تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
  • سردر
  • جستجو
  • فهرست اعضا
  • سالنامه
  • راهنما
درود مهمان گرامی! ورود ثبت‌نام
ورود
نام کاربری:
گذرواژه‌:
گذرواژه‌تان را فراموش کرده‌اید؟
 
تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum › پردیس فناوری کیش › گفتگوی آزاد v
« قبلی 1 … 58 59 60 61 62 … 1001 بعدی »

حضانت فرزند پسر

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حالت موضوعی
حضانت فرزند پسر
heyvalaw آفلاین
عضو عالی
*****
ارسال‌ها: 1,954
موضوع‌ها: 1,954
تاریخ عضویت: Mar 2021
اعتبار: 2
#1
26-10-2021, 12:01 PM
حضانت فرزند پسر، مسئله مهمی است که قانونگذار ما به طور دقیق آن را در قانون جدید بیان کرده است. به موجب قانون جدید، در مورد اینکه حضانت بچه پسر با کیست باید گفت، تا سن 7 سالگی، اولویت حضانت به مادر داده شده و پس از آن، تا سن بلوغ، این مسئولیت به عهده پدر است و پس از سن بلوغ، خودش انتخاب می کند که نزد کدام یک از والدین زندگی کند. در صورت بروز اختلاف در خصوص حضانت، دادگاه با رعایت مصلحت طفل، تصمیم خواهد گرفت.


حضانت فرزندان مساله ای است که از دیر باز، گریبانگیر والدینی بوده که به هر علت جدا از یکدیگر زندگی می نمایند. پس از جدا زندگی کردن والدین به علت اختلافات خانوادگی یا طلاق، باید در خصوص اینکه فرزندان حاصل از ازدواج با کدام یک از والدین زندگی نمایند تصمیم گیری نمود. از این رو قانون گذار توجه ویژه ای به مساله حضانت فرزندان داشته است.
از اختلافات رایج میان والدین، سن حضانت فرزندان است. اینکه پس از جدایی، فرزندان تا چه سنی باید با مادر خود باشند و تا چه سنی با پدر خود. آنچه مساله سن حضانت را بیشتر محل اختلاف و در گیری می نماید، تفاوتی است که به موجب قانون جدید حضانت در خصوص سن حضانت فرزند پسر اتفاق افتاده است .
به همین مناسبت، قصد داریم در این مقاله، به بررسی سن حضانت فرزند پسر و قانون جدید حضانت فرزند پسر بپردازیم و در پاسخ به این پرسش که حضانت بچه پسر با کیست، این موضوع را در سه مرحله زمانی، یعنی حضانت فرزند پسر تا سن هفت سالگی، حضانت فرزند پسر تا سن پانزده سالگی و حضانت فرزند پسر بعد از سن پانزده سالگی مورد بررسی قرار دهیم.


حضانت فرزند پسر تا سن هفت سالگی
همانگونه که می دانیم، بازه زمانی نوزادی تا 7 سالگی فرد، یکی از مهم ترین دوران ها در شکل گیری شخصیت روانی او است. از این رو، ضرورت حضور مادر که به نحو احسن، نیازهای جسمانی و روانی کودک را مرتفع سازد، بیش از پیش در این دوره احساس می شود. در گذشته تصور بر این بود صرفا فرزند دختر نیاز به حضور مادر تا سن 7 سالگی را دارد و فرزند پسر باید با پدرش باشد که امروزه این تفکر به هیچ وجه مورد پذیرش نیست.
بنا بر مقدمه بالا، قانون گذار نیز به مساله حضانت فرزندان، به ویژه حضانت بچه پسر و سن حضانت فرزند پسر، توجه داشته و قوانینی را به این موضوع اختصاص داده است. بنا بر ماده 1169 اصلاحی قانون مدنی، که اشعار می دارد: "برای حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او جدا از یکدیگر زندگی‌ می‌کنند، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است." در پاسخ به پرسش اینکه حضانت بچه پسر با کیست باید گفت: حضانت فرزند پسر تا سن 7 سالگی با مادر می باشد مگر در مواردی که از مادر سلب حضانت شود.
حتما بخوانید: مفهوم و ماهیت حضانت فرزندان و اشخاص عهده دار آن

حضانت فرزند پسر تا سن پانزده سالگی
بر اساس قانون مدنی، پس از اینکه فرزند پسر به سن هفت سالگی رسید، حضانت وی از مادر گرفته شده و به پدر وی سپرده می شود. اما باید دانست مطابق آنچه در ماده 1169 قانون مدنی آمده، در خصوص حضانت بچه پسر پس از 7 سالگی، چنانچه میان والدین اختلافی رخ دهد دادگاه با رعایت مصلحت طفل اقدام به تصمیم گیری و صدور رای می نماید.
اما به طور کلی و در صورت عدم بروز اختلاف، پس از پایان 7 سالگی شمسی، حضانت به پدر وی سپرده می شود و مسئولیت حضانت پدر بر فرزند پسر تا سن پانزده سالگی او ادامه پیدا می کند. بنابراین، فرزند پسر تا سن پانزده سالگی که سن بلوغ او است نزد پدرش می ماند. البته مادر وی همچنان از حق ملاقات با فرزند برخوردار خواهد بود و کسی نمی تواند جلوگیری از ملاقات با فرزند نماید. لازم به ذکر است که پرداخت نفقه فرزند پسری که تا سن هفت سالگی نزد مادرش زندگی می کند، به عهده پدر می باشد و پدر باید مخارج حضانت وی را تامین کند.
بیشتر بخوانید: نفقه فرزند پسر تا چند سالگی است

[تصویر:  instagram.gif]


حضانت فرزند پسر بعد از سن پانزده سالگی
بر اساس مقررات قانون مدنی، در خصوص اینکه حضانت بچه پسر با کیست، باید گفت: تا سن هفت سالگی با مادر و تا 15 سالگی با پدر است مگر اینکه هریک از والدین صلاحیت نگهداری وی را نداشته باشند. اما بعد از اینکه فرزند پسر به سن پانزده سال تمام قمری رسید، از سن حضانت خارج می شود و بر اساس قانون، خود وی می تواند انتخاب کند که می خواهد نزد کدام یک از والدینش زندگی کند. بنابراین، حضانت فرزند پسر بعد از سن پانزده سالگی، نیازمند اقدام قانونی نیست؛ چرا که خودش مختار است که با پدرش زندگی کند، یا با مادرش. البته در این بازه زمانی نیز، چنانچه بچه پسر با مادرش زندگی کند، نفقه او همچنان با پدرش می باشد.
بیشتر بخوانید: سن قانونی پسر برای تصمیم گیری

قانون جدید حضانت فرزند پسر
در قانون، سابقا پیش بینی شده بود که حضانت بچه پسر تا سن دو سالگی با مادر است. یعنی پس از اینکه فرزند پسر به سن دو سالگی رسید، بایستی نزد پدرش فرستاده می شد. از این جهت که در این سن بسیاری از نیازهای فرزندان توسط مادر تامین می شود، بهتر آن بود که فرزند پسر نیز همانند فرزند دختر تا چند سال اول زندگی خود نزد مادر باشد. به همین دلیل قانون اصلاح شد و بر اساس این اصلاحیه و قانون جدید حضانت فرزند پسر، اکنون حضانت فرزند پسر تا سن هفت سالگی به مادر سپرده شده است.
در ادامه بخوانید: شرایط سلب حضانت فرزند از مادر
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حضانت فرزند پسر در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حضانت فرزند پسر پاسخ دهند .


[تصویر:  1.gif]


سوالات متداول

1- حضانت پسر تا چه سنی با مادر است ؟
حضانت پسر در سنین حساس اولیه و تا 7 سالگی  با مادر است و پس از آن در صورت عدم اختلاف تا 15 سالگی با پدر است که توضیحات آن در متن مقاله به صورت کامل ارائه شده است .

2- در خصوص حضانت فرزند پسر آیا خود او حق انتخاب هریک از والدین را دارد؟
 پس از رسیدن به سن بلوغ می تواند انتخاب کند که با کدام یک از والدین زندگی خواهد کرد که توضیحات آن در متن مقاله به صورت کامل ارائه شده است.

3- حضانت فرزند پسر بعد از 15 سالگی چگونه خواهد بود؟
بعد از بلوغ خود او می تواند انتخاب کند که با کدام یک از والدین زندگی کند که توضیحات آن در متن مقاله ارائه شده است.
منبع : حضانت فرزند پسر
ارسال‌ها
پاسخ
mobina.51 آفلاین
عضو جوان
**
ارسال‌ها: 10
موضوع‌ها: 0
تاریخ عضویت: May 2023
اعتبار: 0
#2
30-05-2023, 11:09 AM
از آنجایی که متاسفانه چند سالی است که در ایران آمار طلاق روز به روز در حال افزایش می باشد. مسئله اصلی بعد از جدایی والدین مطرح شدن نحوه گرفتن حضانت فرزند می باشد که با توجه به اینکه می دانیم فقدان یکی از والدین برای کودک چقد سخت و طاقت فرسا باشد و قربانیان اصلی در طلاق و جدا شدن یک والدین فرزندان آنها می باشند و آنها بیشترین آسیب را می بینند و این کمبود روحی باعث می شود پروسه سرپرستی و تربیت کودک حساس تر شود و دادگاه ها به مسائل این چنینی حساسیت بسیاری نشان می دهند که شما با داشتن یک وکیل حضانت فرزند می توانید احتمال حضانت فرزند خود را افزایش بدهید که وب سایت برترین وکیل با ارائه مطالب تخصصی در زمینه معرفی بهترین وکیل حضانت فرزند در تهران سعی در معرفی بهترین وکیل ایران کرده است.
سایت برترین وکیل 
ارسال‌ها
پاسخ
fatemehbiglar آفلاین
عضو جوان
**
ارسال‌ها: 23
موضوع‌ها: 1
تاریخ عضویت: Oct 2023
اعتبار: 0
#3
24-10-2023, 10:47 AM
سلام به دوستان عزیزم


اگر در مورد مسئله حضانت فرزند خود دچار مشکل شده اید 

پیشنهاد می کنم به وب سایت وکیل مشاور مراجعه کنید 

این سایت بهترین وکلای خانواده در تهران را به شما معرفی کرده است .
ارسال‌ها
پاسخ
« قدیمی‌تر | جدیدتر »


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  حق حضانت بچه بعد از طلاق heyvalaw 1 456 18-12-2023, 05:14 PM
آخرین ارسال: fatemehbiglar
  حضانت فرزند توسط پدر بزرگ heyvalaw 1 581 24-10-2023, 10:43 AM
آخرین ارسال: fatemehbiglar
  اخذ تابعیت و اقامت از طریق تولد فرزند در نیوزلند nazgol89 0 492 25-05-2022, 05:09 PM
آخرین ارسال: nazgol89
  چهار جمله برای حمایت از فرزند vianclinic 0 491 03-04-2022, 10:35 AM
آخرین ارسال: vianclinic
  بهترین کشورهایی که با تولد فرزند اقامت میدهند nazgol89 1 723 08-03-2022, 02:46 PM
آخرین ارسال: zahraasadi20222021
  سبک های فرزند پروری mosahab 0 490 03-02-2022, 12:57 PM
آخرین ارسال: mosahab
  نمونه متن شکایت کیفری ممانعت از ملاقات فرزند heyvalaw 0 1,462 13-01-2022, 01:00 PM
آخرین ارسال: heyvalaw
  مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر heyvalaw 0 559 13-01-2022, 12:20 PM
آخرین ارسال: heyvalaw
  مصادیق نفقه فرزند heyvalaw 0 511 14-12-2021, 01:11 PM
آخرین ارسال: heyvalaw
  مبلغ نفقه فرزند دختر و پسر heyvalaw 0 557 12-12-2021, 04:38 PM
آخرین ارسال: heyvalaw

  • مشاهده‌ی نسخه‌ی قابل چاپ
پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان
  • تیم انجمن
  • صفحه‌ی تماس
  • تالار کیش تک / kishtech forum
  • بازگشت به بالا
  • بایگانی
  • نشانه‌گذاری تمامی انجمن‌ها به عنوان خوانده شده
  • پیوند سایتی RSS
زمان کنونی: 22-05-2025، 11:57 AM Persian Translation by MyBBIran.com - Ver: 6.5
Powered by MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.