23-01-2022, 05:04 PM
اظهارنامه مالیاتی، یک فرم تهیه شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور بوده که مودیان مالیاتی، باید هر ساله، اطلاعات دارایی و درآمد خود را، از طریق آن، به اداره مالیات ارسال کنند. ثبت نام اظهار نامه مالیاتی 1400، از طریق سایت سازمان امور مالیاتی کشور انجام گرفته و مهلت ثبت نام برای اشخاص حقیقی، تا 15 تیر ماه و برای اشخاص حقوقی تا 7 شهریور ماه ۱۴۰۰ می باشد.
مالیات ها، به عنوان یکی از مهم ترین منابع درآمدی دولت، به طور کلی، به دو گروه مالیات های مستقیم و مالیات های غیر مستقیم، تقسیم بندی می شود . مالیات های مستقیم نیز دارای زیرمجموعه های متعددی بوده که یکی از انواع آن، مالیات بر درآمد است. در این نوع از مالیات، مودیان مالیاتی باید در پایان هر سال مالی با ثبت نام و ارسال اظهارنامه مالیاتی، اطلاعات مربوط به میزان درآمد ، سود ، زیان و هزینه های خود را برای سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایند.
اظهارنامه مالیاتی، فرمی است که سازمان امور مالیاتی کشور، تهیه کرده و مودیان مالیاتی، باید هر ساله اطلاعات مالی خود را در آن وارد نموده و آن را برای اداره مالیات مربوطه، ارسال نمایند. اصولا، میزان مالیات مودیان، براساس این اظهار نامه های مالیاتی ، تعیین شده، مگر آنکه خلاف واقع بودن اظهارات مودیان مالیاتی برای سازمان امور مالیاتی کشور، احراز گردد. با توجه به اینکه نحوه ثبت و مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، دارای ترتیب خاصی بوده، لازم است تا مودیان مالیاتی، با نحوه تکمیل و ثبت اظهارنامه مالیاتی و نکات مربوط به آن، آشنا شوند.
بنابراین، در این مقاله، ابتدا به این پرسش پاسخ می دهیم که اظهار نامه مالیاتی چیست؟ سپس، چگونگی تنظیم، مهلت ثبت نام و نحوه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1400 را توضیح داده؛ و در پایان، به بررسی نحوه پر کردن و ارسال این نوع از اظهارنامه، می پردازیم.
اظهار نامه مالیاتی چیست
اظهارنامه مالیاتی، فرمی است که سازمان امور مالیاتی کشور، تهیه کرده و مودیان مالیاتی، باید هر ساله اطلاعات مالی خود را در آن وارد نموده و آن را برای اداره مالیات مربوطه، ارسال نمایند. اصولا، سازمان امور مالیاتی کشور، براساس این اظهار نامه های مالیاتی ، نحوه محاسبه مالیات مودیان را مشخص می نماید، مگر آنکه خلاف واقع بودن اظهارات مودیان مالیاتی برای سازمان امور مالیاتی کشور، احراز گردد.
به بیان دیگر، اظهار نامه مالیاتی، کارنامه مالی سالیانه مودیان مالیاتی بوده که عملکرد مالی آن ها را در طول یک سال مالی، از یک فروردین ماه هر سال تا 29 اسفند ماه همان سال، در بر می گیرد. البته سال مالی مذکور، اختصاص به اشخاص حقیقی داشته و در مورد اشخاص حقوقی ، اگر سال مالی شرکت در اساسنامه با سال مالیاتی متفاوت باشد، سال مالی شرکت، به عنوان مبدا محاسبه مهلت ارائه اظهارنامه در نظر گرفته می شود.
با توجه به اینکه چند سالی است که تسلیم اظهارنامه مالیاتی، به سازمان امور مالیاتی کشور، باید به شل الکترونیکی و از طریق سایت مربوطه انجام گیرد، در بخش های بعد، به توضیح نحوه ثبت نام و تنظیم اظهارنامه مالیاتی می پردایم.
حتما بخوانید: سامانه اظهارنامه مالیاتی
چگونگی تنظیم اظهار نامه مالیاتی 1400
تا پیش از الکترونیکی شدن خدمات سازمان امور مالیاتی کشور، مودیان مالاتی، ملزم بودند تا اظهارنامه های مالیاتی را بر روی فرم های کاغذی، تنظیم کرده و به اداره مالیات ارسال می کردند. بنابریان، مودیان مالیاتی می بایست این فرم ها را از ادارات مالیاتی یا سایت آن، دریافت کرده و پس از پر کردن فرم های مربوطه، آن ها را به شکل حضوری به اداره مالیات خود تحویل می دادند که هم وقت گیر و هم زمانبر بود.
این روند ادامه داشت تا اینکه در سال 1391 و با راه اندازی سایت سازمان امور مالیاتی کشور، اظهارنامه های الکترونیکی، جای اظهارنامه های کاغذی را گرفته و مودیان مالیاتی نیز ملزم گشتند تا از طریق مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی tax.gov.ir که از زیر مجموعه سایت سازمان امور مالیاتی کشور www.intamedia.ir می باشد، برای ثبت نام و ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایند.
از آنجا که ثبت نام و ارسال اظهارنامه مالیاتی، از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی، دارای زمانبندی خاصی بوده و عدم رعایت این زمان، منجر به اعمال جریمه های مالیاتی می گردد، مطالعه مقاله زیر، جهت اطلاع از زمان ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، پیشنهاد می شود.
بیشتر بخوانید: زمان ثبت نام اظهار نامه مالیاتی
مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1400
در بخش های قبل، به تعریف مفهوم اظهارنامه مالیاتی پرداخته و در مورد چگونگی تنظیم آن، توضیح دادیم. نکته ای که در رابطه با ثبت نام و اصلاح اظهارنامه مالیاتی ، باید مورد توجه قرار گیرد، آن است که مودیان مالیاتی که بر اساس قانون ملزم به ارسال اظهارنامه مالیاتی به اداره مالیات خود بوده، باید در مهلت قانونی تعیین شده برای این کار اقدام نمایند. در سال های گذشته، مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، برای اشخاص حقیقی، 31 خرداد و برای اشخاص حقوقی، 31 تیر ماه بوده است.
البته در سال 1400، شیوع کرونا و لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی و جلوگیری از تجمع مودیان در ادارات مالیاتی، موجب گردید که مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی، تا 15 تیرماه و مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی، تا 7 شهریور ماه تمدید شود.
لازم به ذکر است که در صورت بروز اشکال در تکمیل و ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، مودیان مالیاتی تا 30 روز می توانند برای ویرایش اظهار نامه های مالیاتی، اقدام نمایند.
بیشتر بخوانید: مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی
مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده 1400
مطابق ماده 3 قانون مالیات بر ارزش افزوده: « ارزش افزوده، تفاوت بین ارزش کالاها و خدمات عرضه شده، با ارزش کالاها و خدمات خریداری یا تحصیل شده، در یک دوره معین میباشد. » بنابراین در تعریف مالیات بر ارزش افزوده، می توان گفت :مالیاتی است که به تفاوت ارزش کالای تولید شده و کالای فروخته شده تعلق گرفته و توسط مصرف کننده آن کالا پرداخت می شود.
مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده کالاهای فروخته شده و خدمات ارائه شده در طول یک فصل، از طریق سامانه مالیات بر ارزش افزوده www.e-vat.ir، با توجه به قانون مالیات بر ارزش افزوده، حداکثر 15 روز پس از پایان آن فصل می باشد.
مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده سه ماه پایانی سال گذشته، با توجه به شرایط خاص گسترش بیماری کرونا در کشورمان، تا 15 اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ تمدید شد و بنابراین مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده 1400، 15 اردیبهشت ماه بوده است.
بیشتر بخوانید: ثبت نام اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
نحوه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰
در بخش های قبل، در مورد چگونگی تنظیم اظهارنامه مالیاتی 1400 و همچنین مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰ صحبت کردیم. اما از آنجا که ارسال اظهارنامه مالیاتی، منوط به انجام مراحل ثبت نام در سایت امور مالیاتی کشور می باشد، در این بخش از مقاله، به بررسی نحوه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1400 می پردازیم.
ذکر این نکته، ضروری است که ثبت نام در سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی، از جمله، ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی، دارای چهار مرحله بوده که عبارتند از: پیش ثبت نام الکترونیکی ، ثبت نام الکترونیکی ، راستی آزمایی اطلاعات و مرحله نهایی . پیش ثبت نام و ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1400، مطابق راهنمای تصویری زیر می باشذ:
1ابتدا، عبارت سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی و یا نشانی tax.gov.ir را در مرورگر دستگاه خود، جستجو کرده تا مطابق تصویر زیر، وارد صفحه اصلی سایت سازمان امور مالیاتی کشور شوید.
2بعد از ورود به صفحه اصلی سایت سازمان امور مالیاتی کشور، برای ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1400، بر روی گزینه ثبت نام الکترونیک کلیک کنید.
3بعد از اینکه گزینه ثبت نام الکترونیک را کلیک کردید ، در صفحه جدید، مقررات مربوط به ثبت نام در سامانه مالیاتی کشور را ملاحظه می کنید. این مقررات را مطالعه کرده و در پایین صفحه، دکمه ورود به ثبت نام را کلیک نمایید.
4در این مرحله، نوع مودی را مشخص نمایید و پس از وارد کردن شماره ملی خود و عبارت امنیتی، در کادرهای تعیین شده، دکمه ورود به ثبت نام را بزنید.
5در مرحله جدید، بر روی دکمه پیش ثبت نام جدید، کلیک نمایید.
6بعد از ورود به صفحه پیش ثبت نام جدید ، کد پستی و شماره همراه خود را در کادرهای مربوطه وارد کرده و بعد از وراد کردن عبارت امنیتی، دکمه پیش ثبت نام جدید را کلیک نمایید.
پس از تکمیل مراحل ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1400، می توانید برای ثبت اظهار نامه مالیاتی و ارسال آن، به سازمان امور مالیاتی، اقدام نمایید. نحوه پر کردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی، در بخش بعد توضیح داده شده است.
برای ورود به سامانه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی کلیک کنید
بیشتر بخوانید: سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir
نحوه پر کردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی
در بخش های قبل، در مورد مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی و نحوه ثبت نام آن توضیح دادیم. مودیان مالیاتی، پس از ثبت نام، باید برای پر کردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی، اقدام نمایند. برای پر کردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی 1400، لازم است تا ابتدا برای دانلود نرم افزار اظهارنامه های مالیاتی اقدام نمایید. همچنین، استفاده از نرم افزار اظهارنامه مالیاتی، مستلزم ثبت نام در سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir و اخذ کد رهگیری مالیاتی می باشد.
1نرم افزار مالیات ها را اجرا کرده و بر روی دکمه اظهارنامه های جدید کلیک نمایید.
2با توجه به گزینه های نوع شخص حقیقی و حقوقی و گروه مالیاتی اول، دوم یا سوم و شریکی یا انفرادی بودن و با در نظر گرفتن وضعیت خود، گزینه مناسب را انتخاب کنید.
3مطابق تصویر زیر، بر روی ردیف اطلاعات پرونده خود، کلیک نمایید.
4صفحه جدیدی را مطابق تصویر زیر ملاحظه می کنید که در آن، کادر های سفید، قابل ویرایش و کادر های زرد، غیر قابل ویرایش می باشند.
پیش از اقدام به پر کردن اظهارنامه مالیاتی، اطلاعات لازم را جمع آوری کرده و در جایی یادداشت نمایید، تا در موقع پر کردن و ارسال اظهارنامه، با مشکل عدم دسترسی به اطلاعات، مواجه نشوید.
در ادامه بخوانید: درگاه ملی خدمات مالیات my.tax.gov.ir
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام اظهار نامه مالیاتی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت نام اظهار نامه مالیاتی پاسخ دهند .
سوالات متداول
1- چه کسانی ملزم به ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1400 هستند ؟
به طور کلی اشخاص حقیقی مانند تجار یا کسبه و اشخاص حقوقی مانند شرکت های ملزم هستند که اظهارنامه مربوط به سال مالیاتی 1400 را تکمیل کرده تا نسبت به تعیین میزان مالیات آن ها اقدام شود که جزئیات مربوط به آن در مقاله آمده است .
2- مهلت ثبت نام اظهارنامه 1400 تا چه زمانی است؟
مهلت ثبت نام اظهارنامه 1400 برای اشخاص حقیقی، تا پایان خرداد و برای اشخاص حقوقی تا پایان تیر ماه 1400 بوده که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
3- پس از ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی به چه شکل است؟
برای پرکردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی کافی است به نرم افزار اظهارنامه های مالیاتی مراجعه بنمایید که در متن مقاله توضیح داده شده است.
منبع : ثبت نام اظهارنامه مالیاتی
مالیات ها، به عنوان یکی از مهم ترین منابع درآمدی دولت، به طور کلی، به دو گروه مالیات های مستقیم و مالیات های غیر مستقیم، تقسیم بندی می شود . مالیات های مستقیم نیز دارای زیرمجموعه های متعددی بوده که یکی از انواع آن، مالیات بر درآمد است. در این نوع از مالیات، مودیان مالیاتی باید در پایان هر سال مالی با ثبت نام و ارسال اظهارنامه مالیاتی، اطلاعات مربوط به میزان درآمد ، سود ، زیان و هزینه های خود را برای سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایند.
اظهارنامه مالیاتی، فرمی است که سازمان امور مالیاتی کشور، تهیه کرده و مودیان مالیاتی، باید هر ساله اطلاعات مالی خود را در آن وارد نموده و آن را برای اداره مالیات مربوطه، ارسال نمایند. اصولا، میزان مالیات مودیان، براساس این اظهار نامه های مالیاتی ، تعیین شده، مگر آنکه خلاف واقع بودن اظهارات مودیان مالیاتی برای سازمان امور مالیاتی کشور، احراز گردد. با توجه به اینکه نحوه ثبت و مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، دارای ترتیب خاصی بوده، لازم است تا مودیان مالیاتی، با نحوه تکمیل و ثبت اظهارنامه مالیاتی و نکات مربوط به آن، آشنا شوند.
بنابراین، در این مقاله، ابتدا به این پرسش پاسخ می دهیم که اظهار نامه مالیاتی چیست؟ سپس، چگونگی تنظیم، مهلت ثبت نام و نحوه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1400 را توضیح داده؛ و در پایان، به بررسی نحوه پر کردن و ارسال این نوع از اظهارنامه، می پردازیم.
اظهار نامه مالیاتی چیست
اظهارنامه مالیاتی، فرمی است که سازمان امور مالیاتی کشور، تهیه کرده و مودیان مالیاتی، باید هر ساله اطلاعات مالی خود را در آن وارد نموده و آن را برای اداره مالیات مربوطه، ارسال نمایند. اصولا، سازمان امور مالیاتی کشور، براساس این اظهار نامه های مالیاتی ، نحوه محاسبه مالیات مودیان را مشخص می نماید، مگر آنکه خلاف واقع بودن اظهارات مودیان مالیاتی برای سازمان امور مالیاتی کشور، احراز گردد.
به بیان دیگر، اظهار نامه مالیاتی، کارنامه مالی سالیانه مودیان مالیاتی بوده که عملکرد مالی آن ها را در طول یک سال مالی، از یک فروردین ماه هر سال تا 29 اسفند ماه همان سال، در بر می گیرد. البته سال مالی مذکور، اختصاص به اشخاص حقیقی داشته و در مورد اشخاص حقوقی ، اگر سال مالی شرکت در اساسنامه با سال مالیاتی متفاوت باشد، سال مالی شرکت، به عنوان مبدا محاسبه مهلت ارائه اظهارنامه در نظر گرفته می شود.
با توجه به اینکه چند سالی است که تسلیم اظهارنامه مالیاتی، به سازمان امور مالیاتی کشور، باید به شل الکترونیکی و از طریق سایت مربوطه انجام گیرد، در بخش های بعد، به توضیح نحوه ثبت نام و تنظیم اظهارنامه مالیاتی می پردایم.
حتما بخوانید: سامانه اظهارنامه مالیاتی
چگونگی تنظیم اظهار نامه مالیاتی 1400
تا پیش از الکترونیکی شدن خدمات سازمان امور مالیاتی کشور، مودیان مالاتی، ملزم بودند تا اظهارنامه های مالیاتی را بر روی فرم های کاغذی، تنظیم کرده و به اداره مالیات ارسال می کردند. بنابریان، مودیان مالیاتی می بایست این فرم ها را از ادارات مالیاتی یا سایت آن، دریافت کرده و پس از پر کردن فرم های مربوطه، آن ها را به شکل حضوری به اداره مالیات خود تحویل می دادند که هم وقت گیر و هم زمانبر بود.
این روند ادامه داشت تا اینکه در سال 1391 و با راه اندازی سایت سازمان امور مالیاتی کشور، اظهارنامه های الکترونیکی، جای اظهارنامه های کاغذی را گرفته و مودیان مالیاتی نیز ملزم گشتند تا از طریق مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی tax.gov.ir که از زیر مجموعه سایت سازمان امور مالیاتی کشور www.intamedia.ir می باشد، برای ثبت نام و ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایند.
از آنجا که ثبت نام و ارسال اظهارنامه مالیاتی، از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی، دارای زمانبندی خاصی بوده و عدم رعایت این زمان، منجر به اعمال جریمه های مالیاتی می گردد، مطالعه مقاله زیر، جهت اطلاع از زمان ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، پیشنهاد می شود.
بیشتر بخوانید: زمان ثبت نام اظهار نامه مالیاتی
مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1400
در بخش های قبل، به تعریف مفهوم اظهارنامه مالیاتی پرداخته و در مورد چگونگی تنظیم آن، توضیح دادیم. نکته ای که در رابطه با ثبت نام و اصلاح اظهارنامه مالیاتی ، باید مورد توجه قرار گیرد، آن است که مودیان مالیاتی که بر اساس قانون ملزم به ارسال اظهارنامه مالیاتی به اداره مالیات خود بوده، باید در مهلت قانونی تعیین شده برای این کار اقدام نمایند. در سال های گذشته، مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، برای اشخاص حقیقی، 31 خرداد و برای اشخاص حقوقی، 31 تیر ماه بوده است.
البته در سال 1400، شیوع کرونا و لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی و جلوگیری از تجمع مودیان در ادارات مالیاتی، موجب گردید که مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی، تا 15 تیرماه و مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی، تا 7 شهریور ماه تمدید شود.
لازم به ذکر است که در صورت بروز اشکال در تکمیل و ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، مودیان مالیاتی تا 30 روز می توانند برای ویرایش اظهار نامه های مالیاتی، اقدام نمایند.
بیشتر بخوانید: مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی
مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده 1400
مطابق ماده 3 قانون مالیات بر ارزش افزوده: « ارزش افزوده، تفاوت بین ارزش کالاها و خدمات عرضه شده، با ارزش کالاها و خدمات خریداری یا تحصیل شده، در یک دوره معین میباشد. » بنابراین در تعریف مالیات بر ارزش افزوده، می توان گفت :مالیاتی است که به تفاوت ارزش کالای تولید شده و کالای فروخته شده تعلق گرفته و توسط مصرف کننده آن کالا پرداخت می شود.
مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده کالاهای فروخته شده و خدمات ارائه شده در طول یک فصل، از طریق سامانه مالیات بر ارزش افزوده www.e-vat.ir، با توجه به قانون مالیات بر ارزش افزوده، حداکثر 15 روز پس از پایان آن فصل می باشد.
مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده سه ماه پایانی سال گذشته، با توجه به شرایط خاص گسترش بیماری کرونا در کشورمان، تا 15 اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ تمدید شد و بنابراین مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده 1400، 15 اردیبهشت ماه بوده است.
بیشتر بخوانید: ثبت نام اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
نحوه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰
در بخش های قبل، در مورد چگونگی تنظیم اظهارنامه مالیاتی 1400 و همچنین مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰ صحبت کردیم. اما از آنجا که ارسال اظهارنامه مالیاتی، منوط به انجام مراحل ثبت نام در سایت امور مالیاتی کشور می باشد، در این بخش از مقاله، به بررسی نحوه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1400 می پردازیم.
ذکر این نکته، ضروری است که ثبت نام در سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی، از جمله، ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی، دارای چهار مرحله بوده که عبارتند از: پیش ثبت نام الکترونیکی ، ثبت نام الکترونیکی ، راستی آزمایی اطلاعات و مرحله نهایی . پیش ثبت نام و ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1400، مطابق راهنمای تصویری زیر می باشذ:
1ابتدا، عبارت سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی و یا نشانی tax.gov.ir را در مرورگر دستگاه خود، جستجو کرده تا مطابق تصویر زیر، وارد صفحه اصلی سایت سازمان امور مالیاتی کشور شوید.
2بعد از ورود به صفحه اصلی سایت سازمان امور مالیاتی کشور، برای ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1400، بر روی گزینه ثبت نام الکترونیک کلیک کنید.
3بعد از اینکه گزینه ثبت نام الکترونیک را کلیک کردید ، در صفحه جدید، مقررات مربوط به ثبت نام در سامانه مالیاتی کشور را ملاحظه می کنید. این مقررات را مطالعه کرده و در پایین صفحه، دکمه ورود به ثبت نام را کلیک نمایید.
4در این مرحله، نوع مودی را مشخص نمایید و پس از وارد کردن شماره ملی خود و عبارت امنیتی، در کادرهای تعیین شده، دکمه ورود به ثبت نام را بزنید.
5در مرحله جدید، بر روی دکمه پیش ثبت نام جدید، کلیک نمایید.
6بعد از ورود به صفحه پیش ثبت نام جدید ، کد پستی و شماره همراه خود را در کادرهای مربوطه وارد کرده و بعد از وراد کردن عبارت امنیتی، دکمه پیش ثبت نام جدید را کلیک نمایید.
پس از تکمیل مراحل ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1400، می توانید برای ثبت اظهار نامه مالیاتی و ارسال آن، به سازمان امور مالیاتی، اقدام نمایید. نحوه پر کردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی، در بخش بعد توضیح داده شده است.
برای ورود به سامانه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی کلیک کنید
بیشتر بخوانید: سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir
نحوه پر کردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی
در بخش های قبل، در مورد مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی و نحوه ثبت نام آن توضیح دادیم. مودیان مالیاتی، پس از ثبت نام، باید برای پر کردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی، اقدام نمایند. برای پر کردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی 1400، لازم است تا ابتدا برای دانلود نرم افزار اظهارنامه های مالیاتی اقدام نمایید. همچنین، استفاده از نرم افزار اظهارنامه مالیاتی، مستلزم ثبت نام در سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir و اخذ کد رهگیری مالیاتی می باشد.
1نرم افزار مالیات ها را اجرا کرده و بر روی دکمه اظهارنامه های جدید کلیک نمایید.
2با توجه به گزینه های نوع شخص حقیقی و حقوقی و گروه مالیاتی اول، دوم یا سوم و شریکی یا انفرادی بودن و با در نظر گرفتن وضعیت خود، گزینه مناسب را انتخاب کنید.
3مطابق تصویر زیر، بر روی ردیف اطلاعات پرونده خود، کلیک نمایید.
4صفحه جدیدی را مطابق تصویر زیر ملاحظه می کنید که در آن، کادر های سفید، قابل ویرایش و کادر های زرد، غیر قابل ویرایش می باشند.
پیش از اقدام به پر کردن اظهارنامه مالیاتی، اطلاعات لازم را جمع آوری کرده و در جایی یادداشت نمایید، تا در موقع پر کردن و ارسال اظهارنامه، با مشکل عدم دسترسی به اطلاعات، مواجه نشوید.
در ادامه بخوانید: درگاه ملی خدمات مالیات my.tax.gov.ir
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام اظهار نامه مالیاتی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت نام اظهار نامه مالیاتی پاسخ دهند .
سوالات متداول
1- چه کسانی ملزم به ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1400 هستند ؟
به طور کلی اشخاص حقیقی مانند تجار یا کسبه و اشخاص حقوقی مانند شرکت های ملزم هستند که اظهارنامه مربوط به سال مالیاتی 1400 را تکمیل کرده تا نسبت به تعیین میزان مالیات آن ها اقدام شود که جزئیات مربوط به آن در مقاله آمده است .
2- مهلت ثبت نام اظهارنامه 1400 تا چه زمانی است؟
مهلت ثبت نام اظهارنامه 1400 برای اشخاص حقیقی، تا پایان خرداد و برای اشخاص حقوقی تا پایان تیر ماه 1400 بوده که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
3- پس از ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی به چه شکل است؟
برای پرکردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی کافی است به نرم افزار اظهارنامه های مالیاتی مراجعه بنمایید که در متن مقاله توضیح داده شده است.
منبع : ثبت نام اظهارنامه مالیاتی