانشجویی با شرایط مذکور ، فارغ التحصیل شده و یا خوابگاه را تخلیه کرده است ، دانشگاه باید وام ودیعه مربوطه را به حساب صندوق رفاه دانشجویان ، واریز کند.
[/list]وام ازدواج
این وام به منظور تشویق دانشجویان به ازدواج و کمک به تامین برخی هزینه های آن ها ، پرداخت می شود. اما آیا به همه دانشجویان متأهل تعلق می گیرد؟
پاسخ سوال بالا منفی است. این وام تنها به دانشجویانی که در زمان تحصیل ، ازدواج نموده و از تاریخ عقد آن ها بیشتر از یک سال نگذشته باشد ، تعلق می گیرد.
لازم به ذکر است که وام ازدواج در طول مقطع تحصیلی ، تنها یک مرتبه ، به هر دانشجوی واجد شرایط تعلق می گیرد.
وجود اسکن مدارک زیر در پرونده دانشجو لازم است.
[list]
[*]فرم درخواست وام
[*]اصل کارت ملی به همراه کپی آن
[*]نسخه کپی شده سند ازدواج
[/list]وام ضروری
وام ضروری متعلق به دانشجویانی است که با مشکل مالی و یا رویداد خاصی مواجه شده اند و حداکثر تا 6 ماه پس از وقوع اتفاق ، پرداخت می شود.
دانشجو می تواند در مواجهه با هر یک از موارد زیر ، درخواست وام ضروری داشته باشد.
[list]
[*]خرید لوازم کمک آموزشی
[*]خرید عینک طبی
[*]هزینه پایان نامه
[*]فوت بستگان درجه یک
[*]بیماری
[/list]وام استعداد درخشان (تحصیلی و ضروری دانشجویان ممتاز و نمونه)
وام استعداد درخشان ، به دانشجویانی تعلق می گیرد که در زمینه های مختلف (فعالیت های آموزشی ، پژوهشی ، فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی ، رعایت شئون اسلامی ، دانشگاهی و ایثارگری) ، نسبت به سایرین برتر باشند. تشخیص نمونه بودن هر دانشجو ، بر عهده هیئت داوران در معاونت دانشجویی وزارت مربوطه و با توجه به موارد زیر می باشد.
[list]
[*]نفرات برتر 5 گروه آزمایشی آزمون سراسری که از سوی سازمان سنجش آموزش کشور معرفی می شوند.
[*]نفرات برتر المپیادهای علمی دانش آموزی کشور
[*]نفرات برگزیده جشنواره های خوارزمی
[/list]لازم به ذکر است که میزان وام استعداد درخشان حداکثر دو برابر وامی است که به صورت عادی برای تحصیل و یا به صورت ضروری اعطا می شود.
دانشجویان جهت استفاده از این وام ، باید مدارک مستند مربوط به نمونه بودن خود را جهت اسکن در پرونده شان ، ارائه نمایند.
وام دانشجویی
وام تغذیه
وام تغذیه به منظور ایجاد زمینه مناسب برای رشد استعدادها و نیز ، کمک به دانشجویان کم بضاعتی که از استعداد بالایی برخوردارند ، پرداخت می شود.
سقف این وام به انداره 100 درصد غذای دانشجویی و براساس نرخ ژتون و تعداد وعده های غذایی مصرف شده در طول ترم است.
وام زیارت عتبات عالیات
این وام ، به عنوان کمک هزینه ، برای دانشجویانی که با قصد زیارت به کشور عراق می روند در نظر گرفته شده و هدف آن ، ترویج فرهنگ و ارزش های غنی اسلامی است.
مدارک لازم برای اسکن
[list]
[*]کامل کردن فرم تقاضانامه عتبات
[*]معرفی نامه سفر به عتبات دانشگاهیان
[*]فیش واریزی بانک به منظور اخذ ویزا و …
[/list]تسهیلات تحصیلی ویژه دکتری
این وام برای پشتیبانی مالی از دانشجویان مقطع دکتری تخصصی ناپیوسته در دانشگاه های دولتی به منظور بهبود مسائل علمی کشور ، پرداخت می شود.
دانشجویان شاغل ، بورس و یا افرادی که دارای بدهی می باشند ، مجاز به دریافت این وام نیستند.
دانشجویانی که قصد دریافت این وام را دارند ، باید سند تعهد محضری به همراه دو ضامن (تا 15 میلیون تومان ، یک ضامن و بیشتر از آن دو ضامن) را به عنوان ضمانت بازپرداخت اصل وام اخذ شده ، ارائه دهند.
مبلغ وام تسهیلات دکتری ، به صورت فصلی یا به عبارتی ، هر سه ماه یک بار از سوی صندوق رفاه دانشجویان ، پرداخت می شود.
در راستای پرداخت وام از صندوق رفاه به دانشجویان دکتری ، بانک توسعه تعاون نیز به صورت ماهیانه ، مبلغی را تحت عنوان وام ، به این افراد اعطا می کند. اما دانشجویان مجاز به دریافت تسهیلات ، از هر دو منبع صندوق و بانک نبوده و باید یکی را جهت دریافت وام انتخاب نمایند.
تسهیلات ضروری ویژه دکتری
این وام از سوی صندوق رفاه به دانشجویان در حال تحصیل دوره روزانه مقطع دکتری ، جهت حمایت بیشتر آن ها پرداخت می شود. لازم به ذکر است که وام ضروری ویژه دکتری ، تنها به دانشجویان دوره روزانه دکتری تخصصی ناپیوسته و پیوسته (واجد شرایط) و فقط یک بار ، در طی تحصیل همین مقطع ، پرداخت می شود.
تکمیل فرم ضروری به عنوان رویداد که مورد تایید معاونت دانشجویی قرار گرفته باشد ، جهت دریافت این وام ، لازم است.
میزان وام های دانشجویی
میزان وام های دانشجویی 98 – 99
همان طور که مشاهده می کنید ، وام های متعددی در طی دوره دانشجویی وجود دارد که مبلغ آن ها با یک دیگر متفاوت است. دانشجویان بسته به شرایط خود ، می توانند از هر کدام آن ها بهره مند شوند. اما میزان هر وام ، چقدر است؟
با توجه به تنوع تسهیلات دانشجویی ، امکان ذکر تمام آن ها وجود ندارد. از همین رو فایلی را در جدول زیر قرار می دهیم که شامل لیست وام ها ، مبالغ هر کدام ، مدارک مورد نیاز و کارمزد آن ها می باشد.
لیست وام های دانشجویی
لیست وام های دانشجویی 98 – 99
(جهت دریافت فایل ، بر روی لینک فوق کلیک کنید.)
شرایط و نحوه اخذ وام های دانشجویی
شرایط عمومی
[list]
[*]اعتقاد به دین اسلام و یا یکی از ادیان رسمی جمهوری اسلامی ایران
[*]رعایت کردن شئون دانشجویی و داشتن صلاحیت اخلاقی
[*]در اولویت بودن نیاز مالی دانشجو
[*]بهره مند نبودن از وام و یا بورس تحصیلی
[*]عدم دریافت حقوق ، در زمان اخذ وام دانشجویی (به جز کار دانشجویی)
[*]ارائه سند تعهد به همراه ضامن معتبر
[/list]شرایط آموزشی
[list]
[*]دانشجویی که قصد اخذ وام را دارد ، به عنوان یک دانشجوی تمام وقت ، باید در حداقل واحدهای لازم برای یک ترم مطابق با مقررات آموزشی ، ثبت نام نماید.
[*]دانشجویانی که نیمسال تحصیلی آخر خود را می گذرانند ، در صورت داشتن نصف واحدهای لازم ، می توانند از وام های صندوق رفاه ، بهره مند شوند.
[/list]وام دانشجویی
[list]
[*]دانشجویی که قصد استفاده از وام را دارد ، نباید در دو نیمسال قبل ، سابقه مشروطی داشته باشد.
[*]اعطای وام به دانشجویان جدیدالورود ، در نیمسال اول تحصیلی بدون در نظر گرفتن معدل صورت می گیرد.
[*]دانشجویانی که در یک نیمسال تحصیلی مشروط شوند ، می توانند حداکثر از نصف وام تحصیلی استفاده کنند. اما وام مسکن و حق اولاد آن ها به صورت کامل پرداخت می شود.
[*]دانشجویی که دو ترم پشت سر هم ، مشروط شود ، نمی تواند بلافاصله در نیمسال بعد از مشروطی وامی دریافت کند.
[*]پرداخت وام تحصیلی و مسکن به دانشجوی مشروطی ، در صورتی امکان پذیر است که کمیسیون موارد خاص یا شورای آموزش دانشگاه ، تشخیص دهد که برای ادامه تحصیل وی مانعی وجود ندارد.
[*]مدت استفاده از وام های تحصیلی و مسکن ، در هر مقطع دانشگاه به صورت زیر می باشد.
[/list]دوره کاردانی ، کارشناسی و کارشناسی ارشد ناپیوسته: حداکثر 2 سال تحصیلی (4 نیمسال)
دوره کارشناسی پیوسته: حداکثر 4 سال تحصیلی (8 نیمسال)
دوره کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری حرفه ای: حداکثر 6 سال تحصیلی (12 نیمسال)
دوره دکتری تخصصی ناپیوسته غیر بورسیه: حداکثر 4 سال تحصیلی (8 نیمسال)
نحوه دریافت وام دانشجویی
دانشجویانی که قصد اخذ وام دارند ، بسته به نوع دانشگاه ، می توانند از راه های مختلفی اقدام کنند. به طور کلی ثبت درخواست وام ، از طریق صندوق رفاه دانشجویان به نشانی swf.ir برای تمام دانشجویان امکان پذیر است. اما دانشجویان دانشگاه آزاد ، دو راه برای دریافت وام دارند. این افراد می توانند ، هم از طریق صندوق رفاه دانشجویان و هم از طریق واحد دانشگاه محل تحصیل ، اقدام کنند.
وام دانشجویی
جهت اطلاع از نحوه بازپرداخت وام دانشجویی و تعداد اقساط و تمام جزئیات آن ، می توانید به قسمت امور دانشجویی دانشگاه محل تحصیل خود مراجعه نمایید. لازم به ذکر است که در هر نیمسال تحصیلی ، درصدی بر مبالغ وام دانشجویی ممکن است ، افزوده شود. داوطلبان بسته به نوع دانشگاه خود می توانند برای پرداخت بخشی از شهریه شبانه ، شهریه آزاد ، شهریه ارشد ، شهریه دکتری و … از تسهیلات دانشجویی استفاده نمایند.
نقلقول: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره وام دانشجویی با مشاوران ایران مشاوره تماس حاصل نمایید.ساعت تماس از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل و از طریق تلفن های ثابت –
نقلقول: تماس از استان تـهران: 9092305538
تماس از سایر استان ها: 9099072938 - 9099071647
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت بسته تخفیف مشاوره کلیک کنید
سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…
منبع : وام دانشجویی