05-08-2021, 10:14 AM
در این مقاله ابتدا به بررسی اینکه تجدید نظر خواهی چیست پرداخته و سپس انواع تجدیدنظر خواهی و مهلت تجدیدنظر خواهی را بررسی می نماییم .
تجدیدنظر خواهی
انواع تجدید نظر خواهی
مهلت تجدید نظر خواهی
یکی از مهم ترین و پر کاربردترین روش هایی که می توان به رای صادر شده توسط دادگاه اعتراض کرد ، تجدیدنظر خواهی است . تجدید نظر خواهی از رای دادگاه هم در امور کیفری امکان پذیر است و هم در امور حقوقی یا مدنی . به همین ترتیب ، تجدید نظر خواهی حقوقی و تجدیدنظر خواهی کیفری در قانون آیین دادرسی مدنی و قانون آیین دادرسی کیفری مورد پیش بینی قرار گرفته است که البته احکام مربوط به هر یک از آنها ، با دیگری اختلاف دارد . به همین مناسبت ، در این مقاله ابتدا به بررسی اینکه تجدید نظر خواهی چیست پرداخته و سپس انواع تجدیدنظر خواهی و مهلت تجدیدنظر خواهی را بررسی می نماییم .
تجدیدنظر خواهی
یکی از مهم ترین روش های اعتراض به حکم دادگاه ، تجدید نظر خواهی است . زمانی که حکمی از دادگاه صادر می شود و شخص محکوم به آن حکم اعتراضی دارد ، می تواند به دادگاه تجدید نظر دادخواست بدهد و تقاضای رسیدگی نماید . این فرایند تحت عنوان " تجدیدنظر خواهی " شناخته می شود . به شخصی که از دادگاه تجدید نظر تقاضای رسیدگی مجدد می کند ، تجدید نظر خواه و به شخص مقابل او تجدید نظر خوانده گفته می شود . البته ، تجدید نظر خواهی از آراء دادگاه همیشه و از تمام احکام و قرارهای دادگاه امکان پذیر نیست ؛ بلکه در قانون آیین دادرسی مدنی و در قانون آیین دادرسی کیفری جهاتی پیش بینی شده است که در صرفا در صورت وجود آن جهات می توان تقاضای تجدید نظر خواهی نمود . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جهات تجدیدنظر خواهی حقوقی و جهات تجدیدنظر خواهی کیفری کلیک کنید .
انواع تجدید نظر خواهی
در نظام قضایی ایران ، دو نوع دادگاه برای دعاوی مردم پیش بینی شده است که در یک مفهوم کلی ، می توان آنها را شامل دادگاه های حقوقی و دادگاه های کیفری دانست . آرایی که دادگاه های حقوقی و دادگاه های کیفری صادر می کنند ، هر کدام در موارد مشخصی قابل تجدید نظر خواهی هستند . بنابراین ، تجدید نظر خواهی را می توان به دو نوع تقسیم بندی کرد . انواع تجدید نظر خواهی شامل :
تجدید نظر خواهی حقوقی که مربوط به تجدیدنظر از احکام و قرارهایی است که از دادگاه های حقوقی صادر می شود ؛
تجدیدنظر خواهی کیفری که مربوط به احکام و قرار هایی است که از دادگاه های کیفری صادر می شود . برای دریافت اطلاعات کامل در مورد تجدید نظر خواهی حقوقی و تجدید نظر خواهی کیفری کلیک کنید .
مهلت تجدید نظر خواهی
بر اساس قانون ، تجدیدنظر خواهی صرفا در محدوده زمانی مشخص صورت می گیرد . در آیین دادرسی مدنی و آیین دادرسی کیفری ، مهلت تجدید نظر خواهی در دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری یکسان تعیین شده است . مهلت تجدیدنظر خواهی برای اشخاصی که ساکن ایران هستند بیست روز و برای اشخاصی که ساکن خارج از کشور هستند دو ماه از تاریخ ابلاغ حکم می باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهلت تجدیدنظر خواهی از رای دادگاه و تجدید نظر خواهی خارج از مهلت کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تجدیدنظر خواهی چیست در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تجدیدنظر خواهی چیست پاسخ دهند .
منبع : تجدید نظر خواهی چیست و انواع آن