14-01-2024, 05:32 PM
(آخرین ویرایش: 14-01-2024, 05:36 PM، توسط lavazemkhanegi.)
ازدواج درمانی - چیست و آیا موثر است؟
مشاوره ازدواج
ازدواج درمانی - چیست و آیا موثر است؟
زوج درمانی به چه معناست و چه کسانی را مخاطب قرار می دهد؟ بسیاری از افراد ازدواج درمانی را به عنوان آخرین راه حل در رابطه خود می دانند. برای موثر بودن آن، باید شرایط خاصی رعایت شود. آنها با تعهد هر طرف درگیری و آمادگی برای مبارزه برای بازسازی روابط خانوادگی رهبری می شوند. در طول جلسات درمانی، همسران احترام به خود و همسرشان را یاد می گیرند. آنها کیفیت ارتباط را بهبود می بخشند و روی درک نیازها و احساسات (هم خود و هم طرف مقابل) کار می کنند.
زوج درمانی به چه معناست و چه کسانی را مخاطب قرار می دهد؟ بسیاری از افراد ازدواج درمانی را به عنوان آخرین راه حل در رابطه خود می دانند. برای موثر بودن آن، باید شرایط خاصی رعایت شود. آنها با تعهد هر طرف درگیری و آمادگی برای مبارزه برای بازسازی روابط خانوادگی رهبری می شوند. در طول جلسات درمانی، همسران احترام به خود و همسرشان را یاد می گیرند. آنها کیفیت ارتباط را بهبود می بخشند و روی درک نیازها و احساسات (هم خود و هم طرف مقابل) کار می کنند.
در این مقاله خواهید یافت:
زناشویی درمانی چیست؟
چه زمانی به زوج درمانی برویم؟
آیا ازدواج درمانی بعد از خیانت معنا دارد؟
زوج درمانی – هزینه و مدت روان درمانی
ازدواج درمانی چیست؟
در سال 2020 حدود 51000 زوج متاهل در کشور ما تصمیم به طلاق گرفتند. در همان سال دادگاه تصمیم به جدایی تقریباً 700 زوج متاهل گرفت 1 . متأسفانه، واقعیت این است که اکثر زوج هایی که به طور قانونی از هم جدا شده اند، نمی توانند رابطه خود را حفظ کنند. پس از گذشت زمان تعیین شده از سوی دادگاه مجددا تقاضای طلاق می کنند. دلایل این امر ممکن است متفاوت باشد، به عنوان مثال، دنبال کردن شغل، خیانت، یا درگیری های مربوط به تربیت فرزندان. با این حال، اغلب، هر بحرانی به یک چیز ختم می شود - عدم ارتباط مناسب بین شرکا.
کمبود مداوم زمان برای صحبت، اولویت های زندگی به هم ریخته، مسئولیت های شغلی بیش از حد، گم شدن در انبوه مشکلات فزاینده و انبوه وظایف روزمره. همه اینها می تواند به از دست دادن لحظه ای که مشکلی در رابطه شروع می شود کمک کند. تا همین اواخر دو نفر که همدیگر را دوست داشتند و مجذوب یکدیگر بودند شروع به دور شدن از یکدیگر کردند. به جای مزایای یک عزیز، ما فقط معایب را می بینیم و افسانه تبدیل به یک کابوس می شود. میل به گذراندن وقت با هم با نیاز به اجتناب از شریک زندگی جایگزین می شود. ما احساساتی مانند خشم، تلخی، اندوه، پشیمانی و احساس عدم تحقق را تجربه می کنیم. ما بیشتر و بیشتر به جدایی و "آزاد کردن خود" از شریک زندگی خود فکر می کنیم. با وجود این، ما هنوز هم سعی می کنیم تعارض را حل کنیم، اگرچه هر بار گفتگو به طلاق یا جدایی تبدیل می شود.
بازسازی اعتماد متقابل آسان نیست، به خصوص اگر یکی از طرفین احساس کند از طرف شریک زندگی آسیب دیده، طرد شده یا مورد بی احترامی قرار گرفته است. زناشویی درمانی در درجه اول یک گفتگو است . در نظر گرفته شده است که منجر به درک بهتر خود و شریک زندگی تان شود، نیازهای خود و آنها را باز کنید و به طور مشترک برای حل تعارض تلاش کنید.
خوب است بدانید:
در تبیین مفهوم زناشویی درمانی، شایان ذکر است که این جلسات فقط مختص زوج های متاهل نیست. افراد دارای روابط غیررسمی، خانواده های دارای فرزند و زوج های بدون فرزند نیز می توانند از حمایت تخصصی بهره مند شوند. روان درمانی زوج، صرف نظر از تعداد اعضای خانواده و اقدامات قانونی لازم الاجرا برای افراد در یک رابطه است.
چه زمانی باید به زوج درمانی رفت؟
"ماشین یا حمل و نقل" یا شاید "آخرین ایستگاه" در نجات عشق از دست رفته؟ ازدواج درمانی از نظر بسیاری از زوج ها نقطه عطفی در روابط آنهاست. این لحظه ای است که مردم به این نتیجه می رسند که مشکلات، درگیری ها، نارضایتی های پنهان و نارضایتی های متقابل آنها ارتباط متقابل را کاملاً از بین برده است. همه نمی توانند به تنهایی با مشکل رو به رشد و احساس تنهایی در یک رابطه کنار بیایند. بسیاری از ازدواج ها پس از یک بحران طولانی مدت، به حدی از یکدیگر دور می شوند که هر گونه تلاش برای برقراری ارتباط به شکست ختم می شود.
دعواهای لفظی روزانه، بی تفاوتی، از دست دادن احترام به همسر، خیانت، درک نادرست احساسات و رفتار شریک، عدم پذیرش و تغییر کامل توقعات نسبت به طرف مقابل. همه این عوامل به تعمیق درگیری کمک می کند. ما هرگز نباید علائم فوق را نادیده بگیریم و روان درمانی را به عنوان سرمایه گذاری در رابطه خود و رابطه با شریک زندگی خود تلقی کنیم.
در سال های اخیر، رویکرد جامعه به کمک های تخصصی از درمانگران به طور قابل توجهی بهبود یافته است. شرکت در جلسات درمانی دیگر یک تابو نیست. روان درمانی خود به عنوان خودسازی و راهی موثر برای حل مشکلات زندگی تلقی می شود. هدف روان درمانی زناشویی محافظت از زوجین در برابر شکست ازدواج یا جدایی است. وقتی به این نتیجه میرسیم که علیرغم تلاشهای مکرر برای نجات رابطه، نمیتوانیم آن را به تنهایی بازسازی کنیم، جلسات با رواندرمانگر ممکن است بسیار مفید باشد. اگر هر یک از طرفین تمایل به تغییر و آمادگی برای کار روی خود نشان دهد، نشانه آن است که باید دست به کار شوید.
خوب است بدانید:
میانجیگری مانند روان درمانی برای زوجین نیست. اغلب ما این دو مفهوم را اشتباه می گیریم، اما در واقع تفاوت ها قابل توجه است. لازم نیست که واسطه درمانگر باشد. جلسات میانجیگری با هدف دستیابی به مصالحه و دستیابی به حداکثر رضایت برای هر یک از طرفین برگزار می شود. میانجی گری به افرادی اطلاق می شود که به دنبال کمک در رابطه خود یا حل بحران نیستند، بلکه فقط می خواهند در مورد برخی مسائل بحث برانگیز به توافق برسند (مانند حضانت فرزندان، تقسیم اموال در طول طلاق و غیره).
آیا ازدواج درمانی بعد از خیانت معنا دارد؟
بسیاری از افراد از خود می پرسند: آیا زوج درمانی کمکی می کند؟ صرف نظر از اینکه این درمان زناشویی پس از خیانت ، مرگ یکی از اعضای نزدیک خانواده یا به دلایل دیگر باشد، باید از شناخت درمانگر با مشکل و پیدایش آن شروع شود. هیچ روان درمانگر باتجربه ای نمی تواند 100% مطمئن باشد که درمان موفقیت آمیز خواهد بود. هیچ متخصصی قادر به پیش بینی روند جلسه یا رفتار شرکت کنندگان نیست.
مفهوم «اثربخشی درمانی» در مورد زوجین یا ازدواج مشخص نیست. روان درمانگر به شرکت کنندگان کمک می کند تا منابع مشکلات را بیابند، با احساسات پنهان مقابله کنند و سعی کنند تعارض را حل کنند. بسیاری از زوج ها با غلبه بر بحران، گام به گام روابط خود را بازسازی می کنند و درمان را با رضایت فراوان به پایان می رسانند و به آینده ای مثبت در رابطه خود امیدوارند. با این حال، ادامه ازدواج همیشه بهترین راه حل نیست. گاهی اوقات همسران تصمیم آگاهانه ای برای جدایی نهایی می گیرند.
اثربخشی زوج درمانی در درجه اول به موارد زیر بستگی دارد:
علل بحران در یک رابطه؛
مرحله کنونی و قدرت بحران؛
انگیزه و نگرش همسران برای غلبه بر مشکلات؛
تعهد به بهبود کیفیت ارتباطات در یک رابطه.
غیر معمول نیست که یکی از طرفین از شرکت در درمان احساس ترس کند. این ترس به تصویری نادرست از کار روان درمانگر مربوط می شود. درک او به عنوان قاضی که در مورد گناه یکی از شرکا تصمیم می گیرد. چنین اتفاقی نباید بیفتد زیرا درمانگر فردی بی طرف و عینی است. اقدامات آن مبتنی بر حمایت و درک نیازهای هر یک از طرفین درگیری است. شرکتکنندگان باید جلسه را با انگیزه و سربلند ترک کنند، نه اینکه "ضربه خورده" شوند و نقصها و اعمال بد خود را آشکار کنند.
اتفاق می افتد که یکی از طرفین درگیری با نگرش بسیار منفی به جلسات می آید. عدم اعتقاد کامل به پایان بحران، بی تفاوتی نسبت به شریک زندگی و احساس اجبار به درمان بدون شک بر اثربخشی جلسات تأثیر می گذارد. در چنین حالتی، ایجاد تفاهم و ارتباط متقابل بسیار دشوار است، اگرچه در این مورد ارزش تلاش برای بازسازی روابط آسیب دیده را دارد.
درمان برای زوج ها - هزینه و مدت روان درمانی
چقدر است هزینه زوج درمانی (زناشویی) ؟ هزینه ها به درمانگر، امکانات، مطب و حتی شهر بستگی دارد. علاوه بر این، برخی از متخصصان یک "بسته درمانی" را ارائه می دهند که معمولاً از نظر مالی سود بیشتری نسبت به خرید جلسات جداگانه در هر بار دارد. با این حال، هنگام تصمیم گیری در مورد حمایت یک متخصص، بهتر است ابتدا با یک روان درمانگر مشورت کنید. پس از گفتگوی اولیه با همسران و اطلاع از مشکل، درمانگر زوج را به سمت اقدام صحیح هدایت می کند.
شرکت کنندگان در جلسه باید بدانند که زوج درمانی تنها بر اساس جلسات در مطب متخصص نیست. روان درمانی در درجه اول کار شخصی شرکت کنندگان در جلسه است. این در عمل به چه معناست؟ انجام "تکلیف" بین جلسات، آوردن فضای تفاهم به خانه، بیرون رفتن با هم، رفتن به سفر، آشپزی، تصمیم گیری با هم و گذراندن وقت با هم. همه این فعالیت ها به اثربخشی درمان تبدیل می شوند. برخی از بحران ها را می توان تنها پس از چند جلسه با یک متخصص حل کرد. برخی دیگر به کار طولانی و تعهد شرکا نیاز دارند. بسته به منشاء تعارض و شدت بحران، درمان ممکن است 6 ماه، یک سال یا حتی بیشتر طول بکشد. همچنین اتفاق می افتد که درمانگر به شرکا پیشنهاد می کند که شکل جلسات را به جلسات فردی تغییر دهند. یکی از محبوب ترین و در عین حال شناخته شده ترین روش های حمایت از زوجین توسط متخصصان، درمان سیستمیک است.
روان درمانی برای زوج ها نگاهی تازه به بسیاری از مسائل و مشکلات است. بنابراین، قبل از تصمیم گیری برای کمک گرفتن از یک متخصص ارزش زیادی ندارد. اگر شرکا می خواهند رابطه خود را به شکل مثبتی شکل دهند و با رنجش های پنهان کنار بیایند، جستجوی راه های موثر برای حل تعارض بهترین تصمیم است.
مشاوره ازدواج