20-08-2023, 12:51 PM
(آخرین ویرایش: 20-08-2023, 12:52 PM، توسط lavazemkhanegi.)
مشاوره شخصی چیست؟ چگونه کمک می کند؟
مشاوره صمیمی
در مقطعی از زندگی، ما با چالش هایی مواجه می شویم که قبلاً یا فراتر از توانایی ما برای تحمل آن دیده نشده اند. در این شرایط ممکن است انرژی خود را از دست بدهیم، عصبانی شویم، احساس درماندگی، ترس، تحریک پذیری، از دست دادن علاقه به همه چیز، بی حوصلگی یا احساس درماندگی کنیم. گاهی اوقات نحوه واکنش ما به چنین موقعیت هایی می تواند باعث سردرگمی یا بی ثباتی ما شود. به نظر می رسد زندگی ما به نوعی دچار آشفتگی شده است. جستجوی مشاوره صمیمی در چنین شرایطی به ما این امکان را می دهد که در مورد مشکلات خود در یک محیط قابل اعتماد و دلسوز صحبت کنیم و به ما کمک می کند با این چالش ها به طور موثر و معنادار برخورد کنیم.
در اینجا نگاهی به برخی از افراد و موقعیت هایی که با آن ها روبرو شده اند می پردازیم:
راجان 43 ساله یک تاجر موفق است. او از نظر مالی مطمئن بود و خانواده خوبی داشت. راجان که در دوران کودکی با موانع زیادی روبرو شده بود، به این مرحله از زندگی خود رسیده است که فرار از سختی های زندگی به اندازه کافی دشوار است. اما راجان که نمی تواند زندگی خود را به خوشی سپری کند، همیشه استرس دارد و عجله دارد. اخیراً راجان نیز دچار مشکل شده است زیرا در بسیاری از موارد عصبانیت زیادی از خود نشان داده و روابط شخصی و اداری او نیز دچار مشکل شده است.
لاکشمی 35 ساله پس از چند جلسه در طول روز خسته از یک سفر خسته کننده به خانه می آید. به محض ورود، تنها گزینه آنها این است که همه نگرانی های خود را فراموش کنند و بخوابند. او دوست ندارد سوترام با شوهرش صحبت کند. هر بار که اینطور شروع می شود، کلمه به کلمه اوج می گیرد و در نهایت به یک دعوای بزرگ ختم می شود. لاکشمی تصمیم می گیرد به این دلیل به خانه نیاید و به رفتن به جای دیگری فکر می کند.
آمیت 19 ساله یک دانش آموز درخشان در کالج است. پسری مشتاق که با همه صمیمی است. اما وقتی او پس از معاینه پزشک متوجه می شود که پدرش بیماری سختی دارد، اوضاع در خانه ناگهان تغییر می کند. مادرش مشغول مراقبت از شوهرش است. پدربزرگ و مادربزرگش نیز در کمک به او نقش دارند. آمیت متوجه می شود که بحران مالی در خانه اش در حال افزایش است. با این حال، همانطور که آمیت تلاش زیادی برای ادامه تحصیل می کند، امید خود را از دست می دهد، بیشتر و بیشتر احساس تنهایی می کند و شروع به احساس می کند که با کسی ارتباطی ندارد. او همچنین می خواهد از دوستانش دور بماند. او شروع به فکر می کند که اگر پدرش بمیرد چه اتفاقی برای او و خانواده اش می افتد. اما هیچ کس در خانه در این مورد صحبت نمی کند. به نظر می رسد که این یک مشکل بزرگ برای او باشد.
آیا دریافت مشاوره صمیمی به راجان، لاکشمی، آمیت کمک خواهد کرد؟ در همه این موارد، پاسخ ساده این است، بله کمک می کند. مشاوره صمیمی واقعا مفید است.
مشاوره به همه کمک می کند.
مشاوره به همه کمک می کند. این به ویژه زمانی که مشکل شدید است یا بسیار دشوار به نظر می رسد کمک می کند. مشاوره یک فرآیند است، مانند یک سفر. این به ما کمک می کند تا خودمان را بیشتر درک کنیم، وضوح به دست آوریم و موقعیتی که با آن روبرو هستیم را به درستی درک کنیم. همچنین، دریافت مشاوره صمیمی میتواند به ما در درک تجربیات زندگی، شناسایی بهترین و صحیح راههای رویارویی با چالشها، کمک به ایجاد تغییرات، افزایش عزت نفس و بهبودی کمک کند. همه اینها همچنین به رشد شخصی ما کمک می کند و به ما کمک می کند تا خود را درک کنیم تا زندگی آرام تری داشته باشیم.
گاهی اوقات مشکلات جدی و موقعیت های استرس زا نیاز به توجه فوری دارند. گاهی اوقات تجربیات رویدادهای گذشته نیز بر تجربیات، رفتار و روابط فعلی ما تأثیر می گذارد. در مقطعی باید به دنبال احتمالات آینده باشیم یا از عقل خود استفاده کنیم. ماهیت نگرانی یا مشکل ما هرچه باشد، فرآیند مشاوره صمیمی محیطی امن را فراهم می کند که در آن هیچ قضاوت نهایی وجود ندارد. بینش های ضروری برای درک خودمان ارائه می دهد.
اگرچه ممکن است دلایل زیادی برای درخواست مشاوره شخصی وجود داشته باشد، مشاوره شخصی ممکن است در این شرایط بسیار مفید باشد:
مسائل رابطه: تعارض بین فردی، جدایی، اختلافات زناشویی و دنیوی.
مقابله با احساسات دشوار: خشم، ترس، اضطراب، درد، تنهایی و استرس.
مقابله با سوء استفاده: آزار جسمی، جنسی، روانی و کلامی.
رسیدگی به آزار و خشونت خانگی
درک هویت جنسی، تمایلات جنسی
مقابله با تغییرات و چالش های مراحل مختلف زندگی: اشتغال، ازدواج، طلاق، جدایی، فرزندپروری، بازنشستگی سالمندی.
مسائل محل کار: مدیریت تعارض، موفقیت، ارتقاء شغلی و آرزوها، رضایت و آزار.
مقابله با بیماری های روانی مانند افسردگی، اسکیزوفرنی و غیره.
مقابله با بیماری جسمی.
اعتیاد، اعتیاد، خودآزاری، حالت های خودکشی.
کنار آمدن با مرگ، از دست دادن و جدایی.
مقابله با تروما و ناتوانی.
مراقبت از بیماران جسمی و روانی.
مشکلات کودکان و نوجوانان: تغییر در رفتار، فشارهای تحصیلی، تأثیر تعارضات اجتماعی، استرس شدید و غیره.
آیا نمی توانیم با دوستان یا خانواده صحبت کنیم؟ چرا باید با یک مشاور شخصی صحبت کنید؟ از مشاور چه انتظاری داریم؟
تعداد فزاینده ای از مردم در صورت احساس نیاز به مشاوران مراجعه می کنند. با این حال، بسیاری از مردم آن را به عنوان یک ننگ فکر می کنند. یا تمایلی به شرکت در مشاوره ندارند. به طور کلی احساس می شود که مشاوره صمیمی فقط برای مردان/زنان جوان مشکل دار، افرادی که ذهن ضعیفی دارند یا مبتلایان به بیماری روانی ضروری است. برخی از افراد فکر می کنند که مشاوره صمیمی فقط به معنای مشاوره دادن است و احساس می کنند که کافی است با کسی که می شناسند، یعنی دوست یا یکی از اعضای خانواده صحبت کنید.
وقتی لاکشمی با یکی از دوستان نزدیکش درباره درگیری در خانه اش صحبت کرد، گفت: «این در همه روابط اتفاق می افتد، مشکلات شما آنقدرها هم که فکر می کنید پیچیده نیست. همه چیز خوب خواهد شد" او می گوید. اما این سخنان به ذهن لاکشمی آرامش نمی دهد. در عوض لاکشمی با خودش فکر می کند، به نظر می رسد که یک مشکل کوچک را بزرگ می کند. آیا لاکشمی احساس خواهد کرد که همه چیز را از دست داده است؟
وقتی راجان مشکلش را به یکی از اقوامش گفت، گفت: «اینها را نگو! شما الگوی خانواده ما و الهام بخش همه ما هستید. همه اینها روی این واقعیت که شما یک شرکت را اداره می کنید چه حساب می کند؟ شما قدیس نیستید که همیشه آرام باشید. اکنون هیجان زده باشید.» راجان گیج می شود. شوخی های سبک دل او آرامش نمی دهد. آنها احساس می کنند که اشتباه است و نباید به دیگران بگویید.
صحبت کردن با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده می تواند مفید باشد. توصیه یک دوست ممکن است با نیت خوب باشد. با این حال تصمیم شخصی یا نگرش مغرضانه آنها وجود دارد. گاهی اوقات این نگرانی وجود دارد که صحبت با دیگران باعث سنگینی آنها شود. دیگران ممکن است مشکل را به طور کامل درک نکنند، ممکن است به موقعیت واکنش نشان ندهند یا ممکن است در افکار خود غرق شوند. دوستان یا اعضای خانواده ممکن است نتوانند احساسات و تنش دردناک ما را بشنوند. ممکن است نتواند بدون خجالت کنار بیاید.
اما یک مذاکره کننده موقعیت منحصر به فردی دارد. آنها نه دوست هستند و نه اعضای خانواده. آنها هیچ رابطه ای با کسانی که از نظر اجتماعی به آنها مراجعه می کنند ندارند. مشاوران روابط هدفمندی ایجاد می کنند و در فضایی امن و بدون تعصب، صرف نظر از اینکه چقدر سخت و دردناک باشد، در یک محیط قابل اعتماد در مورد تجربیات خود صحبت می کنند. مشاوران متخصصانی آموزش دیده با پیشینه فلسفی هستند. مهارت های درمانی را درک می کند. و با توجه به نیاز مشتریانی که به او مراجعه می کنند، مدل مشاوره و نگرش خود را تدوین می کند. مشاوران به احساسات مشتریان خود پاسخ می دهند و در عین حال از آنها حمایت می کنند، اعتماد به نفس ایجاد می کنند و مهمتر از همه موقعیت های آنها را در صورت لزوم به چالش می کشند. مشاوره فقط در مورد ارائه مشاوره در مورد چگونگی رفع مشکل نیست، بلکه فرآیندی است برای کمک به مشتری برای درک خود و کمک به او برای به دست آوردن توانایی رویارویی و مقابله مؤثر با مشکلات.
هر مشاوری سبک کاری خاص خود را دارد. با این حال، لازم است مدتی را با مشتریانی که به او مراجعه می کنند سپری کنید تا متوجه علائم مشکلات آنها و دلیل مراجعه آنها به او شوید. مشاوران خانواده، روابط، پیشینه سلامتی مراجع را شناسایی کرده و هدف درمانی را که ارائه می کنند تعیین می کنند. سپس مشاوری که درگیر فرآیند درمان می شود سعی می کند به هدف خود برسد.
مشاوران پزشکان حرفه ای نیستند. هیچ آزمایشی انجام نمی دهند و دارویی تجویز نمی کنند. مشاوران ممکن است با روان درمانگران یا روانشناسان برای کمک به درمان مراجعانی که به دلیل بیماری روانی به آنها مراجعه می کنند، ارتباط برقرار کنند.